Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Kurung Moden Labuh Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona terinspirasi dari bunga kebangsaan Malaysia, iaitu bunga raya.

Direka istimewa dengan cutting baju kurung moden yang labuh dan longgar – Sesuai digayakan oleh semua bentuk badan wanita masa kini.  

Design yang simple, tetapi mempunyai kerlas nya yang tersendiri ^_^

Keistimewaan Baju Kurung Moden Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona

  • Cutting : Baju Kurung Moden Labuh (Loose – Tiada Dart di belakang)
  • Cutting kain : Kain duyung yang selesa. Loose dan mudah digayakan.
  • Material Baju : Baju diperbuat dari Material Kain Galaxy Printed Berkualiti Gred A ++
  • Material Kain : Kain diperbuat dari kain Tessa Metalic dari Korea yang sangat selesa.
  • Dijamin tidak renyuk dan mudah di iron
  • Dipadankan dengan ‘panel blocking’ di lengan dan bawah baju ( bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.
  • Mempunyai 5 warna yang super gojess, semua cantik-cantik, tak jemu mata memandang ?
  • READY STOCK.
  • Size : S, M, L, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online dodger blue biru RBC-821

RBC-821 Dodger Blue – XL dan XXL.

.

baju kurung moden labuh terkini 2017 online light coral oren RBC-822

RBC-822 Light Coral – SS, S, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online red chili merah cili RBC-824

RBC-824 Red Chili – SS, S, XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online gold emas RBC-825

RBC-825 Gold – SS, M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran RBC

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?
 
Yang ni memang latest.
Baju kurung terkini
Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni 🙂
Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.  
Haa… boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci – PDE ni ?
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni. 
 

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

 
Terus jatuh cinta dengan koleksi baju kurung pucci terkini Koleksi “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang memang tengah HOT sekarang ni.  
 
 Baju depan plain, belakang corak penuh.
 
 Kombinasi warna terang untuk membangkitkan aura menarik dan seri apabila anda memakainya. Warna terang dapat menaikkan lagi semangat anda.  

Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan ? 

Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya. Tak perlu iron sangat. Iron sikit-sikit pun dah ok. 

Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL – Yeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 
 
KOLEKSI INI SUDAH SOLD OUT 
 
 

CARA ORDER BAJU KURUNG PUCCI YANG CANTIK INI :

 
Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Weehuuu... Baju Kebarung Songket dah datang. Yeay! Yang menantikan baju kebarung songket selama ni bolehlah dapatkan loleksi baju kurung songket terbaru ni.  Keistimewaan Baju Kebarung Songket Koleksi Lagenda Mahsuri Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA...

read more

EDISI TERHAD BAJU RAYA BAJU KURUNG MODEN VVS

Koleksi Baju Raya Terkini 2016 telah dilancarkan.  Koleksi kali ini, bertemakan : Baju Kurung Moden dengan konsep 'cutting bertingkat'. Details baju kurung moden Edisi TERHAD RAYA 2016 Koleksi Baju Kurung Moden VVS :  Design Kain : Cutting Duyung potong 6 panel...

read more
Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Tengah cari fesyen baju raya terkini 2016?. Baju Kurung Songket Moden Terbaru dari As Syahid Collections iaitu Koleksi Adora Rose Cavelli sangat sesuai dijadikan sebagai baju raya anda. Pakai pada hari raya pertama, pasti anda akan nampak WOW!. Koleksi kali ini...

read more
Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Weehuuu… Baju Kebarung Songket dah datang. Yeay! Yang menantikan baju kebarung songket selama ni bolehlah dapatkan loleksi baju kurung songket terbaru ni. 

Keistimewaan Baju Kebarung Songket Koleksi Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang iron. Texture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! ^_^ 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. 
  • Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Anda hanya perlu pilih di antara 9 warna ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-songket-kebarong-terkini-online-biru-klm-171

KLM-171 Medium Blue – SS

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-purple-indigo-ungu-klm-172

KLM-172 Purple Indigo – SS, M

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-brown-coklat-klm-173

KLM-173 Coklat – XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-dark-purple-ungu-gelap-klm-176

KLM-176 Ungu Gelap – SS, S, M

.

baju-kebaya-kurung-songket-kebarung-kebarong-terkini-online-sky-blue-biru-langit-klm-177

KLM-177 Deep Sky Blue – SS, S, L

.

Baju-kebarung-songket-labuh-dark-purple-ungu-gelap-KLM-179

KLM-179 Ungu Gelap – M

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-180

KLM-180 Yellow Green – SS, S, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-183

KLM-183 Yellow Green – SS, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-kuning-mustard-KLM-184

KLM-184 Yellow Mustard – L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-883

KLM-883 Forest Green – XL

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-885

KLM-885 Olive Green – S, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-biru-medium-blue-klm-886

KLM-886 Medium Blue – S, M

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-maroon-klm-887

KLM-887 Maroon – S, M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-888

KLM-888 Olive Green – M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-889

KLM-889 Olive Green – XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran KLM.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
 

 

EDISI TERHAD BAJU RAYA BAJU KURUNG MODEN VVS

Koleksi Baju Raya Terkini 2016 telah dilancarkan. 

Koleksi kali ini, bertemakan : Baju Kurung Moden dengan konsep ‘cutting bertingkat’.

Details baju kurung moden Edisi TERHAD RAYA 2016 Koleksi Baju Kurung Moden VVS :

  •  Design Kain : Cutting Duyung potong 6 panel

  •  Material Baju : Fabric Valensia Galaxy Printed Silk – Corak abstract yang unik dan menarik

  •  LIMITED EDITION Aidilfitri 2016 .

  •  Material Kain :  Valentino Crepe Polos berkualiti Tinggi 

  •  Kurung  yang dijahit sempurna dengan jaminan kualiti demi kepuasan dan keselesaan anda.

  •  SIZE : S, M, L, XL, XXL

 KESTIMEWAAN BAJU KURUNG MODEN KOLEKSI VVS

 Corak sepenuhnya di bahagian belakang baju 


 Di bahagian depan baju, ada lapisan kain plain di bahagian bawah baju untuk memberikan impak ‘bertingkat’, memberikan keunikan terhadap design baju ini. 

 Kombinasi corak ‘moden abstrak’ dan cutting kurung moden  memberikan anda penampilan sebagai wanita moden masa kini. Stay Up to date and trendy!

 Kain cutting duyung, menambahkan sifat anggun anda sebagai seorang wanita. 

 Kain yang dipotong 6 panel, memberikan anda keselesaan ketika duduk mahupun berjalan.

 Sesuai digayakan untuk semua majlis. 

” Keselesaan dan keanggunan anda, keutamaan kami ” 

Pilih je warna yang anda berkenan, dan tampil moden bergaya anggun di hari raya!

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

HARGA

===

RM 180 (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

===

CARA ORDER

 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Baju Kurung Moden Songket Terbaru Adora Rose Cavelli

Tengah cari fesyen baju raya terkini 2016?. Baju Kurung Songket Moden Terbaru dari As Syahid Collections iaitu Koleksi Adora Rose Cavelli sangat sesuai dijadikan sebagai baju raya anda. Pakai pada hari raya pertama, pasti anda akan nampak WOW!.

Koleksi kali ini menampilkan corak baru songket bertemakan corak Chek Pua. 

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Adora Rose Cavalli

.

  • Cutting : Baju Kurung Moden, Kain Duyung (kembang Payung) 
  • Material : PolySilk dengan kain bawah ‘Printed Songket’ bertemakan corak Chek Pua
  • Lembut & selesa . Gurantee Puas Hati !!!
  • Mudah dibasuh & mudah digosok
  • Ringkas & praktikal untuk kemana-mana sahaja
  • Saiz : S, M, L, Xl (Tiada SS dan XXl)
  • 5 Warna cantik gojes untuk anda gayakan. Pilih je mana yang berkenan dihati, ye 🙂

.

Baju-kurung-moden-songket-terkini-baju-raya-merah-hati-ARC-475.jpg

ARC-475 Merah Hati – S dan L

PERHATIAN : Warna baju pada patung adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran ARC
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===

Baju Kurung Pelikat Moden Truly Fabuluos

1 lagi koleksi baju kurung terkini dari As Syahid Collections dilancarkan.

Kali ini, peminat design pelikat pasti gembira.

Kerana kami bawakan Baju Kurung Pelikat cutting Kurung Moden untuk anda!.

Dengan warna-warna lebut dan diperbuat dari fabrik Pelikat 5000 Benang, pastinya memberikan keselesaan kepada anda yang memakainya.

.

Keistimewaan Baju Kurung Moden Pelikat Truly Fabulous 

.

Material : Kain Pelikat 5000 Benang

✨  Kain lipat batik (tidak terbelah)

Cutting : Baju Kurung Moden

Mudah digosok dan dibasuh

Size : SS, S, M, L, XL (tiada saiz XXL)

 Warna : Ada 5 warna lembut yang gojes untuk anda gayakan di mana jua majlis. Sangat sesuai untuk anda gayakan ke majlis yang bertema Tradisional Melayu atau Kesultanan Melayu. Nak jadikan sebagai baju raya pun boleh 🙂

KOLEKSI INI DAH SOLD OUT 

KLIK SINI untuk PILIH KOLEKSI BAJU KURUNG TERBARU

===
HARGA
===
RM 189  (Semenanjung)
RM 194 (Sabah / Sarawak)
*Harga termasuk penghantaran.
===
CARA ORDER
 ===
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

error: Content is protected !!