Lelaki kacak sana sini aku jumpa sejak 2 bulan lalu. Bukan setakat jumpa lelaki kacak kat tempat-tempat yang aku pergi, mahupun lelaki kacak disekeliling aku ni. Tapi kat dalam blog pun, sana sini cerita pasal lelaki kacak dengan definisi masing-masing, sehinggakan pencetus fenomena lelaki kacak ni pun naik pening sebab banyak sangat versi lelaki kacak kat blog seantero Malaysia ni.

Awatnya tiba-tiba lagi 30 minit cabaran SEO lelaki kacak nak berakhir, baru je aku nak buat entri lelaki kacak ni?. Biasalah, trade mark aku. Join contest last-last minit. Even contest SEO pun nak join last minit, memang susah lah nak menang. Tapi takpe, aku masuk bukan sebab nak menang pun. Saje je nak support rakan-rakan blogger yang menganjurkan contest.

Walaupun cabaran ni berlangsung selama beberapa bulan, tapi pada bulan ketika berlangsungnya cabaran lelaki kacak ini jugalah aku terpaksa mengharungi pelbagai cabaran dalam berblog. Antaranya blog blog syaisya.com ni disuspend 2 kali berturut-turut dalam masa 3 hari je. Kejadian ini menyebab mood blogging aku down to earth. Hmmm….

Blog ni jadi payah sangat nak ada entri baru. Walaupun begitu, aku baca dan follow juga entri-entri lelaki kacak rakan-rakan blogger yang lain. Tak kurang juga entri analisa contest SEO lelaki kacak yang banyak dibuat oleh blogger-blogger lelaki  kacak seantero Malaysia ni. 😀

Dah lama sebenarnya aku merangka entri khas untuk cabaran SEO lelaki kacak ni. Tapi akhirnya, ni je entri yang aku buat. Haha.. memang entri ni bukan entri lelaki kacak idea asal yang aku rangkakan. Ni entri last minit namanya. Jap lagi dah nak tutup dah penyertaan contest SEO lelaki kacak ni. So, taip jelah apa je pun.

Blogger kacak ni nak bagi MP4 player percuma!

Semalam aku tak tidur seharian. Drive sendirian tengah malam buta dari KL ke JB. Keluar dari tol Sungai Besi jam 12 tengah malam, keluar dari tol Skudai jam 5 pagi. Lambat aku sampai, sebab berhenti kat 4 R&R, pada R&R terakhir iaitu tempat rehat Simpang Renggam, aku lelapkan mata sekejap. Dapat lah tidur dalam 5 minit.

So, penat masih terasa. Nak buat entri segala bagai pun rasa tak larat sebab sepanjang minggu ni memang aku pack, sibuk dengan event yang aku hadiri. Jadinya, untuk cabaran SEO lelaki kacak ini, akhirnya, ni je yang dapat aku persembahkan kepada para pembaca yang terbaca entri lelaki kacak syaisya.com ni. Huhu… Berbanding dengan idea awal yang dirangka dalam kepala ni, memang bagaikan langit dan bumi entri yang aku siapkan ni. Mata pun dah kuyu je ni.

p/s: Mood blogging untuk blog syaisya.com ni masih belum pulih sepenuhnya. Apapun, untuk contest lelaki kacak ni memang aku tak dapat nak beri komitmen sebab komitmen aku dah berikan pada contest lain dan juga pada pelajaran aku. Of course, viva on time is my top priority 😀 Lepas ni mungkin ada contest SEO gadis bertudung pula. InsyaAllah, aku join juga. Hope untuk contest Gadis Bertudung aku boleh berikan komitmen lebih sikit. Adakah benar contest SEO gadis bertudung akan diadakan, atau akan ada pula contest SEO 3GP gadis bertudung?. 3GP gadis bertudung ni memang ramai orang cari. Kalau kita bersihkan keyword 3GP gadis bertudung ni ok juga. Tapi kalau keyword gadis bertudung je pun, OK.

Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja olehContengconteng.comMrs.YieAbangensemCikgu DahliaFarish IshakPuanBee.com,w.habibu rahmanAzri JohanDirmansyah1Malaysianews.net LadfeAmir.comSEO AppsBluedianthus.comHafizmohd.comUmarFaruq.com1Artikel.comBlog Bukit Besi,Radhio.comBlog Perniagaan InternetHadi HanafeeJomtonton.netMuaz Lelaki Kacak,Ohcikgu.comBloggerWanita.comCyza SectorLelakiAcai.com Sabreehussin dot com,Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.

error: Content is protected !!