LOVE YOU MR. ARROGANT DRAMA AKASIA TV3 BEST JUGA

love you mr arrogant drama akasia tv3

love you mr arrogant drama akasia tv3 LOVE YOU MR. ARROGANT DRAMA AKASIA TV3 BEST JUGA

Haha… Mula-mula ingat tak nak layan drama Love You Mr. Arrogant ni lepas layan drama Cinta Jannah. Tapi, terdonwload dan tertengok pula drama Akasia ni. Haish2… bila dah tertengok tu faham-faham je lah. Terfollow lah jawabnya.

Memang musim novel dijadikan drama. Sebenarnya Saya Isteri Dia, Suami Ku Ustaz, Jodoh Itu Milik Kita… Owh… memang banyak lah. Anyway, aku tak baca pula novel Love You Mr. Arrogant ni walaupun novel ni memang novel terlaris di MPH. Novel Kampung Girl pun aku tak baca juga. Tapi layan je drama ni.

Sekarang ni tengah download Sebenarnya Saya Isteri Dia pula. Habis lah aku, dok layan drama je lah kerjanya. Dush dush dush!. Anyway, aku suka juga tengok watak heroin drama Lou You Mr. Arrogant. Dia selamber je. Ye lah kan, kalau dah berdepan dengan Mr. Arrogant, haruslah selamber je. Kalau nak sentimental sangat, haru lah tiap hari berendam air mata.

Bila tengok cerita ni, rasa macam nak beli novel dia lak. Nak baca. Hohoho.. Dah lama tak beli novel. Tapi sekarang aku tengah baca novel Sunan Musafir, lepas berjaya khatamkan novel Vernom Suria. icon surprised LOVE YOU MR. ARROGANT DRAMA AKASIA TV3 BEST JUGA

pelakon love you mr arrogant tv3 LOVE YOU MR. ARROGANT DRAMA AKASIA TV3 BEST JUGA

PELAKON LOVE YOU MR ARROGANT

Zya Zara – Zara

Azlee Khairi – Zaril Irham

Anzalna Nasir – Fiz

Hanis Suraya – Sherry

Norish Karman – Datim Mariam

Mustapha Kamal – Dato’ Zaid

4 comments

SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

blog dr azizan osman siapa dr azizan osman biodata profil

blog dr azizan osman siapa dr azizan osman biodata profil SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

Nama Dr Azizan Osman memang sudah gah dan dikenali ramai. Aku mula kenal dengan Dr Azizan pun melalui kawan sekitar tahun 2011. Banyak juga seminar Dr Azizan yang aku dah pergi. Seminar pertama yang aku pergi ialah Seminar Kenali Potensi Diri. Masa tu speaker bukan Dr Azizan seorang je, tapi ada Puan Fiona Tahir, seorang Perunding Imej.

Seminar paling terkini yang aku sertai ialah Woksyop Pelaburan, di mana ketika itu para peserta didedahkan dengan 3 jenis pelaburan sebagai pendapatan pasif iaitu Pelaburan Emas, Pelaburan Hartanah dan Pelaburan Saham. Banyak ilmu yang aku dapat belajar daripada Ir Sofian (Jutawan Logam), Saufi Karim dan Faizul (penulis buku WTF) dan Haji Asri (mentor saham).

SIAPA Dr AZIZAN OSMAN?

Dr Azizan Osman, Penulis, Usahawan, Pakar Pembangunan Usahawan & Pemasaran.

Dr Azizan Osman merupakan Pengasas & Pengerusi Eksekutif kepada Richworks International Sdn Bhd, satu-satunya syarikat yang diiktiraf oleh Malaysian Guiness Book of Record pada tahun 2012 sebagai yang terbesar di Malaysia di dalam penganjuran pelbagai seminar dan kursus di dalam bidang pembangunan usahawan, pemasaran & motivasi.

