Ramadhan Giveaway by ZZ

Semalam selamat join GA ke-5.

So, now GA ke-6 pula.

Penutup. Cukuplah ni 6 GA. Lepas ni siapkan entri contest pula. icon biggrin Ramadhan Giveaway by ZZ

cats Ramadhan Giveaway by ZZ

Hadiah untuk pemenang:

Pemenang Pertama: Baju Muslimah (RM55-RM60)

Pemenang Kedua: Tudung Awning (RM45-RM50)

Pemenang Ketiga: Shawl atau Tudung Bawal (RM35-RM40)

Pemenang Keempat: Shawl atau Tudung Bawal (RM25-RM30)

Pemenang Kelima: Shawl atau Tudung Bawal (RM15-RM20)

5 pemenang saguhati: Topup bernilai RM10

PEMENANG DIPILIH SECARA RANDOM.ORG.

*Giveaway ini akan terbatal sekiranya peserta kurang dari 100*
So, taglah ramai rakan anda.

Giveaway ini berlangsung dari 12 Julai 2013 sehingga 30 Julai 2013

Pemenang akan diumumkan pada 31 Julai.

Ramai dah join. Don’t worry.

Nak join? Klik je banner tu. Macam biasalah kan ^_^

4 comments

GA Ramadhan Abylla

Ok, GA ke-4 settled.

Now join GA ke-5:

1044829 10151528933344607 641197055 n+copy GA Ramadhan Abylla

GA yang ni senang je. Takde kena like dan follow banyak-banyak blog or page macam GA lain yang aku join.

MULA : 12 Julai 2013 (00:00AM)
TAMAT : 30 Julai 2013 (00:00PM)

Pemenang akan di umumkan pada 2 Ogos 2013

Nak join?. Macam biasa klik je banner di atas tu.

4 comments

SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

shawl adreena tudung shawl half moon double layer

Shawl Adreena ni sebenarnya tudung shawl half moon double layer. Ianya labuh walaupun dah dililit di kepala. Tahap labuh boleh diadjust.  Memang senang nak menggayakan tudung ni. Aku tak risau sangat kalau bila lilit dia jadi pendek ke, sebab memang tudung ni besar, 175 cm x 64 cm.  Dah lilit pun masih menutupi dada, belakang pun tak pendek.

tudung%2520shawl%2520half%2520moon%2520double%2520layer%2520labuh%2520cara%2520pakai SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Cara pemakaian shawl adreena ni tak susah, sekali lilit je pun. Actually, macam-macam cara boleh gayakan shawl ni. Yang lagi best, tudung ni dijahit double layer. So, boleh flip sama ada nak pakai warna depan atau warna belakang. Kalau warna depan jadi ada 2 layer lah, kalau warna belakang, jadi 1 layer je. Tudung ni didatangkan dengan 10 kombinasi warna.

Material: Chiffon Silk

Shape: Halfmoon (Double Layer)

Size:  + – 175 cm x 64 cm

ADC III 001 Black+Royal Green SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color: Black & Royal Green

Code: ADC-III-001 (SOLD OUT)

ADC III 002%2520Dark%2520Cream%2520%252B%2520Maroon SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color: Dark Cream + Maroon

Code: ADC-III-002 (SOLD OUT)

ADC III 003%2520Royal%2520Blue%2520%252B%2520Grey SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Royal Blue + Grey

Code : ADC-III-003 (SOLD OUT)

ADC III 004%2520Mint%2520Green%2520%252B%2520Peach SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Mint Green + Peach

Code : ADC-III-004 (SOLD OUT)

ADC III 005%2520Soft%2520Pink%2520%252B%2520Baby%2520Blue SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Soft Pink + Baby Blue

Code : ADC-III-005 (SOLD OUT)

ADC III 006%2520Dark%2520Turquoise%2520%252B%2520Deep%2520Purple SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Dark Turquoise + Deep Purple

Code : ADC-III-006 (SOLD OUT)

ADC III 007%2520Dark%2520Choc%2520%252B%2520Light%2520Brown SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Dark Choc + Light Brown

Code : ADC-III-007 (SOLD OUT)

ADC III 008%2520Light%2520Yellow%2520%252B%2520Turquoise SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Light Yellow + Turquoise

Code : ADC-III-008 (SOLD OUT)

 

ADC III 009%2520Light%2520Purple%2520%252B%2520Apple%2520Green SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Light Purple + Apple Green

Code : ADC-III-009 (SOLD OUT)

ADC III 010%2520Peach%2520%252B%2520Greyish%2520Brown SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Color : Peach + Greyish Brown

Code : ADC-III-010 (SOLD OUT)

.

.

Scroll ke bawah untuk stok terbaru!

Owh, ok. Tudung ni dapat sambutan yang hangat sangat. Ramai yang suka pakai tudung ni. Stok untuk tudung shawl halfmoon adreena yang kat atas ni semua dah habis. (Sold Out).

Sekarang ni ada stok baru, halfmoon double layer juga, tapi cara pemakaian dia sama macam tudung bawal, just pin di bahagian kanan dan kiri bahu. Simple je. Lebih simple dari Shawl Adreena di atas ni. Aku bab-bab pakai tudung simple-simple ni memang aku suka.

Meh tengok koleksi halfmoon double layer ni. Diperbuat daripada kain Chiffon juga. Harga pun murah. Memang mampu milik.

Ada 3 saiz iaitu M, L dan XL.

——-
Saiz
——-

M (Dagu ke bawah 17 Inci) – RM 65
L (Dagu Ke bawah 19 Inci) - RM 65
XL (Dagu ke bawah 21 inci) - RM89

Postage = RM 6.

PERCUMA postage jika order 2 helai ke atas.

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520pink%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Kod : Halfmoon Labuh 001

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520light%2520pink%2520dark%2520pink%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Kod : Halfmoon Labuh 002

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520light%2520purple%2520dark%2520purple%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Kod : Halfmoon Labuh 003

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520lilac%2520pink%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

 Kod : Halfmoon Labuh 004

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520oren%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

 Kod : Halfmoon Labuh 005

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520coklat%2520dark%2520coklat%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

 Kod : Halfmoon Labuh 006

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520kelabu%2520hitam%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

 Kod : Halfmoon Labuh 007

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520kelabu%2520purple%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Kod : Halfmoon Labuh 008

tudung%2520halfmoon%2520double%2520layer%2520plain%2520pink%2520biru%2520fareehan SHAWL ADREENA TUDUNG SHAWL HALFMOON DOUBLE LAYER YANG LABUH

Kod : Halfmoon Labuh 009

——–

HARGA

———

M (Dagu ke bawah 17 Inci) – RM 65

L (Dagu Ke bawah 19 Inci) - RM 65

XL (Dagu ke bawah 21 inci) - RM89

Postage = RM 6.

PERCUMA postage jika order 2 helai ke atas.

p/s: Inner dijual berasingan. Model menggunakan inner magik.

Minat nak menggayakan tudung ni?

SMS/Wasap <Kod Tudung> ke 019 – 626 3820

untuk pertanyaan dan urusan pembelian ^_^.

2 comments

Double Trouble Giveaway 2013 by SPB & SyahirahFS

Yeay. GA ke-3 settle join semalam.

Masa untuk join GA ke-4 ni pula.

Amboi! Banyaknya join GA. Biasalah aku, bila tiba angin monsun GA melanda, memang banyak lah aku join.
 
Double Trouble Giveaway 2013 by Syan Punya Belog & SyahirahFS.

banner2 Double Trouble Giveaway 2013 by SPB & SyahirahFS
Klik banner untuk JOIN!

 

Di Sponsor oleh :
 
++100 HADIAH UNTUK DIMENANGI!!
 
 
Banyak hadiah ok! 100 ok! Jom join. Klik je banner.
Tarikh tutup : 22 Julai 2013.
Masih ada masa untuk join!
1 comment

MELAYU BOLEH

melayu boleh tan sri syed mokhtar al-bukhari

MELAYU BOLEH

 

Melayu Boleh!. Ya, Melayu Boleh!. Kenapa pula orang Melayu tak boleh maju?. Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukari kata, “Tiada sebab kenapa orang Melayu tak boleh maju”.

melayu boleh tan sri syed mokhtar al bukhari MELAYU BOLEH

Tapi masalahnya orang Melayu ni banyak yang PHD. Bukan PhD Doktor Falsafah tu. Kalau PhD Doktor Falsafah tu memang bagus. Tapi ni PHD “Penyakit Hasad Dengki”. Memang tak bagus sama sekali.

Bila Nampak orang Melayu baru je nak buka bisnes, dah didoakanya orang tu gulung tikar. Kalau pun tak nak support bisnes orang tu, tapi sekurang-kurangnya doakanlah yang baik-baik. Ni satu masalah besar kenapa orang Melayu susah nak maju. Nampak orang Melayu nak maju sikit, siaplah didengkinya. Orang macam ni, Dr. Azizan Osman panggil “biawak”.

bukan+senang+nak+senang+orang+kita MELAYU BOLEH

Hakikatnya, kalau nak berjaya, kita kena abaikan sikap biawak orang lain dan juga sikap biawak yang ada dalam diri sendiri. Ye lah, kadang-kala bila kita nak melakukan satu perkara kebaikan, dalam hati sendiri pun mulalah berkata-kata. “Eh, boleh ke aku buat macam ni. Nanti orang kata apa pula”.. bla..bla… blaa.. dan sebagainya. Maka, biawak dalam diri juga perlu dimansuhkan!. Nyah kau biawak! Pergi jauh-jauh!. Ya, orang Melayu boleh atasi sifat biawak ini.

Robert+Kiyosaki+Melayu+Boleh MELAYU BOLEH

Melayu boleh!. Orang Melayu yang berjaya takkan takut dengan kegagalan kerana kegagalan adalah antara proses untuk berjaya. Kita kena bangkit dari kegagalan. Sekali gagal, tidak bermaknanya gagal selama-lamanya. Melayu boleh terus maju ke hadapan seiring dengan kejayaan dan kemajuan bangsa lain.

melayu+boleh+kata kata+motivasi+irfan+khairi MELAYU BOLEH

Ya, Melayu boleh. Jika orang Melayu terus berusaha tanpa memberikan alasan dan tidak mudah putus asa.

Melayu Boleh!. Hang Tuah kata, “takkan hilang Melayu di dunia”. Melayu Boleh!

9 comments

GA Ramadhan Raya by Emas Putih

Semalam join GA ke-2.
Hari ni GA ke-3 untuk bulan Ramadhan ini.
Nak menang hadiah ohsem-ohsem dari GA Emas Putih ni ^_^
Butterfly on Pink Rose flower wallpapers flowers wallpapers bloom floral blossom posy 1920x1080 GA Ramadhan Raya by Emas Putih
Hadiah
Top Referral – RM50
84 Hadiah untuk dimenangi
 
Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)
 
Join laju-laju untuk menang 85 hadiah yang sungguh ohsem!.
Klik je banner untuk join!.
1 comment