Calon-calon UPSR 2011 dah boleh buat semakan keputusan hari ini. Semakan keputusan UPSR 2011 boleh dilakukan secara online dan juga SMS. Semakan melalui SMS boleh disemak bermula hari ini, 17 November 2011 selepas pukul 10 pagi menerusi sistem pesanan ringkas mySMS.

Cara semak keputusan UPSR 2011 melalui SMS adalah seperti berikut:

cara semakan keputusan UPSR 2011 secara online dan sms

Perkhidmatan mySMS ini akan diaktifkan sehingga pukul 12 tengah malam pada 23 November. Pengumuman rasmi analisis keputusan UPSR akan dibuat di Bilik Mesyuarat Utama, Kementerian Pelajaran, Parcel E di Putrajaya pukul 9 pagi ini.

Jika anda boleh bertanya peguam apa sahaja, apa yang akan anda tanya?

Adik-adik semua yang berdebar, Good Luck!. Kepada yang berjaya dapat 5A, tahniah. Yang tak dapat 5A pun, tahniah juga, sebab dah berjaya mengharungi UPSR. PMR nanti boleh cuba lagi yang terbaik. 😀

p/s: Senang je kan, sekarang ni. SMS je dah tahu result. Time aku dulu berdebar-debar nak tahu keputusan. Cikgu lagilah buat suspen je. Hehe… Terkenang zaman kanak-kanak dulu. Sekarang ni dah jadi kanak-kanak ribena aje. 😀

Sumber info dan gambar: Yanmieonline.

error: Content is protected !!