Setiap sesi seminar beliau, ianya akan dihadiri oleh beribu orang peserta sehingga melimpah ke luar dewan dan ramai yang sanggup duduk di atas lantai kerana tidak cukup tempat duduk. Ni memang betul. Siapa datang lambat memang kena duduk atas lantai. Aku sendiri pun pernah duduk bersila je atas lantai. Lagi best sebenarnya!. icon wink SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

Seminar Dr Azizan Osman SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

Dr. Azizan seorang pemimpin di dalam bidang kejurulatihan, penceramah, penulis buku pemasaran bertajuk “Kuasai Pemasaran, Rahsia Menarik Pelanggan” serta buku terbarunya “Magnet Kekayaan & Kejayaan” dan usahawan yang telah mengasaskan 24 buah syarikat di dalam pelbagai industri antaranya :

  • agensi pengiklanan berakreditasi ke penerbitan
  • percetakan
  • rekacipta jenama & produk
  • pelaburan hartanah
  • syarikat perkhidmatan korporat.

Dr Azizan merupakan antara pemegang saham terbesar sebuah syarikat bioteknologi di Bursa Malaysia.

Beliau juga merupakan pengasas Koperasi Permodalan Usahawan Selangor Berhad (PUSB) yang membantu usahawan beliau meluaskan portfolio pelaburan mereka.

Dr Azizan bukan sahaja telah menjadi inspirasi dan mentor kepada ramai usahawan di Malaysia, Singapura, Brunei dan Indonesia serta sentiasa menjadi pusat rujukan oleh pelbagai agensi kerajaan dan organisasi di dalam bidang latihan pembangunan usahawan, tetapi melalui “Sentuhan Emas” beliau, Dr Azizan telah terbukti berjaya membina ramai usahawan yang bermula dari kosong sehingga ramai yang telah mencapai tahap jutawan dengan formula kejayaan beliau yang efektif, efisien dan terbukti berkesan.

testimoni peserta seminar dr azizan osman afdlin shauki maizurah hamzah jalaludin hassan SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

Dr Azizan berpengalaman luas sejak tahun 2001 terlibat menguruskan portfolio pengiklanan dan pemasaran untuk beribu buah syarikat industri kecil & sederhana (IKS) serta organisasi seperti TM, Digi, Celcom, Maxis, HSBC, Standard Chartered, WWF & Majlis Kanser Nasional (MAKNA).

Beliau juga pernah diundang untuk bekerjasama dengan Jabatan Perdana Menteri (JPM) inisiatif YB Perdana Menteri Malaysia di dalam siri program pembangunan usahawan di seluruh Malaysia, pernah diundang bercakap Expo Usahawan di London dan Chicago mengenai keusahawanan dan strategi pemasaran. Beliau juga pernah diundang bercakap kepada usahawan dan bakal usahawan di beberapa buah universiti seperti Universiti Teknologi MARA, Universiti Malaya dan Universiti Utara Malaysia.

Dr Azizan telah mengasaskan pelbagai siri klinik usahawan dan seminar berkaitan topik keusahawanan, perniagaan dan pemasaran. Beliau diiktiraf sebagai pakar di dalam bidang latihan pembangunan usahawan dan pemasaran terbaik di Malaysia.

Beliau sedang menyiapkan tesis untuk PhD kedua beliau (Doctorate in Business Administration) di City College & University of Science Technology, Petaling Jaya di dalam kajian berkaitan pembangunan usahawan dan pemasaran media sosial.

PRINSIP DR AZIZAN OSMAN

Beliau percaya dengan prinsip sebagaimana riwayat hadis Rasulullah saw:

Sebaik-baik manusia adalah manusia yang memberi manfaat kepada ramai orang lain.

PROFIL RINGKAS DR AZIZAN OSMAN

 

biodata dr azizan osman SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

 

  • Pengasas dan Pengerusi Eksekutif RICHWORKS GROUP OF COMPANIES dan AZIZAN OSMAN INTERNATIONAL (S) Ptd Ltd.
  • Penulis buku pemasaran Bahasa Malaysia paling laris iaitu “Kuasai Pemasaran, Rahsia Menarik Pelanggan” dan buku terbarunya “Magnet Kekayaan & Kejayaan”.
  • Seorang Mentor Usahawan & Pemasaran No.1 Asia serta usahawan & multi-jutawan yang mempunyai 24 syarikat di dalam beberapa industri di Malaysia dan Singapura.
  • Pemegang saham kedua terbesar syarikat INSBio Berhad yang disenarai di Bursa Malaysia.
  • Seorang pakar dalam Strategi Pemasaran dan Pengiklanan – mempunyai agensi yang bertauliah di dalam Pengiklanan dan Pemasaran bagi TV, radio, akhbar dan majalah.
  • Sering kali ditemuramah di TV, radio, majalah dan akhbar bagi perkongsian tips motivasi.
  • Sering dijemput untuk memberi ceramah di sektor korporat dan program university
  • Sejak 2008, lebih daripada 365,000 peserta telah lulus dalam seminar-seminarnya yang mana merangkumi golongan profesional, eksekutif, ahli perniagaan, suri rumah dan pelajar.
  • Terlibat secara aktif di dalam bidang pemasaran dan pengiklanan sejak 2001. Dilatih dan pernah bekerja di dalam sebuah organisasi antarabangsa yang beribu pejabat di London, United Kingdom serta berpengalaman menguruskan kempen dan program pemasaran untuk TM, Digi, Celcom, Standard Charted, HSBC, WWF dan MAKNA.

