Rahsia Disebalik Ujian Psikometrik Memasuki Kerja Kerajaan/

rahsia-ujian psikometrik SPA exam online psee

Ramai calon yang tak sedar apa yang berlaku dalam penilaian PSIKOMETRIK memasuki perkhidmatan awam (kerja kerajaan).

Ujian ini sebenarnya ada dalam pelbagai peringkat dan tujuannya kolektif untuk mencari calon yang punya attitude BENAR LAYAK untuk jawatan yang ditawarkan.

Ianya ada 3 skop penilaian berbeza;

  1. Psikometrik Ujian Online
  2. Psiokometrik Temuduga
  3. Psikometrik Kenaikan

Ok kita sembang ringkas untuk skop ini;

 

  1. PSIKOMETRIK Ujian Online

 

Ini adalah ujian khusus untuk GUGURKAN pemohon yang ramai dari seluruh Malaysia melalui permohonan SPA8i.

 

Taraf penilaian adalah adalah SKEMA “nilaian positif” yang telah ditetapkan.

 

Setiap jawapan ada “SKOR” tersendiri dan pada akhirnya calon ditapis daripada mereka yang mempunyai “SKOR” tinggi.

 

Itu ja. Jadi tips penting untuk sukses dalam ujian ini adalah;

 

“Tonjolkan nilai positif, sembunyikan yang negatif dalam diri”

 

Ujian ini adalah computerized. Tak perlu argue pun dengan tips yang kami, Tim Infokerjaha selalu kongsikan  J

 

Pegang satu benda ja, GAGAL skor dalam ujian ni, tak sampai lah anda ke temuduga 🙁

 

  1. PSIKOMETRIK Temuduga

 

Bahagian ni bila anda dah selesai part ujian online. Dalam situasi ini PENEMUDUGA akan korek karekter anda.

Mereka ada skop penilaian PSIKOMETRIK yang sesuai dengan jawatan yang ditawarkan sebab ini adalah peringkat akhir sebelum anda dapat jawatan.

 

Jadi penilaian ini lebih kepada “nilaian kreatif dan kritis”.

Panjang nak cerita bab ni. Tapi yang paling penting jika anda dipanggil ke sesi UJIAN ONLINE, anda hanya perlu tinggikan SKOR pada “nilaian positif”.

 

Jadi untuk ujian online ini, focus untuk SKOR MAKSIMUM pada skala NILAIAN POSITIF.

 

Jika masih belum dapatkan rujukan TERAS yang anda perlukan untuk sukses UJIAN PSIKOMETRIK ini, terus dapatkan di;

 

>> KLIK SINI UNTUK DAPATKAN RUJUKAN PSIKOMETRIK 2020 <<

 

Salam sukses untuk anda!

 

p/s: Ribuan calon dah sukses dengan rujukan PSIKOMETRIK ini sebab mereka bertindak dengan ilmu dan strategi yang betul hasil dari perkongsian di;

RUJUKAN LENGKAP PSIKOMETRIK 2020. KLIK SINI

 

 

You May Also Like..

error: Content is protected !!