100 RAHSIA PSIKOLOGI PELANGGAN REVIEW

100 RAHSIA PSIKOLOGI PELANGGAN REVIEW

Berniaga adalah satu aktiviti yang tidak asing lagi bagi aku. Sejak kecil, seperti yang pernah aku ceritakan dalam entri INI, aku sudah mula berniaga. Kemudian, aktiviti berniaga diteruskan juga ketika aku belajar di peringkat Sarjana Muda di universiti. Ya, petang-petang je, aku jual kuih, buah, bihun dan nasi lemak. Bukan aku masak kesemua ini, aku sekadar jual sahaja dan ambil komisen untuk setiap bungkus yang berjaya dijual. Untung atas angin, modal masa dan tenaga je. Aktiviti berjualan ini aku teruskan apabila aku menyambung pelajaran ke peringkat Sarjana. Mujur aku terserempak dengan supplier ni, satu hari tu. Jadi, aku minta nombor telefon dia. Mula-mula, aku simpan je nombor dia walaupun pada ketika itu tak nak menjual kuih, sebab petang-petang, aku lebih suka berblog dan dapat duit dari blog dan bisnes online yang aku buat. Tahun akhir, barulah aku mula menjual. Seronok lah dapat duit setiap hari. Bukan setakat dapat duit, duit pun tak luak sebab kalau ada makanan lebih, supplier bagi aku. Dah lah dapat duit, dapat makan free lagi tu. Best lah kan.   Pengalaman Sedih Berniaga   Tapi, masa mula-mula aku jual kuih di kolej ni, alahai… mana lah budak-budak ni tak keluar bilik pun beli makanan yang aku jual. Berat dan penat tau round satu kolej yang besar ni, tapi tak ramai yang membeli. 2, 3 hari berlalu, masih kurang sambutan. Ada banyak sebab yang dapat aku fikirkan. 1) Budak-budak tak tahu lagi ada jual makanan petang-petang ni. 2) Mungkin mereka tiada di bilik waktu itu. Jadi, apa aku buat, aku tukar strategi. Mula-mula dulu aku start dari aras paling atas, aras 4. Tak ramai penghuni, jadi...
DOWNLOAD CONTOH SOALAN EXAM PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S41

DOWNLOAD CONTOH SOALAN EXAM PEGAWAI BELIA DAN SUKAN S41

Dipanggil Peperiksaan Penolong Pegawai Belia dan Sukan S27? Download PERCUMA Panduan Peperiksaan ini! Masukkan nama dan emel. Kemudian, tekan butang “Download Sekarang!” Nama: Emel: Maklumat anda selamat bersama kami.  Panduan akan dihantar melalui emel. Jangan lupa cek emel, ya Baru-baru ini SPA ada memanggil calon-calon untuk menduduki peperiksaan untuk kemasukan Pegawai Belia dan Sukan yang akan diadakan pada 8 Februari ini. Anda dipanggil untuk peperiksaan Pegawai Belia dan Sukan ini ? Ya, saya dipanggil untuk menduduki peperiksaan ini.   Anda dah bersedia?. Dah study untuk exam ni? Saya nak study, tapi tak tahu apa yang perlu saya study. Macam mana ya?.   Rilex…. Bertenang…. Jangan gabra…. Anda masih ada peluang untuk membuat persediaan awal jika anda bertindak sekarang. Peperiksaan atau Exam pegawai belia dan sukan hanya bermula pada 8hb Februari 2014 ini. Anda masih ada masa beberapa hari lagi untuk study dan membuat persediaan. Peperiksaan ini bukan mudah. Tapi anda boleh skor dengan cemerlang jika anda TAHU apa yang perlu anda tahu untuk menjawab soalan yang ditanya dengan tepat. Kerja-kerja menelaah anda akan menjadi lebih mudah jika anda belajar dari tips dan panduan khas yang dicipta untuk membantu para calon menghadapi peperiksaan ini. Sebelum ini tiada panduan khas seperti ini, tetapi sekarang sudah ada. Jadi, anda bertuah kerana berpeluang meringankan beban tekanan fikiran dan ketakutan menduduki peperiksaan ini dek kerana blur tak tahu nak study apa dan tak prepare apa-apa lagi. Bukan anda seorang sahaja dipanggil, tetapi ramai. Dan semua calon pun nak lulus dalam peperiksaan ini dan semua calon pun nak kan jawatan Pegawai Belia dan Sukan ini. Jadi, anda perlu LULUS dahulu dan mengalahkan calon-calon lain yang gagal.   Ya, saya tahu ada ramai calon seperti saya. Sebab...
7 CARA MUDAH KUMPUL MODAL BELI RUMAH PELABURAN HARTANAH

