SINOPSIS NOVEL GEMERSIK KALBU ANIS AYUNI

by syaisya on December 14, 2011

Gemersik Kalbu SINOPSIS NOVEL GEMERSIK KALBU ANIS AYUNI

Novel Gemersik Kalbu Anis Ayuni

SINOPSIS NOVEL GEMERSIK KALBU

Raihana… pertama kali kutatap wajahmu, ada getar yang menusuk di kalbu. Saat itu, hanya suaramu yang bisa melunakkan mimpiku. Meskipun tawamu nampak bahagia, mengapa bening mata itu bersalut duka? Andainya kau pernah terluka, izinkan aku mengubatinya. Namun, jawapanmu sering menyongsang makna. Tinggal harapanku tergapai-gapai, kau biarkan begitu sahaja . Puas kukikis namamu. Lelah jasadku dek tipu helahmu. Berkali-kali kuulang; aku lelaki yang tak tahu malu.

Sayangnya… bayangmu jua yang hadir mengocak tenangku. Belajarlah menerima hakikat, aku adalah kenyataan dan dia adalah kenangan! Sekali lagi kutunggu lafaz cintamu kerana aku bukan lelaki yang tewas! Sufian… cinta bukan paksaan. Cinta juga bukan simpati. Ikrar kasih kami dulu ibarat tugu di hati ini. Janji setia itu tak mungkin diingkari hanya kerana kamu. Mengertilah… semuanya bukan kemahuan fikiran. Impian dan ingatan terhadapnya sukar diusir pergi. Biarpun bayang duka merantai hidup ini, tapi aku tetap rela.

Bukankah sudah berkali-kali kubilang; belajarlah jadi lelaki yang waras. Sekelumitpun tiada namamu di ruang hati ini. Tapi godaanmu mengekoriku walau di mana. Kau terus memburu, sedangkan dalam mimpi pun aku tak inginkan wajahmu. Biar didera ataupun dipaksa, namun hatiku tidak serapuh salju!

Akhirnya, Raihana begini dan Sufian begitu. Di manakah titik pertemuan mereka?

Novel ini telah diadaptasi dan drama Gemersik Kalbu bakal ditayangkan bermula 26 Disember 2011. Jom baca Sinopsis dan Pelakon Drama Gemersik Kalbu.

p/s: Baru habis baca novel ni minggu lepas. Jom baca review aku tentang novel Gemersik Kalbu ni. icon biggrin SINOPSIS NOVEL GEMERSIK KALBU ANIS AYUNI

Kongsi sinopsis Novel Gemersik Kalbu ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

Anda peminat novel-novel Melayu?. Jom join FB page Suka Baca Novel ni. Boleh sembang-sembang pasal novel.

{ 3 comments… read them below or add one }

naz kyuhyun January 13, 2012 at 11:47 am

rasenya saya pernah baca novel ni.. tapi lupa jalan cerita huhu

Reply

syaisya January 13, 2012 at 4:44 pm

sebab ni novel lama. Kalau lupa jalan cerita, tengok je drama Gemersik Kalbu kat tv3 sekarang ni.

Reply

SHALINI February 14, 2012 at 12:29 pm

novel yang terhebat ………boleh dijadikan sebagai pedoman hidup ……..jalan cerita yang amat memuaskan hati semua pembaca termasuk la saya ;)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: