SISTEM JUALAN PRO – RAHSIA PENDAPATAN RM100 – RM500 SEHARI

Sistem Jualan Pro – Rahsia Pendapatan RM 100 – RM 500 Sehari

 

Mahu tak jika RM 100 – RM500 ke akaun anda setiap hari seperti result di bawah:

 

komisen jualan pro rahman basri idea bisnes dari rumah SISTEM JUALAN PRO – RAHSIA PENDAPATAN RM100   RM500 SEHARI

Komisen yang diterima oleh salah seorang afiliater dalam masa tak sampai seminggu

Untuk mendapatkan pendapatan seperti di atas, ada step yang perlu dilakukan. Bagaimana caranya?. Kita belajar daripada orang yang telah berjaya. Tiru orang yang telah berjaya adalah salah satu cara untuk berjaya dengan cepat.

Untuk itu, saya memilih Rahman Basri untuk menjadi sifu saya dan mendapatkan bimbingan direct dari beliau. Beliau akan ajar anda apa step tersebut melalui group support jika anda take action hari ini.

Jangan risau kali ini anda tidak akan keseorangan jika anda bersama-sama dengan saya dan geng-geng SJP yang lain. Ramai yang newbie di sana dan dah berjaya mendapatkan komisen pertama walaupun tak pernah tahu tentang apa itu affiliate.

komisen pertama affiliate sistem jualan pro1 SISTEM JUALAN PRO – RAHSIA PENDAPATAN RM100   RM500 SEHARI

Komisen pertama bermula dengan langkah pertama seorang newbie

Ini bukan kata-kata manis dari saya supaya anda join. Saya serius nak beri peluang pada anda bagaimana anda boleh jana pendapatan secara online.

Jadi buat keputusan sekarang.

Sertai saya dan rakan-rakan yang lain dengan klik:

butang tempah sekarang SISTEM JUALAN PRO – RAHSIA PENDAPATAN RM100   RM500 SEHARI

3 comments

PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

peluang buat duit dengan affiliate komisen 2 level jualan pro
peluang buat duit dengan affiliate komisen 2 level PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Buat duit dengan affiliate

Buat Duit Dengan Program Affiliate Paling Best 2013

Hari ni aku nak kongsi dengan rakan-rakan blogger dan juga pembaca blog syaisya.com tentang peluang buat duit dengan program affiliate yang sangat best sebab boleh dapat komisen sehingga 2 level. Komisen 2 level bermaksud, bukan setakat dapat komisen hasil jualan sendiri, tapi dapat juga komisen hasil dari jualan orang yang beli sistem ini dari anda.

Berapa banyak komisen boleh dapat?. Meh tengok komisen yang akan diterima ni:

komisen affiliate 2 level jualan pro rahman basri PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Haa… lumayan, kan?. Tak nak ke?.

Selain itu, dalam Pakej Jualan Pro ini, Rahman Basri juga menambah 2 lagi cabang pendapatan yang sangat mudah untuk diperolehi iaitu :

komisen cd pm3 idea bisnes dari rumah rahman basri PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Ini bermakna ada dua cabang pendapatan dalam Sistem Jualan Pro ini iaitu :

1. Sistem Jualan Pro (Lengkap dengan replika web dan sistem autoresponder dan pelbagai video dan ebook affiliate)

2. CD MP3 Idea Bisne Dari Rumah

 

Ini adalah antara pendapatan sampingan dari rumah yang berjaya di jana oleh salah seorang pengguna Sistem Jualan Pro :

komisen jualan pro rahman basri idea bisnes dari rumah PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Komisen yang diterima oleh salah seorang afiliater dalam masa tak sampai seminggu

Apa rahsia diorang ni buat duit dengan affiliate boleh dapat komisen banyak macam ni dalam masa yang singkat?.

 

Berdasarkan pengalaman dan pengamatan Sifu Internet Marketing, Rahman Basri, beliau mendapati senjata utama dalam kejayaan seseorang ahli affiliate ialah mempunyai senarai List yang ramai dan targeted, yang mampu menghasilkan jualan. Jika anda nak tahu, list ialah mereka yang berminat dengan produk yang anda tawarkan.

