TEKNIK PEMASARAN FACEBOOK BERKESAN

teknik pemasaran facebook berkesan

teknik pemasaran facebook berkesan TEKNIK PEMASARAN FACEBOOK BERKESAN

Facebook kini menjadi laman wajib yang dilawati oleh kebanyakan orang. Di mana-mana sahaja kita boleh tengok orang melayari laman Facebook. Jumlah total penggunaan FB lebih daripada 500 juta di seluruh dunia. Sebagai seorang peniaga, adalah rugi jika tidak memanfaatkan fenomena penggunaan Facebook yang sangat meluas ini. Ini kerana banyak masa dihabiskan oleh kebanyakan orang dengan berFB.

Terdapat banyak kelebihan yang kita perolehi jika dapat tackle pemasaran Facebook dengan berkesan. Antaranya :

  1. Jualan akan meningkat
  2. Produk yang kita jual boleh dikenali ramai
  3. Lebih mudah membuat branding
  4. dan macam-macam lagi.

Terdapat beberapa teknik pemasaran Facebook yang berkesan. Antaranya :

  1. Teknik Pemasaran Facebook 1 – Bina Fan Page Produk
  2. Teknik Pemasaran Facebook 2 – Memaksimakan Penggunaan Fan Page
  3. Teknik Pemasaran Facebook 3 – Sistem Perkongsian Gambar Yang Menarik
  4. Teknik Pemasaran Facebook 4 – Rancang Strategi “paksa” pelanggan

Teknik pemasaran Facebook yang berkesan mampu memberikan pulangan yang lumayan kepada para peniaga. Teknik pemasaran FB ini bukan sahaja sesuai untuk peniaga online, malah peniaga yang telah sedia mempunyai kedai juga boleh menggunakan teknik ini. Ini kerana, gabungan online dan offline akan memantapkan lagi hasil jualan. Adalah satu kerugian besar jika peniaga tidak memasarkan produk yang dijual dalam Facebook. Facebook adalah antara lubuk duit.

Sekarang ni, di Malaysia pun sudah ada 1 sistem lengkap khas untuk peniaga yang nak letupkan bisnes mereka. Sistem tingkatkan jualan ini akan bantu anda memahami dan menguasai keempat-empat teknik pemasaran Facebook di atas dalam sekelip mata sahaja. Anda cuma perlu bayar untuk dapatkan sistem ini dan anggap saja 4 teknik pemasaran facebook di atas sudah pun anda kuasai.

3 comments

TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

kurban di kemboja

Kurang sebulan lagi, umat Islam akan menyambut Aidiladha yang dijangka jatuh pada 15 Oktober akan datang. Hari Raya Haji atau Aidiladha adalah perayaan yang istimewa kerana ia merupakan hari untuk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan kesabaran anaknya Nabi Ismail dalam menunaikan perintah Allah s.w.t.

Kelebihan Melakukan Korban

“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh manusia pada hari raya korban yang lebih disukai Allah dari mengalirkan darah (yakni menyembelih korban). Sesungguhnya ia akan datang pada hari kiamat nanti dengan tanduk-tanduknya, kuku-kuku dan bulu-bulunya (dan diletakkan di atas timbangan). Dan sesungguhnya darah binatang korban itu mendapat kedudukan di sisi Allah di suatu tempat yang tinggi sebelum ia jatuh di atas bumi. Oleh itu, ikhlaskanlah hati kamu ketika berkorban itu”. (Riwayat Imam at-Tirmizi, Ibnu Majah dan al-Hakim dari Saidatina ‘Aisyah r.a..)

Hukum Ibadah Korban

Hukum ibadat korban ialah Sunat Muakkad iaitu sunat yang amat-amat digalakkan oleh agama terutama di kalangan yang memenuhi syarat-syarat berikut :

  1. Muslim
  2. Baligh atau berakal
  3. Bebas atau merdeka
  4. Berkemampuan,  iaitu memiliki lebihan belanja setelah ditolak nafkah dirinya dan orang-orang di bawah tanggungannya merangkumi makanan, pakaian dan tempat tinggal sepanjang hari raya dan hari-hari tasyrik.

Ibadah Korban di Kemboja

kurban di kemboja TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

Ibadah itu pula bergantung kepada keperluan semasa dengan mengutamakan saudara seagama walau dipisahkan dengan budaya dan lokasi. Menyedari kepentingan ibadah korban untuk dikongsi antara golongan yang berkemampuan dengan kumpulan yang kurang berada,  eQurban telah menjalin kerjasama dengan masyarakat di Kemboja melalui Koperasi Muslim Kemboja (CMC) (koperasi pertama milik umat Islam di Kemboja). eQurban telah bekerjasama dengan CMCselama 4 tahun.

eQurban bukan hanya melaksanakan Ibadah Qurban & Aqiqah serta sumbangan semata-mata tetapi eQurban telah membantu di dalam meningkatkan sosio ekonomi dan pendidikan dikalangan masyarakat Islam di sini.

