Notice: Trying to get property of non-object in /home/eertoado/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/frontend/schema/class-schema-utils.php on line 26
Contoh Soalan Psikometrik SPA

Contoh Soalan Psikometrik SPA

Ini ada beberapa contoh soalan psikometrik khas untuk calon-calon yang dipanggil SPA untuk menduduki Ujian Psikometrik.

Terkini, untuk kemasukan perkhidmatan awam, SPA mewajibkan calon menduduki Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi bermula 2018, psikometrik test ini diadakan dalam skop yang lebih terarah.

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN BERATUS CONTOH SOALAN & JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA
.

Apa Itu Ujian Psikometrik?

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.

Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni.

.

CONTOH SOALAN UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

.
1. Peringatan pegawai lain untuk meletakkan buku di tempat asal selepas penggunaan adalah tidak disukai oleh saya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

2. Apabila bersama dengan orang lain, saya tidak merasa selesa.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

3. Walaupun ada masa lapang, adalah kurang wajar menghabiskan tugas lebih awal.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

4. Saya tidak ingin menjadi pemimpin kerana ada banyak risiko.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

5. Walaupun orang yang tidak dikenali, saya mudah mesra dengan mereka.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

6. Demi memastikan kejayaan rakan saya dalam akademik, saya sebagai seorang rakan yang setia sanggup membimbingnya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

7. Kesemuanya akan gagal apabila saya cuba membuat sesuatu.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

8. Saya akan merasa menyampah bila orang lain berperangai pelik
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

9. Bagi membina hubungan interpersonal yang rapat dengan rakan sejawat saya akan mencari peluang untuk lebih dekat dengan mereka
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

10. Saya cuba mengundur diri jika prestasi kerja saya ditegur
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

11. Jika saya merendah diri saya akan dipandang rendah
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

12. Sabar dan tidak cerewet adalah tabiat saya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

13. Saya seorang yang sangat sistematik dan teliti
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

14. Bila saya merasa letih, saya akan menyambung kerja yang sedang saya lakukan pada hari esok walaupun tugasan tersebut sangat mustahak
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

15. Di dalam mesyuarat, saya ambil inisiatif berucap memberi pendapat
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

Jika anda perasan soalan-soalan yang ditanya sekadar menguji personaliti dan nilai positif yang ada pada diri anda. Nampak simple, tetapi soalan-soalan ni sebenarnya tricky. Silap jawab, anda akan gagal ujian ni. 
.

TIP LULUS UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

Tips penting supaya anda tak sangkut dalam ujian PSIKOMETRIK adalah;

TONJOLKAN NILAI POSTIF ANDA
SEMBUNYIKAN NILAI NEGATIF ANDA!

Senang tak?

Kena faham, ujian ini mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti.

Susah nak terang semua. Rasanya lebih mudah kalau anda buat LATIH TUBI jawab soalan-soalan yang biasa ditanya dalam ujian ini.

Kami dah kumpulkan semua maklumat yang anda kena tahu;

✔ tip jawab soalan
✔ contoh soalan
✔ cara jawab soalan supaya tak tersasar
✔ perangkap-perangkap PSIKOMETRIK
✔ apa yang bakal menggagalkan PSIKOMETRIK anda

Sebenarnya ujian PSIKOMETRIK ini antara ujian penting untuk menyingkirkan calon. Anda pun tahu kan yang anda ada ramai pesaing.

Calon dari seluruh negara berebut jawatan dengan anda. Kekosongan jawatan yang tak banyak memerlukan pihak suruhanjaya menyingkirkan calon dengan ujian-ujian penilaian.

Ianya sesuatu yang bagus untuk pastikan yang betul-betul layak sahaja terpilih. Tapi agak malang untuk calon yang ambil sambil lewa ujian ini dan gagal. Padahal beliau (ANDA!) layak untuk lulus.