Jika anda hendak buat duit di internet, tidak kira apa juga produk yang anda jual anda mestilah mempunyai laman web yang membina list secara automatik! List yang aktif dan tidak sabar menerima maklumat daripada anda! ~ Rahman Basri

Tetapi, untuk mendapatkan senarai list yang banyak, ia bukanlah kerja mudah. Banyak benda kena set up dan pastinya memakan masa yang lama untuk mendapat list yang aktif. Memang payah untuk orang yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia affiliate untuk mempunyai list yang banyak dan targeted ini.

Sebab itulah, Rahman Basri menyediakan satu sistem yang bukan sahaja mampu membina list, malah sistem ini berjaya menjana pendapatan yang diluar dugaan.

testimoni sistem jualan pro PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

 

Apakah dia sistem yang hebat ini?

Sistem ini dikenali sebagai Sistem Jualan Pro (SJP). Apabila anda menjadi pengguna Sistem Jualan Pro, anda mendapat satu sistem buat duit lengkap berikut:

sistem jualan pro rahman basri komisen affiliate 2 level PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Ya. Sistem Jualan Pro adalah satu sistem yang lengkap dari A-Z. Tak perlu susah-susah nak buat squeeze page, tak perlu susah nak merangka ayat emel, tak perlu nak langgan sistem autoresponder, tak perlu set up sistem affiliate, semuanya Rahman Basri telah melakukannya untuk orang lain menikmati komisen yang besar.

Apa yang perlu dilakukan sebagai pengguna Sistem Jualan Pro ialah hanya promote link affiliate dan kemudian menerima komisen bila ada orang membeli.

Saya newbie. Tak tahu apa pasal affiliate, macam mana nak promote?

Aku juga newbie dalam affiliate. Apa yang aku buat pada hari pertama setelah aku mendaftar sebagai pengguna Sistem Jualan Pro ini, aku terus mempromosikan link affiliate aku mengikut cara yang telah diajarkan oleh Rahman Basri dalam modul di ruangan ahli. Rahman Basri mengajar step by step cara untuk membuat promosi. Dan hasilnya, sebaik sahaja aku mempromosikan link aku, sudah ada yang membuat pembayaran.

pelanggan pertama membeli PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Terus close sale!

Sudah pasti aku berasa gembira kerana buat pertama kalinya aku dapat close sales dengan produk affiliate sebegini pantas. ^_^ Sebelum-sebelum ni sampai nak nangis aku rasa bila tengok sales ‘telur katak’ je. Susah betul nak pecahkan angka ‘0’.

Inilah program affiliate yang lengkap yang pernah aku join kerana tidak perlu bersusah-payah mengarang email follow up bagai. Dalam masa yang singkat, mana nak kumpul list yang banyak apatah lagi list yang converted. Tapi melalui sistem ini, dan tunjuk ajar yang diberikan oleh Sifu Rahman Basri, ianya menjadi mudah.

Sebenarnya bukan itu sahaja yang menyebabkan aku rasa SJP ni sangat best. Ada lagi yang buat aku terperanjat dan rasa sangat impressive.  BONUS-BONUS yang diberikan memang sangat mantop!.  Complete semuanya!. Di bawah ini aku senaraikan BONUS-BONUS yang aku terima setelah menjadi pengguna Sistem Jualan Pro ini :

Bonus #1.
Pakej Video Tutorial Kursus Affiliate (Bernilai RM100!)

Bonus #2.
Pakej Ebook Split Affiliate (Bernilai RM50!)

Bonus #3.
Pakej Video Kumpul Email List cara Premium (RM100!)

Bonus #4.
Pakej Video Casestudy Jualan Affiliate di FB (RM60!)

Bonus #5.
Ebook Panduan Menulis Surat Jualan (RM50)

 

Fuuuhhh… Bonus di atas ni sahaja sudah cukup mantop. Sampai tepu kepala aku ni dek kerana menerima limpahan maklumat dalam satu-satu masa. Banyak juga video yang aku dah tengok. Tapi masih banyak lagi yang belum ditengok dan hadam. Hehe.. Man man lah kan, slow-slow kayuh. Mana larat nak hadam semua. Yang penting lepas tengok dan baca, kena bertindak!. Barulah duit masuk.

Bila aku layan lepas satu-satu video dan ebook yang terdapat dalam SJP ni, aku rasa berbaloi-baloi join SJP ni. Lepas ni dah tak payah nak beli ebook mahupun video pemasaran yang lain-lain sebab  yang Rahman Basri sediakan ni semua memang dah cukup lengkap. Untuk newbie yang baru nak belajar tentang pemasaran affiliate macam aku ni, memang rasa info-info ni sangat berguna!. Rahsia-rahsia otai IM terbongkar!

