Drama Memberku Hawa merupakan drama terbaru tv3 yang akan mula ditayangkan pada setiap hari Ahad 10.30 malam mulai 15 April 2012. Memberku Hawa dibawakan khas oleh Kotex. Sebelum ni drama Kisah Kaisara, kan. Isya dulu suka juga layan drama Kisah Kaisara tu. Hehe…suka tengok Norman Hakim dengan Kaisara.

Uiii.. best nya ada  yang nak taja percutian ke Italy percuma sebagai VVIP.

memberku hawa tv3 pelakon dan sinopsis

Memberku Hawa, tv3

PELAKON MEMBERKU HAWA

Faezah Elai (Hawa)

Nad Zainal (Kay)

Sharnaaz Ahmad (Ghaz)

Lash Mokhtar

Dazrin Kamarudin (Zal)

Christina Suzanne

>> Untuk mereka yang baru dapat result SPM 2011 <<

SINOPSIS MEMBERKU HAWA

Drama Memberku Hawa mengisahkan dua orang rakan baik (Hawa dan Kay) yang sedang mencari kerja. Tetapi, hanya Hawa sahaja yang mendapat pekerjaan yang baik manakala Kay tidak dapat pekerjaan yang diinginkannya. Hawa bekerja Network Engineer, Kay pula berminat dalam bidang fesyen. Kay berusaha untuk mendapatkan pekerjaan dan meyakinkan future employer. Sebelum ini Kay bekerja di hotel tetapi dipecat dan sebenarnya Kay dah banyak kali dipecat.

Satu hari, Kay telah menyelamatkan seorang makcik dari dilanggar kereta dan anaknya telah memberikan name card kepada Kay. Anaknya itu mempunyai butik dan menyuruh Kay menelefonnya setelah mengetahui Kay sedang mencari kerja.

KFC nak bagi diskaun 50% harga makanan untuk anda. Klik kalau anda mahukannya.

Hawa pula dilayan secara tak adil ketika temuduga kerja sebagai Network Engineer. Hawa belum ditemuduga lagi, tetapi bos syarikat tu dah ambil calon temuduga lain untuk bekerja.

Sya Isya ada terbaca kat blog CuteCarry.com yang Hanis Zalikha turut berlakon dalam filem Memberku Hawa ni. Rasanya mungkin akan ada scene modeling yang di shoot di butik Blook dan Musa, Bangsar. Hehe… blogger-blogger sekalian nak tengok Hanis Zalikha berlakon, tak?.

>> Minyak yang menjadikan enjen kereta anda 5 kali lebih bersih <<

Setakat ni sinopsis yang Sya dapat update selepas tengok episod pertama drama ni tadi. 😀

Sumber gambar Nurizspace

error: Content is protected !!