Jika dilihat dengan kenaikan taraf hidup sekarang ini, ramai yang mengeluh. Duit gaji ciput, harga barang makin mahal. Dulu RM 100 boleh beli macam-macam. Sekarang RM 100, kalau belanja barang dapur, berapa barang je dapat. Troli pun tak penuh.

Keadaan ini menyebabkan ramai yang mencari kerja sambilan / part time sebagai pendapatan sampingan demi untuk menambah pendapatan bulanan untuk menampung keperluan hidup seharian. Tekanan ini menyebabkan kerja sambilan di rumah telah menjadi trend masa kini.

Beberapa bulan yang lalu, aku terbaca mengenai ramai yang telah berjaya menjana pendapatan sampingan hanya bekerja di rumah, waktu kerja pula bebas mengikut masa kita sendiri. Kebanyakan mereka mendapat kerja dari menyertai Job Di Rumah (JDR).

buat duit sampingan kerja part time di rumah job di rumah

Setiap bulan, Job Di Rumah akan hantar antara 150-300 tawaran kerja baru dengan percuma kepada ahli Job Di Rumah. Kerja di rumah ini tidak ada kena mengena dengan sebarang jenis perniagaan. Kita akan dibayar untuk bekerja oleh syarikat atau individu yang memerlukan pekerja dari rumah.

Berapa Banyak Upah Yang Akan Dibayar?

Secara realistik upah untuk setiap tugasan adalah antara $10 – $50. Ada upah yang lebih tinggi tetapi memerlukan kemahiran tinggi.

Tugasan di sekitar harga ini adalah mudah dan kebanyakan oleh dilakukan boleh sesiapa pun yang mempunyai pengetahuan asas komputer.

Walaupun upah hanya $10 – $50 sahaja ia di bayar dalam nilai US Dolar. Nilai terkini semasa saya menulis artikel ini adalah $1.00 = RM3.16. Paling kurang tukaran adalah RM3.00 untuk setiap 1 US Dolar.

Berapa banyak tugasan yang anda boleh dan mampu ambil, itu terpulang kepada anda. Banyak tugasan bermaksud lebih banyak upah yang akan di terima.

awatan kosong kerja part time di rumah

Jawatan kosong kerja part time di rumah

Antara contoh-contoh kerja kosong yang ada di Job Di Rumah:

  • Memasukkan maklumat ke dalam pengkalan data (data entry)
  • Mengumpul maklumat
  • Menulis Laporan
  • Menulis Artikel
  • Menulis Proposal
  • Pembantu Maya
  • Kerja Pengkeranian
  • Pengiklanan
  • Penterjemahan
  • Mereka bentuk grafik
  • Membina laman web
  • Facebook & twitter manager
  • Komen page dan group facebook
  • Pekerja kaji selidik dalam talian
  • Penulis blog part time
  • Pelbagai jenis kerja lagi.

Anda boleh pilih mana kerja yang bersesuaian dengan anda, fahamkan kehendak majikan dan mula memohon kerja tersebut.

Cara bagaimana untuk memohon pekerjaan ini juga ada diajar dalam panduan yang dibekalkan setelah anda mendaftar. Dalam panduan ini juga ada latihan yang disediakan seperti latihan menaip. Ini kerana, kerja di rumah ini banyak memerlukan kemahiran menaip. Yang penting, anda ada laptop / PC dan ada talian internet di rumah. Tak kira lah menggunakan broadband ke, TM ke, Unifi ke… semua pun boleh. Asalkan boleh melayari internet. Kerana anda perlu memohon pekerjaan secara online sahaja.

Apa Syarat-syarat Untuk Daftar Job Di Rumah?

  • Asas komputer & internet
  • Microsoft Office (Words & Excel)
  • Boleh menulis, membaca & faham Bahasa Inggeris
  • Komputer/Laptop
  • Akses ke talian internet
  • 18 tahun keatas
  • Boleh bekerja tanpa pengawasan
Jangan risau kalau anda tak terror bahasa Inggeris. Saya pun tak terror juga. Hehe…  Sebab dalam tugasan ni. bahasa inggeris yang mudah-mudah sajaha yang anda akan jumpa. Kalau ada kerja yang memerlukan skill bahasa inggeris, anda boleh buat ayat-ayat yang mudah-mudah juga. Kalau ada perkataan yang tak faham, guna google translate je. Don’t worry. Be happy 😀 Buat kerja ni kat rumah dengan gembira. Takde boss nak marah 😀

Macam Mana Nak Dapat Kerja Yang Ada Di Job Di Rumah ni?

1. Daftar di Job Di Rumah

Klik SINI untuk mendaftar Job Di Rumah. Sekarang ini, harga untuk pendaftaran Job Di Rumah ini ialah RM 50.

daftar job di rumah kerja part time kat rumah

Klik untuk mendaftar

2. Selepas mendaftar, username dan password untuk masuk ke laman web ahli akan diberikan kepada anda. Di dalam laman web ahli tu, ada panduan asas untuk minta kerja. Dalam panduan ini, anda perlu mengisikan alamat emel anda terlebih dahulu dalam borang yang disediakan. Tujuannya supaya  anda dapat tahu kerja kosong terbaru yang ada melalui emel. Video tutorial juga ada disediakan bagi memudahkan kita faham.

Setiap hari pada pukul 8 pagi, pihak Jobdirumah akan mengirim senarai kerja-kerja daripada syarikat/ majikan terus ke email anda. Pilih dan mohon je kerja mana yang kita nak. Mudah je kan.

Ya Ke Boleh Dapat Buat Duit Dengan Job Di Rumah Ni?

Kalau was-was, boleh baca testimoni ni. Ramai yang dah dapat buat side income dengan Job Di Rumah ni. Buat kerja dari rumah je pun. Tak perlu modal petrol kereta, bersesak dengan trafik jem, hadap muka bos. Tak perlu. Duduk depan laptop kat rumah je, dan siapkan kerja yang telah berjaya anda perolehi dari Job Di Rumah ni.

testimoni job di rumah

Mereka sudah berjaya jana pendapatan sampingan hanya di rumah. Mereka sudah. Anda bila pula?. Saya?. On the way. Saya dah mendaftar, dah ushar kerja-kerja kosong yang ada. Dah baca dan tonton video tutorial yang disediakan. Cuma belum minta kerja je lagi. Sekarang nak siapkan thesis sarjana saya dulu. Lepas dah siap nanti, dah takde kerja nak buat, baru boleh apply kerja kat JDR ni.

Lagipun, saya pun dah malas nak pi kerja kul 8 pagi, balik kul 5 petang lagi dah. Dah suka buat kerja kat rumah je. Dah ramai dah pun kan, berjaya jana pendapatan dengan hanya buat kerja di rumah je. Lebih-lebih lagi suri rumah. Sambil buat kerja di rumah, sambil boleh jaga anak lagi tu. Kan best tu! 😀

InsyaAllah, kalau dah penat tulis thesis, boleh juga aku apply kerja-kerja yang simple macam like FB, komen kat FB yang ada kat Job Di Rumah ni. Sebab kerja-kerja ni boleh selesai dalam masa 1-5 minit je. Yang penting ada akaun Facebook atau Twitter. Kan simple tu. Senang je nak buat duit dari rumah ni :). Nak duit poket? Klik SINI.

p/s: Klik SINI untuk mula menjana duit dari rumah part time atau full time!.

error: Content is protected !!