Eksperimen Cinta – Tonton Online, Download Percuma, Sinopsis dan Pelakon

tonton-online-download-dan-sinopsis-eksperimen-cinta-tv3

Ohoi… Sekarang ni aku dah terlayan Drama Eksperimen Cinta ni pula. Bukan apa, sejak tamat drama Suamiku Encik Sotong, Menantu 10 Ribu dan Maid, aku dan mak dah tak nak terjebak lagi dengan drama-drama bersiri ni.

Tapi, nak dijadikan cerita, masa raya rumah sepupu aku hari tu, dia buka Drama Eksperimen Cinta ni pula. Bila tengok tu, cerita ni kelakar lah pula. So, aku tertengok, terlayan, dan mulalah aku tonton online dan download Eksperimen Cinta ni. Sebab masa aku start tengok tu dah episod 17. Dah jauh sangat, dah nak dekat habis dah pun. Haha!

Tapi takpe, zaman sekarang ni mudah. Tak boleh tengok live dekat tv, kita tonton online dekat laptop je. Kalau download, siap boleh maarathon lagi. Gitu!

Aku terpaksa download dulu Eksperimen Cinta ni, sebab internet ni agak slow. Kalau tonton online, sangkut-sangkut, sangat tak best!

Ok, bagi yang baru je nak berkenalan dengan drama Eksperimen Cinta yang disiarkan setiap Sabtu dan Ahad jam 7 malam di Slot Dahlia tv3 ni, boleh lah baca Sinopsis Eksperimen Cinta di bawah ni, ye 🙂

SINOPSIS EKSPERIMEN CINTA

Kali pertama bertentang mata, Tengku Aaron Shah sudah mula tertarik dengan perwatakan Damia Farisha Razak yangg lain daripada perempuan lain di sekelilingnya. Sangat tak terduga sikapnya. Tengku Aaron mengugut Damia untuk menerima lamarannya, semata-mata hanya untuk bereksperimen cinta.

Hakikatnya, perkahwinan itu adalah untuk mengaburi mata semua orang terutamanya kembarnya Tengku Andrean yang dianggapnya telah merampas kekasihnya, Seri. Aaron mahu tunjukkan yang dia juga boleh hidup bahagia.

Kehidupan mereka berubah apabila duduk serumah. Cemburu menguatkan rasa hati. Berjauhan membuaikan rasa rindu. Kehadiran Salmi yangg cuba menuduh Tengku Aaron menghamilkannya mengganggu kebahagiaan rumahtangga mereka. Bagi Damia selagi lafaz talaq tidak terucap, selagi itu maruah Aaron akan dijaga.

PELAKON ESPERIMEN CINTA

Fahrin Ahmad sebagai Tengku Aaron

Izreen Azminda sebagai Damia Farisha

Ammar Alfian Aziz sebagai Adam Haris

Mira Filzah sebagai Suraya

Faye Kusairi sebagai Salmi

Mimi Lana sebagai Mellisa

Ryiena Ismail sebagai Nana

Sherry Ibrahim sebagai Seri

Mei Fenlim sebagai Lucy

Mas Khan sebagai Marcelo

LAGU TEMA / OST EKSPERIMEN CINTA

Tajuk Lagu : Mungkin Kamu
Artis : Sissy Iman

TONTON ONLINE & DOWNLOAD ESPERIMEN CINTA

Klik link di bawah untuk download atau tonton online drama Eksperimen Cinta mengikut episod yang anda mahu tonton 🙂

Episod 1 : Tonton | Download

Episod 2 : Tonton | Download

Episod 3 : Tonton | Download

Episod 4 : Tonton | Download

Episod 5 : Tonton | Download

Episod 6 : Tonton | Download

Episod 7 : Tonton | Download

Episod 8 : Tonton | Download

Episod 9 : Tonton atau Download

Episod 10 : Tonton atau Download

Episod 11 : Tonton atau Download

Episod 12 : Tonton atau Download

Episod 13 : Tonton atau Download

Episod 14 : Tonton atau Download

Episod 15 : Tonton atau Download

Episod 16 : Tonton atau Download

Episod 17 : Tonton atau Download

Episod 18 : Tonton atau Download

Episod 19 : Tonton atau Download

Episod 20 : Tonton atau Download

Episod 21 : Tonton atau Download

Episod 22 : Tonton atau Download

Episod 23 : Tonton atau Download

Episod 24 : Tonton atau Download