5 Cara Melupakan Bekas Kekasih Lama

 

5 CARA lupakan kekasih lama

Wawwweeee… Tiba-tiba dalam blog syaisya.com ni ada kategori Tip Cinta pula. Saje je lah. Sebenarnya, tengah selak-selak buku “101 Rahsia Penguat Nurani” karya Dr. HM Tuah. Tiba-tiba mata tertancap pada halaman Tip Membuang Cinta Lama.

Jadi, rasa terpanggil lah untuk kongsikan Tip Melupakan Bekas Kekasih ni dengan pembaca-pembaca syaisya.com šŸ™‚

Ok, di sini di ‘highlight‘ kan 5 cara yang berkesan untuk melupakan kekasih lama:

  1. Usah simpan semua kenangan bersamanya, musnahkan sahaja atau berikan kepada pihak-pihak lain andai barang berkenaan sangat berharga dan bernilai.
  2. Usah kerap mendengar lagu-lagu nostalgia yang ada kaitan dengan bekas kekasih.
  3. Banyak-banyak ingatkan Allah setiap kali kerinduan datang dan anggaplah ia mainan syaitan semata-mata.
  4. JanganĀ ambil tahu lagi perkembangan bekas kekasih apalagi menghubunginya walau sekadar bertanya khabar.
  5. Ketahuilah bahawa pasangan sekarang sememangnya yang terbaik dan itulah jodoh anda.

Ok, walaupun tip ni cuma 5 je, tapi aku rasa 5Ā cara ini adalah cara yang berkesan untuk melupakan bekas kekasih. Tak perlu diingat dan dikenang perkara yang telah berlalu. Life Must Go On!. No turning back!.

Ecewah, cakap memang senang lah kan. TapiĀ orang yang menanggungĀ tu yang rasa kesengsaraannya. Betul tak?.

Aisey, aku ni bukan sekadar bercakap sahaja. BukanĀ cakapĀ je pandai. Aku pernah juga melalui proses melupakanĀ cinta monyet aku.Ā Hew hew…Ā tapi kami tak couple pun, ok. SukaĀ jugaĀ kat dia. Dia pun suka kat aku,Ā tapi aku tahu aku dan dia takkan ke mana-mana.

That’s it.Ā 6 tahun dia dihatiku, memang bukan mudah untukĀ melupakan. Tapi akuĀ kuat!. Aku tahu akuĀ boleh let him go.Ā SampaiĀ masa aku tengok gambarĀ perkahwinan dia kat FB pun (saje je stalk fb dia), aku steady je lagi.

Hehehe… tengok muka anakĀ dia sebiji muka dia taw. Ok lah tu,Ā aku doakan dia bahagia bersamaĀ isteri dan anak-anak dia. TapiĀ sekarang tak tahu lah dia anak dah berapa. Tak stalk lagi. Tu sekali je.

Camne aku boleh lupakan?. Just forget it!. YouĀ mustĀ have desire and passionate untuk melupakanĀ insan itu. Itu je. It’s all about your determination and nawaitu. Yakin yang aku akan dapat pasangan yang lebih baik dan terbaik untuk aku, keluarga, agama, bangsa dan negara Ā ^_^

p/s: Ubat, walau pun pahit, tapi kita kena telan juga kalau nak sembuh šŸ˜‰

Gambar heart broken diambil dari lbeeandthemoneytree.com