CARA SEMAK ONLINE PEPERIKSAAN PTD M41 SESI MEI 2012

nota-rujukan-contoh-soalan-ptd-pegawai-tadbir- diplomatik-format 2020(2)

RUJUKAN PTD 2020

Nak Rujukan Lengkap Exam PTD edisi kemaskini 2020?

Anda akan dapat :

  • 120+ Contoh soalan dan huraian jawapan setiap seksyen,
  • 150+Nota ringkas dan padat berkaitan pentadbiran & jawatan PTD,
  • 225+ soalan-soalan latih tubi supaya anda biasa dengan soalan-soalan exam PTD (Ultimate).

Klik butang SAYA NAK di bawah :

contoh soalan peperiksaan PTD
Kepada mereka yang pernah memohon jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41, semakan panggilan untuk peperiksaan PTD sesi Mei 2012 boleh dilakukan secara online di laman web SPA Semakan Jadual Peperiksaan ini:
Peperiksaan bertulis PTD M41 ini akan diadakan pada 12 Mei 2012.
Menurut satu sumber tidak rasmi, dianggarkan hampir 40 ribu orang calon dipanggil untuk menduduki peperiksaan SPA Pegawai Tadbir dan Diplomatik gred M41 ini. Satu angka yang cukup besar, kan?. Sememangnya jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik ini merupakan jawatan yang direbut oleh ramai orang, tapi bilangan yang berjaya menjawat jawatan ini cukup sikit. 92.68% Gagal Dalam Peperiksaan Bertulis M41.

Buku rujukan peperiksaan PTD M41

Ebook rujukan lengkap peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41

 

“Bahan bacaan ini ini adalah maklumat yang dijamin dapat membantu mereka yang mahu lulus peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik. Apabila ia dibaca, dan praktiskan terus”.

Ini adalah kata-kata yang dihimpunkan daripada para pembaca yang telah mengaplikasikan segala maklumat yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD yang lepas.

Buat pengetahuan umum, e-book ini telah membantu orang ramai untuk tampil lebih berkeyakinan dan berilmu, semasa menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang akan berlangsung pada 12 Mei 2012.

testimoni pembeli ebook tipsptd

Di bawah ini pula emel yang baru diterima dari calon peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini yang telah membeli dan membaca ebook Tips PTD ini :

testimoni pembeli ebook tipsptd calon peperiksaan 12 Mei nanti

E-book Tips PTD – Hanya Untuk Mereka yang Serius Mahu Lulus

Jelas sekali, e-book ini bukan untuk semua. Ia adalah untuk para pembaca yang betul-betul serius mahu lulus dan diterima bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

Dalam e-book Tips PTD, anda akan memperoleh pakej-pakej maklumat seperti berikut:

  1. Contoh soalan dan jawapan – Contoh soalan peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik diberikan beserta dengan jawapannya.
  2. 14 Contoh esei – 7 contoh esei bahasa Melayu dan 7 contoh esei bahasa Inggeris. Membantu kita untuk menjawab soalan-soalan esei yang dikemukakan dalam peperiksaan 12 Mei 2012.
  3. Pecahan format setiap seksyen – Tim Tips PTD memberikan maklumat secara terperinci mengenai format untuk setiap seksyen.
  4. 180+ Contoh soalan matematik – Koleksi soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan. Harga sebenar untuk pakej ini adalah RM40 jika dibeli secara berasingan.
  5. Nota isu semasa 2011 dan 2012 – Nota isu semasa yang terkini yakni versi 2011/2012 yang diperoleh daripada sumber autoriti. Nota ini sangat penting untuk kita lulus dalam peperiksaan PTD 12 Mei 2012 ini.
  6. Kemaskni percuma (Selama 5 tahun) – Ini adalah tawaran gila yang ditawarkan oleh penulisnya, iaitu Tuan Muaz Hadi. Kita akan diberikan nota kemaskini percuma setiap kali peperiksaan PTD yang berlangsung setiap tahun.

Ini bermakna, apabila kita membeli e-book Tips PTD, kita sebenarnya telah menjimatkan ratusan ringgit dan berjam-jam masa untuk mendapatkan maklumat, bagi mempelajari cara yang betul supaya lulus dalam peperiksaan PTD.

