Eyriqazz vs Denaihati

Eyriqazz vs Denaihati

Eyriqazz vs Denaihati sana sini. Kenapa Eyriqazz ni nak lawan Denaihati?. Sekarang ni pergi mana-mana blog, rata-rata berbicara tentang Eyriqazz vs Denaihati sempena contest SEO menggunakan keyword Eyriqazz vs Denaihati yang dianjurkan oleh Great Teacher Onizuka, bro Eyriqazz.

Bila dah sana sini blogger buat entri yang berkaitan dengan Eyriqazz vs Denaihati, ini menunjukkan yang contest SEO ni mendapat sambutan ramai. Selepas Contest SEO Lelaki Kacak mendapat sambutan 100 orang blogger, kini contest SEO  Eyriqazz vs Denaihati pula menjadi tumpuan.

Walaupun Contest SEO Lelaki Kacak mendapat mendapat kritikan dari Ariff Shah, tapi penganjur punyai stand point yang tersendiri untuk menetapkan syarat penyertaan dalam pemilihan pemenang. Apa pun, aku pasti, matlamat penganjur Contest Seorang Lelaki Kacak dalam memperkenalkan dan menyedarkan rakan-rakan blogger tentang apa itu SEO, memang tercapai.

Buktinya, ramai yang dah tahu, macam mana nak menawan hati pak cik google dalam permainan SEO. Bagaimana nak dapatkan ranking pertama dalam enjin carian Google. Bagaimana nak kekal berada dalam 1st page untuk sesuatu keyword yang sedang hangat diperkatakan. Kepentingan SEO memang tidak dapat disangkal.

Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati memang wujud hasil dari idea Contest SEO Lelaki Kacak. Memang kacak pemikiran bro Eyriqazz menganjurkan contest sebegini. Pepatah Melayu memang ada mengatakan “Yang Baik Dijadikan Teladan, Yang Buruk Dijadikan Sempadan”.  Tak salah kan, kalau kita nak ikut perkara / perbuatan yang baik-baik ni?.

Apa pun, aku kagum dengan kegigihan para peserta bermain dengan SEO. Suatu ketika dulu, aku juga rasa ghairah dalam belajar dan bereksperimentasi dengan ilmu SEO yang dipelajari. Ilmu SEO bukan sekadar hanya perlu dibaca, tapi perlu turut dipraktikkan dan dikaji sendiri keberkesanan setiap step atau tip SEO yang dipelajari.

Dulu-dulu pun aku suka join contest SEO. Sikit-sikit tu tahu jugalah macam mana nak naikkan entri, tapi aku bukanlah jaguh dalam permainan SEO ni. Pernah menang 2 kali je dalam contest SEO ni, itupun sebab otai-otai SEO tak join. Hehe 😀 Kalau otai-otai join, memang tak merasalah aku nak menang. Sekarang ni, contest pun dah jarang join, blog pun dah jarang update. Uhuhu… 🙁

Apa pun, jauh di sudut hati, hasrat untuk menyertai Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ni ada juga.  Cuma rasanya tak boleh nak bagi komitmen sangat. Dah lama tak mengkaji SEO. Contest SEO Lelaki Kacak sebelum ni pun aku join last minit. Menjadi peserta ke dua terakhir. Hehe… Bab-bab jadi peserta terakhir join contest ni memang kepakaran aku lah. Pernah juga dapat hadiah sebab berjaya jadi yang terakhir. Nak jadi yang terakhir perlukan skills juga tu. Hehe 😀 Ada pula gitu Sya Isya ni, ek. 😛

Kedudukan setakat ini, pakar SEO masih gah dikedudukan no. 1. Walaupun beliau sibuk (entri yang sangat pendek telah membuktikan kesibukan beliau), tapi beliau steady je stabil di tempat pertama. Ya, beliau sibuk, tapi toyol-toyol beliau juga sibuk bekerja naikkan entri beliau dan kekalkan entri beliau di tempat pertama. Tak percaya, baca reply komen di entri beliau.

Apa pun, dalam sesebuah penganjuran contest SEO, semestinya wujud win-win condition. Penganjur untung, peserta pun untung tak kiralah menang atau kalah, penaja pun dapat untung juga. Seperti yang dinyatakan dalam entri Contest SEO: Faedah Kepada Penganjur dan Peserta. Hehe.. InsyaAllah, aku juga mungkin nak jadi penganjur. 😀

Ok, sekian sahaja pandangan seorang blogger picisan tentang Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati. Good luck kepada semua peserta!. Jia Yo! (Chayok!)