Notice: Trying to get property of non-object in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

Panduan Peperiksaan Online SPA (Kerja Kerajaan)

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan video Panduan Peperiksaan Online yang disediakan oleh pihak SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) khas untuk membantu calon membuat persediaan sebelum menjawab soalan.

Video panduan peperiksaan online SPA untuk peperiksaan memasuki perkhidmatan awam ini adalah yang terkini.

Tonton dengan teliti video ini. Saya doakan anda berjaya jawab exam dengan tenang dan jawab dengan betul.

All the best!

PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

PANDUAN LENGKAP PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

Sila scroll ke bawah untuk baca Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 2014 🙂


Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat S41 2014

[rectanglebox id=3]

sistem peperiksaan online pegawai pembangunan masyarakat spa

Jika anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online pegawai pembangunan S41 yang akan diadakan 25 Mei ini, tahniah aku  ucapkan!.

Ini adalah peperiksaan kedua menggunakan format peperiksaan secara online. Sebelum ini, peperiksaan pertama yang menggunakan peperiksaan secara online ialah Peperiksaan Penolong Pegawai Arkib.

FORMAT SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT

Memandangkan peperiksaan kali ini dijalankan secara online, format terkini juga telah berubah. Peperiksaan ini terdiri daripada 3 seksyen sahaja :

3 SEKSYEN PEPERIKSAAN PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41 :

 

Seksyen A : Pengetahuan Am

Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen C : Ujian Personaliti (Sahsiah Diri)

PANDUAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

 

Video di bawah menunjukkan panduan menduduki peperiksaan online SPA. Jika anda adalah calon peperiksaan pegawai pembangunan masyarakat S41, 27 Mei ini, dinasihatkan agar tonton video ini dengan teliti agar tidak kelam kabut ketika peperiksaan nanti.

Ia adalah satu persediaan awal kepada para calon. Sangat penting untuk anda, para calon untuk tahu cara menduduki peperiksaan online SPA ini.

PERSEDIAAN YANG PERLU DILAKUKAN SEBELUM PEPERIKSAAN

Selain daripada mengetahui format peperiksaan dan cara untuk menjawab soalan peperiksaan spa secara online, para calon perlu menyiapkan diri dengan pengetahuan am yang luas dan membuat latih tubi menjawab contoh soalan peperiksaan Pegawai Pembangunan Masyarakat.

Ini adalah penting agar para calon dapat membiasakan diri dengan patern soalan peperiksaan. Secara amnya, calon perlu menjawap 2 soalan dalam masa 1 minit.

Ia adalah satu tempoh masa yang singkat. Nak termenung panjang?. Memang tak sempat lah. Secara logiknya, memandangkan tempoh masa yang singkat untuk menjawab soalan, calon perlu menjawab soalan dengan tepat secara spontan.

Jadi, sebaik – baiknya, anda buat persediaan lebih awal. Elakkan buat persediaan last minute atau sambil lewa kerana peluang tidak selalu datang. Kali ni anda dipanggil peperiksaan, mungkin lain kali anda tak dipanggil atau peperiksaan tak diadakan lagi. Mungkin juga, lagi 2-3 tahun baru peperiksaan diadakan lagi.

PANDUAN LENGKAP KHAS UNTUK CALON PEPERIKSAAN PEGAWAI PEMBANGUNAN MASYARAKAT S41

Panduan lengkap seperti ini memang tidak di jual di mana-mana kedai buku dan hanya boleh didapati secara online khas untuk membantu para calon membuat persediaan.

Segala tip, contoh soalan exam berserta jawapan dimuatkan dalam pakej rujukan lengkap ini. Anda hanya perlu buat ulangkaji menggunakan panduan ini dan bersedia untuk menjawab soalan peperiksaan pada tarikh yang ditetapkan. Contoh soalan yang disediakan adalah berpandukan daripada corak soalan peperiksaan.

Rujukan ini disediakan oleh Team Infokerjaya yang telah berjaya membantu lebih dari 60,000 graduan menduduki peperiksaan SPA.

testimoni peperiksaan pegawai pembagunan mayarakat team infokerjaya

Anda juga boleh lulus peperiksaan ini seperti beliau!.

Jangan kedekut untuk keluarkan sedikit pelaburan untuk lulus dalam peperiksaan ini dengan mendapatkan e-buku panduan rujukan peperiksaan pengawai pembangunan masyarakat. Lulus peperiksaan ini adalah langkah pertama untuk anda menjawat jawatan pegawai pembangunan masyarakat. Ia adalah satu pelaburan yang berbaloi untuk anda mendapatkan kerjaya iadaman anda!.

Dapatkan panduan lengkap pepeperiksaan pegawai pembangunan masyarakat ini atau anda terlepas peluang untuk dapat kerja kerajaan!. 

–> DOWNLOAD Rujukan Terkini Panduan Pepeperiksaan

Pegawai Pembangunan Masyarakat. <–

 

Pakej Rujukan Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Pembangunan Masyarakat
Like fb page syaisya.com untuk update info-info terkini.

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

TERKINI!!! Jika anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41, saya ada BERITA BAIK untuk anda!. Anda boleh study menggunakan Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 2016. Inilah rahsia lulus 65,000 calon exam SPA termasuk exam PTD!. Baca juga Contoh Soalan Peperiksaan Peperiksaan PTD di sini.

Sya ada membuat carian di internet, ada yang bagi tips untuk baca Buku Malaysia Kita sebagai persediaan untuk menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik, PTD M41 ini. Buku ni ada dijual di kedai-kedai buku. Sya tak pasti sama ada buku Malaysia Kita ni ada jual secara online atau pun tak. Tapi ramai juga yang kata dah pusing-pusing satu daerah tak jumpa pun buku ni dekat kedai.

