1ST Giveaways BudakFelda.Com

Masih baru dalam berblogging tidak menjadi alasan kepada budakfelda.com untuk membuat GA sambil mengkaji cara-cara naikkan ranking alexa kepada ranking yang lebih baik. 1st Giveaways BudakFelda.com telah dianjurkan dan aku menyahutnya disaat-saat terakhir, walaupun dah tahu pasal GA ni start admin publish entry lagi. Hehe.. 😀

Trademark aku join contest memang gitu, selagi belum nak tarikh tutup, selagi tu lah  tak siap-siap lagi entri tu. Actually, aku cuba untuk buang tabiat suka menangguhkan kerja dan buat kerja last minute ni. Tapi tu lah, susah nak berubah ni. Huhu… Ditambah pula dengan internet yang putus-putus di kolej baru ni, memang membantutkan mood blogging. 🙁

So, hadiah pertama hingga ke-3 memang aku takkan dapat lah kan, sebab join last minute ni camne nak dapat jadi top referral. Tapi macam biasa, aku memang suka join contest, dan tak kisah kan sangat pun menang atau tak. Dah hobby join contest. Nak buat camne kan.. 😀

Ada hadiah saguhati yang ditentukan oleh pakcik random.org. Kalau ada rezeki aku lagi, adalah kan. Dapat boleh, tak dapat pun boleh. Yang penting boleh juga naikkan ranking alexa, sebab BudakFelda akan balas balik review blog ni di alexa.com. Win-win situation katanya 😀 Betul lah tu, kan..

Tip Naikkan Ranking Alexa

Dah lama aku terbaca pasal tip naikkan ranking Aleaxa ni. Selain dari rajin update, rajin blogwalking (sebab masa blogwalking kita akan tinggalkan link entri kita kat blog lain terutama yang ada guna commentlove, entri terkini di blog kita akan tertera dan ini boleh bagi trafik juga), bilangan review di Alexa juga memainkan peranan dalam menaikkan ranking Alexa. Jadi, inilah yang BudakFelda sedang kaji, sama ada review di Alexa boleh naikkan ranking Alexa blog atau pun tidak. Atau mungkin juga review di alexa membantu dalam menaikkan ranking Alexa, tapi tak banyak. Senang cakap, mungkin juga review di Alexa bukan major factor. Review Alexa membantu atau tidak dalam menaikkan ranking Alexa?. Sama-sama kita tunggu hasil kajian BudakFelda. 😀

“Mari memeriahkan  1ST Giveaways BudakFelda.Com yang ditaja oleh cahayacinta.com, pondokkecil.com, awanpagi.com, ecadwinkyasha.com, elqashrinqaisara.blogspot.com, daddydee.net serta Fivio.com selaku penaja utama.”

 

error: Content is protected !!