Notice: Trying to get property of non-object in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26

Panduan Peperiksaan Online SPA (Kerja Kerajaan)

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan video Panduan Peperiksaan Online yang disediakan oleh pihak SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) khas untuk membantu calon membuat persediaan sebelum menjawab soalan.

Video panduan peperiksaan online SPA untuk peperiksaan memasuki perkhidmatan awam ini adalah yang terkini.

Tonton dengan teliti video ini. Saya doakan anda berjaya jawab exam dengan tenang dan jawab dengan betul.

All the best!

RUJUKAN SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN S41

RUJUKAN SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN S41

Entri kali ni khas untuk calon peperiksaan bertulis Pegawai Penerangan S41.

KLIK GAMBAR DI BAWAH UNTUK MENDAPATKAN RUJUKAN KHAS PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN S41 :

Download PERCUMA

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Penerangan S41 

 

Masukkan nama dan alamat emel anda di bawah dan klik “Saya Nak Lulus Exam!”


First Name:
Email address:

 

 

 

rujukan soalan peperiksaan pegawai penerangan s41 tips lulus

Saya nak kongsikan 4 sebab utama kenapa calon LULUS ujian bertulis SPA.

 

===============================
Sebab #1: Hadir Peperiksaan!
===============================

Anda mungkin ketawa tetapi ini hakikatnya. Mengikut data sedia ada, jika SPA memanggil 5,000 calon, yang hadir PASTI tak sampai 5,000, mungkin hanya 70% sahaja hadir atas sebab yang berbeza.

Nah! Jika anda calon dan anda hadir peperiksaan, peluang anda lebih cerah untuk LULUS kerana ribuan lagi tidak hadir. Peluang anda!

*** Exam Peg Penerangan kali ini dilakukan pada hari KHAMIS (bukan Sabtu!) Anda rasa berapa ramai yang tidak hadir kerana tak dapat cuti?? Peluang anda untuk jadi Pegawai Penerangan adalah tinggi!. Dengan syarat anda LULUS peperiksaan bertulis ini!.

=============================
Sebab #2 – Tahu format!
=============================

Ini memang masalah utama calon, tak tahu bentuk soalan yang nak ditanya! Masuk exam, terkedu..

Alangkah baiknya jika calon tahu bentuk soalan, lebih yakin untuk menjawab kan?

Jika anda tahu format, bukan kah peluang untuk anda lulus lebih besar berbanding mereka yang tak tahu format?

=========================================
Sebab #3 – Cukup masa untuk study!
=========================================

Untuk yang dah bekerja memang ini masalah buat mereka.

Anda bagaimana?

Jika anda membaca akhbar setiap hari (bukan cerita artis!), dan selalu menulis esei dan buat ujian matematik di masa lapang mesti tak ada masalah buat anda!

Tahniah untuk anda! Anda punya masa/kesempatan untuk study!

Anda mungkin ‘senyum’ pada 29 OGOS ini kerana peluang untuk anda lulus lebih tinggi!

====================================
Sebab #4 – Tahu apa nak study!
====================================

Banyak sangat benda nak baca, masa suntuk!

Ianya macam anda menembak ke langit dengan harapan ‘terkena’ burung.
Berapa % untuk kena agak2?

Tapi alangkah bagusnya kalau anda tahu apa yang mahu dibaca, apa yang perlu difokuskan.

Mereka yang berjaya semasa peperiksaan adalah mereka yang membuat persediaan yang tepat sebelum peperiksaan.

Sama kes seperti ini juga, anda dengar tip ada yang menyuruh anda baca buku ‘Malaysia Kita’ yang sangat tebal itu.

Buku itu sangat bagus, tapi anda nak baca semua? Sempat ke? Kenapa tak fokus kepada beberapa bab sahaja yang berkemungkinan besar keluar?

Soalan peperiksaan SPA yang lepas ada mengenai ‘Teknologi Hijau’ dan ‘1 Malaysia’, ada isu itu dalam buku ‘Malaysia Kita’?

Tiada..

===============
SOLUSI
===============

Ambil sahaja pengalaman Infokerjaya yang dulu dikenali dengan Team Tipsptd yang telah membantu calon menduduki peperiksaan bertulis sejak tahun 2009.

