NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak kurus ingat joegrimjow

Segmen Khas Buletin Utama: Nak Kurus Ingat ” target=”_blank”>Joegrimjow.

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525201 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

 nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525202 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525203 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

 nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525204 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

Kelantan:

nak kurus ingat joegrimjow 1 1 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

 

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525205 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

Suaminya, Sudin sering ‘buat pekak’ apabila isterinya membebel. Bagi Sudin, takpe kalau bermalas-malasan pun. Senang je kalau nak kurus.

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525206 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

Sudin berpegang pada prinsip ini: Nak kurus ingat joegrimjow.

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525207 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525208 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

Sheffield:

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%2525209 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252010 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW


Hanya seorang sahaja yang terlintas di fikiran Albert ketika itu untuk dia menjadi kurus, tapi tak nak susah payah panjat gunung, angkat berat segala bagai macam peserta rancangan The Biggest Loser tu. Albert hanya ingat joegrimjow sahaja .

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252011 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252012 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252013 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252014 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252015 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252016 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252017 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

 nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252018 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

 

 

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252020 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOW

Perhatian: Entri ini hanyalah rekaan semata-mata, tiada kena mengena dengan yang masih hidup mahupun yang telah tiada. Ia direka khas untuk contest Nak Kurus Ingat Joegrimjow anjuran Joegrimjow sendiri sempena hari lahirnya yang bakal menjelma. Selain itu, Joe juga ingin berkongsi pendapatan innitynya bersama rakan blogger.

nak%252520kurus%252520ingat%252520joegrimjow%25252021 NAK KURUS INGAT JOEGRIMJOWKongsi entri ini dengan rakan-rakan anda yang lain yang nak kurus dengan menekan butang share ini.

p5rn7vb
6 comments

EPISOD AKHIR GEMILANG

pelakon drama gemilang tv3

pelakon drama gemilang tv3 EPISOD AKHIR GEMILANG

Hari ni, drama bersiri Gemilang di tv3 sudah sampai ke penghujungnya. Ending cerita ini telah pun diketahui. Happy ending, of course lah kan. Hubungan Lah dan Asma telah pun direstui. Ruhana pula merasakan dirinya tidak layak untuk menerima cinta Umar. Kesemua calon SPM pelajar di Institut Gemilang mendapat keputusan yang cemerlang. Semua calon lulus (100%), dan 8 orang mendapat straight A.  

Jom baca sinopsis cerita Gemilang ni:

Sinopsis

1976 Sekolah swasta yang pertama di pedalaman yang diusahakan oleh seorang anak muda yang berwawasan. Matlamatnya mudah – untuk mengubah nasib anak-anak remaja yang gagal dalam pelajaran – tapi perjalanannya masih belum pasti.

Saifullah membuka Institut Gemilang supaya dia boleh memberi peluang kedua kepada pelajar-pelajarnya. Mereka yang gagal atau yang tidak dapat menduduki peperiksaan MCE dan HSC amat dialu-alukan di sekolahnya.

Dia tahu dia mampu untuk mengubah hidup pelajar-pelajarnya. Kalau bukan semua, sekurang-kurangnya sebahagian daripda mereka. Dia berjanji tidak akan berputus asa terhadap mereka asalkan mereka tidak berputus asa ke atas diri mereka sendiri.

Saifullah, Umar, Asma dan Ruhana adalah guru-guru yang pertama di sekolah itu di mana mereka akan bekerja sebaik mungkin untuk masa depan pelajar-pelajar mereka.

Konflik, permusuhan, cinta dan benci hadir antara cikgu-cikgu ini. Ruhana mahukan Lah, tapi Lah cintakan Asma dan Lah tak bertepuk sebelah tangan kerana Asma juga menyintainya walaupun telah bertunang dengan Halim, sepupunya sendiri. Ruhana melakukan macam-macam untuk memenangi hati Lah dan memisahkan Lah dan Asma, sehingga sanggup mempergunakan Umar (sahabat baik Lah) bagi mencapai matlamatnya.    