Marilah kita berkongsi rezeki dengan menyalur ibadah korban kepada umat Islam di Kemboja yang lebih memerlukan. Pihak eQurban akan mengagihkan hasil sembelihan dengan adil dan berdasarkan pengalaman, kemahiran dan kecekapan kumpulan yang terlibat mengendalikan korban di sana. InsyaAllah, ibadah yang kalian lakukan akan sampai kepada golongan yang selayaknya.

harga 1 ekor lembu dan kambing 1 bahagian TEMPAHAN QURBAN SECARA ONLINE 2013

Nota : Tempahan Qurban pada tahun ini akan ditutup pada 07 OKTOBER 2013. Jangan tunggu saat-saat akhir, tempah sekarang dengan klik link ini :-

Tempahan Qurban Secara Online

0 comments

CARA PANTAS TURUNKAN BERAT BADAN

cara pantas turunkan berat badan

cara pantas turunkan berat badan CARA PANTAS TURUNKAN BERAT BADAN

Aku percaya, orang yang kurus nak naikkan berat badan. Yang gemuk pula nak turunkan berat badan dan tercari-cari cara pantas untuk turunkan berat badan. Begitu lah manusia. Setakat ni, masa aku kurus sangat dulu, takdelah rasa nak naikkan berat badan pun. Sebabnya, ye lah kan, karang nanti lepas kahwin badan naik pula, so belum kahwin lagi ni biarlah kurus pun tak apa.

Bila tengok orang sibuk-sibuk nak turunkan berat badan dan tension berat badan makin naik je, aku pun seakan pelik lah kan. Awatnya lah hai depa ni beriya sangat nak turunkan berat badan. Tension sangat berat badan makin naik. Aku steady je lah, sebab aku makan banyak pun berat payah nak naik.

Tapi,  bermula hujung tahun lepas, aku perasan berat badan aku macam dah naik je. Alamak!… Yang paling best, dia makin naik dan naik lagi. Sampailah total 10kg pertambahan berat badan aku. Walaweh… naik tak ingat dunia lah tu kan. Aku sendiri pun dah mula rasa tension masa tu. Mana tak tension nya, bila pakaian yang sedia ada dah mula rasa sendat bagai. Tak dan lah aku nak beli baju baru banyak-banyak. Kawan aku pun cakap, jangan beli baju baru. Jadikan motivasi untuk kurus balik. Ok, aku setuju tu. Selamatlah duit aku kan.

Bila berat dah naik tu, ramailah yang menegur. Adik-adik aku lagi lah, selamber rock je cakap “kangah gemuk!”. Cis! Sabar je lah. Dek kerana tekanan sekeliling dan juga tekanan dalam diri sendiri, maka aku pun mula merancang untuk turunkan berat badan. Muehehe.. Time ni lah baru aku tahu, perasaan orang-orang yang nak kurus ni. Haa… sekarang baru rasa, kan. Sebelum ni beriya pelik tengok orang lain. Hwa hwa…

Cara aku turunkan berat badan, dengan memakai slimming wear sekali dengan bulan Ramadhan. Haa… puasa kan, memang cepat lah turun berat badan. Lose 4 kg dan ketika berhari raya, makan banyak, tapi Alhamdulillah, berat masih maintain. Aku pun nak turunkan lagi ni, kurang-kurang pun lagi 2 kg ke. Tapi setakat ni, berat masih maintain.

 Ok, kalau korang nak turunkan berat badan, bolehlah dapatkan panduan menurunkan berat badan dengan melayari pautan ini:

Panduan bakar lemak Pantas

1 comment

LANGKAH-LANGKAH MEMBINA PENDAPATAN PASIF

apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging

langkah langkah membina pendapatan pasif bebas kewangan LANGKAH LANGKAH MEMBINA PENDAPATAN PASIF

Terdapat 3 jenis pendapatan iaitu pendapatan tetap, pendapatan aktif dan pendapatan pasif. Jika mahu bebas kewangan, jumlah pendapatan pasif perlu lebih dari pendapatan aktif  dan pendapatan tetap. Orang kaya beri fokus pada pendapatan pasif, manakala orang miskin hanya tau macam mana nak dapatkan pendapatan aktif. Sebab itu, orang kaya semakin kaya dan orang miskin semakin miskin.

