playfull kiss korea drama

Playfull Kiss korea drama. Sumber gambar: http://sunflowerbunss.wordpress.com

Buat masa sekarang ni, aku dok layan drama Korea bertajuk Playfull Kiss. Actually, ni drama It Started With A Kiss versi Korea. Sebelum ni aku pernah layan It Started With A Kiss (versi Taiwan), so aku boleh buat perbandingan kedua-dua drama ni. Walaupun cerita  ni dah keluar tahun 2010, tapi baru ni aku tengok.

Kalau di Malaysia, drama diadaptasi dari novel, tapi di Korea dan Taiwan, banyak drama diadaptasi dari komik, sebab industri komik mereka lagi maju ke depan. Cerita dari komik, ramai yang minat. Playfull Kiss vs It Started With A Kiss (ISWAK). Ermm.. Aku lagi suka tengok ISWAK. Sebab ISWAK lagi kelakar, happening. Plaufull Kiss aku rasa lagi boring. Uhuhu…

Heroin

Lagipun, heroin ISWAK comel. So, best tengok gelagat dia dalam cerita tu. Dia pegang watak clueless girl tu memang best. Playfull Kiss pula, di mata aku, heroinnya tak berapa nak comel. Hehe 😀

 Hero

Dalam cerita ni, heronya adalah seorang yang genius, mempunyai tahap IQ = 200. Dalam ISWAK, memang best tengok ke’genius’an hero nya. Memang menonjol. Tapi dalam Playfull Kiss, aku tengok  ke’genius’an hero nya tak berapa nak menonjol. Huhu 🙁

Kelakar

Dari segi tahap kelucuan, ISWAK memang kelakar habis. Aku rasa, dari awal sampai habis cerita aku dok gelak je. Haha3. Tapi PK ni, ermm.. payah nak buat aku gelak. Ngantuk pun ya. Huhuhu..

Ok, tu je. Review ringkas. Sinopsis cerita ni aku dah ceritakan dah dalam entry It Started With A Kiss Memang Kelakar.

p/s: Aku dah semakin malas nak update blog. Huwaaa….