UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband zte mf190

Tak tahu hujung pangkal, dengan tak ada ribut, tak ada petir, tiba-tiba rosak pula modem broadband maxis Huawei yang aku dah gunakan 3 tahun ni. Modem ni mula bengong masa aku kat kampung, balik raya haji hari minggu lepas.

Aku cuba lah masukkan sim kad broadband Umobile mak aku dalam modem ni, tengok-tengok ada connection, tapi Internet Explorer, Mozilla Firefox semua kosong je, tak ada apa yang display. Dia loading je tak habis-habis. Boring lah aku macam tu kan. Aku tekan pangkah je lah.

Bila aku masukkan simkad Digi aku dalam modem tu pun, sama juga hasilnya. Masa tu aku ingat sebab quota simkad aku memang dah nak habis, tu yang slow loading. Tapi bila aku dah balik ke universiti, pasang sim kad broadband Digi yang baru aku beli, tak boleh juga loading. Owh, geramnya. Aku pun call lah hotline Digi. Payah juga nak bercakap dengan operator. Busy.

Akhirnya dapat juga cakap dengan operator setelah dail beberapa kali dan menunggu lama juga. Berapa minit tah total aku tunggu, tak timing lah pula. Ding dong ding dong… bla bla bla… operator reset kan no sim aku. Lepas tu still lagi tak boleh. Tapi operator cakap tengok connection ni ada. Sepatutnya boleh. Mungkin modem rosak. Alamak! icon sad UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband huawei e1552 syaisya dot com UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

modem broadband Huawei E1552

So, aku cari lah modem baru. Nak beli. Malas nak pi Maxis centre untuk minta technician check modem tu, sebab agak jauh Maxis Centre dari tempat aku. Kat JB ni, Maxis Centre kat Taman Molek. Umobile Centre, Celcom Centre, semua pun kat sana lah.

Dalam pencarian modem ni, memang aku cari modem broadband yang unlocked siap-siap. Senang nanti, semua sim kad pun aku boleh sumbat. Kalau yang lock, macam modem broadband Celcom yang mak aku guna, dah lock, bila aku try unlocked guna no yang aku dapatkan dari software, tak boleh pula. Kena block kot modem tu. Nak kata no IMEI salah, betul dah. Modem yang aku beli ni, nak masukkan Maxis pun boleh, Celcom, Digi, Umobile atau lain-lain sim kad Pre-paid dan Post-paid pun boleh.

So, modem broadband maxis baru yang aku pakai ni memang dah siap-siap unlock. Modem ni Model ZTE MF190.  Speed boleh mencecah sehingga 7.2 Mbps. So far, dah beberapa hari aku pakai modem ni ok, tak ada apa-apa masalah. Siap ada warranty lagi tu, 3 bulan.

kelajuan modem broadband unlocked boleh masuk semua sim kad ZTE MF190 UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

Ni lah dia modem yang aku gunakan. Menggantikan modem Huawei E1552 Maxis yang aku gunakan sebelum ni, yang sempat berkhidmat dengan aku 3 tahun je. Modem baru yang aku guna ni, ZTE MF190 ni, sama je macam Huawei. Cuma design dia je lain sikit.

modem broadband zte mf190 syaisya dot com UNLOCKED MAXIS BROADBAND MODEM ZTE MF190

Unlocked modem broadband ZTE MF190

Modem yang aku beli ni pun tak mahal. Memang aku cari yang murah je. Jenuh juga lah mencari sampai rasa macam nak tension juga lah.

Modem broadband unlocked ni boleh didapati di >> Modem Broadband Unlocked Murah.

Atau boleh SMS / Whatsapp  019 – 6263 820. Harga RM 60 je.

20 comments

APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging

langkah langkah membina pendapatan pasif bebas kewangan APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging

Sejak berblogging 3 tahun yang lalu, banyak yang telah aku belajar tentang buat duit dengan blogging. Walaupun tujuan asal aku buat blog bukanlah untuk buat duit dengan blog, tetapi setelah 5 bulan aku berblogging, aku mula belajar cara-cara untuk buat duit dengan blogging.