Oh, ada lagi!!!

Tak cukup dengan bonus premium yang gempak tu, Rahman Basri bagi lagi 103 produk digital yang disertakan dengan lesen RR, MRR dan PLR. Produk-produk ini boleh dijual balik dan hasil keuntungannya boleh masuk poket sendiri 100%.

bonus gempak sistem jualan pro PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Sebahagian dari produk digital yang boleh dijual semula

Ini adalah sebahagian sahaja produk digital yang diberi percuma. Ada 103 kesemuanya, tak dan lah aku nak letak semua screen shot kat dalam entri ni. Ada yang aku dah tengok video dan baca ebook nya, ada lagi yang belum. Setelah tengok sekali lalu semua bahan-bahan ni, dan baca dan tengok beberapa produk yang aku rasa urgent untuk dibaca dan ditengok, aku dapat sangat banyak ilmu baru. Barulah aku tahu apa Internet-internet Marketer yang hebat-hebat tu buat. Macam mana mereka boleh berjaya. Semuanya lengkap!. Malah ada video yang baut aku rasa surprise sangat. “Oh… macam ni rupanya diorang buat!.

Ok, panjang pula entri ni. Bagi yang berminat nak buat duit dengan affiliate, aku sarankan anda dapatkan Sistem Jualan Pro ini, sebab ianya memang cukup lengkap. Bagi aku, ianya memang satu pelaburan ilmu yang sangat berbaloi. Sambil belajar, sambil buat duit. Semuanya dah disediakan dan dah ada depan mata. Nak grab atau tidak?. Tanya pada diri sendiri.

your teacher can open the door PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Chinese proverb

 

Menarik! Tapi…Erk.. betul ke ni?. Takutlah kena tipu!!!

jaminan sistem jualan pro warranty PELUANG BUAT DUIT DENGAN PROGRAM AFFILIATE KOMISEN 2 LEVEL

Jaminan Sistem Jualan Pro

Jaminan 12 bulan diberikan. Jika anda tak puas hati dan rasa pakej Jualan Pro ni hampeh, tak membantu anda menjana pendapatan langsung, anda boleh meminta wang anda dikembalikan semula. Setahun tu warranty yang diberikan. Bersamaan dengan 365 hari!.

Bagi yan nak join, klik je link ini >>> http://syaisya.com/SistemJualanPro <<<

Selamat menjadikan FB, Blog, Forum dan Email sebagai mesin wang anda!!! Buat duit dengan affiliate BEST!

8 comments

PERCUMA! CD AUDIO MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH

PERCUMA CD MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH BUAT DUIT RAHMAN BASRI syaisya.com
PERCUMA CD MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH BUAT DUIT RAHMAN BASRI syaisya.com  PERCUMA! CD AUDIO MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH

CD percuma Idea Bisnes Dari Rumah

Hari ini saya menerima berita gembira, tuan Rahman Basri sedang melancarkan CD Audio MP3 Idea Bisnes Dari Rumah. CD ini diberikan PERCUMA kepada mereka yang mahu belajar menjana wang dari rumah.

Di dalam CD berkenaan tuan Rahman Basri berkongsikan pengalamannya menjana wang sehingga 5 angka sebulan hanya melalui bisnes dari rumah. CD AUDIO MP3 Idea Bisnes Dari Rumah ini mendedahkan idea & strategi bagaimana untuk memulakan bisnes dari rumah dengan modal yang rendah, risiko yang rendah, tapi keuntungan yang LUMAYAN!

Siapakah Rahman Basri?

rahman basri PERCUMA! CD AUDIO MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH

Rahman Basri

Rahman Basri merupakan seorang pakar affiliate. Walaupun di universiti (UPSI), beliau adalah pelajar dalam jurusan Pendidikan Sains Fizik yang secara total tidak ada kena mengena dengan perniagaan, beliau telah mencapai kejayaan jauh lebih pantas dalam masa lebih kurang 3 tahun berbanding apa yang mampu dicapai oleh ramai lagi usahawan internet lain di Malaysia.

Seawal pembabitan beliau dalam dunia perniagaan internet, pada tiga bulan pertama, beliau hanya mampu menjana pendapatan 2 hingga ke 3 angka sahaja setiap bulan. Namun, masuk bulan keempat dan berikutnya, beliau telah berjaya melonjakkan pendapatan daripada 4 angka sehingga 5 angka dalam masa sebulan!.

