PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 | TIP LULUS/

Baru-baru ini Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada memanggil calon-calon PTD untuk menduduki peperiksaan PTD Gred M41 pada 12 Mei ini. Selain dari itu, ramai juga yang dipanggil untuk peperiksaan gred 41 yang lain.

Saya pasti setiap calon peperiksaan PTD atau apa-apa peperiksaan awam sekalipun, mahu mengetahui rahsia lulus exam ini dengan mudah kerana cukup ramai calon yang gagal dalam ujian bertulis peperiksaan awam ini. Kalau tak silap tahun 2010 hanya 400 je jawatan kosong PTD, tapi yang pegi exam lebih 40 ribu khabarnya dan lebih 88% gagal. Memang exam bertulis ni la tempat SPA nak singkirkan calon yang ramai. Tapi tengok kat sini ramai pulak yang lulus entah apa rahsia dia orang.

Kali ini tiada lagi rahsia, sebab Team TipsPTD telahpun membongkar rahsia bagaimana cara untuk lulus peperiksaan PTD (Pegawai Tadbir Diplomatik) pada 12 Mei nanti.

Ramai yang telah berjaya lulus peperiksaan dengan baik setelah membaca rujukan ini. Lihat saja testimoni dari calon-calon peperiksaan PTD yang lepas.

buku rujukan peperiksaan ptd m41

review ebook tipsptd

Ya, mereka LULUS! dan ramai yang dah berjaya menjawat jawatan PTD. Dan kejayaan mereka atas usaha mereka dan panduan dari Team TipsPTD yang telah membantu ramai calon lulus peperiksaan kemasukan ke sektor kerajaan. Ebook Tips PTD telah diperakui ramai pihak dalam membantu calon lulus exam PTD dengan sempurna. Banyak lagi emel dan feedback positif yang pihak TipsPTD terima, tapi tak larat pula saya nak sharekan semuanya di sini.

Ebook Rujukan Lengkap Peperiksaan PTD 12 Mei 2012

Apa yang akan anda dapat dalam Pakej Rujukan Lengkap Pegawai Tadbir Diplomatik ini ialah:

– Pecahan Format
Perincian untuk setiap Seksyen. Tahukah anda untuk setiap seksyen, soalan dipecahkan kepada ______?

– Contoh Soalan dan Jawapan
Untuk setiap seksyen (A-E)
Soalan merangkumi isu terkini 2011/2012

– Nota Khas GTP
NKRA RBI? NKRA LIH?
1Azam? BB1M? BR1M?

– Nota Isu Semasa
Isu semasa 2010/2011
Jimatkan masa anda, kami kumpulkan untuk anda!
Daripada sumber prima. PENTING!

– Contoh Esei
7 Contoh Esei Bahasa Melayu
7 Contoh Esei Bahasa Inggeris
(Penting untuk calon yang sudah lama tidak menulis esei)!

– Pakej Soalan Matematik
Koleksi 180++ soalan Matematik Khas Peperiksaan Kerajaan
Kami pakejkan bersama dalam pakej PTD ini. JIMAT!
HARGA SEBENAR: Ianya dijual dengan harga RM40.

– Pakej Soalan Sahsiah dan Minat
Koleksi 400++ soalan Sahsiah dan Minat
4 Video Tips menjawab soalan Sahsiah dan Minat
JIMAT, tak perlu beli di laman jualan pakej ini
Harga SEBENAR: RM60.

– UPDATE PERCUMA
5 tahun! Kami mahu anda LULUS!
Jika anda gagal, tak perlu risau
Tak perlu beli lagi pakej ini, jika dipanggil ke peperiksaan PTD nanti.
Update pakej terbaru mengikut perubahan isu semasa PERCUMA untuk anda. JIMAT!

– BONUS
2 Komponen bonus rahsia!

Tak perlu fikir lagi, lagi lambat anda buat keputusan untuk membeli, lagi jauh calon lain meninggalkan anda! Terus buat pembelian!

You May Also Like..

error: Content is protected !!