Cerita ini kadangkala lucu, kadangkala menyentuh hati tetapi sentiasa memberi inspirasi. ~ tv3

Barisan pelakon utama

pelakon utama drama gemilang EPISOD AKHIR GEMILANG

Shaz Jaszle: Saifullah (Lah)

Tiz Zaqyah: Asma

Kamal Adli: Umar

Tasha Shilla: Ruhana

p/s: Kadang-kala memang agak emosional sikit apabila tengok cerita ni, terutama sekali watak Ruhana tu. Ada je yang dibuatnya untuk memisahkan Asma dan Lah. Sebagai perempuan, kadang-kadang bengang juga kalau tengok perempuan dok terkejar-kejarkan lelaki..Hik2… 

Kongsi entri ini dengan rakan-rakan anda di Facebook dengan menekan butang ‘share’ ini.

0 comments

SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

kapal terbang air asia

air asia flight pic 1 SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

Now Everyone Can Fly”, itulah matlamat dan fokus syarikat penerbangan tambang murah, AirAsia yang kini sudah menawarkan penerbangan sehingga ke 20 buah negara, selain dari melakukan penerbangan domestik.

Kelebihan AirAsia

Pada pendapat saya, AirAsia telah pun diterima baik oleh orang ramai. Buktinya, barisan di kaunter AirAsia untuk load luggage memang panjang, jika nak dibandingkan dengan kaunter syarikat penerbangan lain.

kaunter air asia SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

Sudah semestinya kelebihan paling ketara yang dimiliki oleh AirAsia berbanding dengan pesaingnya ialah harga. Bagi memberi peluang kepada orang ramai untuk menaiki kapal terbang sejajar dengan matlamat syarikat, AirAsia menawarkan harga yang murah. Walaupun telah menawarkan harga yand sedia murah, AirAsia tetap mengadakan promosi dan menawarkan pakej-pakej yang menarik dari semasa ke semasa. Ini sudah semestinya menjadi faktor tarikan yang utama.

Pengalaman peribadi

payung air asia SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

Secara peribadinya, saya telah menggunakan khidmat AirAsia ke 3 destinasi, iaitu Beijing, Pulau Pinang dan Tawau. Penerbangan pertama ke Beijing, perjalanan dirasakan sungguh lama. Maklumlah, 6 jam perjalanan. Selepas 3 jam, duduk pun dah mula jadi serba tak kena. Seat AirAsia agak kecil, membuatkan saya dan para penumpang lain berasa sempit dan tidak selesa. Malah, saya terdengar orang sebelah menyebut perkataan ini “sempitlah”. Huhu..memang pun seat tu muat-muat untuk punggung ni je. Tak bebas nak bergerak-gerak. Duduk lama-lama, mahunya kebas punggung ni. Seat pulak taklah empuk.

seat airasia SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

Pulang dari Beijing, kami satu kumpulan rombongan mendapat seat dibahagian tengah. Flight pukul 2 petang, tapi kami dah diberi makan lunch pada pukul 11 pagi lagi oleh syarikat pelancongan. Flight pula ditunda. Jadi lambat sikit kami bertolak balik. Perut pun dah mula berkeroncong. Malangnya, setibanya pramugari di tempat duduk kami, makanan dah ‘sold out’, hanya tinggal coklat dan minuman je. Aduh! 6 jam perjalanan dan kami terpaksa berlapar?. Oh, tidak!.

