Dah lama aku cari lagu ni. Pertama kali aku mendengar lagu ni ketika menonton drama Stanza Cinta, memang terus jatuh cinta kat lagu. Tapi, aku tak tahu apa tajuk lagu ni. Kemudian, lagu ni menjadi lagu latar untuk beberapa drama lagi, tapi tetap aku tak dapat nak tahu tajuk lagu ni sebab takde pula dinyatakan tajuknya.

Akhirnya, setelah pasang telinga betul-betul semasa lagu ni berkumandang dalam drama, akhirnya aku dapat menangkap beberapa bait lagu ni. Carian di google menggunakan lirik lagu akhirnya berjaya menemukan aku dengan lagu ni. Rupanya, lagu ni dinyanyikan oleh Opick bertajuk Astaghfirullah.

VIDEO KLIP ASTAGHFIRULLAH OLEH OPICK

LIRIK LAGU ASTAGHFIRULLAH OLEH OPICK

Laailahailla anta ya
Ya hayyu ya qoyyum
Subhanallah wabihamdih
Subhanallah hiladzim

Ku buka jendela pagi
Di udara yang letih
Deru geram nyanyian jaman
Bersama sejuta wajah
Kuarungi mimpi hari
Halalkan segala cara
Untuk hidup ini

Nafsu jiwa yang membuncah
Menutupi mata hati
Seperti terlupa
Bahwa nafas kan terhenti

Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah haladzim
Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah haladzim

Laailahailla anta ya
Ya hayyu ya qoyyum
Subhanallah wabihamdih
Subhanallah hiladzim

Ku buka jendela pagi
Dan dosa pun menghampiri
Suara jerit hati kuingkari
Nafsu jiwa yang membuncah
Menutupi mata hati
Seperti terlupa
Bahwa nafas kan terhenti

Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah haladzim
Astaghfirullah Astaghfirullah Astaghfirullah haladzim

Allah…

Laailahailla anta ya
Ya hayyu ya qoyyum
Subhanallah wabihamdih
Subhanallah hiladzim

Laailahailla anta ya
Ya hayyu ya qoyyum
Subhanallah wabihamdih
Subhanallah hiladzim

Laailahailla anta ya
Subhanaka inni kuntu minazzolimin
Laailahailla anta ya
Subhanaka inni kuntu minazzolimin

Astaghfirullah…

p/s: Memang tak jemu mendengar lagu ni dan ianya sangat menginsafkan. Memang terkesan di hati. Starting lagu dan video ni memang meremangkan.

Kongsi video klip dan lirik lagu Astaghfirullah ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang share ini.

error: Content is protected !!