11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

0 Flares 0 Flares ×

11%2520tanda%2520orang%2520berbahagia 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

Sumber gambar: FB Ustaz Ismail Kamus.

TIP UNTUK HIDUP BAHAGIA DAN TENANG

Salah satu cara paling mudah untuk hidup bahagia dan tenang ialah memaafkan kesalahan orang lain terhadap kita.  Dengan memaafkan, hati akan rasa tenang sebab tiada rasa dendam atau sakit hati. Perasaan marah akan menimbulkan perasaan benci, jadi memaafkan adalah lebih baik.

Kadang-kala memang sukar rasanya untuk memaafkan orang tanpa orang itu meminta kemaafan dari kita, tapi melatih diri untuk memaafkan semua orang adalah satu tabiat yang sangat baik dan bermanfaat untuk diri sendiri juga.

Sebelum tidur, maafkanlah semua orang. icon biggrin 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang share ini. Semoga kita semua hidup bahagia. Amin. icon biggrin 11 TANDA ORANG YANG BAHAGIA

p5rn7vb

12 comments… add one

  • terima kasih untuk tip yg berguna dan perlu dimanfaatkan

  • sippp minta maaf kepada semuanya…
    salam kenal ya mbak…
    dari blogger indonesia :)

  • panduan untuk hidup bahagia.. :)

  • salah satu Amalan sahabat nabi yg dijamin Syurga..

  • Maga kita semua melaksanakan tips untuk hidup bahagia didunia, amin :)

  • titan

    hehe..kalau jadi lelaki kacak..memang bahagia sentiasa..hehe

  • samanosuke_04

    tips senang taknak marah, yang aku memang SURE berkesan dan memang kena pegang.. kalo buat baik, jangan berharap ORANG BUAT BAIK BALIK kat kita.. sebab memang lumrah manusia camtue, kalo expect lebih2 dari diorang, kita jadik kecewa.. kalo nak buat baik, ikhlaskan niat nak balasan dari Allah, bukan manusia..

  • eiela

    memang bagus untuk memaafkan orang, lega hati.

  • iza

    Assalam..
    Terima kasih atas perkongsian di atas..
    Tak cukup 11 lagi ni..

  • iena eliena

    Assalammualaikum
    singgah sini(^_~)
    cik iena nk invite join 1st giveaway cik iena
    jom terjah blog cik iena
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html
    tHanKs..

  • ingatlah sesuatu yang pasti… .yg pasti itu MATI… .. :)

Leave a Comment

CommentLuv badge