Penerbangan kedua, saya ke Pulau Pinang atas urusan kerja. Setibanya di Airport Pulau Pinang, saya terperanjat melihat tempat lock beg dah kopak. Huhu…Saya tahu memang diorang campak-campak semua beg, mungkin beg saya ni terhentak dengan benda keras. Nasib baik ada beli insuran ketika booking tiket. Jadi, dapatlah juga pampasan.

beg kopak SPECIAL POST: PENGALAMAN BERSAMA AIR ASIA

Kekurangan AirAsia dan cadangan untuk AirAsia

Seperti yang saya nyatakan di atas, itulah dia beberapa kekurangan AirAsia yang saya sendiri rasai. Mungkin AirAsia perlu sediakan makanan lebih sedikit untuk penerbangan antarabangsa. Mengenai seat tu, saya fahamlah, berpadanan dengan harga yang ditawarkan. Mengenai kerosakan pada luggage tu, mungkin pekerja yang bertugas perlu lebih cermat semasa mengendalikan luggage.

Begitulah pengalaman dan pandangan peribadi saya. Pandangan anda pula bagaimana?. Anda juga boleh kongsikan pengalaman anda bersama AirAsia diruangan komen.

p/s: Entri ini adalah advertorial khas untuk contest di eyriqazz.com.

3 comments

KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

contest kenangan zaman sekolah

contest kenangan zaman sekolah KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

PendambaRahmat mengajak aku mengenang kembali kenangan zaman sekolah rendah dulu. Hoyeah, zaman sekolah rendah, zaman hingus meleleh, zaman comot selekeh sana sini.

Nak imbau kembali zaman sekolah rendah ni satu persatu, mengikut darjah. Hehe….

Darjah 1

Sekolah rendah tempat aku belajar merupakan bekas hospital ketika zaman penjajahan Jepun. Maka, setiap kelas hanya dipisahkan oleh dinding dan tiada pintu.  Bangunan lama kan, masih lagi kekal hingga hari ini. Setiap hari, aku belajar ditemani seekor burung hantu. Burung hantu pun nak belajar kat sekolah juga, tau. Hehe..Tapi sebenarnya dia tak dengar pun apa yang cikgu ajar, sebab dia pejam mata, tidur je. Cuma tak berdengkur je. Alaa…nama pun burung hantu kan, siang tidur lah.

Satu hari ketika cikgu tengah mengajar, tiba-tiba dinding diketuk oleh beberapa orang pelajar. Aku lihat pelajar-pelajar tersebut memasuki ke kelas aku. Di tudung, atau baju mereka, terdapat sehelai kertas yang bertulis “Saya Budak Malas”. Rupanya pelajar-pelajar tersebut kena denda sebab tak siap kerja  rumah dan dikehendaki pergi ke setiap kelas dengan kertas ditampal di pakaian masing-masing.

Darjah 2

matematik KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

Selepas cikgu Matematik selesai mengajar, cikgu menyenaraikan beberapa muka surat di buku latihan untuk disiapkan. Aku dan rakan-rakan semua pun membuat latihan yang diberikan. Setelah menyelesaikan semua soalan tu, aku mula kebosanan. Dah tak tahu nak buat apa, sebab semua soalan dah siap. Nak kacau kawan, aku lihat masing-masing tekun menyiapkan kerja.

Aku pun angkat tangan dan beritahu cikgu yang aku dah siap semua soalan. Cikgu pun tambah lagi bilangan muka surat untuk disiapkan. Yeay, ada kerja!. Aku tak bosan. Aku pun buatlah setiap muka surat yang cikgu suruh. Setelah siap, aku angkat tangan lagi.

Aku: “Cikgu, dah siap”.

Cikgu: “Dah siap?. Sabar, Sya, cikgu tak boleh tambah lagi kerja, budak lain tak siap lagi”.

Huhu..bosan lah. Aku pun selak muka surat sebelah. Alaa..buat jelah, walaupun cikgu tak suruh. Mana yang aku boleh buat, aku buatlah. Mana soalan yang aku tak boleh jawab, aku tinggalkan. Tunggu cikgu ajar pada kelas yang berikutnya.  

