EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

15 Flares 15 Flares ×

Sila scroll ke bawah untuk baca mengenai Buku Malaysia Kita icon smile EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF


Anda Dipanggil Menduduki Peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat 27 Mei ini?

Idea EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Rujukan ini dapat membantu anda membuat persiapan untuk study!

Klik Download Sekarang untuk dapatkan contoh soalan dan jawapan!

 






NAK RUJUKAN LENGKAP Peperiksaan Penolong Pegawai Arkib 12 Mei ini?

 

Masukkan nama dan emel anda untuk download rujukan peperiksaan ini! 

 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

order EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 

Anda Terpilih Untuk Menduduki

Exam Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

8 Mar 2014 ini?

 

 

Jika ya, anda perlu membuat persediaan.
Kalau tak ada rujukan susah, tau.

Jangan risau, ada rujukan khas untuk anda LULUS.

Masukkan nama dan alamat emel anda di bawah dan klik “Saya Nak Lulus!”

untuk dapatkan Rujukan Peperiksaan Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29

down red05 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF


 

First Name:
Email address:

 

 

 

RUJUKAN KHAS UNTUK CALON PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN S41 1 MARCH INI (KLIK GAMBAR DI BAWAH :

300x300 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

RUJUKAN PEPERIKSAAN PENOLONG AKAUNTAN W27 4 JULAI INI

TERKINI!!! Jika anda dipanggil untuk menduduki exam Penolong Akauntan W27 pada 4 Julai ini, saya ada BERITA BAIK untuk anda. Anda boleh mendapatkan Rujukan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27 mulai 26 Jun. Klik SINI untuk medapatkan pakej rujukan yang telah membantu banyak calon berjaya. Baca Contoh Soalan Peperiksaan Peperiksaan Akauntan di >> SINI <<

 
testimoni ebook contoh soalan peperiksaan penolong akauntan EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
soalan peperiksaan w271 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
468x60 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 

PENGUMUMAN! >> JIKA ANDA DIPANGGIL MENDUDUKI PEPERIKSAAN PENOLONG IMIGRESEN 3 NOVEMBER INI, DAPATKAN RUJUKAN LENGKAP CONTOH-CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PENOLONG IMIGRESEN UNTUK PEPERIKSAAN 3 NOVEMBER INI DI SINI. KLIK SAHAJA LINK INI UNTUK MENDAPATKANNYA!.
125x125 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Baru-baru ini SPA ada buat panggilan peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat yang akan diadakan pada 15 September ni. Sebelum ni peperiksaan PTD 12 Mei dan 23 Jun pula ada peperiksaan untuk penolong akauntan. 

Sya ada membuat carian di internet, ada yang bagi tips untuk baca Buku Malaysia Kita sebagai persediaan ujian bertulis PTD ni. Buku ni ada dijual di kedai-kedai buku dan ada juga jual secara online. Tapi ramai juga yang kata dah pusing-pusing satu daerah tak jumpa pun buku ni kat kedai.

Sya sendiri pun dulu masa nak ambil peperiksaan PTD ni, tak jumpa pun buku Malaysia Kita ni kat kedai.  Baru-baru ni baru Sya jumpa buku ni kat kedai buku yang berhampiran. Hari tu tengok ada beberapa buah buku, semalam tengok dah sold out dah buku ni. Huhu.. icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Ada juga Sya try google, kot boleh dapat buku Malaysia Kita ni dalam bentuk pdf download percuma secara online, tapi malangnya tak jumpa pun. Ermm… icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

buku%2520malaysia%2520kita%2520peperiksaan%2520spa%2520ptd%2520juruaudit EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

So, macam mana nak buat ni?. Exam cuma tinggal beberapa hari je lagi. Sempat ke nak study semua?. Soalan peperiksaan PTD banyak keluar soalan pengetahuan am dan soalan isu semasa. Pendek kata perlu berpengetahuan luas. Sebab tu ramai yang fail peperiksaan PTD ni sebab tak cukup ilmu di dada.

Setakat yang Sya dah google, dah baca sana-sini buat kajian, Sya terjumpa lah 1 ebook dari Tips PTD ni.  Ramai betul yang cakap dah berjaya lulus dalam peperiksaan PTD selepas membaca semua nota-nota yang terdapat dalam ebook ini walaupun peperiksaan PTD ini terkenal dengan susah nak lulus.

combineAll EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Kenapa?. Sebab Ebook ni sangat lengkap dari A-Z, bukan setakat untuk peperiksaan PTD ni je, tapi juga untuk ujian PTD Assessment, iaitu next stage kalau anda lulus peperiksaan bertulis ini. Ramai yang berjaya lulus dan dah selamat jadi PTD setelah membaca ebook ini icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF Pendek kata, memang tak rugi dapatkan ebook ni.

testimoni%2520ebook%2520tip%2520ptd EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

 

Testimoni pembeli ebook tipsptd dari calon peperiksaan 12 Mei nanti

 

Di bawah ini adalah email paling terkini yang diterima dari calon peperiksaan PTD 12 Mei ini yang dah baca nota-nota yang terdapat dalam ebook ni. Jom baca apa kata Puan Azimah mengenai ebook Tips PTD ni.

testimoni%2520pembeli%2520ebook%2520tips%2520ptd%2520terbaru%2520untuk%2520peperiksaan%252012%2520Mei EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Puan Norazimah dan suami telah membuat persediaan. Anda pula bagaimana. Tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi untuk menduduki peperiksaan ini. Sudahkah anda bersedia?. Jangan tunggu lama-lama, masa tak pernah menunggu anda!. Lagi lambat anda dapatkan rujukan lengkap ini, nanti tak sempat nak study.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Bagaimana mereka boleh berjaya?. Apa yang ada dalam ebook Tips PTD ini?.

  1. Contoh soalan dan jawapan semua seksyen (seksyen A-E) - soalan-soalan termasuk soalan isu semasa, pengetahuan am dan sebagainya berserta jawapan.
  2. 14 Contoh esei - 7 contoh esei bahasa Melayu dan 7 contoh esei bahasa Inggeris. Membantu kita untuk menjawab soalan-soalan esei yang dikemukakan dalam peperiksaan 12 Mei 2012.
  3. Pecahan format setiap seksyen - Tim Tips PTD memberikan maklumat secara terperinci mengenai format untuk setiap seksyen.
  4. 180+ Contoh soalan matematik - Koleksi soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan. Harga sebenar untuk pakej ini adalah RM40 jika dibeli secara berasingan.
  5. Nota isu semasa - Nota isu semasa yang terkini yakni versi 2011/2012 yang diperoleh daripada sumber autoriti. Nota ini sangat penting untuk kita lulus dalam peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini.
  6. Kemaskni percuma (Selama 5 tahun) - Ini adalah tawaran gila yang ditawarkan oleh penulisnya, iaitu Tuan Muaz Hadi. Kita akan diberikan nota kemaskini percuma setiap kali peperiksaan PTD yang berlangsung setiap tahun.

Ini bermakna, apabila anda mendapatkan e-book Tips PTD ini, anda sebenarnya telah menjimatkan ratusan ringgit dan berjam-jam masa untuk mendapatkan maklumat, bagi mempelajari cara yang betul supaya lulus dalam peperiksaan PTD.

Jualan ebook ini akan ditutup tepat jam 11.59 malam ini!.

559564 3813764993608 1562049206 33219798 719478147 n EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

405217 3813701792028 1562049206 33219781 11511568 n EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Selepas jualan ditutup tepat jam 11.59 malam ini, Tiada ESOK untuk anda. Beli sekarang atau rayuan anda DITOLAK! Tiada rayuan selepas itu!. Jangan jadi seperti mereka. Hari ini adalah peluang terakhir untuk anda mendapat ebook panduan lulus peperiksaan PTD yang terbaik ini.

>> Dapatkan ebook ini sekarang. Klik DI SINI<<

E-book Tips PTD – Jaminan Pulang Wang Semula

Mereka sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata kita gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book Tips PTD, terus minta semula wang kita serta merta.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh team mereka berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 5 tahun. Beserta dengan kemaskini percuma untuk setiap edisi. Maksudnya kalau dah dapatkan sekali, akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 5 taun dan kita boleh gunakan lagi ebook ini jika dipanggil lagi untuk peperiksaan gred 41.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD

Klik SINI untuk contoh-contoh soalan PTD.

PENGALAMAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN PTD

3 tahun lepas, Sya pernah ambil exam PTD ni. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan buku ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu. So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa buku ini. Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni. Ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. icon sad EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF Sya tak nak anda jadi seperti Sya. Jadi, anda dah tahu tentang pakej rujukan lengkap ini, rebutlah peluang yang ada di depan mata. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Klik gambar di bawah ini untuk mendapatkan pakej rujukan yang sangat membantu ini. Memang terbaik dari ladang!. Dapatkan sekarang, atau menyesal kemudian kerana esok, ebook ini sudah tidak dijual lagi. 

Lebih awal anda dapatkannya, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini. Percayalah, berdasarkan pengalaman Sya Isya sendiri, memang banyak nak kena study kalau nak lulus. 

m250x250 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
 
************************************************************************
Anda bakal menduduki peperiksaan bertulis Penolong Akauntan W27 pada 4 Julai ini?.
Entri di atas ialah untuk calon peperiksaan PTD bulan lepas. Saya ada tulis satu artikel terbaru khas buat anda, calon peperiksaan 23 Jun lalu.

Klik untuk baca >> Contoh Soalan Penolong Akauntan W27 << 

Pengumuman terkini: Jualan rujukan untuk Penolong Akauntan akan dibuka mulai 26 Jun 2013.

>> Untuk membuat pembelian, Klik DI SINI <<. Masukkan nama dan emel anda dalam ruangan kosong yang disediakan dan tekan butang “Maklumkan Saya Apabila Jualan Dibuka”. Kami akan memaklumkan anda melalui emel sebaik sahaja jualan dibuka. Ini kerana lagi cepat anda dapatkan rujukan ini, lebih banyak masa anda ada untuk study exam ni.

125x125 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF
****************************************************************

Team Tips PTD juga ada menyediaan rujukan panduan lengkap untuk calon peperiksaan PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT 15 September ini. KLIK SINI untuk dapatkan ebook tersebut. Ramai pembeli berpuas hati dengan ebook dari Team Tips PTD ini. Mereka dah berjaya, anda juga boleh berjaya!.

m140x400 EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

Good luck kepada semua calon peperiksaan! Mulakan persediaan anda dengan icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF dan jawab soalan peperiksaan PTD masa exam nanti dengan icon biggrin EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF .

Like FB page syaisya.com untuk update-update akan datang.

 

36 comments… add one

  • gud luck bagi mereka yang menduduki peperiksaan juruaudit w41..

  • titan

    hehe..promosi juga rupanya juruaudit tu. esok hari last promosi tuu..
    titan Entri terkini..Upin dan Ipin Season 6 – Mainan BaruMy Profile

  • mcm2 tips diberikan..slmat berjaya.. :)

  • caterpiez

    Boleh tlg emailkan ebook Malaysia Kita nie kat sy? Dah lama mencari still xjumpa2.Habis suma kedai buku kat area rumah nie diredah.

    • Boleh dapatkan ebook lengkap rujukan PTD ini di SINI. Jualan hanya dibuka mulai 3 Mei pukul 9 pagi hingga 10 Mei jam 11.59 malam.

  • sya, buku malaysia kita tu dah mmg termasuk ea klo beli notes on9 tu??
    sy br nk buat pembyrn lunch hour satgi..
    igt nk g usha buku tu skali..tp kalo dah ade lam notes tips ptd tu..xyah p cari dah buku tu..

