Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Raya | Baju Kurung Moden Labuh Terkini Koleksi Raisya Briona

Baju Kurung Moden Labuh Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona terinspirasi dari bunga kebangsaan Malaysia, iaitu bunga raya.

Direka istimewa dengan cutting baju kurung moden yang labuh dan longgar – Sesuai digayakan oleh semua bentuk badan wanita masa kini.  

Design yang simple, tetapi mempunyai kerlas nya yang tersendiri ^_^

Keistimewaan Baju Kurung Moden Terkini 2017 Koleksi Raisya Briona

  • Cutting : Baju Kurung Moden Labuh (Loose – Tiada Dart di belakang)
  • Cutting kain : Kain duyung yang selesa. Loose dan mudah digayakan.
  • Material Baju : Baju diperbuat dari Material Kain Galaxy Printed Berkualiti Gred A ++
  • Material Kain : Kain diperbuat dari kain Tessa Metalic dari Korea yang sangat selesa.
  • Dijamin tidak renyuk dan mudah di iron
  • Dipadankan dengan ‘panel blocking’ di lengan dan bawah baju ( bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.
  • Mempunyai 5 warna yang super gojess, semua cantik-cantik, tak jemu mata memandang ?
  • READY STOCK.
  • Size : S, M, L, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online dodger blue biru RBC-821

RBC-821 Dodger Blue – XL dan XXL.

.

baju kurung moden labuh terkini 2017 online light coral oren RBC-822

RBC-822 Light Coral – SS, S, XL dan XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online red chili merah cili RBC-824

RBC-824 Red Chili – SS, S, XXL

.

baju kurung moden labuh malaysia terkini 2017 online gold emas RBC-825

RBC-825 Gold – SS, M, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran RBC

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Baju Kurung Moden Batik Pucci PMC

Oh My Pucci 🙂

Pucci cantik kan?. Ramai yang suka pucci sekarang ni.

Yeah, ni ada koleksi terbaru Baju Kurung Pucci Batik koleksi terbaru 2017 dari As Syahid Collections untuk anda gayakan ke mana jua majlis. 

Nak jadikan untuk baju raya 2017 pun boleh. Sebab pucci memang tengah in sangat sekarang ni kan 🙂

Keistimewaan Baju Kurung Moden Batik Pucci PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

  • Lengan baju bercorak batik pucci menyerlahkan penampilan anda. 
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia. 
  • Design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih batik. Tak nampak kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections memang takde jual kain terbelah. Don’t worry ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi– HOT SELLING FABRIC!
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : S, M, L dan XXL
  • READY STOCK! – Dapat baju boleh terus pakai 🙂
  • Didatangkan dengan 5 warna cantik yang sentiasa mendapat permintaan ramai.
baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey – M, L, XXL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran PMC

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju Kurung Batik (Kurung Pahang) Koleksi ABL

Baju kurung batik sentiasa dicari. Terutama untuk anda yang bekerja kerajaan atau yang aktif berpersatuan.

Baju kurung batik sangat sinonim dengan majlis-majlis rasmi.

Mana nak cari baju batik yang bukan setakat cantik, tapi selesa, tak mudah renyuk. Paling penting, rasa sejuk. Almaklum, cuaca di Malaysia ni kan semakin panas. Hanya di As Syahid Collections, menyediakan baju yang cantik selesa untuk anda pakai ke mana jua. 

 Corak Printed Lace bertone senada koleksi terbaru kali ini akan menjadikan anda tampil elegan di majlis rasmi yang memerlukan anda pakai baju batik.  