Buat Duit Dengan Nuffnang

Ya. Benda pertama yang aku belajar buat duit dengan blog ialah buat duit dengan Nuffnang. Tapi pada masa tu, target aku bukannya nak dapat duit dengan iklan yang ada di Nuffnang. Fokus aku masa tu ialah untuk dapatkan duit RM 30 untuk setiap entri yang dihasilkan. Ketika itu, ada projek Alpha Nuffnang. 30 orang pertama yang berjaya submit entri blog berdasarkan tajuk yang diberi akan dapat RM30.

Masa tu tengok blogger-blogger dapat duit dari projek tu, best je. Aku pun nak lah, tapi tak pernah dapat. Sebab tajuk entri selalu keluar masa aku tengah kerja. Bila aku balik kerja, cek kat website Nuffnang, dah ramai dah hantar. Huhu… habis quota sudah. Jadi, tak dapatlah aku merasa duit Nuffnang dari Projek Alpha tu sampai ke sudah. Huhuu… Sedih juga lah, sebab memang aku nak duit tu kan. Tak lama lepas aku join Nuffnang tu, projek Alpha tu pun tamat.

Tapi, walaupun aku tak dapat sesen pun dari Projek Alpha tu, aku dapat duit dari iklan Nuffnang yang tersiar di blog. Masa tu rasa memang best juga lah. Walaupun baru 5 hari join Nuffnang, aku dah dapat duit dari Nuffnang. Itulah duit dari blog yang pertama yang aku dapat, iaitu 50 sen. ^_^ Of course aku rasa happy sebab aku ada terbaca yang ada blogger yang dah setahun pasang iklan Nuffnang pun masih lagi tak dapat duit dari Nuffnang.

Apa rahsia untuk dapat iklan Nuffnang?. Owh, itu aku pun tak tahu kenapa aku pasang je iklan Nuffnang, dapat duit terus pada minggu pertama usia akaun Nuffnang aku. Mungkin sebab trafik juga kot. Aku ada juga terbaca blogger lain bagi tips. Walaupun Nuffnang tak kenakan syarat trafik, tapi lebih baik bila trafik blog dah cecah 100 UV (unique visitor) sehari, barulah apply Nuffnang. Wallahualam. Sejauh mana betul tip ni aku pun tak tahu. Kena test lah.

Kemudian, lepas satu-satu iklan Nuffnang muncul di blog aku ni sehingga aku dapat BE (buffered earning). Yang ni lagi best lah, sebab Nuffnang beli trafik kita. Tak lah harapkan orang klik iklan baru dapat duit. Orang masuk je dalam blog kita, dah dapat duit terus. Cuma, berapa banyak trafik yang Nuffnang beli tu, memang tak tahu.

Ada BE yang nilainya besar, ada juga yang nilainya kecil. Mula-mula memang dapat BE yang ciput-ciput je. Dapatlah RM 1+, RM 3+, RM 6+ untuk 1 BE. Tapi lama-lama, boleh dapat sehingga berpuluh-puluh ringgit untuk 1 BE.

Best?. Memang best lah. Sehinggalah satu kejadian di mana earning ku dipotong separuh sebab yang aku sendiri pun tak tahu. Aku hantar tiket pada Nuffnang, Nuffnang kata sebab aku ada tukar template. Erk… aku rasa konfius dan kecewa.
Disebabkan kekecawaan ini (bukan kekecewaan yang pertama sebenarnya aku dan Nuffnang),sebab dah beberapa kali kena potong earning tak pasal-pasal, maka aku mula mencari alternatif lain untuk mendapatkan duit dengan blogging.

Ya, memang aku buat blog bukan semata-mata untuk dapat duit. Cuma, bila aku dah dapat, Nuffnang dah beri, tapi dipotong separuh earning tu, aku jadi rasa sakit hati. Dah dah diberi lepas tu tarik balik. Lain lah kalau memang tak diberi terus. Aku ok je, tak meminta pun.