Harga barang makin mahal. Harga minyak naik, harga gula pun nak naik juga sebab nak kurangkan penyakit diabetes dikalangan rakyat Malaysia. Suka atau tidak harga bahan mentah naik. nak tak nak perlu juga gunakan bahan-bahan ini. Kalau duit keluar lagi banyak dari duit yang masuk hasil dari duit gaji bulanan, memang hutang setinggi gunung lah nanti.

Sebab tu, zaman sekarang ni, pendapatan pasif sangat penting. Pendapatan pasif ni kita buat kerja sekali je pun, tapi boleh dapat duit berkali-kali. Tak ke best tu?. Tapi tak ramai sebenarnya yang buat duit dengan pendapatan pasif ni walaupun sebenarnya pendapatan pasifni dapat keluarkan kita dari kemelut kewangan (bebas kewangan).

Bagaimana pendapatan pasif boleh membantu kita mencapai bebas kewangan?. Pilih lah salah satu dari 9 Langkah-langkah Pendapatan Pasif yang ada ini, atau boleh buat beberapa langkah yang disenaraikan mengikut kesukaan dan keselesaan diri sendiri. Selamat mencuba! icon wink LANGKAH LANGKAH MEMBINA PENDAPATAN PASIF

0 comments

SUMBER PENDAPATAN SELEPAS BERSARA

sumber pendapatan selepas bersara orang tua job di rumah

Ketika menyertai Worksyop Pelaburan Ahad lepas, aku telah ditanya oleh seorang speaker “Apa perancangan awak untuk bersara nanti?”. Erk… Aku memang tak ada jawapannya sebab memang aku tidak pernah buat pelan rancangan persaraan aku. Haa.. Nampak di situ aku dah kantoi yang aku tak ada set matlamat. Tak ada planning hidup yang teratur. Kita kena merancang. Rancang pelan persaraan kita nanti. Adakah nanti selepas bersara kita terpaksa bekerja semula sebab tiada sumber pendapatan selepas bersara.

Sememangnya salah satu cara untuk bersara dengan aman ialah dengan membuat pelaburan. Jika telah bermula sejak usia muda lagi, 30 tahun akan dating nanti apabila dah bersara, boleh lah duduk goyang kaki, tapi duit masuk. Sebab dah sedia ada pasif income.

Tapi, bagaimana pula dengan yang tiada pasif income. Terpaksa mendapatkan aktif income. Bekerja untuk mendapatkan duit. Tapi dah tua, apa sangat kerja yang boleh dilakukan. Masih mahu bekerja keras?. Bak kata speaker tu, saya kesian tengok orang tua yang bekerja jaga. Ada juga yang masih terpaksa membanting tulang empat kerat.

sumber pendapatan selepas bersara orang tua job di rumah SUMBER PENDAPATAN SELEPAS BERSARA

Dunia sekarang dunia tanpa sempadan. Maklumat di hujung jari. Duit juga dihujung jari. Duit pun dah tak berpindah tangan lagi dah, tapi sebaliknya cuma berpindah akaun bank je. Maybank2u, CIMBClicks dan sewaktu dengannya. Perbankan online je kan. Duit tak tengok, tak pegang, tapi tengok angka je dekat skrin. Skrin laptop, skrin computer, skrin handset, skrin ATM…

Dengan kecanggihan teknologi masa kini juga sebenarnya boleh membantu kita buat duit di hujung jari. Sekarang ni dah semakin menular trend bekerja di rumah. Duduk di rumah, hadap laptop, boleh dah dapat jana pendapatan. Macam-macam cara boleh buat duit dengan internet. Asalkan ada talian internet di rumah, boleh lah buat kerja dari rumah. Lagi jimat sebenarnya. Tak payah lah keluar duit minyak. Minyak pun semakin naik harga kan.

Cubalah dulu job di rumah ni.  Bayaran pun best sebab dibayar dalam USD. Kos? Hanya kos talian internet je. Try tengok laman web jobdirumah ni. Ramai yang dah berjaya buat duit dengan Job Di Rumah. Anda bila lagi?

Sumber gambar : Bangjo

1 comment

BLOGGING IS A TEAM SPORT

BLOGGING IS A TEAM SPORT

 

blogging is a team support BLOGGING IS A TEAM SPORT

Blogging bukan sesuatu yang mudah, kerana untuk menarik perhatian pembaca, kita perlu bersaing dengan media seperti surat khabar online, twitter, facebook, dan lain-lain laman web yang popular. Namun, jika kita tahu teknik yang betul untuk berblogging, dan mengamalkan teknik-teknik blogging tersebut, blogging akan menjadi mudah dan menyeronokkan. Malah, dengan hanya berblog, boleh memberikan seorang blogger side income. Tiap-tiap hari duit masuk pun boleh. Ianya bukan mustahil kerana ramai blogger yang telah berjaya buat duit dengan blog.