Beli E-book Tips PTD Sekarang (Klik Di Sini)

E-book Tips PTD – Soalan Bocor, Langgar Undang-undang

Terdapat satu pertanyaan yang menarik daripada prospek yang berminat. Soalannya agak relevan memandangkan e-book ini telah terbukti banyak membantu orang ramai. Soalan itu adalah:

“Adakah e-book Tips PTD ini adalah soalan-soalan bocor daripada pihak SPA? Adakah e-book ini melanggar undang-undang?”

Bagi menjawab soalan ini, team Tips PTD yang diketuai oleh Tuan Muaz Hadi menulis kenyataan seperti berikut:

“E-book Tips PTD tidak mengandungi sebarang soalan bocor. Kami juga tidak memperoleh maklumat berdasarkan ‘kabel-kabel’ tertentu atau sumber dalaman.”

Tambah beliau lagi,

“Setiap maklumat yang dihimpunkan dalam e-book ini adalah hasil penilitian dan kajian team Tips PTD sendiri. Soalan-soalan tidak boleh didedahkan kerana tertakluk pada Akta Rahsia Rasmi (OSA).”

Namun begitu, apa yang ingin ditekankan di sini adalah, setiap isi kandungan yang dihimpunkan dalam e-book Tips PTD ini memberikan gambaran soalan yang seakan-akan sama dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik yang bakal berlangsung 12 Mei 2012 ini.

 Beli E-book Tips PTD Sekarang (Klik Di Sini)

E-book Tips PTD – Jaminan Pulang Wang Semula

Mereka sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata kita gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book Tips PTD, terus minta semula wang kita serta merta.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh team mereka berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 5 tahun. Beserta dengan kemaskini percuma untuk setiap edisi. Maksudnya kalau dah beli sekali, akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 5 tahun dan kita boleh gunakan lagi ebook ini jika dipanggil lagi untuk peperiksaan gred 41.

Jadi, tidak ada sebarang kerugian yang berpihak pada pembeli. Semua risiko ditanggung oleh tim Tips PTD. Sekiranya kita sudah melakukan tindakan seperti:

  1. Beli (Klik di sini).
  2. Ulangkaji e-book.
  3. Hadir ke peperiksaan.

Kemudian anda dapati setiap maklumat yang dibekalkan langsung tidak membantu. Terus hubungi team Tips PTD untuk dapatkan semula wang kita 100%.

“Terima kasih atas tip dan bantuan yang diberikan mengenai peperiksaan awam Gred 41. Tip anda memang berguna dan membantu saya lulus dalam peperiksaan.” – Koh Pea Kee, pembeli e-book Tips PTD.

Ratusan pembeli e-book sebelum ini sudah memanfaatkan apa yang dikongsikan dalam e-book Tips PTD.Tuan Muaz Hadi memaklumkan bahawa jualan e-book ini akan ditutup pada 9 Mei 2012.

Pengalaman Menduduki Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Sedikit perkongsian dari pengalaman Sya Isya sendiri menduduki peperiksaan PTD ini pada 3 tahun lepas. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan buku ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu. So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa buku ini. Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. 🙁 Sya tak nak anda jadi seperti Sya. Jadi, anda dah tahu tentang ebook ini, gunakanlah ia sebaiknya. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Beli sekarang, atau menyesal selepas 9 Mei 2012 11.59 malam (Jualan akan ditutup). Sebarang rayuan tidak akan diterima. Jangan jadi seperti mereka ini.

Ebook rujukan lengkap peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik PTD M41 jualan ditutup hari ini

Beli Sekarang (Klik Di Sini).

 Lebih awal anda beli, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini.

Rakan-rakan anda yang lain mungkin juga dipanggil untuk peperiksaan PTD pada 12 Mei ini. Jadi, apa kata kalau anda beritahu rakan anda maklumat ini dengan menekan butang FB share yang ada di bawah ini. Anda juga digalakkan untuk like FB syaisya.com untuk mendapatkan update-update yang akan datang. Mungkin akan datang Sya akan ceritakan pengalaman Sya Isya menduduki peperiksaan PTD dan juga menjalani ujian PAC (PTD Assessment Center).

[TERKINI] RUJUKAN LENGKAP NOTA & CONTOH SOALAN PTD 2020

nota-rujukan-contoh-soalan-ptd-pegawai-tadbir- diplomatik-format 2020(2)
Masukkan nama dan email anda di bawah dan klik butang DAFTAR Untuk dapatkan Hebahan Jualan Nota & Contoh Soalan PTD. DAFTAR PERCUMA! .

JOIN CHANNEL TELEGRAM PTD TERKINI 

Artikel Berkaitan : 

error: Content is protected !!