Notice: Trying to get property of non-object in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

sinopsis terowong tv3

Aku anak malaysia merdeka kali ini akan berkongsi Sinopsis Drama Terowong yang menggantikan drama You Saka Pergi Jauh-Jauh. Terowong mula ditayangkan pada 15 September 2011 di tv3 setiap Khamis jam 9.30-10.30 malam. Drama Terowong ini mempunyai kisah yang berlainan pada setiap episod. Semua sekali ada 13 episod.

SINOPSIS TEROWONG

Terowong merupakan kisah misteri di mana seseorang akan terperangkap ke satu alam lain selepas melalui sebuah terowong di lebuh raya. Keunikan terowong ini ialah mangsa-mangsanya dipilih melalui pengalaman setiap individu, dikalangan mereka yang bertuhankan nafsu dan menjadikan syaitan sebagai sahabat yang mengakibatkan kerosakan nila-nilai murni di jiwa mereka sehingga sanggup menggadai maruah demi sebuah cinta.

Terowong misteri ini muncul untuk memerangkap mangsanya setiap malam. Terowong ini akan memerangkap manusia yang pernah menjadi mangsa kebuasan nafsu orang yang tak berhati perut yang sanggup merogol serta membunuh dan juga yang membuang bayi kerana terlanjur.

Dan kini roh-roh yang belum aman ini akan menjelma melalui Terowong ini untuk memberi pengajaran kepada mereka yang masih belum bertaubat agar kembali ke jalan yang di redhai ALLAH S.W.T sebelum terlambat. Mangsa-­‐mangsa Terowong misteri ini akan hilang dari alam nyata samada ianya berakhir dengan kematian yang tragis atau mereka ini akan menjadi seorang yang hilang akal fikiran dan akhirnya mati dalam kesesatan serta kedaifan melainkan mereka ini bertaubat dengan sebenar-­‐benar taubat dan kembali ke jalan yang benar.

p/s: Huhu..nape aku rasa macam tak berapa nak best je cerita ni.

Sinopsis Terowong ini diambil dari MyDesign.

Kongsi sinopsis Terowong ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.