Frust punya pasal. aku pun cari jalan lain. Yang mana aku nampak, yang ni lagi masyuk Apa dia?. Affiliate lah. Promote ebook je. Aku mengkaji dan belajar buat duit dengan affiliate dari seorang blogger tauke cendol banting ni. Dia juga penulis ebook buat duit dengan affiliate menggunakan teknik SEO yang sangat istimewa.

Buat Duit Dengan Affiliate

Buat duit dengan affiliate bukanlah perkara yang mudah bagi aku. Tapi memang boleh dapat duit dengan mudah melalui program affiliate ni. Apa perkara pun yang kita nak buat, perlu ada ilmu dulu. Kena belajar. Banyak yang aku pelajari melalu program cabaran-cabaran affiliate yang aku sertai. Dari situ, aku mula berfikir dan mengkaji bagaimana caranya otai-otai affiliate berjaya buat duit sehingga 30 ribu dalam hanya seminggu je. Waduh, masyuk sungguh.

Buat duit dengan affiliate menggunakan blog memang ada cabarannya yang tersendiri. Mula-mula tu, memang sampai nak menangis aku, tengok penat-penat buat entri tapi tak ada 1 sales pun yang masuk.

Aku ubah-ubah entri, aku belajar macam mana nak buat entri yang boleh menjual sehingga lah pecah telur. Maksudnya, sehingga lah sales terhasil. PEcah angka kosong di dashboard affiliate tu. Masa tu rasa gembira tak terkata. Sales pertama yang kemudiannya menghasilkan jualan yang berikutnya.

Bahagia, gembira, bila dapat RM 1k lebih dalam masa seminggu je. Ya, sebab tu aku kata lebih masyuk buat duit dengan affiliate. Nuffnang, 2 tahu baru aku boleh dapat RM 1k +. Sebab aku tak pernah dapat Sponsored Post dari Nuffnang. Kalau nak buat duit masyuk dengan Nuffnang, kena dapatkan sponsored post lah. icon smile APA YANG SAYA BELAJAR TENTANG BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

Apapun, walaupun aku mengajuk dengan Nuffnang, aku tak terfikir lagi untuk menceraikan Nuffnang. Sehingga ke hari ni pun, aku masih lagi dapat duit dari Nuffnang. Walaupun tak banyak, tapi Alhamdulillah. Boleh lah buat bayar hosting setiap tahun. Memang rasa berterima kasih sangat dengan Nuffnang. Sebab kejadian-kejadian tu lah. aku buka mata untuk mencari peluang lain.

Setiap yang berlaku ada hikmahnya, kan ^_^.  Pengalaman buat duit dengan blog memang best!

6 comments

TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

tip pilih coli bra yang sesuai untuk ibu mengandung

Ketika mengandung, perubahan saiz dan bentuk payudara akan berlaku. Ini kerana sewaktu mengandung buah dada membina tisu-tisu yang lebih banyak untuk memuatkan kelenjar-kelenjar susu.

Terdapat pelbagai jenis bra / coli untuk wanita-wanita mengandung atau yang sedang menyusukan.  Pemakaian coli semasa mengandung atau ketika menyusukan bayi adalah pilihan peribadi seseorang wanita. Walau bagaimanapun, memakai coli yang memberi sokongan boleh mengurangkan penarikan tisu yang boleh menyebabkan buah dada menjadi kendur. Wanita yang mempunyai buah dada yang besar secara amnya akan berasa lebih selesa jika memakai coli.

tip pilih coli bra yang sesuai untuk ibu mengandung TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

 

Coli Berdawai Tidak Sesuai Untuk Ibu Mengandung / Menyusukan Bayi

Ramai wanita suka memakai coli berdawai. Apabila  diberitahu coli berdawai tidak digalakkan dipakai ketika mengandung atau semasa menyusukan bayi, mereka jadi keliru. Sebab utamanya ialah kerana bentuk buah dada anda sedang berubah. Semasa menyusukan anak, saiz buah dada boleh bertambah atau berkurangan pada waktu siang, kerana susu sedang giat dihasilkan dan dikeluarkan.