Lihat data ini, ratusan ribu GAGAL setiap tahun…

Mereka gagal bukan sebab tak bijak. Tapi antara yang menyumbang kepada kegagalan ini adalah :

AMBIL MUDAH, BUAT SAMBIL LEWA

✘ Tak ada kesungguhan.
✘ Tak buat persediaan yang betul.
✘ Tak nak luang masa khusus untuk studi.

Tapi itu bukan anda. Anda dah luang masa cari rujukan dan sampai ke laman ini kan?
IZINKAN Tim Infokerjaya bantu anda.

Tim Infokerjaya dah bantu calon sejak tahun 2008/09. Kita ada pengalaman ini dan pengalaman bagaimana untuk calon lulus ada dalam pengetahuan pengalaman ini.

Selama berbelas tahun kami bantu calon, ribuan calon dah lulus.

Kini masa untuk anda pula untuk LULUS dan jawat jawatan kerajaan yang anda idamkan selama ini!
.

RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

.

Rujukan PSIKOMETRIK ini khusus untuk ujian tahun ini dan khusus untuk membantu anda buat latih tubi soalan psikometrik khas untuk exam SPA.

rujukan contoh soalan ujian psikometrik spa online 2018

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN BERATUS CONTOH SOALAN & JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA
.
.
.

Keputusan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik 2016

Keputusan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik 2016

PENGUMUMAN KEPUTUSAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41 2016

peperiksaan pegawai tadbir diplomatik ptd m41

Seramai 57,320 orang calon telah menduduki Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD) Gred M41 pada 19 Januari 2016.

399 orang calon telah menduduki exam ini di luar negara (43 buah negara) termasuk Belgium, Brunei dan
Australia.

Sebenarnya, tak semua calon yang dipanggil SPA, menduduki exam ini. Ada calon yang dipanggil, tetapi tidak menduduki exam ini pada waktu yang ditetapkan.

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK 2016

SPA telah mengumumkan tarikh keputusan peperiksaan PTD ini.

Iaitu pada 26/01/16, hari Selasa, jam 1 petang.

Semakan keputusan boleh dilakukan di web rasmi SPA iaitu www.spa.gov.my

Bagi mengelakkan kesesakan ketika menyemak keputusan, anda boleh lah mula menyemak keputusan pada pukul 2 petang ke atas.

Ini kerana biasanya, apabila tertalu ramai masuk ke dalam website serentak, slow loading mungkin berlaku.

CARA BUAT ADUAN MASALAH TEKNIKAL KETIKA PEPERIKSAAN ONLINE PTD 2016

Ramai yang mengadu ada hadapi masalah server atau lain-lain masalah teknikal ketika exam berlangsung.

Ada yang tak boleh login,
Ada yang gambarajah tak keluar (untuk Seksyen B)
Ada juga yang soalan lambat keluar walaupun waktu peperiksaan dah bermula.

Dan ada lagi beberapa masalah lain. Tetapi, masalah yang saya senaraikan di atas adalah masalah yang paling ramai
hadapi.

Peperiksaan online kali ini agak ramai yang ada masalah, berbanding dengan peperiksaan online sebelum ini.

Jika anda ada masalah teknikal ketika peperiksaan, anda boleh buat aduan kepada pihak SPA. Untuk aduan,
boleh cari maklumat di web rasmi SPA : www.spa.gov.my

UPDATE TERKINI INFO PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41

Anda boleh dapatkan update info terkini secara PERCUMA dengan daftar PERCUMA di sini atau klik pada butang “Daftar Sekarang” di bawah :

daftar percuma update info terkini pegawai tadbir diplomatik ptd m41

 

Panduan Peperiksaan Online SPA (Kerja Kerajaan)

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan video Panduan Peperiksaan Online yang disediakan oleh pihak SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) khas untuk membantu calon membuat persediaan sebelum menjawab soalan.

Video panduan peperiksaan online SPA untuk peperiksaan memasuki perkhidmatan awam ini adalah yang terkini.

