11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

by syaisya on May 11, 2012

11%2520tanda%2520orang%2520berbahagia 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

Sumber gambar: FB Ustaz Ismail Kamus.

TIP UNTUK HIDUP BAHAGIA DAN TENANG

Salah satu cara paling mudah untuk hidup bahagia dan tenang ialah memaafkan kesalahan orang lain terhadap kita.  Dengan memaafkan, hati akan rasa tenang sebab tiada rasa dendam atau sakit hati. Perasaan marah akan menimbulkan perasaan benci, jadi memaafkan adalah lebih baik.

Kadang-kala memang sukar rasanya untuk memaafkan orang tanpa orang itu meminta kemaafan dari kita, tapi melatih diri untuk memaafkan semua orang adalah satu tabiat yang sangat baik dan bermanfaat untuk diri sendiri juga.

Sebelum tidur, maafkanlah semua orang. icon biggrin 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini. Semoga kita semua hidup bahagia. Amin. icon biggrin 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

{ 12 comments… read them below or add one }

Denaihati May 11, 2012 at 3:48 pm

terima kasih untuk tip yg berguna dan perlu dimanfaatkan

Reply

widhi online May 11, 2012 at 4:49 pm

sippp minta maaf kepada semuanya…
salam kenal ya mbak…
dari blogger indonesia :)

Reply

Jebeng Otai™ May 11, 2012 at 9:02 pm

panduan untuk hidup bahagia.. :)

Reply

muazfaris May 14, 2012 at 12:56 am

salah satu Amalan sahabat nabi yg dijamin Syurga..

Reply

hafidz May 14, 2012 at 3:39 pm

Maga kita semua melaksanakan tips untuk hidup bahagia didunia, amin :)

Reply

titan May 14, 2012 at 9:11 pm

hehe..kalau jadi lelaki kacak..memang bahagia sentiasa..hehe

Reply

samanosuke_04 May 15, 2012 at 1:02 am

tips senang taknak marah, yang aku memang SURE berkesan dan memang kena pegang.. kalo buat baik, jangan berharap ORANG BUAT BAIK BALIK kat kita.. sebab memang lumrah manusia camtue, kalo expect lebih2 dari diorang, kita jadik kecewa.. kalo nak buat baik, ikhlaskan niat nak balasan dari Allah, bukan manusia..

Reply

eiela May 15, 2012 at 11:05 am

memang bagus untuk memaafkan orang, lega hati.

Reply

iza May 15, 2012 at 9:51 pm

Assalam..
Terima kasih atas perkongsian di atas..
Tak cukup 11 lagi ni..

Reply

syaisya May 17, 2012 at 11:07 pm

Salam, Iza. Cukup 11, kat dalam gambar tu :D

Reply

iena eliena May 16, 2012 at 2:18 am

Assalammualaikum
singgah sini(^_~)
cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
jom terjah blog cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
tHanKs..

Reply

MDHAFiZ.NET May 16, 2012 at 8:11 pm

ingatlah sesuatu yang pasti… .yg pasti itu MATI… .. :)

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: