SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

segmen aku mahu ditegur

heart segmen aku mahu ditegur SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

Weehuu… sempat lagi aku nak join Segmen Aku Mahu Ditegur ni walaupun last minit. Aku rasa tu memang kepakaran aku. Buat kerja last minit.

Kenapa aku mahu ditegur?

1. Untuk meningkatkan mutu blog ni.
2. Aku nak jadi blogger yang lebih high class icon biggrin SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR
3. Aku memang suka je kalau orang tegur untuk kebaikan.
4. Sebab aku nak orang lain tegur aku. Kalau tak korang tak nak tegur.
5. Sebab aku nak ditegur lah. Boleh gitu?. Hehehe… jangan marah. Ni lah gaya penulisan aku bila dah penat. huhu..sob sob.

Ok, sekarang boleh lah tegur blog aku ni diruangan komen. Anyway, memang aku tengah nak repair blog ni pun. Bila dah lama ditinggalkan, macam-macam berlaku kat blog ni. Kerja-kerja membaik pulih masih belum complete. Meh tegur meh.

segmen aku mahu ditegur SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

p/s : Gambar cilok dari Eyriqazz.

10 comments

KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

komisen pertama job di rumah buat kerja part time kat rumah

Baru ni nak buat entri Komisen Pertama Job Di Rumah. Komisen ni sebenarnya aku terima lama dah. Cuma tak publish je. Aku memang suka sangat peram entri. Adehh.. sikap suka tangguh-tangguh kerja ni memang tak bagus. Kalau nak duit masyuk tiap-tiap bulan, memang kena bersihkan diri dari sikap suka bertangguh. Bak kata ayah aku “Kerja bertangguh, pencuri masa”. icon surprised KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

komisen pertama job di rumah buat kerja part time kat rumah KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

Memang bukan mustahil pun kalau nak buat duit dari rumah ni. In fact, kerja dari rumah lagi best. Tak payah nak keluar duit minyak kereta. Minyak pun dah makin naik, kan.

Siapa kata Job Di Rumah ni scam?. Job Di Rumah ni bayar komisen tiap-tiap hari lagi tu. Bukan sebulan sekali, bukan sebulan 2 kali. Tapi setiap kali ada komisen untuk kita, Job Di Rumah memang akan bank in terus komisen tu.

Yang tak tahu apa kerja yang Job Di Rumah ni tawarkan, boleh baca tentang Job Di Rumah ni dengan klik link ini :

Kerja Di Rumah, Trend Kerja Part Time Masa Kini.

Kepada anda yang nak buat duit dengan kerja part time dari rumah ni, boleh lah klik link di bawah ini :

Kerja Part Time Job Di Rumah

Saya sudah menjana pendapatan dari rumah. Anda bila lagi?

PENGUMUMAN PENTING! Harga akan dinaikkan 1 kali ganda!

Sekarang ini, harga untuk pendaftaran Job Di Rumah ini ialah RM 50. Tetapi, harga akan dinaikkan ke  RM100 pada/selepas 1 Disember 2013. Ini kerana kos penyelenggaraan semakin meningkat. Kalau nak join, cepat join sebelum harga dinaikkan 1 kali ganda!. Klik SINI untuk join sebelum harga dinaikkan!.

6 comments

CARA BERNIAGA MELALUI FACEBOOK

cara berniaga melalui facebook

cara berniaga melalui facebook CARA BERNIAGA MELALUI FACEBOOK

 

Teknik Pemasaran Facebook Yang Berkesan sangat membantu para peniaga yang ingin mengetahui cara berniaga melalui Facebook. Walaupun ramai yang dapat buat duit dengan Facebook dan jualan meningkat banyak dengan Facebook, namun terdapat beberapa persoalan yang perlu dijawab sebelum berniaga melalui Facebook.

Persoalan yang Perlu Ada Jawapan Sebelum Berniaga di Facebook

  1. Siapakah bakal pembeli produk kita?
  2. Di manakah tempat kita berhubung dengan bakal pembeli produk kita?
  3. Bagaimanakah cara kita mendapatkan bakal pembeli produk kita?
  4. Apakah produk yang mendapat permintaan pembeli?
  5. Apakah produk yang patut kita tawarkan?

Soalan-soalan ini adalah sangat penting untuk dijawab sebelum mula menggunakan Facebook sebagai medium pemasaran kerana ini akan menentukan hala tuju dan matlamat kita untuk berjaya dalam pemasaran Facebook. Ianya tidaklah terlalu sukar sebenarnya jika kita tahu akan teknik sebenar. Cara paling mudah, ialah belajar dengan orang yang telah berjaya dalam pemasaran Facebook.

Anda boleh belajar dengan  Rahman Basri dan juga Syed Faiz yang telah berjaya memletupkan jualan mereka dengan Facebook. Anda boleh klik link di bawah ini untuk mengetahui rahsia kejayaan mereka :-

 Cara Berniaga di Facebook

1 comment

TEKNIK PEMASARAN FACEBOOK BERKESAN

teknik pemasaran facebook berkesan

teknik pemasaran facebook berkesan TEKNIK PEMASARAN FACEBOOK BERKESAN

Facebook kini menjadi laman wajib yang dilawati oleh kebanyakan orang. Di mana-mana sahaja kita boleh tengok orang melayari laman Facebook. Jumlah total penggunaan FB lebih daripada 500 juta di seluruh dunia. Sebagai seorang peniaga, adalah rugi jika tidak memanfaatkan fenomena penggunaan Facebook yang sangat meluas ini. Ini kerana banyak masa dihabiskan oleh kebanyakan orang dengan berFB.

Terdapat banyak kelebihan yang kita perolehi jika dapat tackle pemasaran Facebook dengan berkesan. Antaranya :

  1. Jualan akan meningkat
  2. Produk yang kita jual boleh dikenali ramai
  3. Lebih mudah membuat branding
  4. dan macam-macam lagi.

Terdapat beberapa teknik pemasaran Facebook yang berkesan. Antaranya :

  1. Teknik Pemasaran Facebook 1 – Bina Fan Page Produk
  2. Teknik Pemasaran Facebook 2 – Memaksimakan Penggunaan Fan Page
  3. Teknik Pemasaran Facebook 3 – Sistem Perkongsian Gambar Yang Menarik
  4. Teknik Pemasaran Facebook 4 – Rancang Strategi “paksa” pelanggan

Teknik pemasaran Facebook yang berkesan mampu memberikan pulangan yang lumayan kepada para peniaga. Teknik pemasaran FB ini bukan sahaja sesuai untuk peniaga online, malah peniaga yang telah sedia mempunyai kedai juga boleh menggunakan teknik ini. Ini kerana, gabungan online dan offline akan memantapkan lagi hasil jualan. Adalah satu kerugian besar jika peniaga tidak memasarkan produk yang dijual dalam Facebook. Facebook adalah antara lubuk duit.

Sekarang ni, di Malaysia pun sudah ada 1 sistem lengkap khas untuk peniaga yang nak letupkan bisnes mereka. Sistem tingkatkan jualan ini akan bantu anda memahami dan menguasai keempat-empat teknik pemasaran Facebook di atas dalam sekelip mata sahaja. Anda cuma perlu bayar untuk dapatkan sistem ini dan anggap saja 4 teknik pemasaran facebook di atas sudah pun anda kuasai.

3 comments

TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

kurban di kemboja

Kurang sebulan lagi, umat Islam akan menyambut Aidiladha yang dijangka jatuh pada 15 Oktober akan datang. Hari Raya Haji atau Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam menunaikan perintah Allah s.w.t.

Kelebihan Melakukan Korban

“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh manusia pada hari raya korban yang lebih disukai Allah dari mengalirkan darah (yakni menyembelih korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari kiamat nanti dengan tanduk-tanduknya, kuku-kuku dan bulu-bulunya (dan diletakkan di atas timbangan). Dan sesungguhnya darah binatang korban itu mendapat kedudukan di sisi Allah di suatu tempat yang tinggi sebelum ia jatuh di atas bumi. Oleh itu, ikhlaskanlah hati kamu ketika berkorban itu”. (Riwayat Imam at-Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Saidatina ‘Aisyah r.a..)

Hukum Ibadah Korban

Hukum ibadat korban ialah Sunat Muakkad iaitu sunat yang amat-amat digalakkan oleh agama terutama di kalangan yang memenuhi syarat-syarat berikut :

  1. Muslim
  2. Baligh atau berakal
  3. Bebas atau merdeka
  4. Berkemampuan,  iaitu memiliki lebihan belanja setelah ditolak nafkah dirinya dan orang-orang di bawah tanggungannya merangkumi makanan, pakaian dan tempat tinggal sepanjang hari raya dan hari-hari tasyrik.

