CONTEST: BILA BLOGGER BERCUTI!

May 9, 2010

Tahun ni, aku memang menanti-nantikan cuti tahun baru cina. Kenapa? Sebab aku dah penat sangat dah kerja. Bukan setakat badan je penat, otak aku pun penat sangat dan kepenatan otak aku melebihi kepenatan badan aku.  Jadi bila tiba dah nak raya cina tu, Jumaat lepas, hati dan fikiran aku meronta-ronta nak balik kampung. Tak sabar rasanya nak lontar dan […]

Read the full article →

CONTEST MAI SECAWAN!

May 8, 2010

Hah! Jom! Kopi Radix, Mai secawan. Apa khasiat-khasiat yag kita boleh dapat kalau kita minum kopi Radix ni? Nak tahu, sila baca sampai habis, ya. Jangan skip pula, nanti lain pula yang difahamnya. Khasiat Kopi Radix: Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. […]

Read the full article →

BLOG BEN ASHAARI = BLOG PISANG GORENG PANAS!

May 7, 2010

Fuhhhh..aku tak tahu nak cakap macam mana..tapi ni lah yang aku rasa. Blog bro Ben ni memang macam pisang goreng panas. Dia post je entry, sekejap je komen dah berduyun. Dia buat segment jelajah, berderet yang request. Sekarang tengah open permohonan untuk masuk dalam kategori blog list kat blog dia, ramai betul yang automatik apply, […]

Read the full article →

SAYA INGIN BERADA DI DALAM BLOG LIST KATEGORI HIJAU KERANA…

May 7, 2010

  Mata semakin kuyu, tapi tiba-tiba je jari ni ligat nak ketuk keyboard, taip entry untuk berada dalam blog list kategori HIJAU di blog list Ben Ashaari. Kenapa aku nak berada dalam senarai HIJAU ni? 1. Dah kategori HIJAU je yang aku layak. Masuk kategori HIJAU je lah, sebab follower aku ciput je. Trafik aku […]

Read the full article →

REDCOMEL GIVEAWAY!

May 7, 2010

Yezza…Salam, semua. Aku kini datang lagi mencorat dan mencoret di blog aku ini. Setelah semalam aku berpuasa dari mengepos entry, hari ni aku nak conteng sikit kat sini. Kali ni aku nak join giveaway lagi. Lama dah ni aku tak join giveaway. Lately ni aku agak busy sikit. Ngeh2..busy mencari kerja. Ahaks! (nak menggediks sikit..sikit […]

Read the full article →

6 AKIBAT MALAS PRAKTIS DRIVE KERETA

May 5, 2010

Sekarang aku sudah ada kereta. Alhamdulillah, bulan April banyak memberi kenangan manis pada aku. Walaupun kereta sudah keluar pada April lalu, 2 hari sebelum aku terbang ke Beijing, tapi, Jumaat lepas baru aku berkesempatan untuk pulang ke kampung dan bawa balik ke JB. Alkisahnya, aku dah ada lesen sejak tahun lepas lagi. Kira dah setahun […]

Read the full article →

AGI IDUP AGI NGELABAN

May 4, 2010

Walaupun kala ini agak letih dan ngantuk, aku rasa aku masih mahu meluahkan dan mencoret sesuatu di blog kesayangan aku ni. Kala ini, aku sedang melakarkan sesuatu untuk future aku. Hidup ini perlu diteruskan, dan aku mahu menjadi yang lebih baik. Oleh yang demikian, aku perlu mencari yag lebih baik dan berusaha ke arah itu. […]

Read the full article →

SILA JANGAN TENGOK AKU, BAHAYA! TAK ELOK UNTUK KESIHATAN!

May 3, 2010

Oi Sya Isya oi, Tolonglah jangan tengok aku, OK. Jangan gatal-gatal tangan nak pi jengah dashboard. Jangan gelenyar jari tu nak membebel kat sini pula. Sila tutup blogspot dan gengblogger. Off YM segala bagai. Tak elok untuk kesihatan career kamu sekarang ni, OK! Kata nak tukar kerja, nak cari kerja yang masyuk, so pi karang […]

Read the full article →

1 MAY 2010 DALAM SEJARAH

May 3, 2010

Salam untuk semua. Aha, sebenarnya aku nak beri tajuk asal entri ini ialah ‘Hari Ini Dalam Sejarah’. Tapi memandangkan, aku tak berkesempatan nak buat entri ni kelmarin, jadi terpaksa tukar kepada tajuk yang tertera ni. Apa yang berlaku kat aku pada 1 May, sehingga aku mencatatnya sebagai sejarah dalam hidup aku ni?. Ohoho, tidak ada […]

Read the full article →

SIMPLE MAY CONTEST FROM D.A

May 1, 2010

Zai Kulim ajak aku join contest ni. Contest paling simple yang pernah aku join. Contest yang dianjurkan oleh D.A. Jom join dan jadikan aku (Sya Isya) sebagai referral anda. Tweet

Read the full article →