GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI-NELLY NATALIA

gambar pelamin zed zaidi-nelly natalia majlis resepsi

Berikut adalah gambar majlis resepsi Zed Zaidi dan Nelly Natalia yang telah diadakan di Dewan Perdana Felda, Jalan Mentakab, KL pada 7 Mei lalu.

gambar pelamin zed zaidi nelly natalia majlis resepsi 300x199 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

 gambar baju pengantin nelly natalia 199x300 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

nelly natalia cium zed zaidi 199x300 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

isteri zed zaidi nelly natalia 300x199 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

Hoyeah!

kek kahwin zed zaidi majlis resepsi 300x199 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

Kek kahwin Zed Zaidi tujuh tingkat

zed zaidi nelly natalia potong kek perkahwinan 7 tingkat 199x300 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

meja damai majlis resepsi zed zaidi 300x199 GAMBAR KAHWIN MAJLIS RESEPSI ZED ZAIDI NELLY NATALIA

Zed Zaidi dan Nelly

Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat untuk pasangan suami isteri yang romantis ini.

Sumber gambar dari Amphotogroup.

TAMBAH DUIT POKET DENGAN MENJAWAB SURVEY

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang ‘share’ ini.

1 comment

BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY

ipanelonline

ipanelonline 300x97 BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY

Mari-mari kawan semua kita berkenalan dengan iPanelonline.  Boleh dapat duit dengan hanya menjawab survey di iPanelonline ni. Tapi sebelum tu, jom kita berkenalan dengan iPanel.

Apa itu iPanel?

Ipanel telah ditubuh pada tahun 2004. Kami adalah sebuah syarikat kaji selidik yang profesional. Dalam masa yang singkat, melalui usaha kami, iPanel telah mempunyai ahli dari China, Hong Kong, Taiwan, Singapura, Indonesia, Thailand, Malaysia, Australia, New Zealand, Jepun, Korea, Philippines, Vietnam dan lain-lain.

Kiranya, iPanelonline ni dah lama lah wujud, sejak 2004 lagi. Mungkin aku terlambat tahu, tapi better late than never, lah kan. Bagi yang dah lama tahu dan dah lama join, tahniah! Tapi, bagi yang belum tahu atau baru ni tahu, takpe, tak menjadi masalah. Masih belum terlambat untuk join iPanelonline. Nak join, klik je SINI.

Cara daftar senang je.

1. Klik link NI.

2. Isi borang pendaftaran. Mudah je, dalam 5 minit dah boleh siap daftar.

3. Selepas lengkap mengisi borang permohonan dan hantar, anda akan menerima 1 emel jemputan dari iPanelonline (di emel yang anda gunakan untuk mendaftar). Anda dikehendaki mengaktifkan akaun anda melalui jemputan emel tersebut untuk melengkapkan proses pendaftaran anda.

4. Login semula ke iPanelonline, di Homepage iPanel, jawab 2 kaji selidik di bahagian ‘survey ahli‘.

klik survey ahli 300x137 BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY

klik survey ahli untuk memilih senarai survey yang ada

Klik je mana-mana tajuk survey yang menarik minat anda. Boleh rujuk gambar di bawah.

cara jawab survey di iPanelonline 300x180 BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY

Klik je mana-mana tajuk survey yang anda minat untuk jawab

Senang je kan. Setiap kaji selidik yang anda jawab, anda akan mendapat mata ganjaran. Kumpul banyak-banyak mata ganjaran ni, dah banyak, boleh lah tebus dengan wang tunai.

Cara nak tambah points

So, jawablah semua survey yang ada di ruangan ‘survey ahli’ tu kalau nak dapat mata yang banyak dengan cepat. Tajuk survey yang berwarna merah je yang dapat mata ganjaran, ya.

Anda juga akan menerima tawaran survey dari iPanel untuk anda jawab ni bahagian ‘survey saya‘. Jawab survey yang ni, lagi besar mata ganjarannya, contohnya 650 points (RM6.50) dan sebagainya.

