Baju Kurung Malaysia Valentino Crepe RJ Series

Baju Kurung Malaysia Valentino Crepe RJ Series

Baru-baru ini As Syahid Collections telah launch satu lagi koleksi Baju Raya 2015 yang sesuai digayakan oleh anda yang mahu tampil cantik di Hari Raya yang bakal menjelang tiba tak lama lagi.

Koleksi ini dinamakan RJ Series. Ia merupakan baju kurung Malaysia Valentino Crepe berkualiti tinggi.

♛  BELLA SENORITA – RJ  SERIES ♛

 ☑   Cutting baju kurung MALAYSIA atau Mini Kurung.

 ☑   Baju diperbuat dari Material Kain Valentino Creepe Berkualiti Gred A ++.

 ☑   Dipadankan dengan kain bercorak ABSTRAK dengan gabungan Seni Lukis Ukir & Batik yang berwarna TERANG dan MENYERLAH

 ☑    READY STOCK but LIMITED! – First come first serve. Stok semakin berkurang!

  ☑     Saiz : SS, S, M, L, XL

✔ Ada 4 warna menarik yang boleh anda gayakan mengikut citarasa anda yang tersendiri.

Perhatian: Warna Pakaian akan mungkin/akan berbeza sedikit dari yang sebenar kerana faktor Pencahayaan.


===
HARGA
===

RM 130 (Semenanjung) 
RM135 (Sabah/Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp <Kod baju & Saiz> ke 019 – 776 3820

    

As Syahid Collections komited menghasilkan baju kurung terkini, sesuai dengan perubahan fesyen semasa untuk memberikan keselesaan kepada anda, untuk anda gayakan pada apa jua majlis. Tambahan pula, cuaca yang semakin panas, membuatkan kami terpanggil untuk menyediakan baju yang selesa untuk anda semua.

Klik butang di bawah untuk pilih lebih banyak koleksi baju dan jubah terkini :

Klik Butang di Bawah Untuk Melihat Koleksi Tekini Baju Kurung Murah Online Cantik

CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA

CARA BUAT DUIT DENGAN LAZADA



Buat Duit Degan Lazada

“Saya berasa sedih, setiap bulan apabila saya membayar komisen kepada agen,
saya bayar komisen kepada ramai orang Indonesia. Mereka menjana jualan dengan Lazada untuk market Malaysia. Saya sedih,
mengapa rakyat Malaysia tak ambil peluang untuk buat duit dengan Lazada? ”

Inilah luahan hati Miss Tania, Manager Affiliate Lazada.

Semalam baru saya tahu, yang sebenarnya kita boleh buat duit dengan Lazada!.

Rupa-rupanya selama ini Lazada ada buat program affiliate.

Confirm lah tak ada orang Malaysia yang dapat komisen tu…sebab orang Malaysia tak tahu pun Lazada ada buat program Affiliate.

Kalau sebut Lazada, semua orang pun tahu.. tempat membeli-belah secara online. Tapi, bab boleh buat duit dengan Lazada, orang Malaysia tak tahu…

Ok, lupakan kisah tak tahu tu… Yang dah lepas biarlah lepas. Tak boleh nak patah balik pun!.

Sekarang ni dah tahu, so, siapa yang nak tambah pendapatan, nak pendapatan sampingan, boleh lah join program affiliate Lazada ni!.

Apa Itu Program Affiliate?

Ok, mungkin anda dah tahu apa itu “Affiliate”. Mungkin juga tak tahu.

Secara ringkasnya, Program Affiliate adalah 1 program di mana anda dibayar komisen untuk setiap jualan yang terhasil daripada promosi yang anda lakukan.

Contohnya, anda mempromosikan Samsung Galaxy Note 4 (ada dijual di Lazada) di Facebook Page atau Facebook Profile anda. Apabila ada rakan-rakan anda atau Fan anda yang beli Samsung Galaxy Note 4 melalui link affiliate anda, maka anda akan mendapat komuisen. Pihak Lazada akan membayar komisen anda kemudian.

