ARTISTIC DRAWING? – syaisya.com

ARTISTIC DRAWING?

0 Flares 0 Flares ×

Hari ni dari kul 2.45 sampai kul 7 aku ada discussion pasal new system yang customer nak kitorang apply. Alkisahnya, ada 2 part, 1 part session lain, 1 lagi part aku. Part aku ciput je, part session lg 1 tu, ada banyk item yang nak di discuss, kene tengok satu2 lak tu. Aku ni dah jenuh nunggu..Pe la dorg ni, patutnya bincang la part aku dulu, pastu aku leh blah, siapkan keje2 aku yang lain, yang belambak2 tu. Masa discussion tu, banyak kali gak aku kuar masuk bilik tu, gi toilet la, balik opis jap la..siap sempat lagi aku entertain customer audit..huhu… diorang yang kat dalam bilik meeting ni plak, risau benar kalau aku M.I.A…pantang nampak aku bangun nak keluar, ade je yang tahan aku..aku ni dah la memang jenis yang  tak betah duduk diam..boring seh..Dalam dorang dok bincang2 tu, sempat lagi ak buat luahan perasaan kat colleague aku pasal keje ak, yang ada kaitan ngan new system ni la, sambil tangan aku melakar sesuatu di buku aku, supaya senang dia nak paham apa yang aku cakap.

IMG 0006 20%25 ARTISTIC DRAWING?

Dah kul 5 lebih, part aku x sampai2 lagi..Aduyai..aku minta izin pi surau.. Balik je dari surau, seorang lagi colleague aku yang dari awal meeting tadi duk sebelah aku, terus tanya aku

Colleague: When u draw this?
Aku: Why? It looks like drawing eh? You think, what is it?
Dia diam, then belek2 buku aku tu, siap pusing2 buku aku, maybe nak tengok dari sudut lain. Bila aku tengok dia cam bersungguh2 nak baca apa gambar yang tertera tu, aku pun tertanya dalam hati “Does it really looks like a drawing?”. Aku pun menjeling2 je kat buku aku tu, sbb dia bersungguh2 pikirkan gambar apa tu. Aku try tengok betul2 lakaran tu secara overall, mmmm…aku rasa aku tau apa yang dia pikirkan. Pastu dia terangkan kat aku pe yang dia nampak. Hehe…betul pun apa yang aku teka. Then aku senyum je, and explain kat dia, apa bendanya setiap satu lakaran tu. Terus dia buat muka, macam nak cakap “ceh!”. Dia betul2 ingatkan tu artistic drawing. Siap dia cakap kat aku, masa aku xde tadi, 1st time dia tengok gambar tu, dalam hati dia berkata “Since when you become artistic?”.

0 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge