Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju kurung batik sentiasa dicari. Terutama untuk anda yang bekerja kerajaan atau yang aktif berpersatuan.

Baju kurung batik sangat sinonim dengan majlis-majlis rasmi.

Mana nak cari baju batik yang bukan setakat cantik, tapi selesa, tak mudah renyuk. Paling penting, rasa sejuk. Almaklum, cuaca di Malaysia ni kan semakin panas. Hanya di As Syahid Collections, menyediakan baju yang cantik selesa untuk anda pakai ke mana jua. 

 Corak Printed Lace bertone senada koleksi terbaru kali ini akan menjadikan anda tampil elegan di majlis rasmi yang memerlukan anda pakai baju batik.  

Keistimewaan Baju Kurung Batik Koleksi ABL – ADORIA BERIL LACE COLLECTION 

  • Design Lace Printed bertone color menyerlahkan penampilan anda yang memakainya.
  • Exclusive limited edition lace printed
  • Baju diperbuat dari Kain jenis Walili Creepe yg berkualiti tinggi. Sejuk dan sedap dipakai di mana jua.
  • Lembut
  • Tak mudah renyuk. 
  • Senang dijaga
  • Corak batik yang sangat sesuai untuk digayakan ke majlis-majlis rasmi
  • LIMITED edition.  
  • Cutting : Baju Kurung  Pahang, berleher baju kurung dan berpesak
  • Kain Susun Tepi
  • Saiz:  SS, S, M, L, XL dan XXL
  • 7 warna pilihan yang cantik menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan penuh yakin 🙂

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-coklat-ABL-131

ABL-131 coklat – SS, XXL

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-dark-red-merah-gelap-ABL-134

ABL-134 Merah Gelap – SS, S

.

baju-kurung-pahang-batik-terkini-2017-hijau-green-ABL-135

ABL-135 Hijau – S, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran ABL

.

===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Songket (Kurung Pahang) Koleksi Adinda Mahsuri

Baju Kurung Songket (Kurung Pahang) Koleksi Adinda Mahsuri

Baju Kurung Songket Terkini 2017 Koleksi Adinda Mahsuri (Kurung Pahang) 

Dilancarkan koleksi baju kurung terkini untuk tahun baru (2017) dari As Syahid Collections : Koleksi Adinda Mahsuri.

Raya pun dah nak dekat ni kan. Dah boleh mula buat persiapan awal, kan dear. 
 
Kalau tak nak jadikan sebagai baju raya pun, baju kurung songket ni sesuai sangat untuk anda gayakan di majlis perkahwinan, pertunangan, hi tea. Nak pakai untuk pergi ke tempat kerja pun boleh.
.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis feeling-feeling beautiful. Memberikan keyakinan pada diri di mana jua sis pergi. 
.

Keistimewaan Koleksi Baju Kurung Songket AMS – Adinda Mahsuri 

 
  •  Baju Kurung Pahang 
  •  Kain Lipat Batik
  •  Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang  superb quality!  
  •  Songket India ni best sangat tau, serap peluh. Tak gatal pula tu.  
  •  5 pilihan warna yang manis gojes!
  •  Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL dan XXL
 .

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light  Purple – SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773  Pickle Green – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo – S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum – L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green – XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) – L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise – L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Khas untuk anda yang mencari baju kurung batik terkini untuk digayakan ke mana jua majlis rasmi. 

Nak pakai untuk ke pejabat / ke tempat kerja pun boleh dear 🙂

Sebab design batik ni catchy dan tak terlalu formal. 

Batik – sentiasa mendapat tempat di hati peminatnya yang tersendiri. 

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Eliza Caruso Exclusive  SPECIAL SERIES (ECE ) 

  • Cutting Baju Kurung Pahang, Kain Lipat batik  yang exclusive.
  • Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • Dipadankan dengan ‘panel batik‘ di lengan dan kain bawah ( dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.      
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL, XXL
baju-kurung-batik-terkini-online-ungu-purple-passion-ECE-662

ECE-662 Purple PassionSS, S

baju-kurung-batik-terkini-online-hijau-lumut-olive-green-ECE-663

ECE-663 Olive Green SS

.
baju-kurung-batik-terkini-gold-brown-emas-coklat-ECE-664

ECE-664 Gold Brown – S

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran ECE
===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
  .
Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket Terkini Koleksi Lagenda Mahsuri

Weehuuu… Baju Kebarung Songket dah datang. Yeay! Yang menantikan baju kebarung songket selama ni bolehlah dapatkan loleksi baju kurung songket terbaru ni. 

Keistimewaan Baju Kebarung Songket Koleksi Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang iron. Texture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! ^_^ 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. 
  • Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Anda hanya perlu pilih di antara 9 warna ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-songket-kebarong-terkini-online-biru-klm-171

KLM-171 Medium Blue – SS

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-purple-indigo-ungu-klm-172

KLM-172 Purple Indigo – SS, M

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-brown-coklat-klm-173

KLM-173 Coklat – XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-dark-purple-ungu-gelap-klm-176

KLM-176 Ungu Gelap – SS, S, M

.

baju-kebaya-kurung-songket-kebarung-kebarong-terkini-online-sky-blue-biru-langit-klm-177

KLM-177 Deep Sky Blue – SS, S, L

.

Baju-kebarung-songket-labuh-dark-purple-ungu-gelap-KLM-179

KLM-179 Ungu Gelap – M

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-180

KLM-180 Yellow Green – SS, S, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-183

KLM-183 Yellow Green – SS, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-kuning-mustard-KLM-184

KLM-184 Yellow Mustard – L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-883

KLM-883 Forest Green – XL

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-forest-green-klm-885

KLM-885 Olive Green – S, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-biru-medium-blue-klm-886

KLM-886 Medium Blue – S, M

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-maroon-klm-887

KLM-887 Maroon – S, M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-888

KLM-888 Olive Green – M, L

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-hijau-olive-green-klm-889

KLM-889 Olive Green – XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran KLM.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
 

 

Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Terkini Koleksi PMC

Koleksi baju kurung terkini kurung Malaysia Design Special Rich and Elegant Color untuk anda gayakan ke mana jua – Koleksi Paloma Mystique (PMC)

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak bunga raya dengan 2 kombinasi warna senada yang mampu memberi kelainan dan menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : SS, S, M, L dan XXL
  • READY STOCK!
 

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-biru-kelabu-PMC-110_A

PMC-110 Metal Grey – SS, S

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-kelabu-gelap-pink-merah-jambu-PMC-111_A

PMC-111 Dark Charcoal GreySS, S

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-oren-coklat-gelap-PMC-113_A

PMC-113 Dark Burnt Oren – SS

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-bata-PMC-114

PMC-114 Bata – SS, S, M

.

baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.

baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-medium-purple-PMC-124

PMC-124 Medium Purple – SOLD OUT

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey – M, L, XXL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-130

PMC-130 Dark Grey – L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-baju-raya-2017-hijau-teal-PMC-131

PMC-131 Teal – L

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-dark-brown-coklat-gelap-PMC-134

PMC-134 Dark Brown – XXL

.
PERHATIAN :
Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
 ukuran-pmc
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===