EPISOD AKHIR JUVANA TV3 ENDING CERITA YANG BEST

EPISOD AKHIR JUVANA TV3 ENDING CERITA YANG BEST

Episod akhir Juvana drama 13 episod di TV3 memang best. Mendebarkan dan menggeramkan. Hihi..memang selama aku tonton cerita Juvana ni, memang perasaan geram dan mendebarkan sering menyelubungi diri. Rasa geram dekat Botak dan cikgu-cikgu sekolah tu yang selamber je tengok muka dan badan budak-budak sekolah tu lebam sana lebam sini sebab bergaduh dan kena buli. Rasa berdebar pula selalunya time satu-satu episod tu dah nak habis, time tu mesti rasa nak tahu apa yang terjadi seterusnya, tapi terpaksa tunggu minggu depan. Nasib baiklah aku layan cerita ni kat tonton je, so boleh terus klik ke next episod. Hehe…Kadang-kadang je sempat tengok citer ni kat tv. KEPADA PEMINAT PHOTOGRAPHY DAN ADA BAKAT MELUKIS, PELUANG UNTUK ANDA PAMERKAN GAMBAR/LUKISAN ANDA DI GALERI PETRONAS KLCC. Klik untuk info lebih lanjut. Ok, ending cerita Juvana ni memang best dan mengagumkan. Time ni nampak semua pelajar juvana bersatu hati menentang warden dan sekutunya (semua pengawal, cikgu Azmee dan Botak). Warden telah songlap duit Dato’ Wira yang diperuntukkan untuk sekolah. Setelah Daim memberitahu rakan-rakannya bahawa warden telah songlap duit sekolah dan tidak menyerahkan pita rakaman testimoni Kedah bahawa dia tidak bersalah membunuh ibunya, warden berasa berang lalu mengarahkan Tony mengurung dan mengawal semua pelajar dalam lokap. Dah macam banduan dah dibuatnya budak-budak tu. Selain dari tu, pelajar-pelajar semua juga dibiarkan kelaparan, dikurung tanpa berbaju dengan hanya memakai singlet.     Pelajar-pelajar berbincang dan menyusun agenda untuk melepaskan diri. Cikgu Zakiah (Izreen Azminda) pula diikat dan dikurung oleh Cikgu Azmee (Irfan Roslan). Sementara itu, Cikgu Ariffin (Beto Kusyairy) membangkang perlakuan warden terhadap pelajar-pelajar kerana mereka tidak bersalah. Warden pernah menawarkan wang kepada Cikgu Ariffin untuk menyelesaikan masalah...
KAHWIN OH!! KAHWIN| CONTOHI ALAM PERKAHWINAN RASULULLAH

KAHWIN OH!! KAHWIN| CONTOHI ALAM PERKAHWINAN RASULULLAH

  KAHWIN OH!! KAHWIN: CONTOHI ALAM PERKAHWINAN RASULULLAH Tarikh Mula: 3/5/2011 Tarikh Tamat: 3/8/2011 Tempoh : 3 bulan PERINGATAN: Anda Yang TidakKahwinPun Boleh Join!! Just Write it out… 5 Kategori Hadiah “Kontest Kahwin Oh!! Kahwin” Hadiah Utama : Sebuah alquran digital – infonya boleh didapati di alqurandigital2u.com+ 3 keping Dirham Kelantan!! Hadiah Top Refferer : 3 keping Dirham Kelantan. Hadiah Top Commentator: 3 keping Dirham Kelantan. Hadiah Top SERPs: 3 keping Dirham Kelantan. Hadiah Gambar Kahwin Terbaik : 3 keping Dirham Kelantan. Keseluruhan Hadiah Dianggarkan Bernilai RM700 dan InsyaAllah terus meningkat!! Info lanjut, layari Blog Ar-rifke ******************************************************************************************************************** KAHWIN OH!! KAHWIN| CONTOHI ALAM PERKAHWINAN RASULULLAH Membina istana cinta tidaklah mudah seperti yang disangka, ibarat langit yang tidak sentiasa cerah, disangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari. Setelah hati terpaut dan cinta bersemi, si Adam dan Hawa akan mula bersedia untuk mendirikan masjid indah bersama. Bagi pasangan yang sedang dalam perjalanan untuk melangkah ke alam perkahwinan, pelbagai persiapan harus dibuat untuk menjayakan majlis perkahwinan, dan pastinya sibuk mencari iklan perkhidmatan atau barang majlis perkahwinan. Kadang-kala, membuat persiapan majlis perkahwinan akan memberi rasa tertekan kepada bakal pengantin. Yang pastinya, bersederhana dan tidak berlebih-lebihan dalam melangsungkan majlis perkahwinan adalah jauh lebih baik. Melangsungkan ijab dan kabul adalah sunnah Rasulullah. Alam perkahwinan boleh menjadi indah membahagiakan dan juga boleh menjadi sebaliknya. Dalam sesuatu perkahwinan, tak semuanya manis dan tak semuanya pahit. Pertengkaran dan perselisihan faham adalah asam garam dalam alam perkahwinan. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri. Dalam menyelusuri alam perkahwinan, suami dan isteri adalah dua insan yang berlainan karektor dan ideologi. Kemesraan adalah antara cara untuk mengekalkan kebahagian dan keharmonian rumahtangga. Pasti...