Pengumpulan cecair pada akhir kandungan juga boleh menyebabkan buah dada membengkak. Walaupun sedikit sahaja perubahan saiz berlaku, coli berdawai yang keras boleh menekan buah dada yang sedang membesar. Tekanan ini menyebabkan saluran susu tersekat.

Walau bagaimanapun, sekarang ini, terdapat coli penyusuan yang mempunyai sokongan plastik yang fleksibel yang hampir sama dengan dawai. Ia direka untuk mengembang dan bertukar kedudukan, sejajar dengan perubahan bentuk  buah dada.

Coli Yang Sesuai Untuk Menyusukan Bayi

Coli yang direka untuk wanita mengandung juga boleh digunakan oleh wanita yang menyusukan. Coli mengandung dan coli menyusukan sebenarnya adalah sama.

Tip Memilih Coli Untuk Ibu Yang Menyusukan Anak

  • Ketika memilih bra, cuba buka dan tutup cawannya. Kebanyakan coli boleh dibuka untuk menyusukan dan sesetengahnya lebih mudah digunakan daripada yang lain.
  • Carilah coli yang boleh dibuka keseluruhan cawannya, berbanding dengan jenis “pintu bumbung” yang boleh menekan buah dada semasa penyusuan.
  • Ada juga jenis coli : yang mempunyai kancing dihadapan dan bahu.

bra boleh buka depan untuk susukan bayi TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Cara Jaga Coli / Bra

Penjagaan coli yang baik membolehkan coli anda bertahan lama sepanjang anda mengandung dan juga beberapa bulan selepas itu. Oleh itu, anda haruslah menjaganya dengan baik.
  • Dapatkan sekurang-kurangnya dua atau tiga pasang coli kerana susu anda perlu lebih kerap menukarkannya dengan kerap kerana kadangkala susu anda meleleh.
  • Basuh coli dengan tangan dan dengan sedikit sabun. Tidak perlu merendamnya dalam peluntur atau cecair berubat kerana ini akan melemahkan fabrik dan boleh menyebabkan kegatalan kulit.

 

Waktu Yang Sesuai Untuk Bertukar Bra Yang Sesuai Ketika Mengandung

 

Buah dada akan mula bersedia menghasilkan susu pada awal kandungan. Bagi sesetengah wanita, buah dada mereka akan membesar lebih awal daripada wanita yang lain. Oleh itu, waktu yang sesuai untuk bertukar bra adalah berbeza untuk setiap wanita.

Secara amnya, perubahan akan berlaku sekitar empat bulan (16 minggu kandungan) dan inilah masanya yang sesuai untuk mencari coli mengandung, jika belum mula memakainya.

Anda boleh memakai genie bra yang sangat laris di pasaran sekarang ini. Ramai yang suka memakai genie bra ini kerana ianya sangat selesa dan menyerap peluh.  Selain dari itu, bentuknya yang tak bertali seperti sport bra menampakkan bahagian payudara dan belakang badan kelihatan kemas (lemak-lemak berlebihan di belakang badan tidak kelihatan).

genie bra classic no box TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Genie Bra Classic Box as seen on tv original murah TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

Sekotak mengandungi 3 helai (warna beige, putih dan hitam). Harganya juga berpatutan iaitu RM 65 untuk Semenanjung dan RM 70 untuk Sabah dan Sarawak. Kos penghantaran pula adalah PERCUMA. Genie Bra ini didatangkan dengan 5 saiz yang berbeza iaitu saiz S, M, L, XL dan XXL Anda boleh hubungi / SMS / WhatsApp ke 019 – 6263 820 untuk mendapatkan genie bra ini.

saiz genie bra TIP PILIH BRA UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