Sya sendiri pun dulu masa nak ambil peperiksaan PTD ni, tak jumpa pun buku Malaysia Kita ni kat kedai.  Baru-baru ni baru Sya jumpa buku ni di kedai buku yang berhampiran. Hari tu tengok ada beberapa buah buku, semalam tengok dah sold out dah buku ni. Huhu.. 🙁

Ada juga Sya try google, kot boleh dapat buku Malaysia Kita ni dalam bentuk pdf download percuma secara online, tapi malangnya tak jumpa pun. Ermm… 🙁

buku malaysia kita tebal

So, macam mana nak buat ni?. Exam cuma tinggal beberapa hari je lagi. Sempat ke nak study semua?. Soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik banyak keluar soalan pengetahuan am dan soalan isu semasa. Pendek kata perlu berpengetahuan luas dan peka dengan perkembangan isu semasa. Sebab tu ramai yang gagal peperiksaan PTD ni, sebab tak cukup ilmu di dada.

Setakat yang Sya dah google, dah baca sana-sini dan buat kajian, Sya terjumpa lah 1 ebook Pakej Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik dari Tim Infokerjaya ni.  Ramai betul yang cakap dah berjaya lulus dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik selepas membaca semua nota-nota yang terdapat dalam ebook ini walaupun peperiksaan PTD ini terkenal dengan susah nak lulus.

 

Rujukan Nota Ebook Peperiksaan Akauntan WA41

Nota Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan WA41


.

Kenapa?. Mereka kata, sebab Ebook ni sangat lengkap dari A sampai Z, bukan setakat untuk peperiksaan PTD ni je, tapi juga untuk ujian PTD Assessment, iaitu next stage kalau anda lulus peperiksaan bertulis ini (Dulu peperiksaan bertulis, sekarang peperiksaan online sahaja). Ramai yang berjaya lulus dan dah gembira berjaya bergelar Pegawai Tadbir dan Diplomatik, setelah membaca ebook ini 😀 Pendek kata, memang tak rugi dapatkan ebook ni.

testimoni pembeli ebook tipsptd

 

Testimoni pembeli Ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik

 

Di bawah ini adalah email yang diterima dari calon peperiksaan PTD yang lepas yang dah baca nota-nota yang terdapat dalam ebook ni. Jom baca apa kata Puan Azimah mengenai ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini.

testimoni pembeli ebook tipsptd calon peperiksaan 12 Mei

Puan Norazimah dan suami telah membuat persediaan. Anda pula bagaimana?. Tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi untuk menduduki peperiksaan ini. Sudahkah anda bersedia?. Jangan tunggu lama-lama, masa tak pernah menunggu anda!. Lagi lambat anda buat persediaan, nanti tak sempat nak study.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Bagaimana mereka boleh berjaya?. Apa yang ada dalam ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini?.

Ebook ini mengandungi :

✔ 50++ TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen A

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen B

✔ Nota KHAS berkaitan GST (HOT!)

✔ Nota KHAS berkaitan GTP (TERBARU 2014!)

===
FAKTA PENTING
===

Soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’

✍ Kami akan bekalkan kepada anda contoh soalan berkaitan Isu GTP & GST

✍ Jawapan juga disediakan!

✍ NOTA KHAS GTP juga disediakan!

Ini bermakna, apabila anda mendapatkan  Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik PTD ini, anda sebenarnya telah menjimatkan berjam-jam masa anda daripada buang masa google sana sini, tapi anda masih lagi tak tahu nak buat persediaan apa.

Tim Infokerjaya sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata anda gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book ini, terus minta semula wang anda serta merta dalam tempoh 7 hari selepas anda menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh Tim Infokerjaya berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 3 tahun ini. Jika anda mendapatkan ebook ini, anda akan diberikan kemaskini (update) secara PERCUMA untuk selama 3 tahun. Maksudnya kalau dah dapatkan sekali, anda akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 3 tahun. Jadi, kalau kali pertama anda ambil exam PTD ini, anda tak berjaya jadi PTD, mungkin gagal ketika temuduga, selama 3 tahun berikutnya, jika anda dipanggil lagi menduduki exam ini, anda dapat update PERCUMA.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD

Klik SINI untuk contoh-contoh soalan PTD.

PENGALAMAN SAYA MENDUDUKI PEPERIKSAAN PTD

Pada tahun 2008, Sya pernah ambil exam PTD ni. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan ebook ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu.

So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa ebook PTD ini.

Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni. Ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. 🙁

Sya tak nak anda jadi seperti Sya.

Jadi, anda dah tahu tentang pakej rujukan lengkap ini, rebutlah peluang yang ada di depan mata. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Klik gambar di bawah ini untuk mendapatkan pakej rujukan yang sangat membantu ini. Memang terbaik dari ladang!. Dapatkan sekarang, atau menyesal kemudian kerana tak buat persediaan yang cukup sedangkan peluang dah ada depan mata.

Lebih awal anda dapatkannya, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini. Percayalah, berdasarkan pengalaman Sya sendiri, memang banyak nak kena study kalau nak lulus. Tu belum kira kena buat latihan untuk jawab soalan matematik lagi tu!

 
************************************************************************
>> Untuk mendapatkan ebook rujukan exam PTD, Klik DI SINI <<.

****************************************************************

Good luck kepada semua calon peperiksaan! Mulakan persediaan anda dengan 😀 dan jawab soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik masa exam nanti dengan 😀 .

 

Like FB page syaisya.com untuk update-update akan datang.