Antilia

Tadi, sedang asyik membelek akhbar, tiba-tiba aku tertarik dengan gambar rumah persendirian Bilionair India, Mukesh Ambani yang bernilai RM 6.3 juta (AS$2 bilion) ni.
Mak datok! Tengok lah reka bentuk rumah ni. Macam mana tu? Biasanya bangunan pejabat yang orang buat bertingkat-tingkat macam ni. Tapi ni rumah, ada 27 tingkat!. Rumah ni Mukesh Ambani namakan dia ‘Antilia’.

Antilia ni digelar Taj Mahal kurun ke-21, mempunyai ketinggian setinggi 174 meter, luas ruang dalaman 37,161 meter persegi, ruang parkir enam tingkat, beberapa kolam renang dan ada sebuah panggung wayang. Pergh! Memang dah macam shopping complex dah ni. Siap ada panggung wayang. Tapi shopping complex pun tak de kolam renang. Ni, memang kreatif ni, gabungan shopping complex, hotel, pejabat dan rumah. Hehe..
p/s: Anda nak tak rumah macam ni?. Nak seleggarakan rumah ni je memerlukan 600 orang kakitangan.


Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan button share ini.

error: Content is protected !!