7 CARA MUDAH KUMPUL MODAL BELI RUMAH PELABURAN HARTANAH

7 Cara Mudah Kumpul Duit Modal Untuk Beli Rumah Pelaburan Hartanah Duit yang banyak diperlukan untuk membeli rumah, melainkan anda tahu macam mana caranya untuk beli rumah tanpa modal. Persoalannya, macam mana nak cari modal untuk beli rumah? Berikut saya senaraikan 7 cara kumpul duit modal untuk beli rumah. Cara Kumpul Modal Beli Rumah #1 : Simpan Duit Simpan duit gaji anda sekurang-kurangnya 10% daripada gaji bulanan yang anda terima. Contoh : Jika gaji bulanan anda RM2000, anda simpan RM 200 (10%). Dalam masa setahun, anda dah mempunyai RM 4,800. Dalam masa 3 tahun, anda sudah mempunyai RM 14, 400. Dah boleh beli rumah yang berharga RM 144, 000. Cara ini lambat dan memakan masa, tapi ia tidak mustahil. Anda juga boleh menyimpan 100% duit bonus yang anda perolehi untuk tujuan modal beli rumah. Cara Kumpul Modal Beli Rumah #2 : Pinjam Duit Kawan / Keluarga Dengan cara ini, cepat sikit anda dapat modal. Hehe…  Tapi jangan lupa bayar balik duit yang anda pinjam ni, ya. Cara Kumpul Modal Beli Rumah #3 : Guna hadiah Anda boleh menggunakan hadiah hantaran, contest yang anda menangi, atau anda ada menang lucky draw. Gunakan duit ini untuk dijadikan modal membeli rumah. Cara Kumpul Modal Beli Rumah #4 : Persolan Loan / Pinjaman Peribadi Teknik ini tidak digalakkan melainkan anda betul-betul mampu untuk bayar ansuran bulanan yang diperolehi daripada rumah sewa itu nanti. Cara Kumpul Modal Beli Rumah #5 : Kad Kredit Ada pemaju yang membenarkan anda untuk membayar booking mahupun deposit menggunakan kad kredit. Ada juga kad kredit yang menawarkan 0% interest, di mana anda tak perlu bayar interest selama 12 bulan...
PULANGAN PELABURAN MELEBIHI 2000% SETAHUN

PULANGAN PELABURAN MELEBIHI 2000% SETAHUN

  Pulangan pelaburan melebihi 2000% setahun?. Biar betul?. Ada ke pelaburan yang boleh berikan kita keuntungan sebanyak 2000% setahun?. Skim cepat kaya ke apa ni?. Persoalan ini mungkin bermain di minda anda. Pernah tak terfikir untuk mendapatkan pulangan pelaburan 2000% setahun?. Ia kelihatan seperti tidak logik, tetapi sebenarnya ramai je orang yang dah buat keuntungan lebih dari 2000% setahun. Keuntungan infiniti pun ada. Kalau betul-betul anda dapat pulangan pelaburan melebihi 2000% setahun, nak tak?. Suka tak?. Memandangkan aku pernah melihat dengan mata kepala sendiri dan merasai sendiri pelaburan yang memberikan pulangan melebihi 2000% setahun, maka besarlah hati aku nak kongsikan dengan para pembaca syaisya.com sekalian. Pelaburan apakah itu?. Teruskan membaca sampai habis….   1) Pelaburan saham   Ya, pelaburan saham. Jika anda perhatikan ada beberapa instrumen pelaburan yang boleh memberikan pulangan kepada pelabur. Contoh pelaburan yang dimaksudkan adalah seperti berikut: ASB – Sekitar 8% setahun Tabung Haji – Sekitar 7-8% Setahun Simpanan Tetap – 3.5% Setahun Tetapi pelaburan saham di Bursa Malaysia dapat memberikan keuntungan yang lebih lumayan berbanding instrumen pelaburan lain. Aku berikan anda contoh satu saham yang dibeli oleh saudara Zulhilmi baru-baru ini.   Nampak tak?. Dalam 6 hari sahaja dah dapat pulangan keuntungan RM 420 ( ROI = 46 % ) * ROI = Return of Investment. Itu dalam masa 6 hari sahaja, untuk 1 kaunter. Kalau ada beli beberapa kaunter?. Kalau setahun?. Dah berapa dah kan?. Yang ni kisah yang simpan dalam masa 6 hari, ada juga yang beli pagi, petang dah dapat untung dah. Tapi yang ni, perlukan ilmu yang lebih advance. Nampak indah, kan?. Tapi sebenarnya, tak seindah yang disangka kerana ramai juga orang yang rugi dalam pelaburan...
KOMISEN KE-8 DARI JOB DI RUMAH | KERJA PART TIME DI RUMAH

