SINOPSIS TAHAJJUD CINTA DRAMA TV3

SINOPSIS TAHAJJUD CINTA DRAMA TV3

drama tahajjud cinta tv3 slot zehra
64 Flares 64 Flares ×

drama tahajjud cinta tv3 slot zehra SINOPSIS TAHAJJUD CINTA DRAMA TV3

SINOPSIS TAHAJJUD CINTA

Drama Tahajjud Cinta mengisahkan pengorbanan dua orang wanita, Citra Maisara (Fazura) dan Seri (Fouziah Gous) dalam memperjuangkan kebenaran, hak asasi dan reputasi kaum hawa. Berasal dari dua latar belakang yang berbeza, Citra merupakan anak perempuan kepada pasangan suami isteri yang merupakan peneraju sebuah syarikat gergasi.

Selama 5 tahun belajar di luar negara, ibu bapa Citra sama sekali tidak mengetahui bahawa anaknya yang dihantar ke London untuk mengikuti kursus Perundangan Sivil telah berhijrah secara rahsia ke Jordan untuk mendalami jurusan Perundangan Syariah. Di situ, Citra bertemu semula dengan kawan karibnya, Seri yang berkongsi cita-cita yang sama.

PELUANG UNTUK BERJUMPA DIANA DANIELLE DAN YASMIN HANI.

Perjalanan hidup mereka mula dihujani dengan pelbagai dugaan dan tekanan hebat setelah pulang ke pangkuan keluarga masing-masing di Malaysia. Sekembali di Malaysia, ibu bapa Citra sangat terkejut dengan perubahan dan kelulusan yang diperolehinya. Kecewa dengan tindakan Citra, ibu bapanya tidak merestui Citra yang berazam untuk meneruskan impiannya sebagai seorang peguam Syariah.

Namun, segalanya berubah apabila kakaknya, Emelda (Tiz Zakiah) terseksa akibat keganasan yang dilakukan oleh suaminya (Heryanto). Melihat kesungguhan Citra membela Emelda daripada penindasan suaminya, ibu bapa Citra akhirnya merestui perjuangannya.

Berlainan pula dengan nasib Seri, di mana dia terpaksa melupakan cita-citanya sebagai peguam Syariah. Di atas permintaan bapanya (Ahmad Tarmimi), Seri dipaksa berkhidmat di sekolah pondok At-Taqwa.

SEMUA PEMILIK PROTON PERLU ALAMI INI

Ketaatan dan cinta kepada agama mampu mendorong seseorang melakukan perkara-perkara murni apatah lagi untuk melakukan sesuatu yang luar biasa. Berbekalkan naluri, cita-cita dan semangat perjuangan harmoni, tiada sempadan dan halangan yang tidak dapat direntasi mahu pun tentangan atau dugaan. Berlainan pula bagi cinta, yang berupaya mengubah mana-mana insan atau pegangan apabila ia dimanipulasikan oleh nafsu dan tipu daya. Mampukah dua orang wanita solehah menempuh onak dan duri disebalik hasrat murni kedua ibubapa mereka?

CUBA TEKA SIAPA DALAM VIDEO NI? KALAU TEKA BETUL DAPAT HADIAH.

Saksikan drama yang menyentuh hati ini di TV3 mulai 8 Julai, setiap Jumaat 9-10 malam.

p/s: Banyak betul konflik dalam cerita ni. Tapi cerita yang banyak konflik lah yang best. Boleh emo-emo sikit. icon biggrin SINOPSIS TAHAJJUD CINTA DRAMA TV3

SENARAI PELAKON DRAMA TAHAJJUD CINTA ADA DI SINI.

Sumber: Portal tv3.

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.4 comments… add one

  • wawa

    baca sinopsis macam best & nantikan malam ni 9 malam ok,,??

  • BAIM

    bile tengok episot pertame rase teruje, tengok episot ke 2 minat ku dh mule hambar

    X suke tengok Seri meroyan membentak2 x dapat terime takdir kematian kekasihnye, time tu rasenye purdah yg die pakai tu sekadar hiasan je x sejajar dng akhlak nye

    satu lagi babak yg aku meluat tengok erma putungkan kuku kaki erman manan x nampak mcm kasih mesre suami isteri yg bahagie tp mcm dubel standert sgt2

Leave a Comment

CommentLuv badge