Tasik Dayang Bunting ini terletak di Pulau Wanita Mengandung. Naik bot nak ke Pulau ni..

Pemandangan sepanjang perjalanan..

          Perghh..suka tengok air dia…
Ada gua kat tengah-tengah
Dah nak sampai..
Sampai dah..jeti Tasik Dayang Bunting..
Ni bahagian depan. Tasiknya kat belakang. Kena menapak, daki sikit bukit yang dah siap2 dibuat tangga..
Selepas 15 minit mendaki…dah sampai da..
Ramai kan, orang..tapi ramai2 la best, meriah..kalau tak ramai orang, sunyi pula…
Si Dayang sedang berbaring
Mandi kat tasik ni memang best. Kat tasik ni terdapat sempadan air masin dan air tawar. Kuasa Allah, air masin dan air tawar tak bercampur walaupun hanya bersebelahan. Tasik ni berkedalaman 10-15 kaki, jadi, kalau tak tahu berenang, pakailah safety jacket, sewa RM5. Memang tidak puas dapat mandi sekejap je kat sini, sebab tasik ni memang best. Rasanya macam nak mandi je lagi kat sini. Memang best sangat2.

Air tasik ni dipercayai boleh dijadikan ubat. Niat je lah nak sihat ke..dijauhkan dari penyakit ke…apa pun, kita usaha je, Allah yang menentukan.

Lepas tu kami sekeluarga ke Pulau Singa Besar dan Pulau Singa Kecil untuk aktiviti Helang Feeding. Oho, macam mana ya bagi makan helang? Jom baca entri berikutnya >> Helang Feeding <<

error: Content is protected !!