Aktiviti blogging aku memang dah berkurang sejak awal tahun 2012 ni. Baru hari ni dapat online guna laptop setelah 4 hari bercuti di Pulau Pangkor dan Perak. Tadi baru je aku terbaca pasal Google dah update pagerank (PR) untuk pertama kalinya tahun 2012 ni di blog Denaihati dan juga blog Forblogger.

Aku terus check PR untuk syaisya.com ni. Nampak-nampaknya masih kekal PR 2. Takpe, tak naik takpe, asalkan dia tak jatuh. Aku pun memang dah kurang blogging. Join contest pun dah kurang juga. Huhu…

Berikut adalah JADUAL GOOGLE UPDATE PAGERANK TAHUN 2012 untuk rujukan bersama yang aku ambil dari Forblogger.

Update Google pagerank mayor-1 : 30 Januari – 2 Februari 2012
Update Google pagerank mayor-2 : 30 Jun – 2 Julai 2012
Update Google pagerank mayor-3 : 30 September – 2 Oktober 2012
Update Google pagerank mayor-4 : 31 Disember – 3 Januari 2013

Kalau nak tahu cara cek Pagerank untuk single post, boleh juga ke blog Forblogger. Klik je link yang ada kat atas tu. Banyak ilmu pasal blogging yang ada dalam blog tu. Shah ni memang power ilmu bloggingnya.

Ok dah, entri ringkas je. Sekarang ni kat kampung memang tak betah online dan blogging lama-lama. Perut dah lapar ni. Nak mamam.

error: Content is protected !!