Keistimewaan Baju Kurung Batik Koleksi ABL – ADORIA BERIL LACE COLLECTION 

  • Design Lace Printed bertone color menyerlahkan penampilan anda yang memakainya.
  • Exclusive limited edition lace printed
  • Baju diperbuat dari Kain jenis Walili Creepe yg berkualiti tinggi. Sejuk dan sedap dipakai di mana jua.
  • Lembut
  • Tak mudah renyuk. 
  • Senang dijaga
  • Corak batik yang sangat sesuai untuk digayakan ke majlis-majlis rasmi
  • LIMITED edition.  
  • Cutting : Baju Kurung  Pahang, berleher baju kurung dan berpesak
  • Kain Susun Tepi
  • Saiz:  SS, S, M, L, XL dan XXL
  • 7 warna pilihan yang cantik menarik untuk anda pilih dan gayakan dengan penuh yakin 🙂

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-coklat-ABL-131

ABL-131 coklat – SS, XXL

.

baju-kurung-batik-pahang-terkini-2016-online-dark-red-merah-gelap-ABL-134

ABL-134 Merah Gelap – SS, S

.

baju-kurung-pahang-batik-terkini-2017-hijau-green-ABL-135

ABL-135 Hijau – S, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran ABL

.

===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Baju Kurung Songket (Kurung Pahang) Koleksi Adinda Mahsuri

Baju Kurung Songket (Kurung Pahang) Koleksi Adinda Mahsuri

Baju Kurung Songket Terkini 2017 Koleksi Adinda Mahsuri (Kurung Pahang) 

Dilancarkan koleksi baju kurung terkini untuk tahun baru (2017) dari As Syahid Collections : Koleksi Adinda Mahsuri.

Raya pun dah nak dekat ni kan. Dah boleh mula buat persiapan awal, kan dear. 
 
Kalau tak nak jadikan sebagai baju raya pun, baju kurung songket ni sesuai sangat untuk anda gayakan di majlis perkahwinan, pertunangan, hi tea. Nak pakai untuk pergi ke tempat kerja pun boleh.
.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna gojes kegemaran ramai yang sweet-sweet. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis feeling-feeling beautiful. Memberikan keyakinan pada diri di mana jua sis pergi. 
.

Keistimewaan Koleksi Baju Kurung Songket AMS – Adinda Mahsuri 

 
  •  Baju Kurung Pahang 
  •  Kain Lipat Batik
  •  Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang  superb quality!  
  •  Songket India ni best sangat tau, serap peluh. Tak gatal pula tu.  
  •  5 pilihan warna yang manis gojes!
  •  Available in various sizes : SS,S, M, L, XL, XL dan XXL
 .

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-ungu-cerah-light-purple-redstone-AMS-771

AMS-771 Light  Purple – SS, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-merah-redstone-AMS-772

AMS-772 Redstone – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-jeruk-pickle-green-AMS-773

AMS-773  Pickle Green – SS

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-hijau-forest-green-AMS-775

AMS-775 Forest Green – SS, S

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-deep-indigo-purple-ams-777

AMS-777 Deep Indigo – S, 3XL

.

baju-raya-2017-kurung-pahang-songket-ungu-purple-plum-ams-778

AMS-778 Purple Plum – L

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-rasberry-red-ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

AMS-883 Medium Sea Green - XL,

AMS-883 Medium Sea Green – XL

.

baju-kurung-pahang-songket-blue-black-dark-purple-biru-gelap-ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) – L, XL, XXL

.

baju-kurung-pahang-songket-biru-turqoise-blue-ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL

.

baju-kurung-2017-kurung-pahang-songket-turqoise-ams-887

AMS-887 Turqoise – L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran AMS

===

HARGA

===

RM 180  (Semenanjung)

RM 185 (Sabah / Sarawak)

*Saiz XXL Tambah RM 20

**Saiz 3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Baju Kurung Batik Terkini Koleksi ECE

Khas untuk anda yang mencari baju kurung batik terkini untuk digayakan ke mana jua majlis rasmi. 

Nak pakai untuk ke pejabat / ke tempat kerja pun boleh dear 🙂

Sebab design batik ni catchy dan tak terlalu formal. 

Batik – sentiasa mendapat tempat di hati peminatnya yang tersendiri. 