Berapa Banyak Komisen Boleh Jana Dengan Lazada?

Komisen yang Lazada akan berikan untuk setiap jualan yang anda lakukan ialah :

Barang elektronik – 6%

Barang bukan elektronik – 9%

Fesyen – 10% , mungkin akan dinaikkan ke 12% selepas ini.

.
.
.

Minyak naik 20 sen, kan?.

Terasa tak?
Bising tak?
Marah kerajaan tak?
Rasa terbeban tak?
Sakit hati tak?
Mengeluh tak?

Kalau anda jawab ya untuk semua soalan di atas, maka ambilllah kesempatan untuk buat duit dengan Lazada ni.

Caranya mudah sahaja…

3 Langlah Mudah Buat Duit Dengan Lazada

1. Daftar sebagai agen Affiliate Lazada di sini (Daftar PERCUMA je, tak perlu bayar sesen pun) :
->>

2. Isi borang dengan maklumat peribadi anda. Untuk ruangan company, jika anda tiada syarikat yang berdaftar dengan SSM, masukkan sahaja nama anda.

3. Submit borang.

4. Tunggu emel dari Lazada. Pihak Lazada akan “Approve” permohonan anda. Ketika saya mendaftar sebelum ini, tak sampai 24 jam, pihak Lazada dah approve permohonan saya. 🙂

Sebaik sahaja saya tahu Lazada ada tawarkan program affiliate ni, saya ni yang sememangnya ‘Kaki Affiliate’ dengan sepantas kilat mendaftar sebagai agen affiliate Lazada ni.
Sudah semestinya saya tak nak lepaskan peluang buat duit yang ada ni. Lepas ni, boleh lah Lazada jadi satu daripada paip pendapatan saya 🙂

Target saya memang nak menjana Multiple Stream Income. Sedang dalam proses dan berusaha ke arah MSI (Multiple Stream Income) sebelum ke stage berikutnya iaitu Kebebasan Kewangan 😀

p/s: Buat duit dengan affiliate ni best sebenarnya!. Saya dah rasa dapat komisen dan cek 4 angka dari program-program affiliate lain yang saya ceburi sebelum ini. Kaki-kaki affiliate memang tahu lah macam mana rasa nya, dapat komisen tinggi dengan affiliate ni. Kalau anda belum pernah dapat duit dengan affiliate, cubalah buat duit dengan affiliate Lazada ni. Sebab Lazada dah memang 1 nama yang besar, jadi orang pun tak ada masalah dan rasa ragu-ragu untuk buat pembelian di Lazada. Maka, nak dapatkan jualan dan komisen melalui platform Lazada ni, memang bukan 1 perkara yang terlalu sukar.

Untuk yang tak biasa promote barang, mungkin terasa susah pada awalnya. Tapi tak mengapa, yang penting jangan putus asa. Teruskan usaha sehingga berjaya. 🙂

10 CONTOH SOALAN PSIKOMETRIK PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

10 CONTOH SOALAN PSIKOMETRIK PEPERIKSAAN PENGUASA KASTAM W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41

[hcshort id=”5″]


contoh soalan ujian psikometrik peperiksaan online penguasa kastam gred w41

Mengikut format terbaru yang dikeluarkan oleh pihak SPA untuk peperiksaan Online Penguasa Kasta W41 yang bakal diadakan 6 September ini, terdapat 3 Seksyen utama, iaitu ;

Seksyen A – Pengetahuan Am
Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen C – Ujian Psikometrik.

Sebenarnya seksyen ini adalah olahan semula dari seksyen yang lama (format tahun 2009 – 2012) iaitu Seksyen Sahsiah dan Minat.

Dalam artikel ini, saya hanya akan terangkan mengenai Seksyen C (Ujian Psikometrik) sahaja. Sebelum ini, saya telah pun kongsikan Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam untuk semua seksyen dalam artikel Contoh Soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini.