Semua maklumat mengenai Dr Azizan Osman ini aku perolehi dari emel yang aku terima. Bagi yang berminat untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai Dr Azizan ni, bolehlah layari http://azizanosman.com

banner1 SIAPAKAH DR AZIZAN OSMAN? | BIODATA & PROFIL DR AZIZAN

0 comments

CARA BELI RUMAH LELONG

cara beli rumah lelong

cara beli rumah lelong CARA BELI RUMAH LELONG

Beli rumah lelong adalah antara perbuatan yang akan dilakukan oleh kebanyakan pelabur hartanah terutama ketika krisis ekonomi melanda. Kenapa?. Kerana dengan membeli rumah lelong, maka potensi untuk kita mendapat keuntungan yang lebih banyak dari rumah itu adalah sangat besar. Ini kerana kita telah pun mengurangkan kos pembelian rumah kerana rumah ini berjaya dimiliki dengan harga yang lebih murah.

Kenapa Rumah Dilelong?

Rumah lelong ini dilelong oleh kerana pemilik asalnya gagal menjelaskan bayaran ansuran bulanan. Untuk mereka yang inginkan rumah lelong kerana harganya rendah dari pasaran, lakukan tindakan yang tepat sebelum keputusan ingin beli rumah lelong.

Kebaikan dan Keburukan Rumah Lelong

Antara kebaikan yang paling utama membeli rumah lelong ialah dapat membeli rumah tersebut dengan harga yang lebih murah. Namun begitu, beberapa langkah berhati-hati perlu diambil ketika membeli rumah lelong. Ini kerana, biasanya kita tak dapat masuk ke dalam  rumah lelong tersebut dan ini akan memyebabkan kita tak tahu keadaan rumah lelong tersebut. Ada juga rumah telah dilelong, tetapi penghuni asal rumah tersebut tidak mahu pindah keluar. Ini adalah antara keburukan rumah lelong. Jadi, adalah perlu untuk kita pergi ke alamat rumah lelong tersebut untuk menyiasat keadaan rumah tersebut.

Membeli rumah lelong tanpa mengetahui cara yang betul mungkin akan menyebabkan pembeli rugi atau kurang untung. Kita perlu tahu cara beli rumah lelong yang betul. Bagaimana untuk kita mengetahui cara beli rumah lelong yang betul?. Kenalah belajar dengan orang yang telah pun berjaya membuat keuntungan sebanyak 6 angka dengan rumah lelong sahaja.

Hohoho… menarik, kan?. Dapat buat profit juta-juta dengan rumah lelong dalam masa 6 bulan je. Tak nak ke? Kalau nak tahu apa rahsia Shafie Bustan jadi jutawan rumah lelong, klik link di bawah ni :-

Cara Beli Rumah Lelong 

4 comments

SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

segmen aku mahu ditegur

heart segmen aku mahu ditegur SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

Weehuu… sempat lagi aku nak join Segmen Aku Mahu Ditegur ni walaupun last minit. Aku rasa tu memang kepakaran aku. Buat kerja last minit.

Kenapa aku mahu ditegur?

1. Untuk meningkatkan mutu blog ni.
2. Aku nak jadi blogger yang lebih high class icon biggrin SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR
3. Aku memang suka je kalau orang tegur untuk kebaikan.
4. Sebab aku nak orang lain tegur aku. Kalau tak korang tak nak tegur.
5. Sebab aku nak ditegur lah. Boleh gitu?. Hehehe… jangan marah. Ni lah gaya penulisan aku bila dah penat. huhu..sob sob.

