semakan keputusan peperiksaan ptd m41 2014 1 november

Keputusan peperiksaan online PTD, Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 telah keluar sebelum jam 12 tengahari tadi, 3 November 2014.

Para calon boleh semak keputusan peperiksaan PTD M41 2014 di pautan berikut :
http://e-semakan.spa.gov.my/

Peperiksaan online kali ini berjalan dengan lancar. Tidak seperti peperiksaan-peperiksaan online sebelum ini, banyak komen diterima oleh pihak SPA kerana ada masalah teknikal. Tetapi, untuk exam PTD kali ini, peperiksaan berjalan dengan sangat lancar.

Pihak SPA juga menerima ucapan tahniah dari para calon di Facebook rasmi SPA. Ternyata SPA telah membuat usaha penambah baikan dan berjaya menangani masalah teknikal yang berlaku sebelum-sebelum ini. Tahniah, SPA!.

Oleh kerana perjalanan peperiksaan PTD yang diadakan 1 November lalu lancar, maka, tiada retest peperiksaan PTD untuk ambilan sesi 2014 ini. Hanya 44, 498 orang calon menduduki peperiksaan Sabtu lalu berbanding 77,000 orang calon yang dipanggil exam.

Calon-calon, dah buat semakan keputusan?. Macam mana?. Lulus tak. Exam PTD kali ni ada yang cakap paling susah!. Tapi apa pun, saya ucapkan tahniah, kepada semua yang berjaya!

Yang lulus exam PTD kali ini, tak perlu menghadiri PAC, terus ke temuduga PTD yang akan diberitahu tarikhnya oleh pihak SPA kelak.

Jika anda lulus exam PTD ini, anda perlu bersedia dengan sebaiknya untuk temuduga kerana temuduga PTD memang sangat mencabar!. Tak percaya, tengok nanti bila anda ditemuduga. ^_^

TIP LULUS TEMUDUGA PTD

Jika anda berjaya lulus dalam peperiksaan online PTD, dan akan ke sesi temuduga PTD, anda harus buat persiapan rapi agar mudah lulus dan dapat surat tawaran lantikan PTD.

Sebagai persediaan temuduga PTD anda, anda boleh rujuk 20 Soalan Temuduga PTD yang ditanya kepada calon Pegawai Tadbir Diplomatik M41 pada sesi temuduga sebelum ini. Klik sahaja pautan di bawah untuk baca 20 Soalan Interview PTD tersebut.

>> 20 Soalan Temuduga PTD <<
Untuk membuat persiapan lengkap sebelum Temuduga PTD, saya syorkan kepada anda untuk dapatkan Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini. Ebook ini disediakan oleh Tim Infokerjaya. Untuk pengetahuan anda, Tim Infokerjaya telah membantu lebih 63,000 orang graduan untuk lulus dalam exam SPA dan berjaya jawat jawatan kerajaan.

Berikut adalah senarai apa yang anda akan perolehi melalui Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini :

  • Anda perlu tahu apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. Tanpanya persediaan temuduga anda akan menjadi tempang!
  • Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu, anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja.
  • Bagaimana melatih diri anda menjadi hebat berkata – kata di hadapan panel penemuduga dan terus memukau mereka? Anda akan ketahuinya…
  • Cuak disoal dalam bahasa Inggeris. Ketahui bagaimana anda dapat kuasai bahasa tersebut dalam masa singkat khas untuk temuduga…
  • Bagaimana nak jangkakan soalan – soalan yang bakal disoal semasa temuduga? Ikuti beberapa teknik mudah yang diajarkan dalam ebook ini.
  • Anda tidak dipanggil – panggil temuduga? Ketahui 7 sebab utamanya. Selapas ini Insyallah anda akan dipanggil!
  • Anda ada ijazah, bolehkah anda apply jawatan yang perlukan SPM saja? Tahukah anda, silap percaturan, anda pulang kosong saja.
  • Bila anda disoal sebegini ” Kenapa kami patut pilih anda bagi jawatan ini?”. Apakah patut anda jawab? Ketahuilah soalan – soalan paling killer yang pasti anda dapat jawab selepas ini.
  • Dan banyak lagi rahsia yang tidak muat kami nyatakan di sini. Semuanya terkandung dalam ebook ini!

Kesemua komponen ini ada dalam Panduan Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan. Klik link di bawah untuk dapatkan Panduan ini :

>> KLIK SINI JIKA ANDA NAK PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN <<
All the best!

p/s: Jika artikel ini bermanfaat untuk anda, kongsikan artikel ini kepada rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang ‘f’ di sebelah kiri anda. Mungkin ada antara rakan anda yang lulus exam PTD dan akan ditemuduga. Secara tak langsung, anda dapat membantu rakan anda untuk membuat persiapan menghadiri temuduga PTD. 🙂