KOMISEN KE-8 DARI JOB DI RUMAH | KERJA PART TIME DI RUMAH

Alhamdulillah, hari ni senyum lagi pagi-pagi apabila cek emel, tengok ada dapat notifikasi dari Maybank2u. Klik Solution, iaitu Job Di Rumah masukkan lagi RM 25 dalam bank aku sebagai komisen ke-8. Yeah. Alhamdulillah, duit masuk lagi. Memang seronok buat duit dengan Job Di Rumah ni. Duduk di rumah je boleh dapat duit. Dengan sekarang ni semua benda pun nak naik, tarif elektrik naik, gula dah naik, tol pun naik, semua pun nak naik, gaji je yang susah bebenor nak naik, so  kerja sampingan di rumah menjadi pilihan aku. Boleh lah tambah duit poket, ya tak?. 😀 Ok, untuk sesiapa yang nak buat duit dari rumah dan tambah pendapatan sampingan dengan kerja part time di rumah je, boleh lah klik sini untuk join Job Di Rumah...

[REVIEW] TESTIMONI EPHYRA MINUMAN KOLAGEN KELUARAN OCEANLIFE2U

Alhamdulillah, dah sebulan ni dapat minum Ephyra, minuman kolagen yang kaya dengan vitamin C dan 9 keajaiban alam semulajadi (kolagen ikan laut dalam, acai beri, astaxanthin, L-glutathione, acerolla cherry, serbuk tomato, bunga marigold, superberry dan gam akasia). Terima kasih kepada Eyriqazz dan Oceanlife2u yang memberi peluang kepada aku mencuba Ephyra ni untuk 40 hari First Impression First impression, sebaik sahaja buka bungkusan yang Ephyra hantar, aku dah teruja dah dengan kotaknya yang cantik. Packaging sachet juga cantik. Ok, memang rasa tak sabar nak consume Ephyra, tapi memandangkan waktu terima parcel Ephyra ni, dah tengah hari, dan aku pun dah bersarapan, jadi tertundalah hasrat di hati. Esoknya, pagi-pagi sebelum sarapan, memang Ephyra lah yang aku terjah dulu. Dah tak sabar nak rasa lah katakan, sebab sana sini orang dok cakap Ephyra ni sedap. So, nak lah juga rasa, kan ^_^ Rasa Ephyra ni, masam. Macam sunquick je rasanya. Tapi sedap lah. Aku suka je minum Ephyra ni. Memandangkan aku tak dapat shaker dan tak ada pun shaker, so aku kacau je Ephyra ni dengan sudu. Sambil kacau tu aku selawat, baca Al-Fatihah, doa. Review aku ni adalah berdasarkan pada senarai khasiat pengambilan yang terdapat dalam flyers Ephyra yang diterima sekali dengan pack premium dan trial pack. Tapi, aku dah rangkumkan khasiat ini mengikut kategori yang difikirkan sesuai. Senang nak bandingkan, apa yang Ephyra janjikan khasiatnya dengan hasil pengalaman aku sendiri. Hehe… Khasiat Pengambilan Ephyra vs Pengalaman Sendiri   1. Kulit (lebih anjal, lebih lembap & halus, tona kulit menjadi sekata, melicin, mencerah dan menegangkan kulit – anti penuaan) Yang ni aku setujuuuu sangat. Sebab kakak aku kata, muka aku nampak...