So, apa tunggu lagi. Jom join iPanelonline dan dapatkan bayaran untuk survey yang anda jawab. Senang-senang je survey dia. Ada yang hanya mengandungi 5 soalan je, 1 minit je pun boleh siap jawab survey tu.

p/s: Free je daftar ni. Tak kena bayar pun. Sebaliknya, iPanel yang akan bayar kita melalui Paypal. Kan best tu icon biggrin BUAT DUIT DENGAN JAWAB SURVEY

p/s: Kalau takde akaun paypal pun takpe. Daftar je dulu. Nanti bila dah cukup point untuk cash out, boleh daftar akaun paypal. Asalkan anda warganegara Malaysia dan berumur 14 tahun ke atas, boleh je daftar iPanelonline ni.

Pesanan: Selepas mandaftar, jangan lupa untuk menjawab 2 survey dari mana-mana tajuk survey di ‘survey ahli‘. Ini penting bagi menunjukkan anda adalah ahli yang aktif, selain daripada peluang untuk anda tambah mata dengan lebih cepat.

BUAT DUIT DENGAN CHURP CHURP PUN BOLEH JUGA.

PEMINAT PERODUA BOLEH DAPAT RM10RIBU KALAU MENANG CONTEST NI!

Kongsi peluang keemasan ini dengan rakan-rakan anda yang lain di Facebook dengan menekan butang ‘share’ ini.

35 comments

WOW! HADIAHKAN IBU iPHONE4

iPhone2 white colour

iphone4 300x266 WOW! HADIAHKAN IBU iPHONE4

Tengok gambar iPhone4 warna putih dari Maxis ni, terliur pula aku tengok. “Get the best for mom.” Wow! Agaknya macam mana reaksi ibu aku ek, kalau aku hadiahkan iPhone4 ni sempena Hari Ibu?. Maunya dia peluk aku erat-erat kot. Hehe…

Tapi aku hanya mampu tengok je lah, kan. Aku rasa mak aku pun tak minta aku belikan ni semua untuk dia. Dia faham yang anaknya kini student. Hehe.. icon biggrin WOW! HADIAHKAN IBU iPHONE4

Ada terdengar kat dalam radio IKIM, dalam segmen motivasi pagi, ustaz tu mengatakan bahawa orang tua ni dia sukakan sentuhan. Sentuhan di sini tak semestinya, kita sentuh dia. Tapi, kalau kita balik ke kampung dan berada dekat dengan dia, ini pun dah boleh buat dia happy.

For my lovely mom, I Love You So Much!. Sempena Hari Ibu ni, aku janji nak bagi hadiah SPA kat mak aku. Hehe..tapi bukanlah pergi ke spa dan suruh orang spa tu yang urut dia, aku lah yang urut dia. Free je, tak payah bayar. Hihu icon biggrin WOW! HADIAHKAN IBU iPHONE4

p/s: Adik aku nak ajak mak ke JB hari ni, dia nak hadiahkan mak jam tangan. Mudah-mudahan murah lah rezeki adik aku kan. Dia ada duit, nak belanja mak. Aku ni yang poket kering sebab 6 hari unpaid leave bulan lepas, pastu aku berhenti kerja pula tu. Huhu…

JAWAB SURVEY & DAPAT DUIT

4 comments

CANTIK PULA TRAFIK BLOG MINGGU NI

traffik Nuffnang

Haha..internet slow tahap siput selama 2 minggu kebelakangan ni gara-gara broadband dah over limit menyebabkan aku tak dapat nak tengok graf statistik blog kat Nuffnang memandangkn web Nuffnang tak berjaya di load. Alternatifnya, aku guna Statcounter.