Jika anda merupakan calon untuk peperiksaan Gred 41 nanti bagi jawatan PEGAWAI PENERANGAN S41, rujukan ini bakal membantu anda.

 

contoh soalan peperiksaan pegawai penerangan S41

Apa yang ada dalam ebook rujukan Soalan Peperiksaan Pegawai Penerangan ini?

•Tahukah anda dalam setiap ‘Seksyen’ terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda?
◦Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana ‘pecahan dalam pecahan’ tersebut!
7 PECAHAN dalam seksyen A dan satu PECAHAN WAJIB yang ramai calon terlepas pandang. Kami tunjukkan kepada anda untuk memudahkan persediaan peperiksaan anda nanti?

15 TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan inisiatif Kementerian Kesihatan Malaysia, program dan Kempen kesedaran Kesihatan yang anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

◦Kami bantu anda menjimatkan masa mencari bahan yang TEPAT yang perlu untuk anda baca.

◦Anda jimat 9 JAM dari masa anda!

Contoh Soalan untuk ‘Seksyen A’
◦LEBIH 40 Soalan pelbagai pecahan
◦BONUS! Extra soalan berkaitan GTP!
◦BONUS! Extra soalan berkaitan JAWATAN!
◦Jawapan disediakan!

Contoh Soalan untuk ‘Seksyen B’
◦30 Soalan pelbagai pecahan
◦Jawapan disediakan!

Contoh Soalan untuk ‘Seksyen C’ dan ‘Seksyen D’
◦Contoh Soalan
◦Jawapan disediakan!

Tip penulisan Esei
◦Kami tahu, anda sudah lama tidak menulis esei! Kami bantu anda dengan tip mudah menulis esei!

Contoh ‘Esei Bahasa Melayu’ dan ‘Esei Bahasa Inggeris’
◦Bagaimana bentuk soalan Esei ditanya?
◦7 Contoh Esei BM + Esei Berkaitan Denggi
◦7 Contoh Esei BI

•FAKTA PENTING, soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2012 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’?
◦Kami akan bekalkan kepada anda contoh soalan berkaitan Isu GTP
◦Jawapan juga disediakan!
◦NOTA KHAS GTP juga disediakan!

Rebutlah peluang untuk mendapatkan contoh-contoh soalan, contoh karangan BM dan nota khas GTP peperiksaan Pegawai Penerangan ini sementara jualan masih dibuka. Jualan hanya dibuka 3 hari sahaja. Jualan akan ditutup pada 27 Ogos jam 11.59. Setelah jualan ditutup, kami tidak akan buka lagi jualan. Sebarang rayuan tidak akan dilayan.

Pilih untuk lulus.. Hanya klik sahaja gambar di bawah ini untuk mendapatkan ebook yang telah membantu ramai calon peperiksaan untuk lulus peperiksaan bertulis SPA.

Calon lain telah mendahului anda. Mereka dah start study!. Mereka sudah ada ilmu dan peluru utnuk menjawab soalan peperiksaan Pegawai Penerangan 29 Ogos ini. Anda bagaimana?. Dah bersedia?.

ebook rujukan soalan peperiksaan pegawai penerangan S41 tipsptd
BETUL KE KALAU BACA EBOOK RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI PENERANGAN NI SAYA BOLEH LULUS?

Tiada jaminan panduan ini akan menyebabkan calon lulus tetapi setidaknya diri sendiri sudah tahu akan contoh-contoh soalan yang bakal dijawab nanti. Ebook rujukan ini juga menyediakan nota-nota khas isu semasa yang boleh membantu calon menjawab soalan. Jika anda telah study, anda lebih bersedia untuk menjawab soalan dan melangkah masuk ke dalam dewan peperiksaan dengan tenang dan yakin. Rujukan kami telah terbukti membantu ramai calon LULUS setelah menelaah ebook rujukan ini. Mereka adalah antara yang telah berjaya.

betul ke boleh lulus kalau baca rujukan tipsptd bukan penipu

Masih ragu-ragu?

jaminan pulangan balik ebook tipsptd
Ya, kami memberi jaminan akan memulangkan wang anda 100% jika anda dapati rujukan ini tidak membantu anda langsung. Dengan syarat permintaan untuk refund dilakukan dalam tempoh seminggu selepas peperiksaan. Kami yakin dengan reputasi baik kami sejak tahun 2009!

