CEK PERTAMA DARI NUFFNANG..HOYEAH!

CEK PERTAMA DARI NUFFNANG..HOYEAH!

Alhamdulillah, hari ni rasa lega sangat. Teramat sangat leganya. Lega sebab akhirnya urusan biasiswa aku dah selesai. Nak kata selesai semua, tak juga. Tapi dah 80% selesai lah. InsyaAllah, dalam minggu ni semua selesai. 
Tadi petang, tiba-tiba mesej masuk. Dari ibunda tersayang. Mak kata, aku dapat cek dari Nuffnang. Yahuuu..aku seronok sangat. Tak sangka awal bulan boleh dapat. Aku budget mungkin tengah bulan. Hari tu, aku tekan cash out 15 November, dan yang aku tahu Nuffnang akan uruskan pembayaran untuk tempoh 30 hari dari tarikh awal bulan (maksudnya, walaupun aku cash out pertengahan November, awal bulan 12 baru Nuffnang akan proses, dan 30 hari dikira dari 1hb December). So, hari ni 4 Januari cek dah pun sampai di rumah. Nuffnang tak tipu, dia kata 30 hari proses pembayaran, dalam tempoh tu juga settle. 
Suka sangat…Heeee 😀 Tak sabar nak cash out untuk kali ke-2. Tapi nak tunggu ratus baru tekan. Sekarang ni puluh-puluh je lagi. 🙂
Balik kampung Jumaat nanti lah baru dapat tengok cek tu. Nak buat contest ni. Nak share earning tu dengan para pembaca sekalian. Tapi tak tahulah ada ke orang nak join. Blog tak glamour ni. Huhu..

p/s: Walaupun amount yang tertera kat cek tu tak banyak mana pun, tapi aku tetap suka. Senyum hingga telinga. Rasa sweet sangat earning dari blog ni. Buat blog suka-suka untuk isi masa lapang, tapi tak sangka sampai boleh dapat cek.

psssttt:  Dear Nuffnang, bagi lah I buffered lagi. Hehe =D. 


Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan button share ini.

DAH BOLEH CASH OUT NUFFNANG…TAPI..

DAH BOLEH CASH OUT NUFFNANG…TAPI..

Sebenarnya, bulan November ni dimulakan dengan berita gembira untuk aku dalam dunia blog kerana awal bulan ni, aku dah melepasi nilai minimum untuk membolehkan cash out earning Nuffnang, setelah 1 buffered gugur menjadi metered.
Earning aku agak perlahan untuk berganjak kerana sejak raya Aidilfitri lalu, aku kurang mendapat iklan kempen. Ini menyebabkan duit tabung Nuffnang aku tak berganjak selama sebulan. Dush!. Sangat-sangat terasa. Walaupun earning buffered bertambah setiap hari, tapi nak lah juga tengok nilai tabungan kat dashboad tu bertambah, walau 50 sen seminggu pun, aku tetap suka. Bagi aku, eloklah ada walaupun sedikit, daripada takde langsung.
Walaupun dah 5 bulan berNuffnang baru dapat cash out, tak seperti kebanyakan blogger lain yang masyuk, dapat cash out tiap-tiap bulan, dan ada juga yang dah boleh cash out walaupun baru 2 atau 3 bulan bernuffnang, tapi aku tetap bersyukur dan suka kerana blog trafik siput ni (nak capai 100 UV sehari pun susah), masih mampu memberikan aku RM. Walaupun mengambil masa yang lama, tapi macam tak terasa lama juga. Inilah yang dikatakan sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Dari earning pertaman aku dapat bernilai 75 sen, sehingga kini melebihi RM60. Nilai sebenar aku rasa tak perlulah aku nyatakan di sini.
Sebenarnya, dah 2 minggu ni, aku dok fikir, nak cash out ke tak?. Kadang-kadang aku rasa nak kumpul lagi, dah cecah 3 angka baru cash out. Tapi kadang-kadang aku rasa macam nak cash out pula. Sebab kalau aku tekan button cash out hujung bulan ni, awal tahun depan baru aku boleh dapat cek tu. Erm…dalam dilema la pula. Huhu..
Nak cash out ke tak? Apa pendapat anda?.