Tonton dengan teliti video ini. Saya doakan anda berjaya jawab exam dengan tenang dan jawab dengan betul.

All the best!

Peperiksaan PTD M41 : Format, Contoh Soalan & Nota Rujukan

Peperiksaan PTD M41 : Format, Contoh Soalan & Nota Rujukan

Khas untuk calon Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41 (PTD) 19 Januari, 2016 ini…

peperiksaan pegawai tadbir diplomatik ptd m41

Dalam artikel ini, anda akan mendapat maklumat mengenai :

  • Format Terbaru Peperiksaan Online PTD 2016
  • Pecahan Soalan dan Contoh Soalan bagi Setiap Pecahan Seksyen A
  • Pecahan Soalan dan Contoh Soalan bagi Setiap Pecahan Seksyen B
  • Nota, Rujukan, Panduan dan 160+ Koleksi Soalan Latih Tubi Exam PTD 2016

 

FORMAT TERBARU PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK, PTD M41 2016

Peperiksaan PTD kali ini adalah kali kedua diadakan secara online.

Pertama kali diadakan secara online adalah pada sesi November 2014 yang lalu.

Sesi Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik kali ini hanya mempunyai 2 Seksyen sahaja.

Berbanding peperiksaan PTD sebelum ini (sesi Nov 2014), ada 3 Seksyen soalan.

Bermakna, pada tahun ini, Seksyen C iaitu Soalan Sahsiah Diri, tiada.

======================================
2 Seksyen Soalan Sesi Peperiksaan PTD 2016
======================================

Seperti yang tertera dalam jadual peperiksaan online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41, 19 Januari 2016, yang dikeluarkan oleh pihak SPA, 2 Seksyen soalan yang terlibat ialah :

1) Seksyen A : Pengetahuan Am

Jumlah soalan : 50
Masa untuk menjawab : 45 minit sahaja
Bentuk soalan : Aneka pilihan (pilih jawapan A, B, C atau D).

2) Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

Jumlah soalan : 40
Masa untuk menjawab : 45 minit sahaja
Bentuk soalan : Aneka pilihan (pilih jawapan A, B, C atau D).

CONTOH SOALAN PEPERIKSAAN PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK (PTD) GRED M41

Sebenarnya, ramai calon tidak tahu bahawa, untuk setiap seksyen, set soalan Pegawai Tadbir dan Diplomatik dibahagikan kepada beberapa pecahan soalan.

Berikut adalah contoh soalan mengikut beberapa pecahan :

[NOTA : Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pecahan-pecahan soalan dan TEKNIK MENJAWAB soalan untuk setiap pecahan, anda boleh rujuk Pakej Rujukan Lengkap Peperiksaan Online PTD ini].

pakej-rujukan-lengkap-ptd-m41-pegawai-tadbir-diplomatik-cover

Nota, Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

Anda juga boleh mendaftar untuk mendapatkan lebih banyak tips jawab soalan dan lebih banyak contoh soalan dari pihak kami. Klik pada butang “Daftar Sekarang” di bawah untuk mendaftar.

daftar-sekarang

SEKSYEN A : PENGETAHUAN AM

Tujuan seksyen ini adalah untuk menguji daya kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di Malaysia dan dunia sekelilingnya.

Calon dikehendaki mengetahui secara umum perkara-perkara yang berkaitan dengan :

 

  • pengurusan sumber manusia/ infrastruktur
  • pentadbiran dan pembangunan wilayah/ tanah/ daerah/ tempatan
  • pengurusan sumber ekonomi/kewangan
  • hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri
  • pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi
  • keselamatan dan pertahanan negara
  • serta lain-lain perkembangan isu semasa

 

Skop soalan yang akan ditanya ini bertepatan dengan jawatan yang akan disandang oleh calon iaitu Pegawai Tadbir dan Diplomatik, Gred M41.