    • notes online ni merupakan ebook panduan lengkap untuk peperiksaan ptd. Kandungannya merangkumi seluruh aspek:
      Diskripsi Prima, Soal jawab Inkuiri PTD, Proses Lantikan PTD – official from INTAN, Contoh soalan Seksyen A, Contoh soalan Seksyen B, Contoh soalan Seksyen C, Contoh soalan Seksyen D, Contoh soalan Seksyen E, Contoh Esei Bahasa Melayu, Contoh Esei Bahasa Inggeris, Risalah PrePAC, Pakej Soalan Matematik, Pakej Soalan Sahsiah dan Minat, Tingkatkan Keyakinan Diri dan Low Self – Esteem.
      Pendek kata, kalau dah beli ebook ni, tak yah baca Malaysia Kita tu lagi. Buku ni dah cukup lengkap dan dah jadi rujukan para calon exam ptd sejak tahun 2009 lagi. Feedback dari calon2 lepas, buku ni memang sangat membantu. Good luck, ya puteri mama :D

  • okay..baru fhm..so,xyah kalut nk p cari buku tu la ea..save time..heee
    thanks syaisya..thanks for da wish n info.. :)

    • welcome, puteri mama. Sya cuba membantu sedaya yang boleh. Sya pernah ambil exam ni. So, Sya tau camne rasanya kalut mencari buku apa nak baca. Larat ke puteri mama nak khatamkan buku Malaysia Kita yang tebal tu. Sya dah tengok dah buku tu kat kedai buku. Ada beberapa buah buku lagi untuk exam ptd ni selain Malaysia Kita. Kalau nak baca semua boleh pengsan. Exam tinggal 9 hari je lagi kan. Orang yang buat ebook ni berpengalaman, dan dalam ebook ni cukup ringkas dan padat. Sebelum buat ebook ni penulis dah buat kajian tentang trend soalan peperiksaan PTD. So, kemudahan dah ada, kita gunakan je. Ada beberapa pakej ebook ni, puteri mama boleh pilih yang mana satu. Bagi Sya, lebih baik pilih pakej yang paling lengkap sekali.

  • yaa sya,sy pon chos yg ful pkj tu.. alhamdullillah, dah siap buat pyment..skrg x sbr nk tggu dpt enote tu..withn 24 hrs kan..aish..teruja plak nak membaca..dah lame x membaca hal2 negara ni..asek bc jenel jek..hehee..ini pon xtau la sempat khatam semua ke idak ni..hope smpt laa hbis kan wknd ni ngan study..huhu wikdays ngan labwork plak.. hope dipermudahkan DIA.. sya lepas x exam ritu??

    • 1st time Sya amik, lulus Alhamdulillah. Tapi gagal kat next stage, Ujian PAC tu. Huhu..

  • hee..xpe..bukan rezeki la tu kan..DIA tahu yg mana better untuk kita..

    • begitulah kehendakNya. Lepas tu Sya muhasabah diri juga, cari sebab kenapa boleh gagal. Belajar dari kegagalan. Apapun, tu pengalaman yang bermakna dalam hidup Sya. Sebelum Sya, akak Sya pun gagal juga ujian PAC tu. Memang tough ujian tu. Bukan senang nak jadi PTD ni. Sangat mencabar. Macam mana sekalipun, outcome akan bergantung pada sejauh mana usaha kita juga. Last sekali baru tawakal padaNya. Sebab Allah tengok juga usaha hamba-hambaNya. Gigih berusaha, InsyaAllah, dia makbulkan permintaan kita. :D

  • owh..sedikit takut plak dgr exprnce sya..hehe..xpe, yg penting cuba dlu kan..x cuba x tahu kita ni tof or x..hehehee..
    btw thanks sudi share exprnce sya kat sini.. :) insyaAllah..ameen

  • noorhidayana

    mcmn sy nk dptkn buku nie lagi ek?

    • jualan ebook ini akan dibuka mulai 14 – 21 Jun untuk PENOLONG AKAUNTAN. Noorhidayana akan ambil exam penolong akauntan ke?.

      • noorhidayana

        haah…sy cari juga buku nie..lg 3 ari ek nk buka tuk jualan…sempat ke sy nk khatam buku tue..berapa $ ye?