0 comments

SET UP KEDAI ONLINE E-COMMERCE PERCUMA

genie bra slimming suit bengkung lengan arm shapper

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga aku set up kedai online e-commerce sendiri dengan PERCUMA menggunakan ecwid. Salah satu target aku tahun ini ialah ada produk sendiri dan online store sendiri. Kini, e-commerce online store aku yang pertama telah pun siap. icon smile SET UP KEDAI ONLINE E COMMERCE PERCUMA

Ya, aku tahu, kalau upah orang lagi senang. Jimat masa dan tenaga. Tapi aku suka buat sendiri. Satu kepuasan bagi aku. Self satisfaction. Dan lagi satu, aku rasa added value pada diri sendiri. Sebab aku dah reti buat 1 lagi benda. Hehe… Skill baru lah ni kiranya. ^_^

Anyway, kedai online ni aku letakkan dalam menu di blog ini. Aku jual genie bra, slimming suit dan arm shapper (bengkung lengan). Simple je kedai ni. Nak setup pun tak susah memandangkan aku pernah set up kedai e-commerce juga sebelum ni di laman web 1nita dengan di guide oleh Noorizam Shah (pakar ebay). Cuma aku kurang berminat dengan kedai online aku yang kat laman web 1nita tu. Tapi ada juga lah sales datang dari laman web tu.

genie bra slimming suit bengkung lengan arm shapper SET UP KEDAI ONLINE E COMMERCE PERCUMA

Genie Bra, Slimming Suit dan Arm Shapper

Tak lama pun masa yang diambil untuk set up kedai online ni. Sebab memang simple cara set up e-commerce online store di ecwid ni. Buat malam tadi, memandangkan mata dah mengantuk time tu, so pergerakan pun slow sikit. Kalau tak malam tadi lagi dah siap kedai online ni. Total adalah dalam 6 jam untuk siapkannya.

Meh datang kedai online aku ni. Cuci mata pun boleh. Klik je link di bawah ini :

Genie Bra Original Murah

4 comments

CARA MEMOHON JAWATAN JURURAWAT U29 MELALUI SPA

jawatan kosong jururawat gred U29 Panduan Permohonan Jururawat Temuduga Resume CARA MEMOHON JAWATAN JURURAWAT U29 MELALUI SPA

Ramai yang nak jadi jururawat. Walaupun aku bukan jururawat, tapi nak share juga info yang aku dapat melalui carian di google mengenai cara mohon kerja jururawat gred U29. Sekarang ni, SPA sedang mencari calon untuk mengisi 2,750 jawatan kosong jururawat gred U29 untuk KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia).

Sebelum mohon jawatan jururawat U29 ni, meh tengok dulu kelulusan yang diperlukan dan syarat yang dikehendaki.

 

Syarat Lantikan Jururawat Gred U29

  • Memiliki Diploma Kejururawatan daripada Kolej Latihan Kementerian Kesihatan Malaysia, Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia; dan
  • Telah berdaftar dengan Lembaga Jururawat Malaysia.
  • Lulus Bahasa Malaysia (termasuk lulus Ujian Lisan) di peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

 

Cara Mohon Kerja Jururawat U29 di SPA

Jika anda memenuhi semua syarat, boleh lah mula memohon jawatan jururawat di laman web SPA ini >> Laman Web SPA <<. Cepat-cepat isi borang sebelum 13 Oktober 2013 ini.

 

Saya dah cuba apply jawatan jururawat ni , tapi tak berjaya!

Sepanjang pemerhatian aku, ramai juga yang dah cuba apply, tapi permohonan tak berjaya. Ada juga bila dah mohon, tapi permohonan tak melepasi syarat. Macam-macam lah kan. Aku terjumpa e-buku Panduan Lengkap Kerjaya Jururawat ni. Dalam panduan ini mengandungi cara permohonan untuk lepasan SPM dan juga untuk lepasan Diploma.

e-buku panduan ini menerangkan secara terperinci :

