Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel Songket

Khas untuk anda yang gemarkan warna pastel. Baju Kurung Pahang Songket Warna Pastel Koleksi Gema Pastel ni khas untuk anda gayakan ke mana jua :). Nak pakai untuk majlis rasmi yang bertemakan songket? Atau Tradisional pun boleh sis ūüôā

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern¬†baju kurung pahang¬†yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material¬†baju¬†dari jenis kain¬†linen cotton¬†yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas¬†untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik¬†diperbuat dari jenis kain¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang¬†sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz :¬†SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-grey-kelabu-GPS-871

GPS-871 Grey ‚Äď S, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-872

GPS-872 Coral ‚Äď S, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-dark-teal-GPS-873

GPS-873 Dark Teal ‚Äď S, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-874

GPS-874 Coral ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-magenta-GPS-875

GPS-875 Magenta ‚Äď XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-lavender-ungu-purple-gps-354

GPS-354 Light Lavender –¬†¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-olive-green-gps-355

GPS-355 Olive ‚Äď SS, S

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-gps-356

GPS-356 Jadite Green ‚Äď S, M, 2XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-merah-jambu-gps-357

GPS-357 Rose Pink –¬†M

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-krim-cream-gps-358

GPS-358 – Gobie Dessert Cream –¬†S, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
UKURAN_GPS
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa

Khas untuk anda yang sukakan design yang simple tapi cantik.¬†Baju Kurung Pahang Songket Bali Koleksi Gemersik Hawa ini sangat sesuai untuk anda. Boleh dipakai ke majlis rasmi yang bertemakan songket atau tema tradisional. ūüôā
Cutting : Baju Kurung Pahang 
 
Kain Lipat Batik 
Material Baju : Paloma / Tessa / Valentino Soluna
Material Kain : Cotton Bali
Saiz : S, M, L, XL
 
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-biru-steel-blue-KGH-860

KGH-860 Steel Blue – M

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-861

KGH-861 Red Heart –¬†S, L, XL

 .
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-862

KGH-862 Burnt Lamber –¬†S, M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-heart-merah-hati-KGH-863

KGH-863 Merah Hati – M, L

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coklat-burnt-lamber-KGH-864

KGH-864 Burnt Lamber –¬†S, L

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-red-chilli-merah-cili-KGH-865

KGH-865 Red Chilli –¬†M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

UKURAN_KGH

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju Kurung Pahang Koleksi Songket Adinda Mahsuri Songket 2017

Baju kurung songket sentiasa mendapat permintaan ramai. Lebih-lebih lagi dibuat cutting baju kurung pahang. Memang ramai lah yang suka.  

Koleksi Baju Kurung Pagang ADINDA MAHSURI SONGKET ini didatangkan dengan 17 warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet.

Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis kelihatan ekslusif dan mewah ketika memakainya. Mana nak dapat baju yang ekslusif dengan harga yang rendah macam ni lagi?

.Apa yang best kebabomm ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

Baju Kurung Pahang 

Kain Lipat Batik

Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!  

Songket India ni best sangat tau, serap peluh..tak gatal. 

19 pilihan warna yang manis gojes!

 Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL,  XXL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light ¬†Purple –¬†SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773 ¬†Pickle Green –¬†SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo –¬†S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum –¬†L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red¬†–¬†S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green¬†–¬†XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain)¬†–¬†L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue¬†–¬†M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise¬†–¬†L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME
 .
Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC¬†sebelum ini. Syukur Alhamdulillah ūüôā
 .
Oleh kerana ramai yang suka, jadi untuk menepati citarasa anda, koleksi kali ini kami bawakan Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
 .
?Jatuh cinta¬†terus dengan baju kurung Malaysia koleksi¬†‚ÄúSEROJA MERMAID EXCLUSIVE‚ÄĚ.¬†
 .
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya ūüôā Hanya yang pakai sahaja yang tahu keselesaan baju ini.¬†
.

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG BATIK PUCCI KOLEKSI SEROJA MERMAID EXCLUSIVE

  • pucci batik¬†latest design baju kurung Malaysia¬†yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
  • kombinasi warna¬†yang membangkitkan aura si pemakai
  • jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
  • material less iron, lembut dan flowy
  • baju depan plain,¬†bahagian belakang baju bercorak penuh
  • pinggang kain separa getah
  • kain duyung – mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
  • Saiz : ¬†S, M, L, XL, XXL¬†
 .
baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-140

SME-140 Coklat Gelap РS, M, L, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-141

SME-141 Coklat Gelap – S, M, XL dan XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-ungu-gelap-dark-purple-SME-142

SME-142 Dark Purple – M, XXL

.

baju-kurung-moden-labuh-malaysia-pucci-batik-coklat-gelap-dark-coklat-SME-143

SME-143 Coklat Gelap – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran SME baru
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Kurung Moden Labuh Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona terinspirasi dari bunga kebangsaan Malaysia, iaitu bunga raya.

Direka istimewa dengan cutting baju kurung moden yang labuh dan longgar РSesuai digayakan oleh semua bentuk badan wanita masa kini.  

Design yang simple, tetapi mempunyai kerlas nya yang tersendiri ^_^

Keistimewaan Baju Kurung Moden Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona

  • Cutting : Baju Kurung Moden Labuh (Loose – Tiada Dart di belakang)
  • Cutting kain : Kain duyung yang selesa. Loose dan mudah digayakan.
  • Material Baju : Baju diperbuat dari Material Kain Galaxy Printed Berkualiti Gred A ++
  • Material Kain : Kain diperbuat dari kain Tessa Metalic dari Korea yang sangat selesa.
  • Dijamin tidak renyuk dan mudah di iron
  • Dipadankan dengan ‘panel blocking’ di lengan dan bawah baju ( bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.
  • Mempunyai 5 warna yang super gojess, semua cantik-cantik, tak jemu mata memandang ?
  • READY STOCK.
  • Size : S, M, L, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online dodger blue biru RBC-821

RBC-821 Dodger Blue – XL dan XXL.

.

baju kurung moden labuh terkini 2017 online light coral oren RBC-822

RBC-822 Light Coral – SS, S, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online red chili merah cili RBC-824

RBC-824 Red Chili – SS, S, XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online gold emas RBC-825

RBC-825 Gold – SS, M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran RBC

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Oh My Pucci ūüôā

Pucci cantik kan?. Ramai yang suka pucci sekarang ni.

Yeah, ni ada koleksi terbaru Baju Kurung Pucci Batik koleksi terbaru 2017 dari As Syahid Collections untuk anda gayakan ke mana jua majlis. 

Nak jadikan untuk baju raya 2017 pun boleh. Sebab pucci memang tengah in sangat sekarang ni kan ūüôā

Keistimewaan Baju Kurung Moden Batik Pucci PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak batik pucci¬†menyerlahkan penampilan anda.¬†
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia.¬†
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear ūüôā As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma¬†yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron¬†
  • Senang nak jaga baju ni¬†
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai. ¬†
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW!¬†
  • Saiz : S, M, L dan XXL
  • READY STOCK! – Dapat baju boleh terus pakai ūüôā
  • Didatangkan dengan 5 warna cantik yang sentiasa mendapat permintaan ramai.
baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey –¬†M, L, XXL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran PMC

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===