Dalam artikel  ini, kami akan membawa anda perjalanan yang menginspirasi seorang profesional industri hotel yang berubah menjadi usahawan berjaya. Minat mendalam beliau ini terhadap seni kuliner membawanya untuk memulakan perniagaan restoran sendiri, yang telah berkembang pesat. 

.

.

Memulakan Bisnes Restoran

Dengan visi yang jelas dalam fikiran, Tuan Nik mengambil langkah besar dan memulakan syarikat sendiri. Bermula dengan sebuah kafe kecil yang menghasilkan snek dan pencuci mulut, beliau secara beransur-ansur memperluaskan menu untuk menjual hidangan lain.

Impak Pandemik

Seperti banyak perniagaan lain, usahawan ini juga menghadapi cabaran yang dibawa oleh pandemik. Walau bagaimanapun, beliau cepat beradaptasi dan menemui peluang baru dalam pasaran. Beliau sedar, cas FoodPanda tinggi dan ini menyebabkan untung hanya sedikit. Satu hari, beliau bertemu dengan FBoom dan mula belajar mengautomasikan bisnes beliau.

Cabaran Terbesar Bisnes

Salah satu cabaran terbesar dalam industri makanan adalah mengurus sumber manusia dengan berkesan. Tuan Nik mengakui ini dan menekankan kepentingan membina pasukan yang kuat. Dengan kakitangan yang betul, termasuk tukang masak, pelayan lelaki, dan pelayan perempuan, mereka dapat menyediakan perkhidmatan yang luar biasa kepada pelanggan mereka. Menjaga pasukan kerja yang bermotivasi dan mahir menjadi kunci kejayaan mereka.

Marketing kepada Lebih Ramai Orang

Untuk menjimatkan kos marketing, Tuan Nik menggunakan Software FBoom untuk mengiklankan produk beliau di Facebook dengan post iklan ke banyak group Facebook. 

TEKAN SINI UNTUK INFO LANJUT FBOOM

.

Nak berjaya, belajar dari orang yang berjaya. Jika anda juga adalah pengusaha restoran, tonton video di atas sehingga habis untuk belajar rahsia kejayaan Tuan Nik naikkan sales restoran beliau dengan menggunakan zero kos marketing.

 

BACA JUGA :  Cara Post Iklan ke Banyak Facebook Group Tanpa Kena Block Dengan FB
error: Content is protected !!