7 CARA MUDAH KUMPUL MODAL BELI RUMAH PELABURAN HARTANAH

7 CARA MUDAH KUMPUL MODAL BELI RUMAH PELABURAN HARTANAH

7 Cara Mudah Kumpul Duit Modal Untuk Beli Rumah Pelaburan Hartanah

7 Cara Mudah Kumpul Modal Untuk Beli Rumah Pelaburan Hartanah

Duit yang banyak diperlukan untuk membeli rumah, melainkan anda tahu macam mana caranya untuk beli rumah tanpa modal. Persoalannya, macam mana nak cari modal untuk beli rumah? Berikut saya senaraikan 7 cara kumpul duit modal untuk beli rumah.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #1 : Simpan Duit

Simpan duit gaji anda sekurang-kurangnya 10% daripada gaji bulanan yang anda terima.

Contoh : Jika gaji bulanan anda RM2000, anda simpan RM 200 (10%). Dalam masa setahun, anda dah mempunyai RM 4,800. Dalam masa 3 tahun, anda sudah mempunyai RM 14, 400. Dah boleh beli rumah yang berharga RM 144, 000. Cara ini lambat dan memakan masa, tapi ia tidak mustahil. Anda juga boleh menyimpan 100% duit bonus yang anda perolehi untuk tujuan modal beli rumah.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #2 : Pinjam Duit Kawan / Keluarga

Dengan cara ini, cepat sikit anda dapat modal. Hehe… 🙂  Tapi jangan lupa bayar balik duit yang anda pinjam ni, ya.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #3 : Guna hadiah

Anda boleh menggunakan hadiah hantaran, contest yang anda menangi, atau anda ada menang lucky draw. Gunakan duit ini untuk dijadikan modal membeli rumah.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #4 : Persolan Loan / Pinjaman Peribadi

Teknik ini tidak digalakkan melainkan anda betul-betul mampu untuk bayar ansuran bulanan yang diperolehi daripada rumah sewa itu nanti.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #5 : Kad Kredit

Ada pemaju yang membenarkan anda untuk membayar booking mahupun deposit menggunakan kad kredit. Ada juga kad kredit yang menawarkan 0% interest, di mana anda tak perlu bayar interest selama 12 bulan atau 24 bulan. Dengan cara ini, anda tak perlu keluarkan duit anda sekaligus. Anda hanya perlu bayar kad kredit setiap bulan.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #6 : Buat Join Venture (JV)

Anda boleh buat join venture dengan rakan-rakan atau keluarga anda yang ada modal. Kemudian, kongsi keuntungan yang diperolehi daripada hasil rumah sewa tersebut.

Cara Kumpul Modal Beli Rumah #7 : Refinance Rumah Anda

Jika sekarang ini anda ada rumah, anda boleh refinance rumah anda. Apabila anda refinance, anda dapat extra cash dan boleh menggunakan duit ini sebagai modal untuk membeli rumah lain atau boleh digunakan untuk deposit rumah yang lain.

Teknik ini adalah teknik yang biasa orang gunakan untuk jangka panjang.

Tip ini saya perolehi daripada Saufi Karim, pakar Pelaburan Hartanah Tanpa Modal. Jika anda berminat untuk membeli rumah, saya sarankan anda tahu terlebih dahulu 40 soalan yang patut anda tanya kepada peguam anda sebelum anda membeli rumah di Malaysia.

p/s: Jika anda kekurangan modal untuk membeli rumah baru yang semakin lama semakin tinggi harganya, ada satu cara lagi sebenarnya untuk dapatkan rumah dengan harga yang rumah. Iaitu, beli rumah lelong. Jika anda benar-benar serius untuk membeli rumah dengan harga yang murah, saya ada terbaca tentang satu ebook ni yang membongkarkan kisah benar penulis sendiri dalam bidang rumah lelong. Beliau dah mula berjinak-jinak dengan rumah lelong sejak 2007 lagi. Tak percaya?. Cuba baca apa yang tertera di dalam gambar di bawah ni :

cara_beli_rumah_lelong_

Ok, itulah dia kata-katan aluan dari penulis. Nak baca lebih lanjut?. Klik link ini >> http://syaisya.com/SifuRumahLelong

Selamat mendapatkan rumah yang dihajati! 🙂

CARA BELI RUMAH LELONG

CARA BELI RUMAH LELONG

cara beli rumah lelong

Beli rumah lelong adalah antara perbuatan yang akan dilakukan oleh kebanyakan pelabur hartanah terutama ketika krisis ekonomi melanda. Kenapa?. Kerana dengan membeli rumah lelong, maka potensi untuk kita mendapat keuntungan yang lebih banyak dari rumah itu adalah sangat besar. Ini kerana kita telah pun mengurangkan kos pembelian rumah kerana rumah ini berjaya dimiliki dengan harga yang lebih murah.

Kenapa Rumah Dilelong?

Rumah lelong ini dilelong oleh kerana pemilik asalnya gagal menjelaskan bayaran ansuran bulanan. Untuk mereka yang inginkan rumah lelong kerana harganya rendah dari pasaran, lakukan tindakan yang tepat sebelum keputusan ingin beli rumah lelong.

Kebaikan dan Keburukan Rumah Lelong

Antara kebaikan yang paling utama membeli rumah lelong ialah dapat membeli rumah tersebut dengan harga yang lebih murah. Namun begitu, beberapa langkah berhati-hati perlu diambil ketika membeli rumah lelong. Ini kerana, biasanya kita tak dapat masuk ke dalam  rumah lelong tersebut dan ini akan memyebabkan kita tak tahu keadaan rumah lelong tersebut. Ada juga rumah telah dilelong, tetapi penghuni asal rumah tersebut tidak mahu pindah keluar. Ini adalah antara keburukan rumah lelong. Jadi, adalah perlu untuk kita pergi ke alamat rumah lelong tersebut untuk menyiasat keadaan rumah tersebut.

Membeli rumah lelong tanpa mengetahui cara yang betul mungkin akan menyebabkan pembeli rugi atau kurang untung. Kita perlu tahu cara beli rumah lelong yang betul. Bagaimana untuk kita mengetahui cara beli rumah lelong yang betul?. Kenalah belajar dengan orang yang telah pun berjaya membuat keuntungan sebanyak 6 angka dengan rumah lelong sahaja.

Hohoho… menarik, kan?. Dapat buat profit juta-juta dengan rumah lelong dalam masa 6 bulan je. Tak nak ke? Kalau nak tahu apa rahsia Shafie Bustan jadi jutawan rumah lelong, klik link di bawah ni :-

Cara Beli Rumah Lelong 

error: Content is protected !!