Seksyen C – Ujian Psikometrik

Untuk Seksyen C (Ujian Psikometrik), sebanyak 200 soalan perlu dijawab dalam masa 60 minit.

Uih! Banyaknya soalan nak kena jawab!. Sempat ke nak jawab ni?.

Rileks…..

Sebenarnya, soalan ujian psikometrik ni lah soalan yang paling senang untuk anda jawab.

Kenapa pula?.

Sebab untuk jawab soalan psikometrik ni, anda tak perlu buat sebarang kira-kira, tak perlu tekan calculator dan tak perlu pening kepala untuk fikirkan jawapan!.

Sebabnya…..

Soalan ujian psikometrik ni, anda hanya perlu jawab secara spontan.

Tapi awas!.

Sebenarnya, soalan ujian psikometrik ni ada banyak perangkap yang sengaja dipasang untuk memerangkap anda!.

Soalan-soalan psikometrik direka khas untuk mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran.

Jadi, untuk menjawab soalan psikometrik ini, anda perlu menonjolkan nilai-nilai positif dalam diri anda. Tidak perlu menjadi hipokrit, hanya sembunyikan keburukan anda. Itu sahaja!.

Pilih jawapan untuk mengeluarkan kualiti baik yang ada dalam diri anda dan jawab dengan sepenuh hati tanpa sebarang penipuan yang bakal memakan diri anda.

Anda perlu tahu bahawa soalan psikometrik ini dirangka oleh pakar psikologi yang bakal menentukan kebenaran jawapan anda.

Tip Jawab Soalan Psikometrik Penguasa Kastam

Tip terpenting untuk jawab soalan psikometrik Penguasa Kastam Gred W41 agar anda tidak terperangkap dengan soalan-soalan yang diutarakan ialah :

Pastikan jawapan anda sentiasa konsisten!.

Ini adalah kerana, terdapat sejumlah soalan yang hampir sama bertujuan untuk memerangkap calon‐calon yang berpendirian seperti lalang.

Jadi, jangan jadi lalang semasa peperiksaan, ya 😀 Anda perlu tegas dengan pendirian anda!

Sebagai contoh, soalan yang bakal memerangkap anda berdasarkan ciri positif ‘menerima kritikan dan pandangan orang lain’;

1. Saya rasakan tidak perlu mendengar pandangan orang lain.
2. Saya sentiasa pastikan tindakan saya betul biar orang lain mengatakan salah kerana saya mempunyai asas terhadap apa yang saya lakukan.
3. Apabila orang lain memberikan pandangan, saya akan utamakan idea saya.
4. Hasil mesyuarat kurang berkualiti daripada cerakin data sendiri.
5. Saya tidak suka pandangan saya ditolak.

Semua 5 pernyataan di atas mewakili nilai ‘aura negatif’ dalam diri anda. Anda perlu memberikan jawapan yang konsisten untuk semua soalan ini!.

Maksudnya, jika jawapan anda “Tidak” untuk 1 soalan, anda perlu jawab “Tidak” untuk kesemua soalan ini. Barulah anda tidak menjadi seperti lalang, yang tidak mempunyai pendirian yang teguh!. 😀

Cara Menjawab Ujian Psikometrik Penguasa Kastam Gred W41 yang Bakal MEMBUNUH Anda!

Ramai yang kata “yang penting habiskan semua soalan, jangan tinggal satu pun”.

Ya, pernyataan di atas ada benarnya, tetapi ramai yang salah faham dengan kenyataan di atas. Ramai yang buat kesimpulan macam ini;

“Jawab semua soalan, tak cukup masa HENTAM saja, jangan tinggal satu pun!”

Bahagian ‘jangan tinggal satu pun’ itu betul TETAPI jangan hentam/tembak.

Sebabnya, perbuatan menghentam ini akan membunuh anda!.