BUAT DUIT DENGAN BLOG

buat duit dengan blog BLOGGING IS A TEAM SPORT

Kebanyakkan blogger baru, mereka tercari-cari peluang untuk buat duit dengan blog. Tanpa mereka sedar, mereka asyik dihasut untuk beli macam-macam panduan … dan akhirnya mereka akan give up kerana tak ada hasil walaupun dah banyak habis duit beli panduan itu ini. Sebenarnya, bukan salah panduan yang dibeli, panduan yang ada hanya sekadar panduan jika tidak dipraktikkan.

Kita perlu mencuba teknik-teknik buat duit dengan blog seperti dalam panduan. Akhirnya, mesti kita akan temui teknik yang serasi dengan jiwa kita dan blog akan menjadi mesin ATM. Hakikatnya nak dapat RM100 setiap bulan secara konsisten menerusi aktiviti blogging bukan sesuatu yang mudah. Betul tak?

Ramai yang kecewa dengan income blog yang ciput atau langsung tak dapat duit dari blog setelah mencuba teknik-teknik buat duit dengan blog yang dipelajari. Apabila kita buat kerja sorang-sorang, semangat dan motivasi diri mudah turun. Sebenarnya, buat duit dengan blog ni boleh dilakukan secara berkumpulan.  Barulah jalan kejayaan tu lebih mudah, dan kekal termotivasi.

Jika anda perlukan satu team yang awesome yang akan bantu anda untuk buat duit secara online, anda patut sertai kami/saya di Genius Blogger. Ada banyak kebaikan yang anda boleh sedut dari group ini. Antara kebaikan join Group Projek Buat Duit Dengan Blogging ini adalah :

1. Anda akan bertemu dengan komuniti blogger yang dengan senang hati membantu mempromosikan link affiliate anda dalam blog mereka. Orang lain tolong promote link affiliate untuk anda, anda hanya tinggal kutip komisen je…

Buat Duit dengan Affiliate – Kitab Teknik SEO Merah Jambu

2. Ada bermacam-macam contest, mini contest, dan pelbagai lagi peluang untuk memenangi pelbagai hadiah termasuk wang tunai. Penganjur ada ramai. Anda nak jadi penganjur contest pun boleh, tak ada masalah icon smile BLOGGING IS A TEAM SPORT

3. Peluang untuk dapatkan sponsored post. Tulis artikel simple-simple pun boleh dapat bayaran tau. (waa peluang ni jarang ada)

4. Artikel on demand – ini salah satu method untuk bantu anda buat lebih banyak duit dengan blogging. Akan diterangkan di member area icon smile BLOGGING IS A TEAM SPORT

5. Anda akan dapat berjumpa dengan ramai blogger yang tak kedekut ilmu, dan yang sama-sama ingin berjaya. Bonus. Diorang ni pun tak lokek ilmu dan akan dengan murah hati akan bantu anda untuk berjaya.

6. The power of leverage. Penting bagi blogger baru yang nak cepat naik. Gunakan kredibiliti blogger lain yang lebih berpengalaman. Caranya akan didedahkan.

7. Belajar buat duit dengan program affiliate seperti jomniaga, program pengiklanan seperti nuffnang, dan juga program affiliate  antarabangsa.

8. Kalau nak jual produk sendiri pun boleh. Anda tak ada produk? Jangan risau, itu masalah kecil, sebabnya kalau anda tak ada produk, kita akan sediakan produk untuk anda.

9. Teknik Facebook Marketing juga akan diajar. Macam mana nak hasilkan sebuah blog yang hari-hari mesti ada 10 -30 orang like.

10. Program traffic exchange, link exchange, comment exchange dan sebagainya. Pendek kata, asalkan anda ada kemahuan untuk berjaya, dan boleh beri komitmen, anda patut sertai kami.

11. Email marketing. Ini pun penting, bina senarai email. Orang putih kata the money is in the list.

Info Penting : Ini bukan program buat duit menerusi kaedah pemasaran berbilang tingkat, MLM, Pyramid scheme, member get member, RM20 segera dan sebagainya.

Program ini mungkin akan saya tutup pada bila-bila masa. Tak ramai yang join pun tak apa, yang penting semua ahli berjaya buat duit seperti yang saya target. Jadi, sementara tawaran ni masih lagi dibuka, ambillah keputusan yang terbaik. Tiada sebarang yuran dikenakan untuk menyertai program ini. Ya. Anda tak tersilap baca. program ni adalah PERCUMA. Klik SINI untuk sertai Program Group Projek Buat Duit Blogging ini.

3 comments