Notice: Trying to get property of non-object in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Khas untuk anda yang gemarkan warna pastel. Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel ni khas untuk anda gayakan ke mana jua :). Nak pakai untuk majlis rasmi yang bertemakan songket? Atau Tradisional pun boleh sis ūüôā

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern¬†baju kurung pahang¬†yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material¬†baju¬†dari jenis kain¬†linen cotton¬†yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas¬†untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik¬†diperbuat dari jenis kain¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang¬†sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz :¬†SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-grey-kelabu-GPS-871

GPS-871 Grey ‚Äď S, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-872

GPS-872 Coral ‚Äď S, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-dark-teal-GPS-873

GPS-873 Dark Teal ‚Äď S, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-874

GPS-874 Coral ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-magenta-GPS-875

GPS-875 Magenta ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-lavender-ungu-purple-gps-354

GPS-354 Light Lavender –¬†¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-olive-green-gps-355

GPS-355 Olive ‚Äď SS, S

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-gps-356

GPS-356 Jadite Green ‚Äď S, M, 2XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-merah-jambu-gps-357

GPS-357 Rose Pink –¬†M

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-krim-cream-gps-358

GPS-358 – Gobie Dessert Cream –¬†S, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
UKURAN_GPS
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Kebarung Labuh Songket Koleksi Royal Senorita Songket

Kebarung Labuh Songket Koleksi Royal Senorita Songket

?Kebarung Labuh Songket Koleksi Royal Senorita EKSLUSIF LIMITED EDITION?
 

KEISTIMEWAAN KEBARUNG LABUH SONGKET : ROYAL SENORITA SONGKET (RSS)

‚úĒ Anggun dan bergaya sopan dengan berkebarung dari¬†material Lavenzi Cotton¬†yang minimal iron dan texture yang menarik serta tidak panas.¬†
‚úĒ¬†LIMITED EDITION¬†
‚úĒ Potongan¬†kebarung berdat di belakang baju¬†untuk lebih menyerlahkan keayuan anda yang memakainya ūüôā
‚úĒ Special Modern Design Gabungan Kain lipat /selisih¬†batik songket Original India¬†tidak gatal & jenis serap peluh¬†¬†
‚úĒ ¬†Patuh syariah (tidak terbelah)
‚úĒ ¬†Labuh melepasi punggung¬†
¬†‚úĒ¬†BF FRIENDLY¬†– ¬†zip sembunyi di bahagian depan kebarung menggantikan butang.¬†
 
‚úĒ EDISI TERHAD dari saiz¬†SS, S, M, L, XL dan XXL
.

kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-992

RSS-992 Mint Green –¬†M, L, XL

 .
kebarung songket labuh medium orked purple ungu RSS-993

RSS-993 Medium Orchid –¬†M, L, XL

.
kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-994

RSS-994 Mint Green –¬†S, L

.
kebarung songket labuh terkini 2017 oren RSS-995

RRS-995 Oren –¬†SS, S, XL

.
baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-soft-grey-kelabu-lembut-rss-996

RSS-996 Soft Grey – S, M, L, XL

.
baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-hijau-light-olive-green-rss-997

RSS-997 Light Olive Green – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-coklat-beige-rss-998

RSS-998 Beige – SS, S, M, L, XL

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 190  (Semenanjung)
RM 195 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Khas untuk anda yang sukakan design yang simple tapi cantik.¬†Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa ini sangat sesuai untuk anda. Boleh dipakai ke majlis rasmi yang bertemakan songket atau tema tradisional. ūüôā
Cutting : Baju Kurung Pahang 
 
Kain Lipat Batik 
Material Baju : Paloma / Tessa / Valentino Soluna
Material Kain : Cotton Bali
Saiz : S, M, L, XL
 
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-biru-steel-blue-KGH-860

KGH-860 Steel Blue – M

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-861

KGH-861 Red Heart –¬†S, L, XL

 .
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-862

KGH-862 Burnt Lamber –¬†S, M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-863

KGH-863 Merah Hati – M, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-864

KGH-864 Burnt Lamber –¬†S, L

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-chilli-merah-cili-KGH-865

KGH-865 Red Chilli –¬†M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

UKURAN_KGH

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kebarung Labuh Corak Bunga Jelita Rossa

Baju Kebarung Labuh Corak Bunga Jelita Rossa

 Keistimewaan Kebarung Jelita Rossa 

  • ¬†Gabungan¬†corak bunga berkaki dan warna ‚Äúomrey‚ÄĚ yang exclusive
  • ¬†Kebarung¬†berzip¬†depan memudahkan pemakaian dan ‚Äúbf friendly
  • ¬†Diperbuat daripada material¬†Kain Walili Creepe yang bermutu tingg
  • ¬†Kain lipat batik¬†menyerlahkan gaya dan kesopanan wanita muslimah
  • ¬†Tersedia dalam saiz¬†S, M, L, XL dan XXL
 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-881-pink-merah-jambu

KJR-881 Pink –¬†S, L, XL, XXL

 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-882-oren-orange

KJR-882 Oren –¬†¬†M, L, XL

.
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-883-green-hijau

KJR-883 Hijau –¬†¬†S, M, XL

.
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-884-coklat-brown

KJR-884 Coklat –¬†¬†S, M, L, XL, XXL

.

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-885-red-merah

KJR-885 Merah –¬†¬†S, M, XL, XXL

. 

 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

Ukuran Kebarung KJR

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju kurung songket sentiasa mendapat permintaan ramai. Lebih-lebih lagi dibuat cutting baju kurung pahang. Memang ramai lah yang suka.  

Koleksi Baju Kurung Pagang ADINDA MAHSURI SONGKET ini didatangkan dengan 17 warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet.

Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis kelihatan ekslusif dan mewah ketika memakainya. Mana nak dapat baju yang ekslusif dengan harga yang rendah macam ni lagi?

.Apa yang best kebabomm ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

Baju Kurung Pahang 

Kain Lipat Batik

Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!  

Songket India ni best sangat tau, serap peluh..tak gatal. 

19 pilihan warna yang manis gojes!

 Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL,  XXL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light ¬†Purple –¬†SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773 ¬†Pickle Green –¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo –¬†S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum –¬†L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red¬†–¬†S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green¬†–¬†XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain)¬†–¬†L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue¬†–¬†M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise¬†–¬†L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME
 .
Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC¬†sebelum ini. Syukur Alhamdulillah ūüôā
 .
Oleh kerana ramai yang suka, jadi untuk menepati citarasa anda, koleksi kali ini kami bawakan Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
 .
?Jatuh cinta¬†terus dengan baju kurung Malaysia koleksi¬†‚ÄúSEROJA MERMAID EXCLUSIVE‚ÄĚ.¬†
 .
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya ūüôā Hanya yang pakai sahaja yang tahu keselesaan baju ini.¬†
.

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG BATIK PUCCI KOLEKSI SEROJA MERMAID EXCLUSIVE

  • pucci batik¬†latest design baju kurung Malaysia¬†yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
  • kombinasi warna¬†yang membangkitkan aura si pemakai
  • jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
  • material less iron, lembut dan flowy
  • baju depan plain,¬†bahagian belakang baju bercorak penuh
  • pinggang kain separa getah
  • kain duyung – mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
  • Saiz : ¬†S, M, L, XL, XXL¬†
 .
baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-140

SME-140 Coklat Gelap РS, M, L, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-141

SME-141 Coklat Gelap – S, M, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-ungu-gelap-dark-purple-SME-142

SME-142 Dark Purple – M, XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-143

SME-143 Coklat Gelap – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran SME baru
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.