Beliau juga bergiat aktif dalam melakukan training & seminar untuk membantu lebih ramai orang memulakan bisnes internet dari rumah mereka. Sehingga hari ini, saya telah berkongsi ilmu dengan lebih 20,000 orang tentang bisnes internet, dan ada antara mereka yang telah berjaya menjana pendapatan RM4 – 5 angka setiap bulan secara konsisten.

Oleh itu, beliau merupakan satu role model dan mentor yang baik untuk kita semua.

Begitulah serba ringkas mengenai latar belakang dan kisah kejayaan Rahman Basri. Setelah mendapatkan CD ini, baru saya faham bagaimana usahawan internet berjaya menjana wang dengan mudah. Jika anda berminat untuk buat duit dari rumah, tapi masih tak tahu macam mana caranya, saya mengesyokan anda mendapatkan CD ini. Ianya PERCUMA sahaja.

Bukan tu sahaja, malah anda juga akan mendapat PERCUMA “Laporan Rahsia kejayaan jana lebih RM14,500″ tanpa jual produk sendiri hanya daripada rumah. Ya, semuanya percuma untuk anda jika anda bertindak sekarang. Bukan mustahil untuk menjana wang dari rumah kerana ramai telah berjaya buat duit dari rumah.

Rebut peluang keemasan ini jika anda benar-benar serius untuk menjana pendapatan dengan bekerja dari rumah. Dapatkannya di sini > http://syaisya.com/IdeaBisnesDariRumah. Moga ia bermanfaat untuk anda. Selamat menjana pendapatan dari rumah! icon smile PERCUMA! CD AUDIO MP3 IDEA BISNES DARI RUMAH Saya sudah, ramai yang lain pun sudah. Anda bila lagi?. Orang dah nak bagi free ni, rembat je lah kan. ^_^

13 comments

UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband zte mf190

Tak tahu hujung pangkal, dengan tak ada ribut, tak ada petir, tiba-tiba rosak pula modem broadband maxis Huawei yang aku dah gunakan 3 tahun ni. Modem ni mula bengong masa aku kat kampung, balik raya haji hari minggu lepas.

Aku cuba lah masukkan sim kad broadband Umobile mak aku dalam modem ni, tengok-tengok ada connection, tapi Internet Explorer, Mozilla Firefox semua kosong je, tak ada apa yang display. Dia loading je tak habis-habis. Boring lah aku macam tu kan. Aku tekan pangkah je lah.

Bila aku masukkan simkad Digi aku dalam modem tu pun, sama juga hasilnya. Masa tu aku ingat sebab quota simkad aku memang dah nak habis, tu yang slow loading. Tapi bila aku dah balik ke universiti, pasang sim kad broadband Digi yang baru aku beli, tak boleh juga loading. Owh, geramnya. Aku pun call lah hotline Digi. Payah juga nak bercakap dengan operator. Busy.

Akhirnya dapat juga cakap dengan operator setelah dail beberapa kali dan menunggu lama juga. Berapa minit tah total aku tunggu, tak timing lah pula. Ding dong ding dong… bla bla bla… operator reset kan no sim aku. Lepas tu still lagi tak boleh. Tapi operator cakap tengok connection ni ada. Sepatutnya boleh. Mungkin modem rosak. Alamak! icon sad UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband huawei e1552 syaisya dot com UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband Huawei E1552

So, aku cari lah modem baru. Nak beli. Malas nak pi Maxis centre untuk minta technician check modem tu, sebab agak jauh Maxis Centre dari tempat aku. Kat JB ni, Maxis Centre kat Taman Molek. Umobile Centre, Celcom Centre, semua pun kat sana lah.

Dalam pencarian modem ni, memang aku cari modem broadband yang unlocked siap-siap. Senang nanti, semua sim kad pun aku boleh sumbat. Kalau yang lock, macam modem broadband Celcom yang mak aku guna, dah lock, bila aku try unlocked guna no yang aku dapatkan dari software, tak boleh pula. Kena block kot modem tu. Nak kata no IMEI salah, betul dah. Modem yang aku beli ni, nak masukkan Maxis pun boleh, Celcom, Digi, Umobile atau lain-lain sim kad Pre-paid dan Post-paid pun boleh.

