Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Khas untuk anda yang gemarkan warna pastel. Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel ni khas untuk anda gayakan ke mana jua :). Nak pakai untuk majlis rasmi yang bertemakan songket? Atau Tradisional pun boleh sis ūüôā

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern¬†baju kurung pahang¬†yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material¬†baju¬†dari jenis kain¬†linen cotton¬†yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas¬†untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik¬†diperbuat dari jenis kain¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang¬†sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz :¬†SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-grey-kelabu-GPS-871

GPS-871 Grey ‚Äď S, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-872

GPS-872 Coral ‚Äď S, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-dark-teal-GPS-873

GPS-873 Dark Teal ‚Äď S, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-874

GPS-874 Coral ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-magenta-GPS-875

GPS-875 Magenta ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-lavender-ungu-purple-gps-354

GPS-354 Light Lavender –¬†¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-olive-green-gps-355

GPS-355 Olive ‚Äď SS, S

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-gps-356

GPS-356 Jadite Green ‚Äď S, M, 2XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-merah-jambu-gps-357

GPS-357 Rose Pink –¬†M

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-krim-cream-gps-358

GPS-358 – Gobie Dessert Cream –¬†S, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
UKURAN_GPS
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju kurung songket sentiasa mendapat permintaan ramai. Lebih-lebih lagi dibuat cutting baju kurung pahang. Memang ramai lah yang suka.  

Koleksi Baju Kurung Pagang ADINDA MAHSURI SONGKET ini didatangkan dengan 17 warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet.

Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis kelihatan ekslusif dan mewah ketika memakainya. Mana nak dapat baju yang ekslusif dengan harga yang rendah macam ni lagi?

.Apa yang best kebabomm ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

Baju Kurung Pahang 

Kain Lipat Batik

Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!  

Songket India ni best sangat tau, serap peluh..tak gatal. 

19 pilihan warna yang manis gojes!

 Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL,  XXL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light ¬†Purple –¬†SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773 ¬†Pickle Green –¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo –¬†S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum –¬†L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red¬†–¬†S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green¬†–¬†XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain)¬†–¬†L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue¬†–¬†M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise¬†–¬†L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?
 
Yang ni memang latest.
Baju kurung terkini
Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni ūüôā
Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.  
Haa… boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci – PDE ni ?
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni. 
 

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Terus jatuh cinta dengan koleksi baju kurung pucci terkini Koleksi ‚ÄúPESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF‚ÄĚ ni.

Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang memang tengah HOT sekarang ni.  
 Baju depan plain, belakang corak penuh.
 Kombinasi warna terang untuk membangkitkan aura menarik dan seri apabila anda memakainya. Warna terang dapat menaikkan lagi semangat anda.  

Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan ? 

Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya. Tak perlu iron sangat. Iron sikit-sikit pun dah ok. 

Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL РYeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
.

baju-kurung-malaysia-pucci-terkini-hot-pink-merah-jambu-pde-400

PDE-400 (HOT PINK) – XXL

.

baju-kurung-pucci-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-400A

PDE-400A (HOT PINK) L

.

baju kurung malaysia pucci terkini dark grey kelabu gelap

PDE-500 (DARK GREY) – S

.

baju-kurung-pucci-terkini-2017-dark-grey-kelabu-gelap-pde-500A

PDE-500A (DARK GREY) – S, M

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-dusty-purple-belacan-pde-700B

PDE-700B Dusty Purple – S, L

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800

PDE-800 Royal Blue – XL dan XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800A

PDE-800A Royal Blue –¬†S, XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-mustard-pde-900

PDE-900 Mustard –¬†XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-kuning-yellow-gold-pde-900A

PDE-900A Yellow Gold –¬†S, M, L, XL dan XXL

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pde
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 100 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
*Saiz XXL Tambah RM 30

CARA ORDER BAJU KURUNG PUCCI YANG CANTIK INI :

Kebarung Labuh Songket Koleksi Royal Senorita Songket

?Kebarung Labuh Songket Koleksi Royal Senorita EKSLUSIF LIMITED EDITION? ¬† KEISTIMEWAAN KEBARUNG LABUH¬†SONGKET : ROYAL SENORITA¬†SONGKET (RSS) ‚úĒ Anggun dan bergaya sopan dengan berkebarung dari¬†material Lavenzi Cotton¬†yang minimal iron dan texture yang menarik serta...

read more

Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Khas untuk anda yang sukakan design yang simple tapi cantik.¬†Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa ini sangat sesuai untuk anda. Boleh dipakai ke majlis rasmi yang bertemakan songket atau tema tradisional. ūüôā Cutting :¬†Baju Kurung Pahang¬† ¬† Kain Lipat...

read more
Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Weehuuu… Baju Kebarung Songket dah datang. Yeay! Yang menantikan baju kebarung songket selama ni bolehlah dapatkan loleksi baju kurung songket terbaru ni.¬†