Darjah 3

Eh, apa ek yang best masa darjah 3. Haha..tak ingat dah..atau takde yang special untuk diingati. Weeee…

Darjah 4

senam berirama KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

Aku mula melibatkan diri dalam acara senam berirama untuk hari sukan sekolah. Position aku pula di bahagian tengah dan depan sekali sebab ketinggian aku yang tak tinggi ni. Hehe..So, setiap hari berjemur di tengah padang. Kadang-kadang seharian aku di padang. Pelajaran memang banyak tercicir.

Tapi, aku tak pernah tak siapkan kerja sekolah yang cikgu berikan. Setiap hari, kawan aku akan senaraikan kerja sekolah yang cikgu berikan, dan aku siapkan sendiri di rumah. Satu hari tu, aku tak tahu langsung macam mana nak jawab soalan tu, sebab aku tak berada di kelas ketika cikgu mengajar.

Apa yang aku buat masa tu, aku tadah tangan dan berdoa pada Allah, agar berikan aku idea untuk menyelesaikan kerja rumah tersebut. Lepas tu terus aku dapat idea macam mana nak jawab soalan tu. 

Yang pastinya, prestasi akademik aku agak terkucil sikit masa darjah 4.  Namun, Alhamdulillah, masih berjaya menempatkan diri dalam kelas pertama untuk sessi pembelajaran darjah 5, tapi nyawa-nyawa ikan lah time tu. Dah hampir nak kena tolak ke kelas no.2. Start dari darjah 4, sekolah aku mula me’ranking’kan student mengikut prestasi akademik masing-masing.

Darjah 5 

Aku masih sibuk dengan persembahan senam berirama. Kali ni bukan untuk hari sukan sekolah, tapi untuk Sambutan Hari Kemerdekaan peringkat negeri. Fuuhhh..sampai sekarang aku masih ingat pengalaman membuat persembahan di hadapan orang ramai ni. Setiap step kena ingat. Dah ler aku orang pertama yang masuk ke padang,  center lah katakan. Depan sekali pula tu. Bila dah berada di hadapan, perlulah membawa satu barisan yang aku lead. Kalau aku tersilap bawa, alamatnya, huru-hara lah formasi yang cikgu dah ajar. Huhu…

Darjah 6

shut up der KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

Pengalaman yang aku ingat sampai sekarang. Sebenarnya, dari darjah 4 lagi, semua cikgu tak suka budak-budak kelas aku. Kami terkenal dengan tahap kebisingan yang melampau. Pantang kalau cikgu tiada dalam kelas. Kelas dah tak jadi kelas, dah jadi pasar ler gamatnya.

Mana ler cikgu-cikgu nak suka. Setakat pandai, tapi kuat buat bising. Lepas tu, dapat banyak komen dari cikgu-cikgu, mengatakan yang kami sombong, tak nak campur dengan budak kelas lain. Hadoyai!. Memang macam tu lah budak-budak kelas aku. Aku pun tak suka, sebab diorang ni berkelompok. Memang diorang ni pilih bulu. Iyolah, ibu bapa aku tak kerja best macam ibu bapa diorang. Aku pun bukan top 10 dalam kelas tu.

Cikgu kelas aku pun dah tak tahu nak buat apa dengan kami. Memang tak boleh nak kawal lagi dah tahap kebisingan kami. Apabila cikgu tak berada dalam kelas, cikgu arahkan ketua darjah untuk jadi spy, catat nama-nama budak yang buat bising.

spy KONTEST KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

Lepas cikgu masuk kelas, nama-nama yang tersenarai akan didenda. Cikgu pun dendalah kena bayar duit 20 sen kat cikgu. Owh! Budak-budak tu semua dengan baik hatinya bagi cikgu duit. Tak heran pun dengan duit. Tak serik kena denda duit dah melayang. Kelas bising juga lagi.

Kali ni, cikgu denda kena menyanyi pula kat depan kelas. Pada pendapat cikgu, kalau kena denda nyanyi, nanti malu, maka pelajar akan senyap. Tapi sangkaan cikgu tu meleset. Mereka nyanyi dengan muka tak malunya. Bagi kawan-kawan aku tu, apa yang nak dimalukan, semuanya perempuan (aku sekolah perempuan).