So, modem broadband maxis baru yang aku pakai ni memang dah siap-siap unlock. Modem ni Model ZTE MF190.  Speed boleh mencecah sehingga 7.2 Mbps. So far, dah beberapa hari aku pakai modem ni ok, tak ada apa-apa masalah. Siap ada warranty lagi tu, 3 bulan.

kelajuan modem broadband unlocked boleh masuk semua sim kad ZTE MF190 UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

Ni lah dia modem yang aku gunakan. Menggantikan modem Huawei E1552 Maxis yang aku gunakan sebelum ni, yang sempat berkhidmat dengan aku 3 tahun je. Modem baru yang aku guna ni, ZTE MF190 ni, sama je macam Huawei. Cuma design dia je lain sikit.

modem broadband zte mf190 syaisya dot com UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

Unlocked modem broadband ZTE MF190

Modem yang aku beli ni pun tak mahal. Memang aku cari yang murah je. Jenuh juga lah mencari sampai rasa macam nak tension juga lah.

Modem broadband unlocked ni boleh didapati di >> Modem Broadband Unlocked Murah.

Atau boleh SMS / Whatsapp  019 – 6263 820. Harga RM 60 je.

20 comments

APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging

langkah langkah membina pendapatan pasif bebas kewangan APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging

Sejak berblogging 3 tahun yang lalu, banyak yang telah aku belajar tentang buat duit dengan blogging. Walaupun tujuan asal aku buat blog bukanlah untuk buat duit dengan blog, tetapi setelah 5 bulan aku berblogging, aku mula belajar cara-cara untuk buat duit dengan blogging.

Buat Duit Dengan Nuffnang

Ya. Benda pertama yang aku belajar buat duit dengan blog ialah buat duit dengan Nuffnang. Tapi pada masa tu, target aku bukannya nak dapat duit dengan iklan yang ada di Nuffnang. Fokus aku masa tu ialah untuk dapatkan duit RM 30 untuk setiap entri yang dihasilkan. Ketika itu, ada projek Alpha Nuffnang. 30 orang pertama yang berjaya submit entri blog berdasarkan tajuk yang diberi akan dapat RM30.

Masa tu tengok blogger-blogger dapat duit dari projek tu, best je. Aku pun nak lah, tapi tak pernah dapat. Sebab tajuk entri selalu keluar masa aku tengah kerja. Bila aku balik kerja, cek kat website Nuffnang, dah ramai dah hantar. Huhu… habis quota sudah. Jadi, tak dapatlah aku merasa duit Nuffnang dari Projek Alpha tu sampai ke sudah. Huhuu… Sedih juga lah, sebab memang aku nak duit tu kan. Tak lama lepas aku join Nuffnang tu, projek Alpha tu pun tamat.

Tapi, walaupun aku tak dapat sesen pun dari Projek Alpha tu, aku dapat duit dari iklan Nuffnang yang tersiar di blog. Masa tu rasa memang best juga lah. Walaupun baru 5 hari join Nuffnang, aku dah dapat duit dari Nuffnang. Itulah duit dari blog yang pertama yang aku dapat, iaitu 50 sen. ^_^ Of course aku rasa happy sebab aku ada terbaca yang ada blogger yang dah setahun pasang iklan Nuffnang pun masih lagi tak dapat duit dari Nuffnang.

Apa rahsia untuk dapat iklan Nuffnang?. Owh, itu aku pun tak tahu kenapa aku pasang je iklan Nuffnang, dapat duit terus pada minggu pertama usia akaun Nuffnang aku. Mungkin sebab trafik juga kot. Aku ada juga terbaca blogger lain bagi tips. Walaupun Nuffnang tak kenakan syarat trafik, tapi lebih baik bila trafik blog dah cecah 100 UV (unique visitor) sehari, barulah apply Nuffnang. Wallahualam. Sejauh mana betul tip ni aku pun tak tahu. Kena test lah.

Kemudian, lepas satu-satu iklan Nuffnang muncul di blog aku ni sehingga aku dapat BE (buffered earning). Yang ni lagi best lah, sebab Nuffnang beli trafik kita. Tak lah harapkan orang klik iklan baru dapat duit. Orang masuk je dalam blog kita, dah dapat duit terus. Cuma, berapa banyak trafik yang Nuffnang beli tu, memang tak tahu.