Kenapa?

Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, tip yang paling penting adalah KONSISTEN dan saya telah pun berikan kepada anda contoh 5 soalan yang jawapannya sama.

Apa jadi jika anda berikan jawapan yang tak konsisten?.

Markah anda akan terjejas dan sifat diri anda yang tidak mempunyai pendirian yang teguh juga akan terbongkar!.

Jangan risau dengan waktu kerana dalam masa seminit, banyak soalan yang anda boleh jawab!. Sebab soalan pendek-pendek.

Apa yang penting, KONSISTEN dan tonjolkan nilai positif dalam diri anda.

10 Contoh Soalan Ujian Psikometrik Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam W41 1

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam Gred W41 2

Ujian Psikometrik

 Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam Gred W41 3

Ujian Psikometrik Kastam

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pengawai Kastam Gred W41 4

Psikometrik SPA

 Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Kastam Gred W41 5

Soalan Psikometrik

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam Gred W41 6

Soalan Psikometrik W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam W41 7

Soalan Psikometrik SPA

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Penguasa Kastam Gred W41

Contok Soalan Ujian Psikometrik Gred W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Kastam Gred W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Kastam W41

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Pegawai Kastam W41 10

Soalan Psikometrik Pegawai Kastam W41

Ok, cukup 10 contoh soalan ujian psikometrik Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 yang saya kongsikan untuk anda, para calon peperiksaan 6 September ini.

Sebenarnya, ada dalam 50 contoh soalan ujian psikometrik yang boleh anda dapati dari Pakej Rujukan Lengkap Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini.

Selain dari itu, anda juga boleh download 40 Contoh Soalan Peperiksaan Penguasa Kastam dalam bentuk pdf di sini. Selepas download, terus mulakan study. Persediaan awal untuk exam adalah lebih baik berbanding study last minute!. 😉

Jangan lupa, persaingan sangat sengit. Mungkin SPA panggil berpuluh ribu calon untuk menduduki peperiksaan ini!. Jadi, anda perlu bersaing untuk menjawat jawatan Penguasa Kastam Gred W41 ini.

All the best!

Peringatan : Soalan-soalan yang terdapat di sini hanyalah sebagai contoh dan panduan untuk calon membuat persediaan untuk menghadapi peperiksaan pada 6 September ini, bukan soalan bocor peperiksaan Penguasa Kastam W41. Tiada soalan bocor dikeluarkan kerana soalan-soalan peperiksaan adalah SULIT dan hak milik SPA dan ia dijaga rapi oleh pihak SPA. Soalan sebenar peperiksaan Penguasa Kastam W41 HANYA akan diketahui pada hari dan masa peperiksaan sahaja. Harap maklum.

Jika anda rasakan artikel ini bermanfaat, Klik Like dan share artikel ini. Mungkin ada rakan-rakan anda di FB yang turut dipanggil ke exam Penguasa Kastam 6 September ini. Jadi, anda telah membantu rakan-rakan adna secara tak langsung 😀

TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

Kurang sebulan lagi, umat Islam akan menyambut Aidiladha yang dijangka jatuh pada 15 Oktober akan datang. Hari Raya Haji atau Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam menunaikan perintah Allah s.w.t.

Kelebihan Melakukan Korban

“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh manusia pada hari raya korban yang lebih disukai Allah dari mengalirkan darah (yakni menyembelih korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari kiamat nanti dengan tanduk-tanduknya, kuku-kuku dan bulu-bulunya (dan diletakkan di atas timbangan). Dan sesungguhnya darah binatang korban itu mendapat kedudukan di sisi Allah di suatu tempat yang tinggi sebelum ia jatuh di atas bumi. Oleh itu, ikhlaskanlah hati kamu ketika berkorban itu”. (Riwayat Imam at-Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Saidatina ‘Aisyah r.a..)