Satu hari tu, sebelum cikgu tinggalkan kelas, cikgu pun ugutlah. Kalau siapa bising, saya tolak markah ujian 10 markah. I tell you what, kelas tu senyap terus. Takde orang pun yang buka mulut, bercakap. Semuanya alim. Haha..kali ni cikgu sudah tahu apa yang kami sayangkan. Kami memang tak sayang duit, tak sayang air muka, tapi kami sayang markah. Well, apa lagi kan yang budak kelas pertama sayangkan, kalau bukan markah!.

Cikgu pun dengan bangganya memberitahu cikgu-cikgu lain kelemahan kami. Haha…itulah…antara yang mencuit hati aku juga dengan karenah rakan-rakan sekelas ni. Nama aku memang tak pernah tersenarai dalam ‘nama budak buat bising’, sebab aku ni memang pendiam. Tambahan pula, spy cikgu tu duduk kat depan aku je. So, bila aku buka mulut je bercakap, dia suruh aku diam, dan dia tak pernah letak nama aku. Kawtim baik punya… Hehe..

*********

Itulah dia, antara kenangan indah aku semasa di bangku sekolah rendah. Lepas tu, kat sekolah menengah, aku pun tak nak dah duduk dalam kelas pertama. Tak berapa suka dengan beberapa sifat budak kelas pertama ni. Aku lagi selesa berada di kelas pertengahan.  Tak berada di atas, tak juga di bawah. Yang penting masa PMR buat betul-betul. Peperiksaan akhir tahun tu, buat main-main sikit, supaya tak yah duduk kelas atas nun. Huhu..

 Untuk contest ni, kena tag 2 orang. Maka mangsanya ialah aurikelsan dan broframestone. Nak join, klik SINI.

 
1 comment

KEPUTUSAN TERKINI & KEDUDUKAN CARTA LIGA SUPER 2011 (16 APRIL)

Logo Liga Perdana

logo liga malaysia  KEPUTUSAN TERKINI & KEDUDUKAN CARTA LIGA SUPER 2011 (16 APRIL)

Keputusan semua perlawanan Liga Super yang berlangsung pada 16 April 2011:

Kelantan vs Sabah: 0-0

Selangor vs Perak: 1-0

KL vs T-Team: 3-1

Johor FC vs Harimau Muda A: 0-1

Kedah vs Pahang: 1-0

Perlis vs Negeri Sembilan: 3-2

Video gol tunggal Safiq Rahim yang memberikan kemenangan kepada Selangor dalam perlawanan menentang Perak:

Video gol Kuala Lumpur vs T-Team: Gol pertama Kuala Lumpur oleh See Kok Luen

Video gol Kuala Lumpur vs T-Team: Gol kedua Kuala Lumpur oleh Ahmad Hazuan Bakri

Video gol Kuala Lumpur vs T-Team: Gol ketiga Kuala Lumpur oleh Ahmad Hazuan Bakri

Video gol Kuala Lumpur vs T-Team: Gol tunggal T-Team oleh Indra Putra Mahayuddin

Kedudukan Terkini Liga Perdana 2011 

 

kedudukan terkini carta Liga Super 2011 KEPUTUSAN TERKINI & KEDUDUKAN CARTA LIGA SUPER 2011 (16 APRIL)

Kredit: Sokernet

Kongsi maklumat ini dengan rakan-rakan anda di Facebook dengan menekan butang ‘share’ ini.