Keistimewaan Baju Kebarung Songket Koleksi Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA +¬†KURUNG
  • Special Modern Design¬†dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni.¬†
  • LIMITED EDITION
  • Cutting :¬†Potongan baju kebarung berdat¬†di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang¬†iron. Texture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! ^_^¬†
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda.¬†
  • Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan.¬†
  • Anda hanya perlu pilih di antara 9 warna ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols!¬†
  • Saiz : SS hingga XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-songket-kebarong-terkini-online-biru-klm-171

KLM-171 Medium Blue –¬†SS

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-purple-indigo-ungu-klm-172

KLM-172 Purple Indigo – SS, M

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-brown-coklat-klm-173

KLM-173 Coklat – XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-dark-purple-ungu-gelap-klm-176

KLM-176 Ungu Gelap – SS, S, M

.

baju-kebaya-kurung-songket-kebarung-kebarong-terkini-online-sky-blue-biru-langit-klm-177

KLM-177 Deep Sky Blue – SS, S, L

.

Baju-kebarung-songket-labuh-dark-purple-ungu-gelap-KLM-179

KLM-179 Ungu Gelap – M

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-180

KLM-180 Yellow Green – SS, S, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-183

KLM-183 Yellow Green – SS, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-kuning-mustard-KLM-184

KLM-184 Yellow Mustard – L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-883

KLM-883 Forest Green ‚Äď XL

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-885

KLM-885 Olive Green ‚Äď S, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-biru-medium-blue-klm-886

KLM-886 Medium Blue ‚Äď S, M

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-maroon-klm-887

KLM-887 Maroon ‚Äď S, M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-888

KLM-888 Olive Green ‚Äď M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-889

KLM-889 Olive Green ‚Äď XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran KLM.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
 

 

EDISI TERHAD BAJU RAYA BAJU KURUNG MODEN VVS

Koleksi Baju Raya Terkini 2016 telah dilancarkan. 

Koleksi kali ini, bertemakan : Baju Kurung Moden dengan konsep ‘cutting bertingkat’.

Details baju kurung moden Edisi TERHAD RAYA 2016 Koleksi Baju Kurung Moden VVS :

  • ¬†Design Kain : Cutting Duyung potong 6 panel

  • ¬†Material Baju : Fabric Valensia Galaxy Printed Silk –¬†Corak abstract yang unik dan menarik

  • ¬†LIMITED EDITION Aidilfitri 2016 .

  • ¬†Material Kain :¬† Valentino Crepe Polos berkualiti Tinggi¬†

  • ¬†Kurung ¬†yang dijahit sempurna dengan jaminan kualiti demi kepuasan dan keselesaan anda.

  • ¬†SIZE : S, M, L, XL, XXL

 KESTIMEWAAN BAJU KURUNG MODEN KOLEKSI VVS

 Corak sepenuhnya di bahagian belakang baju 


¬†Di bahagian depan baju, ada lapisan kain plain di bahagian bawah baju untuk memberikan impak ‘bertingkat’, memberikan keunikan terhadap design baju ini.¬†

¬†Kombinasi corak ‘moden abstrak’ dan cutting kurung moden¬† memberikan anda penampilan sebagai wanita moden masa kini. Stay Up to date and trendy!

 Kain cutting duyung, menambahkan sifat anggun anda sebagai seorang wanita. 

 Kain yang dipotong 6 panel, memberikan anda keselesaan ketika duduk mahupun berjalan.

 Sesuai digayakan untuk semua majlis. 

” Keselesaan dan keanggunan anda, keutamaan kami ”¬†

Pilih je warna yang anda berkenan, dan tampil moden bergaya anggun di hari raya!

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

HARGA

===

RM 180 (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

===

CARA ORDER

 ===

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Tengah cari fesyen baju raya terkini 2016?. Baju Kurung Songket Moden Terbaru dari As Syahid Collections iaitu Koleksi Adora Rose Cavelli sangat sesuai dijadikan sebagai baju raya anda. Pakai pada hari raya pertama, pasti anda akan nampak WOW!.

Koleksi kali ini menampilkan corak baru songket bertemakan corak Chek Pua. 

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Adora Rose Cavalli

.

  • Cutting : Baju Kurung Moden, Kain Duyung (kembang Payung)¬†
  • Material : PolySilk dengan kain bawah ‘Printed Songket’ bertemakan corak Chek Pua
  • Lembut & selesa . Gurantee Puas Hati !!!
  • Mudah dibasuh & mudah digosok
  • Ringkas & praktikal untuk kemana-mana sahaja
  • Saiz : S, M, L, Xl (Tiada SS dan XXl)
  • 5 Warna cantik gojes untuk anda gayakan. Pilih je mana yang berkenan dihati, ye ūüôā

.

Baju-kurung-moden-songket-terkini-baju-raya-merah-hati-ARC-475.jpg

ARC-475 Merah Hati – S dan L

PERHATIAN : Warna baju pada patung adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran ARC
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===