 Pilih untuk LULUS!.

Anda LULUS, anda yang untung!

Salam sukses untuk anda!

Saya doakan anda Berjaya lulus 🙂

Klik SINI jika anda mahu LULUS Exam Pegawai Penerangan ini dan mahu buat persiapan yang terbaik!. 

 

 

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

EBOOK BUKU MALAYSIA KITA ONLINE PDF

RUJUKAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK M41

TERKINI!!! Jika anda dipanggil untuk menduduki peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41, saya ada BERITA BAIK untuk anda!. Anda boleh study menggunakan Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 2016. Inilah rahsia lulus 65,000 calon exam SPA termasuk exam PTD!. Baca juga Contoh Soalan Peperiksaan Peperiksaan PTD di sini.

Sya ada membuat carian di internet, ada yang bagi tips untuk baca Buku Malaysia Kita sebagai persediaan untuk menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik, PTD M41 ini. Buku ni ada dijual di kedai-kedai buku. Sya tak pasti sama ada buku Malaysia Kita ni ada jual secara online atau pun tak. Tapi ramai juga yang kata dah pusing-pusing satu daerah tak jumpa pun buku ni dekat kedai.

Sya sendiri pun dulu masa nak ambil peperiksaan PTD ni, tak jumpa pun buku Malaysia Kita ni kat kedai.  Baru-baru ni baru Sya jumpa buku ni di kedai buku yang berhampiran. Hari tu tengok ada beberapa buah buku, semalam tengok dah sold out dah buku ni. Huhu.. 🙁

Ada juga Sya try google, kot boleh dapat buku Malaysia Kita ni dalam bentuk pdf download percuma secara online, tapi malangnya tak jumpa pun. Ermm… 🙁

buku malaysia kita tebal

So, macam mana nak buat ni?. Exam cuma tinggal beberapa hari je lagi. Sempat ke nak study semua?. Soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik banyak keluar soalan pengetahuan am dan soalan isu semasa. Pendek kata perlu berpengetahuan luas dan peka dengan perkembangan isu semasa. Sebab tu ramai yang gagal peperiksaan PTD ni, sebab tak cukup ilmu di dada.

Setakat yang Sya dah google, dah baca sana-sini dan buat kajian, Sya terjumpa lah 1 ebook Pakej Rujukan Lengkap Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik dari Tim Infokerjaya ni.  Ramai betul yang cakap dah berjaya lulus dalam peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik selepas membaca semua nota-nota yang terdapat dalam ebook ini walaupun peperiksaan PTD ini terkenal dengan susah nak lulus.

 

Rujukan Nota Ebook Peperiksaan Akauntan WA41

Nota Rujukan Contoh Soalan Peperiksaan Akauntan WA41


.

Kenapa?. Mereka kata, sebab Ebook ni sangat lengkap dari A sampai Z, bukan setakat untuk peperiksaan PTD ni je, tapi juga untuk ujian PTD Assessment, iaitu next stage kalau anda lulus peperiksaan bertulis ini (Dulu peperiksaan bertulis, sekarang peperiksaan online sahaja). Ramai yang berjaya lulus dan dah gembira berjaya bergelar Pegawai Tadbir dan Diplomatik, setelah membaca ebook ini 😀 Pendek kata, memang tak rugi dapatkan ebook ni.

testimoni pembeli ebook tipsptd

 

Testimoni pembeli Ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik

 

Di bawah ini adalah email yang diterima dari calon peperiksaan PTD yang lepas yang dah baca nota-nota yang terdapat dalam ebook ni. Jom baca apa kata Puan Azimah mengenai ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini.

testimoni pembeli ebook tipsptd calon peperiksaan 12 Mei

Puan Norazimah dan suami telah membuat persediaan. Anda pula bagaimana?. Tinggal lagi beberapa hari sahaja lagi untuk menduduki peperiksaan ini. Sudahkah anda bersedia?. Jangan tunggu lama-lama, masa tak pernah menunggu anda!. Lagi lambat anda buat persediaan, nanti tak sempat nak study.