=====

Contoh Soalan Peperiksaan PTD Seksyen A : Soalan Pengetahuan AM

=====
soalan-pengetahuan-am-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-m41-ptd-jepun

=====

Contoh Soalan Peperiksaan PTD Seksyen A : Soalan berkaitan undang-undang

=====
contoh-soalan-pengetahuan-am-exam-ptd-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-m41-undang-undang

SEKSYEN B : DAYA MENYELESAIKAN MASALAH

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

i) Kemahiran Menggunakan Logik
ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
iii) Konsep Matematik

=====

Contoh Soalan Peperiksaan PTD Seksyen B : Daya Menyelesaikan Masalah

=====
contoh-soalan-matematik-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-m41-ptd-6-daya-menyelesaikan-masalah

=====

Contoh Soalan Peperiksaan PTD Seksyen B : Mengintrepretasi Data

=====
contoh-soalan-matematik-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-m41-exam-ptd-menginterpretasi data

=====

Contoh Soalan Peperiksaan PTD Seksyen B : Konsep Matematik

=====
contoh-soalan-matematik-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-m41-kira-kira

=====

Contoh Soalan Peperiksaan Seksyen B : Soalan Kemahiran Menggunakan Logik (IQ Test)

=====
contoh-soalan-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-exam-m41-soalan-iq

Jika anda mahukan lebih banyak contoh soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik ini, anda boleh dapatkannya dari Ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik dengan klik pada gambar di bawah.

pakej-rujukan-lengkap-ptd-m41-pegawai-tadbir-diplomatik-cover

Nota, Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

Untuk mendapatkan lebih banyak tips jawab soalan dan contoh soalan dari pihak kami, daftarkan diri anda dengan klik pada butang “Daftar Sekarang” di bawah :

daftar-sekarang

NOTA, RUJUKAN, PANDUAN LENGKAP & KOLEKSI 160 SOALAN LATIH TUBI PEPERIKSAAN ONLINE PTD 2016

Jika anda mencari-cari buku rujukan untuk dibaca di kedai-kedai buku, anda tidak akan menjumpai sebarang buku khas untuk Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik ini.

Ini adalah kerana, skop soalan peperiksaan yang sangat luas dan melibatkan isu semasa.

Isu semasa pula berubah-ubah. Jadi, tiada satu pun buku yang sesuai untuk dijadikan rujukan.

Oleh itu, bagi membantu calon Peperiksaan PTD membuat persediaan sebelum exam, pihak Tim Infokerjaya telah berusaha untuk menghasilkan Panduan Lengkap Peperiksaan Online Pegawai Tadbir dan Diplomatik Gred M41.

Panduan lengkap ini dalam bentuk ebook (boleh didownload, baca di handphone atau laptop, boleh juga dicetak (print), memudahkan calon untuk study di mana-mana sahaja).

pakej-rujukan-lengkap-ptd-m41-pegawai-tadbir-diplomatik-cover

Nota, Rujukan dan Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik

Anda juga boleh mendaftar untuk mendapatkan lebih banyak tips jawab soalan dan lebih banyak contoh soalan dari pihak kami. Klik pada butang “Daftar Sekarang” di bawah untuk mendaftar.

daftar-sekarang

APA YANG TERKANDUNG DALAM PANDUAN LENGKAP EXAM PEGAWAI TADBIR DIPLOMATIK INI?

Oleh kerana ada perubahan besar dalam peperiksaan kali ini, rujukan ini telah disesuaikan dengan format terkini peperiksaan online SPA PTD.

