Hari ni aku pi training kat JB. Ada sorang kakak yang duk sebaris ngan aku, kata muka aku ni cam familiar jer. Tapi jumpa kat ne dia x ingat. Aku ni, gi mana2, ada je org kata muka aku ni cam familiar. Ingt lagi, dl ms sekolah menengah, cg sampai silap org, dia ingt aku ni M. Siap dia bercakap ngan aku tapi aku x respon. Aku tengok je muka cg tu. Pastu tu, br cg tu perasan, dia slh org. Org kata muka aku ni sm ngan M, tp ak tngk, tak pun, lain jek. Pastu masuk matrix, masa orientasi, ada sorg tu kata, muka aku macam muka kwn dia. Bila aku tanya dia asal mana, dia org Timur. Masa aku kat U, cosmate ak kata muka ak mcm muka cg english dia. Lor, cg pulak dah. Kwn aku tu org Barat. Ramai lagi lah yg kata, muka aku mcm org yg mereka kenali. Orang kata setiap org ada 7 org yg muka sama. Tapi, dalam kes aku ni, aku rasa kembar aku dah lebih dr 7 ni. The best part is, aku ni sejak lahir sampai sekarang duk Johor je, x duk negeri lain, kecuali 1 tahun matriks kat Melaka. Pastu, g luar dr Johor pn, blh dikira dngn jari. Hari2 aku pun, bnyk dihabiskan dngn memerap kt rumah je, pusing2 kt shopping complex pn sebulan sekali belum tentu, tapi sana sini org jumpa muka aku. Agaknya, muka aku ni muka common sangat kot!. Entahlah, mata org yg memandang..

error: Content is protected !!