BLOGGING IS A TEAM SPORT

 

blogging is a team support

Blogging bukan sesuatu yang mudah, kerana untuk menarik perhatian pembaca, kita perlu bersaing dengan media seperti surat khabar online, twitter, facebook, dan lain-lain laman web yang popular. Namun, jika kita tahu teknik yang betul untuk berblogging, dan mengamalkan teknik-teknik blogging tersebut, blogging akan menjadi mudah dan menyeronokkan. Malah, dengan hanya berblog, boleh memberikan seorang blogger side income. Tiap-tiap hari duit masuk pun boleh. Ianya bukan mustahil kerana ramai blogger yang telah berjaya buat duit dengan blog.

BUAT DUIT DENGAN BLOG

buat duit dengan blog

Kebanyakkan blogger baru, mereka tercari-cari peluang untuk buat duit dengan blog. Tanpa mereka sedar, mereka asyik dihasut untuk beli macam-macam panduan … dan akhirnya mereka akan give up kerana tak ada hasil walaupun dah banyak habis duit beli panduan itu ini. Sebenarnya, bukan salah panduan yang dibeli, panduan yang ada hanya sekadar panduan jika tidak dipraktikkan.

Kita perlu mencuba teknik-teknik buat duit dengan blog seperti dalam panduan. Akhirnya, mesti kita akan temui teknik yang serasi dengan jiwa kita dan blog akan menjadi mesin ATM. Hakikatnya nak dapat RM100 setiap bulan secara konsisten menerusi aktiviti blogging bukan sesuatu yang mudah. Betul tak?

Ramai yang kecewa dengan income blog yang ciput atau langsung tak dapat duit dari blog setelah mencuba teknik-teknik buat duit dengan blog yang dipelajari. Apabila kita buat kerja sorang-sorang, semangat dan motivasi diri mudah turun. Sebenarnya, buat duit dengan blog ni boleh dilakukan secara berkumpulan.  Barulah jalan kejayaan tu lebih mudah, dan kekal termotivasi.

Jika anda perlukan satu team yang awesome yang akan bantu anda untuk buat duit secara online, anda patut sertai kami/saya di Genius Blogger. Ada banyak kebaikan yang anda boleh sedut dari group ini. Antara kebaikan join Group Projek Buat Duit Dengan Blogging ini adalah :

1. Anda akan bertemu dengan komuniti blogger yang dengan senang hati membantu mempromosikan link affiliate anda dalam blog mereka. Orang lain tolong promote link affiliate untuk anda, anda hanya tinggal kutip komisen je…

Buat Duit dengan Affiliate – Kitab Teknik SEO Merah Jambu

2. Ada bermacam-macam contest, mini contest, dan pelbagai lagi peluang untuk memenangi pelbagai hadiah termasuk wang tunai. Penganjur ada ramai. Anda nak jadi penganjur contest pun boleh, tak ada masalah 🙂

3. Peluang untuk dapatkan sponsored post. Tulis artikel simple-simple pun boleh dapat bayaran tau. (waa peluang ni jarang ada)

4. Artikel on demand – ini salah satu method untuk bantu anda buat lebih banyak duit dengan blogging. Akan diterangkan di member area 🙂

5. Anda akan dapat berjumpa dengan ramai blogger yang tak kedekut ilmu, dan yang sama-sama ingin berjaya. Bonus. Diorang ni pun tak lokek ilmu dan akan dengan murah hati akan bantu anda untuk berjaya.

6. The power of leverage. Penting bagi blogger baru yang nak cepat naik. Gunakan kredibiliti blogger lain yang lebih berpengalaman. Caranya akan didedahkan.

7. Belajar buat duit dengan program affiliate seperti jomniaga, program pengiklanan seperti nuffnang, dan juga program affiliate  antarabangsa.

8. Kalau nak jual produk sendiri pun boleh. Anda tak ada produk? Jangan risau, itu masalah kecil, sebabnya kalau anda tak ada produk, kita akan sediakan produk untuk anda.

9. Teknik Facebook Marketing juga akan diajar. Macam mana nak hasilkan sebuah blog yang hari-hari mesti ada 10 -30 orang like.

10. Program traffic exchange, link exchange, comment exchange dan sebagainya. Pendek kata, asalkan anda ada kemahuan untuk berjaya, dan boleh beri komitmen, anda patut sertai kami.

11. Email marketing. Ini pun penting, bina senarai email. Orang putih kata the money is in the list.

Info Penting : Ini bukan program buat duit menerusi kaedah pemasaran berbilang tingkat, MLM, Pyramid scheme, member get member, RM20 segera dan sebagainya.

Program ini mungkin akan saya tutup pada bila-bila masa. Tak ramai yang join pun tak apa, yang penting semua ahli berjaya buat duit seperti yang saya target. Jadi, sementara tawaran ni masih lagi dibuka, ambillah keputusan yang terbaik. Tiada sebarang yuran dikenakan untuk menyertai program ini. Ya. Anda tak tersilap baca. program ni adalah PERCUMA. Klik SINI untuk sertai Program Group Projek Buat Duit Blogging ini.

error: Content is protected !!