>> Dapatkan ebook ini sekarangKlik DI SINI <<

Bagaimana mereka boleh berjaya?. Apa yang ada dalam ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik ini?.

Ebook ini mengandungi :

✔ 50++ TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen A

✔ 60++ Soalan dan jawapan Seksyen B

✔ Nota KHAS berkaitan GST (HOT!)

✔ Nota KHAS berkaitan GTP (TERBARU 2014!)

===
FAKTA PENTING
===

Soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam ‘Seksyen A’

✍ Kami akan bekalkan kepada anda contoh soalan berkaitan Isu GTP & GST

✍ Jawapan juga disediakan!

✍ NOTA KHAS GTP juga disediakan!

Ini bermakna, apabila anda mendapatkan  Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik PTD ini, anda sebenarnya telah menjimatkan berjam-jam masa anda daripada buang masa google sana sini, tapi anda masih lagi tak tahu nak buat persediaan apa.

Tim Infokerjaya sudah membantu lebih 7,000 calon peperiksaan kerajaan sejak tahun 2009. Andai kata anda gagal dan tidak berpuas hati dengan e-book ini, terus minta semula wang anda serta merta dalam tempoh 7 hari selepas anda menduduki peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik.

Tuan Muaz Hadi dan seluruh Tim Infokerjaya berani membuat jaminan ‘berani mati’ ini. Kerana mereka percaya dengan jaminan “Pakej Sampai Lulus” yang ditawarkan selama 3 tahun ini. Jika anda mendapatkan ebook ini, anda akan diberikan kemaskini (update) secara PERCUMA untuk selama 3 tahun. Maksudnya kalau dah dapatkan sekali, anda akan dapat update untuk setiap update terbaru selama 3 tahun. Jadi, kalau kali pertama anda ambil exam PTD ini, anda tak berjaya jadi PTD, mungkin gagal ketika temuduga, selama 3 tahun berikutnya, jika anda dipanggil lagi menduduki exam ini, anda dapat update PERCUMA.

 

Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD

Klik SINI untuk contoh-contoh soalan PTD.

PENGALAMAN SAYA MENDUDUKI PEPERIKSAAN PTD

Pada tahun 2008, Sya pernah ambil exam PTD ni. Tapi masa tu tak tahu pun kewujudan ebook ni. Nak baca buku apa untuk dijadikan rujukan pun tak tahu.

So, masuk exam, blur je tak tahu jenis soalan yang bagaimana yang akan keluar. Setahun kemudian baru Sya terjumpa ebook PTD ini.

Alahai… Beruntunglah calon peperiksaan PTD sekarang ni. Ada ebook rujukan lengkap untuk dijadikan panduan. Masa tu Sya rasa rugi juga sebab lambat tahu tentang kewujudan buku ini. 🙁

Sya tak nak anda jadi seperti Sya.

Jadi, anda dah tahu tentang pakej rujukan lengkap ini, rebutlah peluang yang ada di depan mata. Jika ilmu penuh di dada, anda akan dapat menjawab semua soalan dengan :D.

Klik gambar di bawah ini untuk mendapatkan pakej rujukan yang sangat membantu ini. Memang terbaik dari ladang!. Dapatkan sekarang, atau menyesal kemudian kerana tak buat persediaan yang cukup sedangkan peluang dah ada depan mata.

Lebih awal anda dapatkannya, lebih banyak masa anda ada untuk membaca, membuat latihan dan lebih tenang dan yakin untuk mengambil peperiksaan ini. Percayalah, berdasarkan pengalaman Sya sendiri, memang banyak nak kena study kalau nak lulus. Tu belum kira kena buat latihan untuk jawab soalan matematik lagi tu!

 
************************************************************************
>> Untuk mendapatkan ebook rujukan exam PTD, Klik DI SINI <<.

****************************************************************

Good luck kepada semua calon peperiksaan! Mulakan persediaan anda dengan 😀 dan jawab soalan peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik masa exam nanti dengan 😀 .

 

Like FB page syaisya.com untuk update-update akan datang.