MENGAPA MR. PINGU PERLU BERI SAYA RM5O

  Seorang blogger sedang mundar-mandir ke sana ke mari. Fikiran ligat memikirkan, mengapakah Mr. Pingu perlu berinya RM50. Atas alasan apa yang perlu dipersembahkan? Mr. Pingu, kenapa Mr. Pingu perlu beri saya RM 50, ya? Erm…sebab Sya nak duit RM 50 tu. Sapa taknak duit, kan. Orang gila pun nak duit, tau. Lagi…sebab Sya tak pernah lagi menang contest sebegini rupa. Pernah lah mencuba nasib, tapi mungkin belum ada rezeki lagi. So, mungkin rezeki ada di blog kepunyaan Mr. Pingu ni. Lagi….sebab apa ya?. Sya tak reti join contest yang sebegini. Memang tak tahu nak bagi alasan apa. Tapi Sya join juga tanda sokongan Sya kepada Mr. Pingu. Sya dulu pun pernah buat contest juga, dan penat juga nak jemput orang untuk join contest kita. Ermm..lagi apa ya? Argh! Seorang blogger masih lagi mundar-mandir. Buntu dah ni nak mencari alasan. Ermmm…akhirnya blogger tu berhenti dari aktiviti mundar-mandir dan duduk menghadap laptop lalu mengetuk-ngetuk keyboard, menaip alasan yang difikirkan sesuai untuk Mr. Pingu memberikannya RM 50. Akhirnya, alasan paling kukuh yang dijumpai…erm….ala..Mr. Pingu, bagi je lah Sya Isya RM 50 tu dengan rela hati…Boleh gitu, kan…. Heeee...
NURHAFIZ2009 / ALL IN ONE BAGI DUIT (GIVEAWAY JULAI!!)

NURHAFIZ2009 / ALL IN ONE BAGI DUIT (GIVEAWAY JULAI!!)

  GIVEAWAY INI DIANJURKAN: NURHAFIZ2009/ ALL IN ONE. NURHAFIZ2009/ ALL IN ONE penganjur utama untuk GIVE AWAY tak seberapa ini. Ingin menambah kawan dan juga menghargai. Tidak termampu MEMBERI kepada semua. Maka memilih melalui MR RANDOM yang berguna nanti. Suka suki dan hepi hepi. Dengan harapan kawan-kawan yang TEGAR CGL dijemput menyertai. Tapi kalau bukan seorang yang TEGAR pun sangat dialukan sekali! Manala tahu, rasa SEKALI NAK RASA LAGI. Dengan berlangsungnya GA ini, semoga yang baru datang MENGUNJUNGI BLOG ALL IN ONE. Manakala yang lama boleh berkali-kali lagi.. saper nak join dipersilakan...
SAYA MAHU TRAFIK PERCUMA DARI MR. KERRO

SAYA MAHU TRAFIK PERCUMA DARI MR. KERRO

AKU MAHU TRAFIK PERCUMA DARI MR. KERRO! Dah lama tak join segmen sebab dah lama tak blogwalking. Hanya datang ke blog yang selalu aku datang je. Hehe… Terjumpa peluang keemasan yang disediakan oleh Mr. Kerro ni. Mr. Kerro nak bagi trafik percuma. Apa lagi, sepantas kilat aku join. Mesti lah...