Sekarang aku kat kampung, guna Streamyx, memang laju takde masalah. Tadi belek site Nuffnang, dapatlah aku jenguk graf blog aku untuk minggu ni. Tengok-tengok, gini pula rupa grafnya:

traffik Nuffnang CANTIK PULA TRAFIK BLOG MINGGU NI 

Graf yang macam tangga, menunjukkan trafik yang tak stabil. Haha..sejak aku bertukar ke wordpress sef-hosted ni, memang trafik aku tak menentu. Time dia naik, naiklah. Time dia merundum, jatuh gedebuk ler. Tapi ni bukan salah worpress, sebab aku yang tak dapat nak blogging secara konsisten. Sejak berhosting sendiri ni, memang aku sibuk. 

Sejak menggunakan blogspot sehinggalah ke worpress ni, referral tertinggi aku tetap orang yang sama iaitu pakcik google.

sumber trafik blog CANTIK PULA TRAFIK BLOG MINGGU NI

Aku ada terbaca kat satu blog, mengatakan bahawa adalah lebih baik kalau kita dapat trafik dari pembaca setia kita berbanding organik trafik dari pakcik google. Huhu…blog aku ni manalah ada pembaca setia.  Kalau pakcik google ni tak bawa visitor, berapa kerat je lah  visitor blog aku ni. icon sad CANTIK PULA TRAFIK BLOG MINGGU NI Hik hik.

Nota kaki kecil: Apapun, yang penting, berblog dengan happynya. Trafik naik ke, turun ke, aku pun malas dah nak tengok sangat. Naik, naik ler, Alhamdulillah. Turun, turun ler…kalau dah aku busy, blog ni pun tak sempat jenguk. Yang penting HAPPY icon biggrin CANTIK PULA TRAFIK BLOG MINGGU NI

 

8 comments

KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT

Suasana office lama Nuffnang

Hoyeah! Seperti yang pernah dinyatakan sebelum ni, aku dah berhenti kerja kilang dan kini melanjutkan pelajaran ke peringkat Master. Dalam erti kata lain, jadi student balik.

gambar office lama Nuffnang KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT
Suasana office lama Nuffnang

Nampak kan, gambar kat atas tu. Tulah suasana pejabat Nuffnang. Kalaulah office aku macam tu, dan suasanya macam gambar kat bawah ni, aku tak berhenti kerja, kot.

Nuffies sedang berbincang KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT
Pekerja Nuffnang sedang berbincang

Kat dinding tu bukan white board, tapi dinding di cat dengan cat yang boleh dipadam. Tu diorang conteng guna marker. Best juga kan kalau ada office macam ni.

Office Tech Team Nuffnang dan Churp Churp KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT
Tempat untuk Tech Team Nuffnang dan Churp Churp
TV dengan Astro dan XBOX Kinect Nintendo KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT

TV dengan Astro dan XBOX Kinect Nintendo

Siap ada TV, Astro dan boleh main game lagi tu!.

Tiba-tiba aku terfikir, boleh ke office sebuah kilang macam ni?. Hik2..tahu dah jawapannya.  

Nota kaki kecil: Alhamdulillah, aku bahagia dengan kehidupan sekarang walaupun banyak perkara perlu diselesaikan. icon smile KALAU OFFICE AKU MACAM NI, AKU TAK BERHENTI KERJA KOT 

2 comments

GIVEAWAY CONTEST FROMKUALALUMPUR.BLOGSPOT.COM

loreal paris lipgloss and mascara maybelline

giveaway contest 1 GIVEAWAY CONTEST FROMKUALALUMPUR.BLOGSPOT.COM

Jard The Great ada 2 produk mekap untuk diberikan: NEW Loreal Paris Glam Shine 6H Lipgloss (RM 35.90) dan NEW Maybelline New Yor Long Extreme Stiletto Mascara (RM 32.90).   

Yeah! Aku nak mekap-mekap tu. Korang nak tak? Kalau nak juga, klik je kat nama mekap tu untuk join!.

0 comments