 

  • 70 Nota Ringkas Seksyen A (Pengetahuan Am)
    – Untuk jimatkan masa persediaan anda – Amat sesuai untuk anda yang sibuk dengan kerja dan tak ada banyak masa untuk study

 

  • Nota Khas GST
    – GST menjadi satu isu penting negara untuk tahun kebelakangan ini. Ketahui dengan jelas apa yang and aperlu tahu mengenai GST melalui nota khas ini
  • Nota Khas GTP
    – (GTP) menjadi salah satu fokus utama kerajaan. Anda kena tahu maklumat mengenai GTP ini untuk persediaan sebagai penjawat awam
  • Rujukan Pantas Temuduga PTD
    – Pasti anda perlukan nanti setelah lulus ujian.
  • Rahsia Resume Kerja
    – Komponen ini akan mendedahkan kepada anda bagaimana menyediakan resume yang mantap untuk sesi temuduga anda
  • Rahsia Tingkatkan Keyakinan Diri
    – Selepas selesai peperiksaan 19 Januari ini, anda akan menghadapi tapisan Asessment Center sebelum diserap masuk dalam Kadet PTD. Calon yang mempunyai keyakinan tinggi sahaja boleh survive. Ini tekniknya!
  • Lebih 160 Koleksi Soalan Latih Tubi
    – Untuk membiasakan anda dan melatih minda anda berfikir untuk jawab soalan exam
  • Jawapan dan Cara Kira untuk Menjawab Soalan Matematik dan IQ
    – Anda tidak perlu pening kepala dan rasa down jika tak dapat jawab soalan. Cara kira ada disediakan untuk membantu anda dapatkan jawapan dengan lebih cepat

Untuk maklumat lanjut, pastikan anda ke laman di bawah untuk preview kandungan :

[+] kerjakosongterkini.info/panduanexamptd2016

Berikan peluang untuk diri anda dibantu untuk LULUS Peperiksaan Online PTD Gred M41 dan Temu Duga dengan buat PERSEDIAAN Awal yang rapi!

PILIH UNTUK LULUS Sekarang!

Daftar Sekarang dengan klik pada gambar di bawah untuk dapatkan lebih banyak maklumat dari kami.

Dengan mendaftar, anda akan dapat lebih banyak tips jawab soalan daripada calon yang berpengalaman dan lebih banyak contoh soalan untuk membantu anda membuat persediaan.

Klik sini untuk mendaftar dan akses lebih banyak tips dan maklumat exam PTD

ANDA BOLEH LULUS!

Daftar-sekarang-nota-rujukan-exam-ptd-2016-2

.

Keputusan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik 2016

Cara Beli Koleksi Soalan Latih Tubi Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik M41

Kepada calon Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik 19 Januari, 2016…

Yang mahu mendapatkan Nota Rujukan dan Koleksi Soalan Latih Tubi Exam Online PTD yang mengandungi :

  • 70 Nota Seksyen A (Pengetahuan Am)
  • Nota Khas GST
  • Nota Khas GTP
  • Rujukan Pantas Temuduga PTD
  • Rahsia Resume Kerja
  • Teknik Rahsia Tingkatkan Keyakinan Diri
  • Lebih 160 soalan latih tubi
  • Jawapan dan cara kira untuk menjawab soalan matematik dan IQ

Berikut adalah langkah demi langkah cara pembelian :

Cara Beli Nota Rujukan Lengkap & 160 Koleksi Soalan Latih Tubi Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik, PTD M41

1.Klik link ini >> http://bit.ly/notadanlatihtubiptd

2.  Scroll ke bahagian tengah, Klik butang oren “Tempah Sekarang“. Rujuk gambar di bawah :

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-1

 

3. Pilih Pakej yang anda mahu. Ada 4 Pakej kesemuanya. Klik butang “TEMPAH SEKARANG” pada mana-mana Pakej yang anda mahu. Detail setiap pakej anda boleh lihat dalam jadual di bawah :

 

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Halaman untuk mendapatkan Pakej 160+ Soalan Latih Tubi Peperiksaan PTD 2016 akan dipaparkan seperti di bawah (Dalam Contoh ini ditunjukkan untuk pembelian Pakej Platinum sebagai contoh) :

 

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-3

 

5. Masukkan emel anda dalam kotak emel yang disediakan. Rujuk gambar di bawah :

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-4

 