  • Bagaimana Membuat Permohonan Untuk Lepasan SPM dan Diploma ?
  • Apakah Langkah Terbaik Untuk Mengisi Borang Permohonan?
  • Tujuan Utama Memohon, Pelan Tindakan Dan Banyak Lagi.
  • Maklumat Am Untuk Anda Mengenai Permohonan Kerjaya.
  • Panduan ‘Step-By-Step’ Bagaimana Mengisi Borang ONLINE.
  • Maklumat Permohonan Sebenar Untuk Kemasukan Terkini!
  • Dan Banyak Lagi Maklumat Sulit Yang Tidak Boleh Di Nyatakan Di Sini.

e buku panduan kerjaya jururawat cara mohon jawatan jururawat CARA MEMOHON JAWATAN JURURAWAT U29 MELALUI SPA

Kesemua e-buku ini berharga RM 40 sahaja. Dengan pelaburan RM 40 ini sahaja, disamping dapat panduan lengkap untuk berjaya memohon jawatan Jururawat, anda juga dapat kesemua yang disenaraikan di bawah ini :

1. Panduan Asas Kerjaya Jururawat

  • Sejarah Sebenar Kerjaya Sebagai Seorang Jururawat.
  • Tugas Dan Tanggungjawab Sebagai Seorang Jururawat.
  • Keistimewaan dan Kelebihan Menjadi Jururawat Kerajaan.
  • Mentaliti Yang Diperlukan Sebagai Seorang Jururawat.
  • Pengakuan Penulis Sendiri Mengenai Bidang Jururawat.

 

2. Panduan Lengkap Temuduga

  • Persediaan Sebelum, Semasa dan Selepas Di Temuduga.
  • Teknik Sebenar ‘Mengambil Hati’ Si Penemuduga.
  • Himpunan Doa-Doa Yang Berkaitan Supaya Anda Lebih Yakin!
  • Beberapa Cara Penting Untuk Mendapat Restu Ibu Bapa.
  • Cara Menjawab Soalan Temuduga Dengan Berhemah.
  • Penampilan Yang Perlu Untuk Anda Menghadiri Temuduga.
  • Dan Banyak Lagi Maklumat Sulit Yang Tidak Boleh Di Nyatakan Di Sini.

 

3. Panduan Penulisan Resume

  • Pengenalan Apa Itu RESUME Kerjaya.
  • Persiapan Terbaik Untuk Mula Menulis RESUME.
  • Persediaan Yang Perlu Ada Sebelum Menulis RESUME.
  • Panduan Menulis RESUME Yang Berkualiti
  • Himpunan Contoh-Contoh RESUME Yang Berjaya.
  • Dan Banyak Lagi Maklumat Sulit Yang Tidak Boleh Di Nyatakan Di Sini.

 

4. Soalan Lazim Temuduga Jururawat

  • Himpunan SOALAN-SOALAN temuduga yang lengkap
  • Dirujuk sendiri dari Para Penemuduga.
  • Skema Jawapan yang tepat dan padat untuk menjawab temuduga.

 

Oh, ada lagi!.  Sekiranya anda membuat pembelian, anda akan mendapat BONUS:

 “Cara Memohon Jururawat Di Hospital Swasta Dengan Mudah!”

bonus mega cara memohon jururawat di hospital swasta dengan mudah CARA MEMOHON JAWATAN JURURAWAT U29 MELALUI SPA

Banyak yang anda akan dapat dengan RM 40 sahaja. Saya kira, ianya satu pelaburan yang berbaloi-baloi untuk anda mendapatkan kerjaya idaman anda. Ramai yang kecewa apabila permohonan tidak dilayan, permohonan tidak menepati syarat. Kalau anda tahu apa rahsianya untuk anda mendapatkan kerjaya idaman anda ini, anda pasti rasa gembira. Tak perlu gusar lagi. Kerana panduan lengkap telah terpampang di depan mata anda. Hanya sahaja anda mahu mendapatkannya atau pun tidak, anda yang menentukannya.

Boleh percaya ke E-Buku Panduan Kerjaya Jururawat ni?