Hukum Ibadah Korban

Hukum ibadat korban ialah Sunat Muakkad iaitu sunat yang amat-amat digalakkan oleh agama terutama di kalangan yang memenuhi syarat-syarat berikut :

  1. Muslim
  2. Baligh atau berakal
  3. Bebas atau merdeka
  4. Berkemampuan,  iaitu memiliki lebihan belanja setelah ditolak nafkah dirinya dan orang-orang di bawah tanggungannya merangkumi makanan, pakaian dan tempat tinggal sepanjang hari raya dan hari-hari tasyrik.

Ibadah Korban di Kemboja

kurban di kemboja

Ibadah itu pula bergantung kepada keperluan semasa dengan mengutamakan saudara seagama walau dipisahkan dengan budaya dan lokasi. Menyedari kepentingan ibadah korban untuk dikongsi antara golongan yang berkemampuan dengan kumpulan yang kurang berada,  eQurban telah menjalin kerjasama dengan masyarakat di Kemboja melalui Koperasi Muslim Kemboja (CMC) (koperasi pertama milik umat Islam di Kemboja). eQurban telah bekerjasama dengan CMCselama 4 tahun.

eQurban bukan hanya melaksanakan Ibadah Qurban & Aqiqah serta sumbangan semata-mata tetapi eQurban telah membantu di dalam meningkatkan sosio ekonomi dan pendidikan dikalangan masyarakat Islam di sini.

Marilah kita berkongsi rezeki dengan menyalur ibadah korban kepada umat Islam di Kemboja yang lebih memerlukan. Pihak eQurban akan mengagihkan hasil sembelihan dengan adil dan berdasarkan pengalaman, kemahiran dan kecekapan kumpulan yang terlibat mengendalikan korban di sana. InsyaAllah, ibadah yang kalian lakukan akan sampai kepada golongan yang selayaknya.

harga 1 ekor lembu dan kambing 1 bahagian

Nota : Tempahan Qurban pada tahun ini akan ditutup pada 07 OKTOBER 2013. Jangan tunggu saat-saat akhir, tempah sekarang dengan klik link ini :-

Tempahan Qurban Secara Online

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Semalam join GA ke-2.
Hari ni GA ke-3 untuk bulan Ramadhan ini.
Nak menang hadiah ohsem-ohsem dari GA Emas Putih ni ^_^
Hadiah
Top Referral – RM50
84 Hadiah untuk dimenangi
 
Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)
 
Join laju-laju untuk menang 85 hadiah yang sungguh ohsem!.
Klik je banner untuk join!.
SYAISYA.COM MENANG LAWAN SEO FIGHT DENGAN EYRIQAZZ.COM

SYAISYA.COM MENANG LAWAN SEO FIGHT DENGAN EYRIQAZZ.COM

Ehehe…tiba-tiba je aku terbaca pasal SEO fight and challenge di blog Puanbee. Puanbee fight dengan Cikgu Dahlia. Nak tahu resultnya siapa yang menang?. Klik sini.

Masa baca komen-komen yang terdapat kat entri puanbee tu, tiba-tiba pula aku tersenyum-senyum, mulalah idea nakal terbit kat kepala ni. Nak try lawan dengan Eyriqazz lah. Haha…

 

Hah! Nak sangat lawan dengan dengan GTO yang dah fames amos ni!. Hamik kau. Padan muka aku, kan dah kalah. Hak2…Eleh, tak payah tengok result pun dah tahu sebenarnya, dah sah-sah lah mesti aku yang kalah, kan. Kalau aku menang memang menda ni tipulah kan.

Tapi kekalahan ini memang kekalahan yang serius teruk ni. Eyriqazz menang 79 point, aku 5 je. Tak agak-agak. Kalah teruk namanya ni. Hik2.

Korang nak try fight SEO korang dengan sesiapa tak? Try fight kat SINI, ya. Good luck!.

p/s: Ni saje je suka-suka. Saja nak ceriakan dunia blog aku ni 😀 Hehe..

error: Content is protected !!