Ok, sekarang boleh lah tegur blog aku ni diruangan komen. Anyway, memang aku tengah nak repair blog ni pun. Bila dah lama ditinggalkan, macam-macam berlaku kat blog ni. Kerja-kerja membaik pulih masih belum complete. Meh tegur meh.

segmen aku mahu ditegur SEGMEN SAYA MAHU DITEGUR

p/s : Gambar cilok dari Eyriqazz.

10 comments

KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

komisen pertama job di rumah buat kerja part time kat rumah

Baru ni nak buat entri Komisen Pertama Job Di Rumah. Komisen ni sebenarnya aku terima lama dah. Cuma tak publish je. Aku memang suka sangat peram entri. Adehh.. sikap suka tangguh-tangguh kerja ni memang tak bagus. Kalau nak duit masyuk tiap-tiap bulan, memang kena bersihkan diri dari sikap suka bertangguh. Bak kata ayah aku “Kerja bertangguh, pencuri masa”. icon surprised KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

komisen pertama job di rumah buat kerja part time kat rumah KOMISEN PERTAMA JOB DI RUMAH

Memang bukan mustahil pun kalau nak buat duit dari rumah ni. In fact, kerja dari rumah lagi best. Tak payah nak keluar duit minyak kereta. Minyak pun dah makin naik, kan.

Siapa kata Job Di Rumah ni scam?. Job Di Rumah ni bayar komisen tiap-tiap hari lagi tu. Bukan sebulan sekali, bukan sebulan 2 kali. Tapi setiap kali ada komisen untuk kita, Job Di Rumah memang akan bank in terus komisen tu.

Yang tak tahu apa kerja yang Job Di Rumah ni tawarkan, boleh baca tentang Job Di Rumah ni dengan klik link ini :

Kerja Di Rumah, Trend Kerja Part Time Masa Kini.

Kepada anda yang nak buat duit dengan kerja part time dari rumah ni, boleh lah klik link di bawah ini :

Kerja Part Time Job Di Rumah

Saya sudah menjana pendapatan dari rumah. Anda bila lagi?

PENGUMUMAN PENTING! Harga akan dinaikkan 1 kali ganda!

Sekarang ini, harga untuk pendaftaran Job Di Rumah ini ialah RM 50. Tetapi, harga akan dinaikkan ke  RM100 pada/selepas 1 Disember 2013. Ini kerana kos penyelenggaraan semakin meningkat. Kalau nak join, cepat join sebelum harga dinaikkan 1 kali ganda!. Klik SINI untuk join sebelum harga dinaikkan!.

6 comments

CARA BERNIAGA MELALUI FACEBOOK

cara berniaga melalui facebook

cara berniaga melalui facebook CARA BERNIAGA MELALUI FACEBOOK

 

Teknik Pemasaran Facebook Yang Berkesan sangat membantu para peniaga yang ingin mengetahui cara berniaga melalui Facebook. Walaupun ramai yang dapat buat duit dengan Facebook dan jualan meningkat banyak dengan Facebook, namun terdapat beberapa persoalan yang perlu dijawab sebelum berniaga melalui Facebook.

Persoalan yang Perlu Ada Jawapan Sebelum Berniaga di Facebook

  1. Siapakah bakal pembeli produk kita?
  2. Di manakah tempat kita berhubung dengan bakal pembeli produk kita?
  3. Bagaimanakah cara kita mendapatkan bakal pembeli produk kita?
  4. Apakah produk yang mendapat permintaan pembeli?
  5. Apakah produk yang patut kita tawarkan?

Soalan-soalan ini adalah sangat penting untuk dijawab sebelum mula menggunakan Facebook sebagai medium pemasaran kerana ini akan menentukan hala tuju dan matlamat kita untuk berjaya dalam pemasaran Facebook. Ianya tidaklah terlalu sukar sebenarnya jika kita tahu akan teknik sebenar. Cara paling mudah, ialah belajar dengan orang yang telah berjaya dalam pemasaran Facebook.

Anda boleh belajar dengan  Rahman Basri dan juga Syed Faiz yang telah berjaya memletupkan jualan mereka dengan Facebook. Anda boleh klik link di bawah ini untuk mengetahui rahsia kejayaan mereka :-

 Cara Berniaga di Facebook

1 comment