Dalam masa 2 bulan selepas anda membeli dan membaca “E-Buku Panduan Kerjaya Jururawat” ini dan anda rasa anda mahu wang anda semula disebabkan tiada satu pun rahsia yang dikongsikan ini berkesan, maka anda hanya perlu hubungi kami dan kami akan pulangkan kesemua wang pelaburan anda tanpa banyak soal.

Ya, Tanpa Banyak Soal.. Inilah Jaminan Kami!

Jika anda ingin mendapatkan Rujukan Lengkap Kerjaya Jururawat ini, klik link di bawah ini :

Kerjaya Jururawat Adalah Kerjaya Idaman Saya. Saya mahukan Panduan Lengkap Jururawat ini!

 

Beritahu maklumat ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang LIKE di bawah. Sharing is caring icon smile CARA MEMOHON JAWATAN JURURAWAT U29 MELALUI SPA

1 comment

2750 JAWATAN KOSONG JURURAWAT GRED U29 SPA 2013

jawatan kosong jururawat gred U29 Panduan Permohonan Jururawat Temuduga Resume

Maklumat terkini yang diterima, SPA akan melaksanakan urusan pengisian 2,750 kekosongan untuk jawatan jururawat gred U29 bagi Kementerian Kesihatan Malaysia.

Permohonan WAJIB dilakukan melalui borang di laman web SPA sebelum 13 Oktober 2013. Banyak kekosongan ni, rasanya kali ini jawatan ini untuk anda. Isi borang di laman web SPA dan buat persediaan dengan rujukan khusus rahsia sebenar bagaimana anda boleh mula bekerja sebagai JURURAWAT dengan mudah tanpa menggunakan kabel ini :

Panduan Lengkap Kerjaya Jururawat

jawatan kosong jururawat gred U29 Panduan Permohonan Jururawat Temuduga Resume 2750 JAWATAN KOSONG JURURAWAT GRED U29 SPA 2013

Bagi calon yang berkelayakan dan terpilih untuk menghadiri temuduga Jururawat U29, mendapatkan Panduan Temuduga Jururawat U29 Kementerian Kesihatan Malaysia ini merupakan salah satu titik penting dalam menentukan kejayaan dalam temuduga tersebut.

Panduan penting temuduga jururawat U29 2013 ini dibahagikan kepada 6 modul, di mana anda boleh mendapatkan maklumat terkini mengenai kerjaya jururawat.

 6 Modul Panduan Kerjaya Jururawat

 

Modul 1 – Panduan Asas Kerjaya Jururawat

Modul 2 – Permohonan Bagi Lepasan SPM

Modul 3 – Permohonan Bagi Lepasan Diploma

Modul 4 – Panduan Lengkap Temuduga Jururawat

Modul 5 – Panduan Penulisan Resume (Maklumat lengkap menulis resume yang akan menarik hati penemuduga untuk memilih anda)

Modul 6 – Soalan Lazim Temuduga Jururawat

 

Persoalan :

  • Apakah kerjaya JURURAWAT ini sebenarnya, anda kurang faham?
  • Bagaimana anda hendak mula menjadi seorang JURURAWAT ini?
  • Anda tiada idea, apa yang boleh anda buat persediaan sekarang?
  • Bagaimana untuk anda ketahui kerjaya ini amat menyeronokkan?
  • Bagaimana untuk menarik penemuduga untuk memilih anda untuk layak?
  • Bolehkah anda bersaing dengan orang ramai lain yang turut memohon?
  • Anda bukan lulusan kerajaan, boleh ke anda memohon JURURAWAT ini?

Jika persoalan-persoalan di atas bermain di benak fikiran anda, tak perlulah anda pening kepala memikirkannya. Dapatkan sahaja Panduan Lengkap Kerjaya Jururawat ini dengan hanya klik link di bawah ini :

Saya mahu Panduan Lengkap Kerjaya Jururawat ini

Cara Mohon Jururawat Di SPA

Beritahu maklumat ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang LIKE di bawah. Sharing is caring icon smile 2750 JAWATAN KOSONG JURURAWAT GRED U29 SPA 2013

3 comments