EPHYRA IDAMAN SAYA

Ephyra oh Ephyra… idaman saya. Ops! Aku bukan lesbian ya. Aku perempuan tulen. Hehe… Nama macam nama perempuan dah kan, Ephyra ni. Tapi Ephyra ni bukan seorang perempuan, tetapi sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet. Dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato). Bahan-bahan ini tugasnya merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi seri dan kesihatan dalaman dan luaran.

First time aku tahu pasal Ephyra ni ketika blogwalking ke blog salah seorang sifu aku dalam dunia blogging ni. Siapa lagi kalau bukan GTO. Entri bertajuk Apa Itu Ephyra menggamit rasa ingin tahu aku. Paling aku teruja nak baca sebab Bro Eyriqazz ni lelaki. Hik hik… selalu baca review perempuan je kan, kali ni baca review lelaki pula. Lelaki pun nak muka bersih dan awet muda juga tau. Ingat perempuan je ke nak cantik?.

Produk-produk kecantikan dan juga pelangsingan memang laris di pasaran tak kiralah untuk lelaki ke atau untuk perempuan. Ephyra ni, lelaki dan perempuan pun boleh minum. Itu antara keistimewaan Ephyra.

paket Ephyra Idaman Saya

Paket Ephyra. Hanya tuangkan dalam shaker, campur dengan air dan minum. Mudah je!

Banyak sangat produk kolagen di pasaran sekarang ni, kan?. Jadi, apa beza Ephyra dengan kolagen yang lain?

Apa beza EPHYRA dengan collagen lain?:

  • EPHYRA menggunakan kolagen ikan laut dalam jenis “white fish” yang hidup di laut dalam. Sebab ikan dekat perairan laut dalam ni bebas pencemaran.

(Bukan sebarangan ikan yang mudah didapati di pasar seperti ikan tilapia, ikan keli , atau ikan siakap tauuuu…)

  • EPHYRA menggunakan kolagen yang terhidrolisis. Kolagen terhidrolisis tu terdiri daripada pecahan asid amino yang kecil, yang mudah diserap oleh badan.

 

  • Kolagen dalam Ephyra mudah diserap – part ni yang paling penting. Tau tak kenapa ramai ambil kolagen tapi lambat nampak kesan? Sebab berat molekul kolagen yang tinggi, so badan susah nak serap. Berat molekul kolagen sesuatu brand tu diukur dalam unit DALTON (Da). Ia bukanlah tentang berapa banyak kandungan kolagen, tetapi saiz protein tersebut. Semakin cepat diserap, semakin cepatlah nampak kesan pada badan.

 

  • Fakta penting : Berat molekul collagen Ephyra = kurang dari 1500Dalton (sangat mudah diserap oleh badan). Sebab itu dengan minum EPHYRA kita dah boleh nampak kesan seawal 7 hari. Most kolagen di pasaran sekarang 3-4 kotak pengambilan baru nampak kesan.

 

  • Kandungan kolagen EPHYRA cukup untuk keperluan badan. Badan manusia tidak memerlukan kuantiti kolagen yang banyak untuk sekali ambil tetapi amount yang sedikit dan berterusan. Hati-hati ya kawan-kawan, Lebihan kolagen yang diambil boleh membebankan buah pinggang! Akibatnya, boleh menyebabkan buah pinggang gagal berfungsi.

 

  • Rasa EPHYRA paling sedap di pasaran, diakui ribuan pengguna EPHYRA.
rasa ephyra kolagen
Rasa Ephyra memang sedap. Kredit : http://nafnaf9091.blogspot.com

 

selalunya supplement-supplement ni tak berapa nak sedap. pahit la, payau la, hanyir la tapiiiii seriussss, ephyra sedap gileeee. nak cakap rasa macam air oren twisster pon ada, macam chewing gum pon ada, macam ubat gigi kanak-kanak pon ada. yang pasti sedapppp okkk. gerentiii tekak korang boleh terima sebab aku rasa, tekak aku paaaling teruk kalau makanan atau minuman tu pahit macam sayurrr :p semua jenis sayur tekak aku memang tak boleh telan. 🙂       ~ NadiaFarahida.com

 

Jom, kita tengok video ni dulu… Apa kata mereka tentang keistimewaan Ephyra:

Kenapa aku teringin untuk mencuba Ephyra?

Apabila aku tengok hasil selepas Eyriqazz meminum Ephyra, memang ada rasa teruja juga lah nak mendapatkan produk ni. Muka aku ni pun masih ada bekas-bekas jerawat lagi cuma tak terlalu ketara. Tepek dengan bedak arab, mak cik aku kata kulit aku putih mulus… Auwww! Hakikatnya tak ada lah mulus nya pun. Lubang-lubang sikit kesan jajahan jerawat yang bermaharajalela satu ketika dulu.