6.  Isikan maklumat anda pada ruangan yang disediakan. Semua ruang perlu diisi.  Tinggalkan ruang kosong pada ruangan Coupon. Tick (/)  pada ‘I have read and I accept the terms‘ dengan klik pada kotak kecil (). Pilih mode pembayaran anda (Bank Tempatan/ Kad Kredit). Klik “Pay now“. Rujuk gambar di bawah :

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-5

 

7. Selepas klik ‘Pay Now!’ anda akan dibawa ke halaman dibawah untuk maklumat bank. Simpan URL halaman ini. Setelah selesai pembayaran, kembali ke halaman ini dan isikan bank pilihan, tarikh pembayaran, masa pembayaran dan rujukan transaksi pembayaran anda ketika anda melakukan pembayaran. Kemudian klik ‘Hantar Borang’.

cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-6cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-7cara-beli-ebook-rujukan-nota-peperiksaan-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-8

 

8. Setelah isi maklumat pembayaran pada borang di langkah 7 ini, anda akan mendapat emel dalam tempoh 3 – 5 minit. Sila semak email anda (emel yang anda isikan pada borang di langkah 7).
Reply emel tersebut beserta dengan bukti pembayaran anda. Pihak Tim Infokerjaya akan melakukan semakan dan hantarkan akses ke ruangan download anda dalam tempoh 24 – 48 jam.

 

9. Jika ada sebarang masalah ketika melakukan pembelian, anda boleh wasap saya di 019 – 776 3820. 🙂

 

Segera dapatkan Nota Rujukan dan Soalan Latih Tubi dengan KLIK DI SINI

atau

klik gambar di bawah.

Kemudian follow langkah demi langkah seperti yang diterangkan di atas.

 

Dapatkan-pakej-nota-rujukan-soalan-latih-tubi-peperiksaan-online-pegawai-tadbir-diplomatik-m41

 

Saya doakan anda lulus Peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) M41 ini dengan mudah.

Good Luck dan All the best! 🙂

 

 

.

Panduan Peperiksaan PTD

Panduan Peperiksaan PTD

ebook-panduan-peperiksaan-online-pegawai-tadbir-diplomatik-ptd-m41

 

Khas untuk calon exam PTD 3 Nov 2017…

Tahniah, anda terpilih untuk menduduki exam PTD ini.

Pasti anda rasa seronok terpilih, kan?.Anda NAK SANGAT jadi PTD

Tapi…
Soalan exam PTD susah!
Anda pula tak tahu nak baca buku apa
Rasa pening kepala tak tahu nak buat persediaan apa
Kalau tak buat persediaan, memang susah nak lulus.
Ramai yang gagal sebab tak cukup persediaan.
Lepas tu sedih, kecewa sebab tak lulus exam PTD :'(
Jangan risau, ada berita baik untuk anda 🙂
Ada panduan khusus disediakan untuk membantu anda

membuat persediaan Exam Online PTD 3 Nov nanti.


Apa kata Calon PTD lepas…


testimoni ebook panduan exam ptd contoh soalan peperiksaan pegawai tadbir diplomatik m41 lulus

.

CONTOH SOALAN DALAM PAKEJ RUJUKAN PEPERIKSAAN ONLINE PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK M41 2017

.
Satu panduan lengkap yang mengandungi contoh soalan pengetahuan am dan jawapan, contoh soalan matematik (daya menyelesaikan masalah) dan jawapan serta cara kira untuk mendapatkan jawapan sedang disiapkan untuk membantu persiapan anda menduduki exam PTD ini.

Jika anda berminat untuk mendapatkan Panduan Lengkap Exam PTD ini, klik butang “SAYA NAK RUJUKAN PTD” di bawah untuk kami berikan update kepada anda apabila panduan ini siap.

Update hanya akan diberikan kepada yang berdaftar sahaja. Jika anda tak mendaftar, anda tidak akan dapat apa-apa update dari kami.
.
Rujukan Nota Contoh Soalan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik PTD Gred M41 2017

nAK rujukan peperiksaan PTD pegawai tadbir dan diplomatik m41 2017