Duit!. D. U. I. T. Duit…Siapa yang tak nak duit?. Mesti semua orang nak duit, kan. Kalau pasal duit ni, orang gila pun kenal duit walaupun dia tak kenal orang.

Banyak cara nak dapat duit. Dengan keadaan semasa sekarang ni, harga barang yang melambung-lambung, selalunya naik je, tapi tak turun. Gaya hidup zaman sekarang ni dah jauh beza berbanding zaman 60-an. Nilai duit sekarang dah kecil je. RM 1,000  dah macam RM10.

Kalau takde duit, boleh sakit kepala jadinya. Jadi, sekarang ni, ramai yang mencari pendapatan sampingan dengan internet. Just untuk back up dan top up duit gaji yang diperolehi setiap bulan (bagi yang bekerja makan gajilah).

Kalau yang berniaga sendiri pun, memang duit juga yang diperlukan. Sama ada melakukan perniagaan secara nyata atau perniagaan di alam maya (online).

Tak kurang juga yang bekerja sepenuh masa buat duit dengan internet. Aku pula?. Hehe..aku student. Dulu kerja makan gaji, sekarang dah jadi student. So, pendapatan bulanan pun dah jatuh menjunam. Alahai…

Maka, dalam fikiran aku ni, nak jugalah menjana pendapatan dari internet. Daripada aku merapu-rapu online tak tentu hala, baiklah aku buat sesuatu yang mendatangkan faedah.

Selain pendapatan dari blog, aku juga sekarang ni baru sedang berjinak-jinak dengan Churp Churp. Dah lama berdaftar sejak tahun lepas, tapi baru dalam minggu lepas aku aktif. Boleh baca entri ni tentang sejarah aku dengan churp churp  ni: RAMAI DAH BERJAYA BUAT DUIT DENGAN CHURP CHURP.

Takkan aku nak tengok je kan orang lain dapat duit?. Aku terfikir, why not kalau aku pun cuba buat duit dengan Churp Churp ni. So, minggu lepas, aku pun berusahalah untuk menjana pendapatan online dengan Churp Churp ni, dan inilah hasilnya:

Dulu amount nya RM0.00. Sekarang tengok tu, dah RM12.oo. Walaupun baru 12 ringgit je, tapi Alhamdulillah, ni aku tak buat secara serius. Aku part time jer. Lagipun sejak jadi student ni, banyak kerja yang perlu aku selesaikan dalam satu-satu masa. Tu earning untuk 2 minggu.

Macam mana nak buat duit dengan Churp Churp ni?. Tak semestinya perlu ada blog. Churp Churp ni amatlah bagus untuk mereka yang aktif berFacebook dan bertwitter. Aku tak aktif FB dan Twitter, so harapkan blog jer. Tapi kalau yang aktif FB dan Twitter tu, memang satu kelebihanlah. Daripada berFB gitu ajer, sambil-sambil tu baik korang berChurp Churp. Dapat juga duit.

Macam mana nak guna Churp Churp ni?

Churp Churp ni korang just perlu share link iklan di FB atau twit je menggunakan iklan Twitter. Setiap klik atau pembelian yang berlaku melalui link yang korang share akan mendatangkan pulangan kepada korang. Satu klik boleh dapat RM0.20-RM0.40. Satu pembelian pula boleh dapat sehingga RM9 atau lebih, bergantung kepada amount yang ditentukan oleh pengiklan. Cukuop RM100, korang boleh cash out earning tu.

Jom join Churp Churp!. Kalau aku yang tak serius layan Churp Churp ni pun boleh dapat duit lebih kurang seringgit sehari, kalau korang rajin dan aktif, lagi lah masyuk duit tu.

Klik jer SINI untuk join Churp Churp. Perjalanan yang jauh bermula dengan langkah yang pertama. So, sebagai langkah pertama, daftarlah Churp Churp dengan percuma. Free jer.  Jom Daftar!.

Kalau nak tambah lagi pendapatan, boleh cuba buat duit dengan menjawab survey. Ni pun daftar free jer. Klik jer link ni: BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY.

Kongsi info ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

error: Content is protected !!