Review Ephyra Eyriqazz GTO

Sebelum dan selepas minum Ephyra

 

Ok, ni muka Eyriqazz. Jelas nampak ketara sebelum dan selepas minum Ephyra ni, kan?. Kata Eyriqazz lagi,

Alhamdulillah, masalah jerawat lama dan bintik-bintik hitam semakin berkurangan. Muka pun rasa lebih tegang. Rasa macam 2-3 tahun lebih muda.

Blogger lelaki popular ni pula cakap :

Secara jujur aku cakap .. perubahan ketara pada wajah .. Bukanlah jadi ‘ kacak tak hengat punya ‘ tapi terasa tegang dan lembut jer .. Parut jerawat dan bintik hitam pun hilang .

Mestilah aku nak cuba Ephyra ni juga kan. Belum cuba belum tahu. Manalah tahu nanti hasilnya positif. ^_^ Hilang semua kesan parut jerawat kat muka aku ni.

Kelebihan lain Ephyra

 

kelebihan Ephyra Kolagen

Kelebihan Ephyra

Ephyra ni bukan sahaja untuk mencantikkan lagi kulit wajah, tetapi mempunyai banyak lagi kelebihan lain. Antaranya :

Energy booster ~ Ramai yg beritahu, lepas minum EPHYRA kurang sangat2 rasa penat.

Rambut kurang gugur.~ Kuatkan akar rambut, malah rambut baru banyak tumbuh. Mmg betul pun sebab collagen kan stimulate hair growth.

Sistem pembuangan jadi lawas.~ bantu utk kawal berat badan. Ramai pengguna yang turun berat badan selepas minum EPHYRA

Kuku jadi cantik dan bersinar. ~rawat masalah kuku mudah patah

Cracked heel berkurang.~ tiada lagi masalah tumit merekah & kering

Lingkaran hitam bawah mata berkurang. ~ lebih sekata tona kulit

Mengurangkan sakit radang & sendi lutut ~ Ramai yang sakit lutut minum EPHYRA dalam sebulan mmg dah nampak kesan, utk golongan tua, dah boleh berjalan laju & tunaikan solat dgn mudah.

Tak percaya? Cer baca ni :

Selain itu, apa yang saya perasan selama sebulan menggunakan Ephyra ini :

1) Lebih bertenaga – Pagi-pagi kadang2 terlupa breakfast. Dengan ephyra ni, minum dan masih boleh bertahan until lunch. Aksi di “Malam” hari pun lebih bertenaga. Hehehe….
2) Lebih Mudah Buat Air Besar – Lawas dan memang selesa
3) Muka semakin kurang berminyak
4) Rasa makin sihat. Lepasni dah boleh dah start balik kembali ke “gym” dan cuba untuk kurangkan berat badan.  ~Eyriqazz.com

Apa lagi kelebihan Ephyra?

 

EPHYRA ialah skin supplement, (minuman tambahan utk kecantikan kulit), tetapi bukan kulit sahaja yang akan dapat manfaat. Bahagian yang lain pun dapat manfaatnya. Antara lain manfaat yang menarik perhatian aku ialah Ephyra ni boleh mengurangkan rambut gugur.

testimoni Ephyra

Kesan Ephyra terhadap Puan Shila >> http://shilashower.blogspot.com/2012/08/ephyra-in-house.html

Selamat ke  minum Ephyra ni?. Tak bahaya ke?

Ok, yang paling penting, Ephyra ni HALAL dan selamat untuk diminum. Meh tengok sijil KKM dan sijil yang dikeluarkan oleh JAKIM.

sijil jakim dan halal ephyra

 

Holaa… Ephyra ni baik untuk kesihatan dan juga untuk menambahkan tenaga!. Must try ni. Aku ada masalah rambut gugur yang kronik… Oh oh oh… Tak sanggup tengok rambut-rambut yang keguguran layu tak bermaya. Sedih betul. Lama-lama nanti botak pula aku. 🙁

Ok, aku nak dapatkan Ephyra ni. Kalau dapat FREE lagi best, kan ^_^.

Untuk pembelian dan maklumat lanjut, boleh layari :

1) Website official – www.oceanlife2u.com

2) Facebook- www.facebook.com/oceanlife2u

3) Instagram- ephyra2u

4) Meh tengok apa kata mereka yang dah minum Ephyra ni – Youtube Ephyra

” Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.com dan ditaja oleh OceanLife2u.com ”

error: Content is protected !!