5 CAMPAIGN EARNING SERENTAK DARI NUFFNANG

5 CAMPAIGN EARNING SERENTAK DARI NUFFNANG

Tadi, aku terkejut tatkala melayangkan cursor ke arah perkataan ‘Earning’ di web Nuffnang. Eh! Earning aku berganjak dengan agak banyak. “Dapat kempen earning ke?” Itulah yang terdetik di hati aku.
Apabila aku klik button earning tu, senyum seindah suria terukir di bibirku. Alhamdulillah, setelah sebulan blog ni tak mendapat earning dari kempen, akhirnya aku dapat juga merasa sekali lagi earning dari CTR ni. Bukan 1, tapi 5 sekaligus. Best nya. Maklumlah, dah lama tak dapat kan, sekali dapat berderet 5 terus, mestilah seronok. Lebih-lebih lagi hari ni bukan hari Isnin. Maka jadilah ia 1 ”Surprise!”

Thanks Nuffnang, love U. Nanti bagi lah lebih banyak lagi, eh.

Psssttt: Kelmarin dapat 1 BE baru (AMP Hitz.FM), semalam pula dapat 5 kempen earning. I like! Semakin hari semakin ku sayang Nuffnang.

AKHIRNYA CAMPAIGN EARNING NUFFNANG BERTAMBAH

AKHIRNYA CAMPAIGN EARNING NUFFNANG BERTAMBAH

Semalam tak jenguk blog langsung. Hari ni hari Jumaat, waktu rehat sejam, sempatlah aku berblog sekejap. Alhamdulillah, masih ada yang mampu membuat aku tersenyum tatkala melawat website Nuffnang. Tersenyum melihat statistik trafik blog ini walaupun aku tak berblog sakan dalam tempoh hampir 2 bulan ni. Hanya mampu menjenguk blog, jika sempat, buat entri baru, cek website Nuffnang untuk melihat trafik jatuh ke tidak dan juga untuk cek duit tabung Nuffnang. Tu je yang aku sempat buat, untuk tempoh rehat yang sangat sekejap ni.
Inilah keadaan trafik lalulintas blog ini,sepanjang minggu ini. Dulu, purata 30 UV je sehari. Sekarang, Alhamdulillah, aku dapat maintainkan dalam 50 sehari. Terharu juga, sebab aku tak berblogwalking dan tak sempat nak ping kebanyakan entri (hampir 98%), tapi dapat juga trafik macam ni.

Paling membuat aku tersenyum ialah melihatkan duit tabungan campaign earning aku bertambah. Baru aku ingat nak hantar tiket pada Nuffnang, bertanyakan mengapa tiada pertambahan campaign earning walaupun aku tengok ada kempen yang menari-nari di blog dalam sebulan ni. Tapi tengoklah ni, memang genap sebulan, barulah campaign earning aku bertambah. Walaupun 25 sen, tapi Alhamdulillah, akhirnya dia bertambah juga. Sekurang-kurangnya, aku tahu yang aku masih lagi boleh dapat campaign earning ni. Ingatkan memang dah nak stop terus earning tu. Dah sebulan wooo tanpa pendapatan dari kempen. Huhu…

Nasib baik buffered di blog ni tak pernah putus. Syukur.. tapi tulah, aku pun tak tahu kenapa, sejak khamis lepas, income aku untuk CTR tu tak keluar pula. Padahal sebelum ni, ada nilainya. Kenapa ek? Ada sesiapa yang pernah melalui pengalaman seperti ini? Earning untuk CTR aku ditarik ke? Tapi, yang 1 tu, ok pulak.

Yang ngantuk,

IKLAN NUFFNANG JARANG KELUAR WALAUPUN TRAFIK MENINGKAT…JAWAPAN DARI NUFFNANG

IKLAN NUFFNANG JARANG KELUAR WALAUPUN TRAFIK MENINGKAT…JAWAPAN DARI NUFFNANG

Sejak aku start online semula selepas cuti raya, aku perasan, iklan Nuffnang jarang sangat keluar di blog aku. Mula-mula aku ingatkan sebab aku jarang update blog sepanjang Ramadhan, tapi bila dah lepas cuti raya, trafik dah mula naik, malah melebihi purata UV dulu, tapi iklan tetap juga sukar kelihatan. Rajin betul menyorok. Sejak raya ni, aku dapat 25 sen je seminggu. Hehe…bolehlah, ada lah juga. Tapi kalau dapat lebih macam sebelum-sebelum ni, lagi aku suka. Wah! Tamak! Heeee =D
Persoalan aku ni terjawab apabila aku terbaca entri ini. Dan inilah jawapan yang diberi oleh Nuffnang.

