Buat Duit Degan Lazada

“Saya berasa sedih, setiap bulan apabila saya membayar komisen kepada agen,
saya bayar komisen kepada ramai orang Indonesia. Mereka menjana jualan dengan Lazada untuk market Malaysia. Saya sedih,
mengapa rakyat Malaysia tak ambil peluang untuk buat duit dengan Lazada? ”

Inilah luahan hati Miss Tania, Manager Affiliate Lazada.

Semalam baru saya tahu, yang sebenarnya kita boleh buat duit dengan Lazada!.

Rupa-rupanya selama ini Lazada ada buat program affiliate.

Confirm lah tak ada orang Malaysia yang dapat komisen tu…sebab orang Malaysia tak tahu pun Lazada ada buat program Affiliate.

Kalau sebut Lazada, semua orang pun tahu.. tempat membeli-belah secara online. Tapi, bab boleh buat duit dengan Lazada, orang Malaysia tak tahu…

Ok, lupakan kisah tak tahu tu… Yang dah lepas biarlah lepas. Tak boleh nak patah balik pun!.

Sekarang ni dah tahu, so, siapa yang nak tambah pendapatan, nak pendapatan sampingan, boleh lah join program affiliate Lazada ni!.

Apa Itu Program Affiliate?

Ok, mungkin anda dah tahu apa itu “Affiliate”. Mungkin juga tak tahu.

Secara ringkasnya, Program Affiliate adalah 1 program di mana anda dibayar komisen untuk setiap jualan yang terhasil daripada promosi yang anda lakukan.

Contohnya, anda mempromosikan Samsung Galaxy Note 4 (ada dijual di Lazada) di Facebook Page atau Facebook Profile anda. Apabila ada rakan-rakan anda atau Fan anda yang beli Samsung Galaxy Note 4 melalui link affiliate anda, maka anda akan mendapat komuisen. Pihak Lazada akan membayar komisen anda kemudian.

Berapa Banyak Komisen Boleh Jana Dengan Lazada?

Komisen yang Lazada akan berikan untuk setiap jualan yang anda lakukan ialah :

Barang elektronik – 6%

Barang bukan elektronik – 9%

Fesyen – 10% , mungkin akan dinaikkan ke 12% selepas ini.

.
.
.

Minyak naik 20 sen, kan?.

Terasa tak?
Bising tak?
Marah kerajaan tak?
Rasa terbeban tak?
Sakit hati tak?
Mengeluh tak?

Kalau anda jawab ya untuk semua soalan di atas, maka ambilllah kesempatan untuk buat duit dengan Lazada ni.

Caranya mudah sahaja…

3 Langlah Mudah Buat Duit Dengan Lazada

1. Daftar sebagai agen Affiliate Lazada di sini (Daftar PERCUMA je, tak perlu bayar sesen pun) :
->>

2. Isi borang dengan maklumat peribadi anda. Untuk ruangan company, jika anda tiada syarikat yang berdaftar dengan SSM, masukkan sahaja nama anda.

3. Submit borang.

4. Tunggu emel dari Lazada. Pihak Lazada akan “Approve” permohonan anda. Ketika saya mendaftar sebelum ini, tak sampai 24 jam, pihak Lazada dah approve permohonan saya. 🙂

Sebaik sahaja saya tahu Lazada ada tawarkan program affiliate ni, saya ni yang sememangnya ‘Kaki Affiliate’ dengan sepantas kilat mendaftar sebagai agen affiliate Lazada ni.
Sudah semestinya saya tak nak lepaskan peluang buat duit yang ada ni. Lepas ni, boleh lah Lazada jadi satu daripada paip pendapatan saya 🙂

Target saya memang nak menjana Multiple Stream Income. Sedang dalam proses dan berusaha ke arah MSI (Multiple Stream Income) sebelum ke stage berikutnya iaitu Kebebasan Kewangan 😀

p/s: Buat duit dengan affiliate ni best sebenarnya!. Saya dah rasa dapat komisen dan cek 4 angka dari program-program affiliate lain yang saya ceburi sebelum ini. Kaki-kaki affiliate memang tahu lah macam mana rasa nya, dapat komisen tinggi dengan affiliate ni. Kalau anda belum pernah dapat duit dengan affiliate, cubalah buat duit dengan affiliate Lazada ni. Sebab Lazada dah memang 1 nama yang besar, jadi orang pun tak ada masalah dan rasa ragu-ragu untuk buat pembelian di Lazada. Maka, nak dapatkan jualan dan komisen melalui platform Lazada ni, memang bukan 1 perkara yang terlalu sukar.

Untuk yang tak biasa promote barang, mungkin terasa susah pada awalnya. Tapi tak mengapa, yang penting jangan putus asa. Teruskan usaha sehingga berjaya. 🙂

error: Content is protected !!