Ibadah Korban di Kemboja

kurban di kemboja TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

Ibadah itu pula bergantung kepada keperluan semasa dengan mengutamakan saudara seagama walau dipisahkan dengan budaya dan lokasi. Menyedari kepentingan ibadah korban untuk dikongsi antara golongan yang berkemampuan dengan kumpulan yang kurang berada,  eQurban telah menjalin kerjasama dengan masyarakat di Kemboja melalui Koperasi Muslim Kemboja (CMC) (koperasi pertama milik umat Islam di Kemboja). eQurban telah bekerjasama dengan CMCselama 4 tahun.

eQurban bukan hanya melaksanakan Ibadah Qurban & Aqiqah serta sumbangan semata-mata tetapi eQurban telah membantu di dalam meningkatkan sosio ekonomi dan pendidikan dikalangan masyarakat Islam di sini.

Marilah kita berkongsi rezeki dengan menyalur ibadah korban kepada umat Islam di Kemboja yang lebih memerlukan. Pihak eQurban akan mengagihkan hasil sembelihan dengan adil dan berdasarkan pengalaman, kemahiran dan kecekapan kumpulan yang terlibat mengendalikan korban di sana. InsyaAllah, ibadah yang kalian lakukan akan sampai kepada golongan yang selayaknya.

harga 1 ekor lembu dan kambing 1 bahagian TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

Nota : Tempahan Qurban pada tahun ini akan ditutup pada 07 OKTOBER 2013. Jangan tunggu saat-saat akhir, tempah sekarang dengan klik link ini :-

Tempahan Qurban Secara Online

0 comments

CARA PANTAS TURUNKAN BERAT BADAN

cara pantas turunkan berat badan

cara pantas turunkan berat badan CARA PANTAS TURUNKAN BERAT BADAN

Aku percaya, orang yang kurus nak naikkan berat badan. Yang gemuk pula nak turunkan berat badan dan tercari-cari cara pantas untuk turunkan berat badan. Begitu lah manusia. Setakat ni, masa aku kurus sangat dulu, takdelah rasa nak naikkan berat badan pun. Sebabnya, ye lah kan, karang nanti lepas kahwin badan naik pula, so belum kahwin lagi ni biarlah kurus pun tak apa.

Bila tengok orang sibuk-sibuk nak turunkan berat badan dan tension berat badan makin naik je, aku pun seakan pelik lah kan. Awatnya lah hai depa ni beriya sangat nak turunkan berat badan. Tension sangat berat badan makin naik. Aku steady je lah, sebab aku makan banyak pun berat payah nak naik.

Tapi,  bermula hujung tahun lepas, aku perasan berat badan aku macam dah naik je. Alamak!… Yang paling best, dia makin naik dan naik lagi. Sampailah total 10kg pertambahan berat badan aku. Walaweh… naik tak ingat dunia lah tu kan. Aku sendiri pun dah mula rasa tension masa tu. Mana tak tension nya, bila pakaian yang sedia ada dah mula rasa sendat bagai. Tak dan lah aku nak beli baju baru banyak-banyak. Kawan aku pun cakap, jangan beli baju baru. Jadikan motivasi untuk kurus balik. Ok, aku setuju tu. Selamatlah duit aku kan.

Bila berat dah naik tu, ramailah yang menegur. Adik-adik aku lagi lah, selamber rock je cakap “kangah gemuk!”. Cis! Sabar je lah. Dek kerana tekanan sekeliling dan juga tekanan dalam diri sendiri, maka aku pun mula merancang untuk turunkan berat badan. Muehehe.. Time ni lah baru aku tahu, perasaan orang-orang yang nak kurus ni. Haa… sekarang baru rasa, kan. Sebelum ni beriya pelik tengok orang lain. Hwa hwa…

Cara aku turunkan berat badan, dengan memakai slimming wear sekali dengan bulan Ramadhan. Haa… puasa kan, memang cepat lah turun berat badan. Lose 4 kg dan ketika berhari raya, makan banyak, tapi Alhamdulillah, berat masih maintain. Aku pun nak turunkan lagi ni, kurang-kurang pun lagi 2 kg ke. Tapi setakat ni, berat masih maintain.

 Ok, kalau korang nak turunkan berat badan, bolehlah dapatkan panduan menurunkan berat badan dengan melayari pautan ini:

Panduan bakar lemak Pantas

1 comment