        • InsyaAllah, lagi 3 hari jualan dibuka. ebook ini dijual RM 40. InsyaAllah, sempat khatam, bila dah dapat link untuk download, baca lah. Beli cepat, lagi banyak lah masa untuk baca :D Good luck, Dayana.

          • update terkini. ada 2 pakej : pakej basic (RM40) dan pakej OTO (RM60). Pakej OTO paling lengkap.

  • noorhidayana

    mcmn nk dptkn link tuk download yer?nanti syaisya akan postkn tentang jualan tue ker?

    • nanti bila jualan dah dibuka, Sya emelkan link untuk buat pembelian. setelah pembelian disahkan, dayana akan dapat link untuk download.

  • siti sakinah

    syaisya, sy pon mahu bli ebook tu..tp xtau cara nk beli,bleh emeil pd sy juga.nak sgt .sy akan ambil exam penolong akauntan…buku ni dbeli scara download ker..

    • Ok, sya emelkan. Actually blh beli melalui link yang ada kat entri ni. Jualan dibuka 14 hb ni.pukul berapa jualan dibuka blm konfirm lg. Nanti sya gitau eh. Bila jualan dah dibuka, klik je link, kat situ nanti ada cara2 nak beli.

  • SITI SAKINAH

    OK..THANKS..DAH LAME XSTUDY NI..HIHI

  • ina

    salam..hi..sy de exam pen akauntan 23 ni..huhu…mmg dlm book ni mrgkumi soalan yg bkl ditnye ehh…if sy xdpt bli skrg tp mayb b4 20hb bole kn?still available kn?thank you yer…

    • adakah ebook ini mengandungi soalan yang bakal ditanya?. Ermm… tiada soalan bocor sebenarnya. Soalan2 yang terdapat dalam ebook ini adalah contoh2 soalan peperiksaan bertulis SPA. Penulis ebook ini dah kaji patern soalan peperiksaan. Maka terhasillah ebook yang telah membantu ramai calon peperiksaan bertulis SPA ni.

      Selain dari contoh soalan, terdapat juga nota isu semasa. nota ni penting juga sebab dalam exam SPA, memang akan ditanya soalan isu semasa. Untuk dapatkan pakej ni, boleh beli pakej yang berharga RM60. Kalau pakej yang RM40 je, takde nota isu semasa ni.

      Boleh beli b4 20 hb jam 11.59 malam. Sebab jualan hanya dibuka sehingga 11.58 malam 20 hb ni. Tapi lebih baik beli awal, ada banyak masa nak study nanti.

      Bila dah nak beli nanti, klik link ini
      http://goo.gl/wLklc

      bila dah buat bayaran dan isi borang ikut step by step yg ditunjukkan dalam link tu nanti, inform Sya eh :D

  • roshiema

    ade tak buku tuk penolong pegawai teknologi maklumat f29….skearang dah ade exam untuk jawatan…
    any tips or book yang sesuai?…nak buat preparation…
    need help.tq

    • Roshiema, buat masa ni tiada ebook rujukan untuk jawatan itu.

  • fardy

    Salam…sy kalau boleh nak beli yg ebook ptd tu..ade lagi tak ?…pls inform asap… coz sy nak kena ambil f29 punye test n bile dilihat2 balik question bahagian A dan B utk ptd lebih kuang same jek..

    • salam Fardy. Jualan ebook untuk ptd ini telah ditutup. Manakala juala untuk F29 pula tidak dibuka. Setakat ni, kami tidak jual ebook untuk F29. Apapun, Sya ucapkan Good Luck! untuk exam nanti. Chayok, Fardy! :D

  • joe

    salam.. bole tnye x..? mne nak dapat buku untuk penolong pegawai pembangunan masyarakat ye..? tq..

  • lynda

    Da terlewat ke.. mak baru bagi tau dpt surat spa pen akaun.. sy baru nak cri buku.. t espired.. sedih

  • zulina

    nak dptkan ebook tuk xam ptmf41

Leave a Comment

CommentLuv badge