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Eliza Caruso Exclusive  SPECIAL SERIES (ECE ) 

  • Cutting Baju Kurung Pahang, Kain Lipat batik  yang exclusive.
  • Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • Dipadankan dengan ‘panel batik‘ di lengan dan kain bawah ( dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.      
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL, XXL
baju-kurung-batik-terkini-online-ungu-purple-passion-ECE-662

ECE-662 Purple PassionSS, S

baju-kurung-batik-terkini-online-hijau-lumut-olive-green-ECE-663

ECE-663 Olive Green SS

.
baju-kurung-batik-terkini-gold-brown-emas-coklat-ECE-664

ECE-664 Gold Brown – S

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran ECE
===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
  .
Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci – Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

BAJU KURUNG PUCCI UOLS ? ? ?
 
Yang ni memang latest.
Baju kurung terkini
Design Pucci pula. Memang tengah fenomena sekarang ni 🙂
Mesti anda ada atau kawan-kawan ada pakai tudung pucci.  
Haa… boleh lah matchingkan tudung pucci anda tu dengan koleksi Baju Kurung Pucci – PDE ni ?
Kalau tak de tudung pucci pun, boleh juga pakai baju ni. Sebab banyak tudung boleh matching dengan baju ni. 
 

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Pucci Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Terus jatuh cinta dengan koleksi baju kurung pucci terkini Koleksi “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

Diilhamkan dari design  Pucci terkini yang memang tengah HOT sekarang ni.  
 Baju depan plain, belakang corak penuh.
 Kombinasi warna terang untuk membangkitkan aura menarik dan seri apabila anda memakainya. Warna terang dapat menaikkan lagi semangat anda.  

Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan ? 

Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.

Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya. Tak perlu iron sangat. Iron sikit-sikit pun dah ok. 

Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 

Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat. 

Terdapat dalam saiz S, M,L,XL, 2XL dan 3XL – Yeay, koleksi terbaru kali ini ada sehingga 3XL. Ramai yang minta saya adakan saiz ni. Jadi, baju ni memang untuk anda. Grab cepat-cepat ye, sebab stok terhad. Kalau dah habis, memang takde restok ye. 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
.

baju-kurung-malaysia-pucci-terkini-hot-pink-merah-jambu-pde-400

PDE-400 (HOT PINK) – XXL

.

baju-kurung-pucci-terkini-2017-hot-pink-merah-jambu-pde-400A

PDE-400A (HOT PINK) L

.

baju kurung malaysia pucci terkini dark grey kelabu gelap

PDE-500 (DARK GREY) – S

.

baju-kurung-pucci-terkini-2017-dark-grey-kelabu-gelap-pde-500A

PDE-500A (DARK GREY) – S, M

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-dusty-purple-belacan-pde-700B

PDE-700B Dusty Purple – S, L

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800

PDE-800 Royal Blue – XL dan XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800A

PDE-800A Royal Blue – S, XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-mustard-pde-900

PDE-900 Mustard – XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-kuning-yellow-gold-pde-900A

PDE-900A Yellow Gold – S, M, L, XL dan XXL

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pde
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 100 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
*Saiz XXL Tambah RM 30

CARA ORDER BAJU KURUNG PUCCI YANG CANTIK INI :

Baju Kebarung Labuh Corak Bunga Jelita Rossa

 Keistimewaan Kebarung Jelita Rossa   Gabungan corak bunga berkaki dan warna “omrey” yang exclusive  Kebarung berzip depan memudahkan pemakaian dan “bf friendly  Diperbuat daripada material Kain Walili Creepe yang bermutu tingg  Kain lipat batik menyerlahkan gaya dan...

read more

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME

Baju Kurung Batik Pucci Terkini 2017 Kain Duyung Koleksi SME  . Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC sebelum ini. Syukur Alhamdulillah 🙂  . Oleh kerana ramai yang suka, jadi untuk menepati citarasa anda, koleksi kali ini kami bawakan Koleksi...

read more