11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

10 Flares 10 Flares ×

tanda orang yang bahagia

Sumber gambar: FB Ustaz Ismail Kamus.

TIP UNTUK HIDUP BAHAGIA DAN TENANG

Salah satu cara paling mudah untuk hidup bahagia dan tenang ialah memaafkan kesalahan orang lain terhadap kita.  Dengan memaafkan, hati akan rasa tenang sebab tiada rasa dendam atau sakit hati. Perasaan marah akan menimbulkan perasaan benci, jadi memaafkan adalah lebih baik.

Kadang-kala memang sukar rasanya untuk memaafkan orang tanpa orang itu meminta kemaafan dari kita, tapi melatih diri untuk memaafkan semua orang adalah satu tabiat yang sangat baik dan bermanfaat untuk diri sendiri juga.

Sebelum tidur, maafkanlah semua orang. 😀

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini. Semoga kita semua hidup bahagia. Amin. 😀

12 Comments

  1. terima kasih untuk tip yg berguna dan perlu dimanfaatkan

    Reply
  2. sippp minta maaf kepada semuanya…
    salam kenal ya mbak…
    dari blogger indonesia :)

    Reply
  3. salah satu Amalan sahabat nabi yg dijamin Syurga..

    Reply
  4. Maga kita semua melaksanakan tips untuk hidup bahagia didunia, amin :)

    Reply
  5. hehe..kalau jadi lelaki kacak..memang bahagia sentiasa..hehe

    Reply
  6. tips senang taknak marah, yang aku memang SURE berkesan dan memang kena pegang.. kalo buat baik, jangan berharap ORANG BUAT BAIK BALIK kat kita.. sebab memang lumrah manusia camtue, kalo expect lebih2 dari diorang, kita jadik kecewa.. kalo nak buat baik, ikhlaskan niat nak balasan dari Allah, bukan manusia..

    Reply
  7. memang bagus untuk memaafkan orang, lega hati.

    Reply
  8. Assalam..
    Terima kasih atas perkongsian di atas..
    Tak cukup 11 lagi ni..

    Reply
    • Salam, Iza. Cukup 11, kat dalam gambar tu 😀

      Reply
  9. ingatlah sesuatu yang pasti… .yg pasti itu MATI… .. :)

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

10 Flares Twitter 4 Facebook 5 Google+ 1 10 Flares ×
%d bloggers like this: