NOVEL DINGIN SALJU INDIANA NURULSHAM SAIDIN

NOVEL DINGIN SALJU INDIANA NURULSHAM SAIDIN


REVIEW NOVEL DINGIN SALJU INDIANA

Sebelum ni, aku ada buat entri mengenai Sinopsis Novel Dingin Salju Indiana ini. Setelah membaca komen dan saranan dari pihak penerbit novel ini, aku tertarik untuk membacanya. Tambahan pula aku ada menyimpan hasrat untuk belajar di luar negara. Sedikit review dari aku untuk Dingin Salju Indiana ni.

Novel berkisarkan kehidupan pelajar-pelajar Malaysia di Indiana berdasarkan pengalaman penulis sendiri yang menyaksikan kejatuhan anak bangsa kita di negara orang, dan tak kurang juga, sebenarnya ramai lagi pelajar kita yang berjaya survive di luar sana.

Secara jujurnya, novel ni antara novel yang cepat aku khatamkan. Walaupun wayak Kak Icon dikatakan misteri, tapi aku lebih tertarik untuk mengetahui perkembangan Murni, yang berubah 100% apabila berada di negara orang.

Rasa seram juga baca novel ni. Memang di luar negara sana banyak cabarannya. Tak dinafikan, persekitaran memang memberikan pengaruh yang kuat. Kecekalan Jannah yang tak putus asa mentarbiyahkan rakan-rakannya patut dicontohi.

Apapun, novel ini menarik untuk dibaca kerana jalan ceritanya dan susunan watak-wataknya dapat digarap dengan baik. Sangat sesuai dijadikan panduan untuk pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran di negara orang 😀

Novel ini telah diadaptasi ke Drama Dingin Lavenda, tv3. Aku tengok juga drama ni, dan sememangnya ada perbezaan antara drama dan novel. Tu normal lah tu, kan :D. Layan je.

PELAKON & SINOPSIS DRAMA DINGIN LAVENDA

SINOPSIS NOVEL DINGIN SALJU INDIANA

Kongsi Review Novel Dingin Salju Indiana ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

Jom join FB page Suka Baca Novel ni. Boleh sembang-sembang pasal novel.

error: Content is protected !!