Ada BE yang nilainya besar, ada juga yang nilainya kecil. Mula-mula memang dapat BE yang ciput-ciput je. Dapatlah RM 1+, RM 3+, RM 6+ untuk 1 BE. Tapi lama-lama, boleh dapat sehingga berpuluh-puluh ringgit untuk 1 BE.

Best?. Memang best lah. Sehinggalah satu kejadian di mana earning ku dipotong separuh sebab yang aku sendiri pun tak tahu. Aku hantar tiket pada Nuffnang, Nuffnang kata sebab aku ada tukar template. Erk… aku rasa konfius dan kecewa.
Disebabkan kekecawaan ini (bukan kekecewaan yang pertama sebenarnya aku dan Nuffnang),sebab dah beberapa kali kena potong earning tak pasal-pasal, maka aku mula mencari alternatif lain untuk mendapatkan duit dengan blogging.

Ya, memang aku buat blog bukan semata-mata untuk dapat duit. Cuma, bila aku dah dapat, Nuffnang dah beri, tapi dipotong separuh earning tu, aku jadi rasa sakit hati. Dah dah diberi lepas tu tarik balik. Lain lah kalau memang tak diberi terus. Aku ok je, tak meminta pun.

Frust punya pasal. aku pun cari jalan lain. Yang mana aku nampak, yang ni lagi masyuk Apa dia?. Affiliate lah. Promote ebook je. Aku mengkaji dan belajar buat duit dengan affiliate dari seorang blogger tauke cendol banting ni. Dia juga penulis ebook buat duit dengan affiliate menggunakan teknik SEO yang sangat istimewa.

Buat Duit Dengan Affiliate

Buat duit dengan affiliate bukanlah perkara yang mudah bagi aku. Tapi memang boleh dapat duit dengan mudah melalui program affiliate ni. Apa perkara pun yang kita nak buat, perlu ada ilmu dulu. Kena belajar. Banyak yang aku pelajari melalu program cabaran-cabaran affiliate yang aku sertai. Dari situ, aku mula berfikir dan mengkaji bagaimana caranya otai-otai affiliate berjaya buat duit sehingga 30 ribu dalam hanya seminggu je. Waduh, masyuk sungguh.

Buat duit dengan affiliate menggunakan blog memang ada cabarannya yang tersendiri. Mula-mula tu, memang sampai nak menangis aku, tengok penat-penat buat entri tapi tak ada 1 sales pun yang masuk.

Aku ubah-ubah entri, aku belajar macam mana nak buat entri yang boleh menjual sehingga lah pecah telur. Maksudnya, sehingga lah sales terhasil. PEcah angka kosong di dashboard affiliate tu. Masa tu rasa gembira tak terkata. Sales pertama yang kemudiannya menghasilkan jualan yang berikutnya.

Bahagia, gembira, bila dapat RM 1k lebih dalam masa seminggu je. Ya, sebab tu aku kata lebih masyuk buat duit dengan affiliate. Nuffnang, 2 tahu baru aku boleh dapat RM 1k +. Sebab aku tak pernah dapat Sponsored Post dari Nuffnang. Kalau nak buat duit masyuk dengan Nuffnang, kena dapatkan sponsored post lah. icon smile APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

Apapun, walaupun aku mengajuk dengan Nuffnang, aku tak terfikir lagi untuk menceraikan Nuffnang. Sehingga ke hari ni pun, aku masih lagi dapat duit dari Nuffnang. Walaupun tak banyak, tapi Alhamdulillah. Boleh lah buat bayar hosting setiap tahun. Memang rasa berterima kasih sangat dengan Nuffnang. Sebab kejadian-kejadian tu lah. aku buka mata untuk mencari peluang lain.

Setiap yang berlaku ada hikmahnya, kan ^_^.  Pengalaman buat duit dengan blog memang best!

6 comments

TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

tip pilih coli bra yang sesuai untuk ibu mengandung

Ketika mengandung, perubahan saiz dan bentuk payudara akan berlaku. Ini kerana sewaktu mengandung buah dada membina tisu-tisu yang lebih banyak untuk memuatkan kelenjar-kelenjar susu.