Dipendekkan cerita, ikut ayat dan kefahaman aku sendiri, sekarang ni Nuffnang tengah bagi iklan dekat blog yang kurang dapat ‘campaign’ supaya semua blog Nuffnangers dapat merasa duit iklan dari campaign. So, blog yang dah banyak dapat campaign dan dah merasa banyak duit dari campaign, iklan akan dikurangkan bagi memberi laluan kepada orang lain.  
OK lah tu kan. Sangat adil. Semua orang dapat merasa duit Nuffnang.
Psssst: Nasib baik ada 2 BE, jadi tak lah terasa sangat duit tabung kurang bertambah sebab tak de campaign earning. Huhu..(Sebenarnya terasa juga).

NUFFNANG DAH UPDATE EARNING DAN BUFFERED RAYA DARI NUFFNANG

NUFFNANG DAH UPDATE EARNING DAN BUFFERED RAYA DARI NUFFNANG

Hari ni lambat on laptop. Dah nak dekat pukul 12 tengah malam baru start online. Seronok berborak dengan housemate punya pasal, sampaikan lewat melakukan rutin harian di malam hari. Apa lagi kalau bukan mengadap lappy, kan.
Raya-raya ni memang kurang meluangkan masa beronline. Eh!. Bukan setakat masa raya je, sejak Ramadhan lagi, memang laptop ni agak sering dibiarkan bersendirian. Sejak raya pertama, memang aku tak berblog langsung, lappy pun ditinggalkan kat rumah mak. Tuannya beraya di rumah atuk dan sanak-saudara. Cian dia kan.
Isnin malam hari tu, baru berkesempatan on lappy, tu pon kejap je. Tiba-tiba teringat pula hari Isnin hari Nuffnang tambah duit tabung. Tapi kan, huhu..terperanjat apabila tengok campaign earning tak berganjak. “Takkan takde earning langsung minggu lepas?. Tak pernah terjadi ni. Paling sikit pun aku dapat 50 sen”. Mengimbau semula keadaan blog minggu lepas, memang agak sunyi sepi blog ni. Jarang kelihatan iklan menari-nari di LR dan SS. Yang setia berdansa iklan di LB je, tu pun sebab buffered. Nasib baik ada buffered yang sentiasa menambahkan jumlah sen dalam tabung ni. Alhamdulillah.
Dah beberapa hari tengok campaign earning masih tak berganjak. Semalam sewaktu merayau-rayau ke rumah (blog) orang, terjumpa luahan hati dia tentang Nuffnang tak update earning. Rupanya bukan aku seorang je yang mengalaminya. Earning orang lain pun tak berganjak juga. Ada yang kata memang time raya Nuffnang lambat update earning. Erm..logik juga. Cuti raya lah kan.
Tapi tadi, tak sangka, duit tabung dah berubah angkanya. Nuffnang dah update earning!. Yeay!

Minggu lepas update sehingga 1 Sep. Sekarang dah update sehingga 11 Sep.
Selasa lepas, walaupun earning untuk kempen tak berganjak, tapi aku agak teruja dan terperanjat tatkala bola mata kecil ini terpandangkan 1 lagi extra buffered. Alhamdulillah, tak sangka Nuffnang bagi juga aku buffered. Ingatkan bulan ni tak dapat buffered. Sebab sebelum-sebelum ni, blog ni dapat 2 buffered setiap awal bulan. Walaupun bulan ni baru dapat  1 je buffered, tapi syukurlah, ada juga daripada tak de langsung.
Buffered terkini: STB GPSS (Iklan Grandprix F1).
Book tiket sekarang sebelum sold out. Banyak yang dah sold out tu!
THANK YOU NUFFNANG
DAN
SEMUA KAWAN-KAWAN YANG RAJIN DATANG SINI
DAN
YANG RAJIN KLIK IKLAN (JIKA ADA).
MUAH!
SAYANG YOU ALLS!

error: Content is protected !!