0 comments

KEPUTUSAN PILIHAN RAYA SARAWAK KE-10 (2011)

gambar pilihanraya sarawak 2011

gambar pilihan raya sarawak 2011 e1302936521282 KEPUTUSAN PILIHAN RAYA SARAWAK KE 10 (2011)

Keputusan pilihan raya umum DUN Sarawak ke-10, 2011

N32 Bukit Saban: BN menang majoriti 2,774 undi

N21 Simunjan: BN menang majoriti 4,o48 undi

N44 Machan: BN menang majoriti 1,629 undi

N34 Krian: PKR menang majoriti 2,090 undi

N47 Bawang Assan:  BN menang mahoriti 1,808 undi

N20 Sadong Jaya: BN menang majoriti 2,934 undi

N35 Belawai: BN menang majorit 4,546 undi

N1 Opar: BN menang majoriti 2,006 undi

N25 Balai Ringin: BN menang majoriti 2,885 undi

N31 Layar: BN menang majoriti 1,916 undi

N41 Pakan: BN menang majoriti 1,197 undi

N42 Meluan: BN menang majoriti 1,642 undi

N18 Tebedu: BN menang majoriti 4,066 undi

N63 Piasau: BN menang majoriti 1,590 undi

N64 Pujut: BN menang majoriti 3,849 undi

N71 Bukit Sari: BN menang majoriti 5,063 undi

N51 Balingian: BN menang majorit 5,154 undi

N55 Katibas: BN menang majoriti 2,256 undi

N56 Baleh: BN menang majoriti 4,802 undi

N24 Beting Maro: BN menang majoriti 391 undi

N38 Jemoreng: BN menang majoriti 2,926 undi

N69 Batu Danau Palu: BN menang majoriti 2,319 undi 

N70 Ba’kelalan: PKR menang majoriti 473

N57 Belaga: BN menang majoriti 2,928 undi

N37 Daro: BN menang majoriti 3,197 undi

N5 Demak Laut: BN menang majoriti 3,752 undi

N11 Batu Lintang: PKR menang majoriti 8,381 undi

N3 Tanjong Datu: BN menang majoriti 3,216 undi

N6, Tupong: BN menang majoriti 4,551 undi

N15 Muara Tuang: BN menang majoriti 7,843 undi

N22 Sebuyun: BN menang majoriti 2,276 undi

N49 Nangka: BN menang 5,302 undi 

N33 Kalaka: BN menang majoriti 5,170 undi

N43 Ngemah: BN menang majoriti 995 undi

N17 Tarat: BN menang majoriti 1,995 undi

N45 Bukit Asseh: BN menang majoriti 8,827 undi

Jumlah kerusi yang dimenangi

BN: 55

DAP: 12

Bebas: 1

PKR: 3

(BN kehilangan 8 kerusi berbanding pilihanraya yang lalu). Dengan ini, BN memenangi 2/3 dari 71 kerusi yang dipertandingkan dan boleh membentuk kerajaan di Sarawak.

Sumber: Buletin Utama, TV3, TV1.

 

Entri sebelum ini.

Proses mengundi bagi pilihan raya negeri Sarawak kali ke-10 telah bermula jam 8 pagi tadi di  1,748 pusat mengundi.  Seramai 961,433 pemilih berdaftar akan memilih wakil rakyat bagi 71 kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) yang dipertandingkan. Undi pos bagi 18,363 pemilih pula telah dijalankan lebih awal lagi.

Parti yang bertanding dan jumlah kawasan bertanding:

Barisan Nasional (BN) - kesemua 71 kerusi, diketuai oleh Ketua Menteri Tan Sri Abdul Taib Mahmud

Parti pembangkang DAP – 15 kawasan

Parti Kebangsaan Sarawak (SNAP)  – 26 kawasan

Parti Keadilan Rakyat (PKR) – 49 kawasan

 PAS – 5 kawasan

Parti Cinta Malaysia (PCM) – 6 kawasan.

Manakala, seramai 41 orang bertanding sebagai calon Bebas.

Proses mengundi akan ditutup pada 5 petang tetapi, untuk kawasan pedalaman yang mempunyai jumlah pemilih yang agak kecil, proses mengundi akan ditutup jauh lebih awal.

Keputusan pertama pilihan raya dijangka akan diumumkan kira-kira 8 malam. 

Sumber rujukan: BERNAMA

0 comments