Terdapat pelbagai jenis bra / coli untuk wanita-wanita mengandung atau yang sedang menyusukan.  Pemakaian coli semasa mengandung atau ketika menyusukan bayi adalah pilihan peribadi seseorang wanita. Walau bagaimanapun, memakai coli yang memberi sokongan boleh mengurangkan penarikan tisu yang boleh menyebabkan buah dada menjadi kendur. Wanita yang mempunyai buah dada yang besar secara amnya akan berasa lebih selesa jika memakai coli.

tip pilih coli bra yang sesuai untuk ibu mengandung TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

 

Coli Berdawai Tidak Sesuai Untuk Ibu Mengandung / Menyusukan Bayi

Ramai wanita suka memakai coli berdawai. Apabila  diberitahu coli berdawai tidak digalakkan dipakai ketika mengandung atau semasa menyusukan bayi, mereka jadi keliru. Sebab utamanya ialah kerana bentuk buah dada anda sedang berubah. Semasa menyusukan anak, saiz buah dada boleh bertambah atau berkurangan pada waktu siang, kerana susu sedang giat dihasilkan dan dikeluarkan.

Pengumpulan cecair pada akhir kandungan juga boleh menyebabkan buah dada membengkak. Walaupun sedikit sahaja perubahan saiz berlaku, coli berdawai yang keras boleh menekan buah dada yang sedang membesar. Tekanan ini menyebabkan saluran susu tersekat.

Walau bagaimanapun, sekarang ini, terdapat coli penyusuan yang mempunyai sokongan plastik yang fleksibel yang hampir sama dengan dawai. Ia direka untuk mengembang dan bertukar kedudukan, sejajar dengan perubahan bentuk  buah dada.

Coli Yang Sesuai Untuk Menyusukan Bayi

Coli yang direka untuk wanita mengandung juga boleh digunakan oleh wanita yang menyusukan. Coli mengandung dan coli menyusukan sebenarnya adalah sama.

Tip Memilih Coli Untuk Ibu Yang Menyusukan Anak

  • Ketika memilih bra, cuba buka dan tutup cawannya. Kebanyakan coli boleh dibuka untuk menyusukan dan sesetengahnya lebih mudah digunakan daripada yang lain.
  • Carilah coli yang boleh dibuka keseluruhan cawannya, berbanding dengan jenis “pintu bumbung” yang boleh menekan buah dada semasa penyusuan.
  • Ada juga jenis coli : yang mempunyai kancing dihadapan dan bahu.

bra boleh buka depan untuk susukan bayi TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Cara Jaga Coli / Bra

Penjagaan coli yang baik membolehkan coli anda bertahan lama sepanjang anda mengandung dan juga beberapa bulan selepas itu. Oleh itu, anda haruslah menjaganya dengan baik.
  • Dapatkan sekurang-kurangnya dua atau tiga pasang coli kerana susu anda perlu lebih kerap menukarkannya dengan kerap kerana kadangkala susu anda meleleh.
  • Basuh coli dengan tangan dan dengan sedikit sabun. Tidak perlu merendamnya dalam peluntur atau cecair berubat kerana ini akan melemahkan fabrik dan boleh menyebabkan kegatalan kulit.

 

Waktu Yang Sesuai Untuk Bertukar Bra Yang Sesuai Ketika Mengandung

 

Buah dada akan mula bersedia menghasilkan susu pada awal kandungan. Bagi sesetengah wanita, buah dada mereka akan membesar lebih awal daripada wanita yang lain. Oleh itu, waktu yang sesuai untuk bertukar bra adalah berbeza untuk setiap wanita.

Secara amnya, perubahan akan berlaku sekitar empat bulan (16 minggu kandungan) dan inilah masanya yang sesuai untuk mencari coli mengandung, jika belum mula memakainya.

Anda boleh memakai genie bra yang sangat laris di pasaran sekarang ini. Ramai yang suka memakai genie bra ini kerana ianya sangat selesa dan menyerap peluh.  Selain dari itu, bentuknya yang tak bertali seperti sport bra menampakkan bahagian payudara dan belakang badan kelihatan kemas (lemak-lemak berlebihan di belakang badan tidak kelihatan).

genie bra classic no box TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Genie Bra Classic Box as seen on tv original murah TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Sekotak mengandungi 3 helai (warna beige, putih dan hitam). Harganya juga berpatutan iaitu RM 65 untuk Semenanjung dan RM 70 untuk Sabah dan Sarawak. Kos penghantaran pula adalah PERCUMA. Genie Bra ini didatangkan dengan 5 saiz yang berbeza iaitu saiz S, M, L, XL dan XXL Anda boleh hubungi / SMS / WhatsApp ke 019 – 6263 820 untuk mendapatkan genie bra ini.

saiz genie bra TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

0 comments