2013 Giveaway from Farra Izzaty

Salam Ramadhan.

Ok, ni GA ke-2 aku join dibulan Ramadhan ni.

GA pertama GA ni yang telah selamat dijoin semalam. ^_^

Check it out GA ke-2 ni:

2013GIVEAWAY 2013 Giveaway from Farra Izzaty

“Giveaway ini ditaja oleh ButikPinkku-BawalProject-LShop-MamaAlyaBoutique-ButikEcha-RoseAisya-SuperShopHolic-ButikSyafiqahSofea-ZarithFavour-Cik Amal-FarraIzzaty-”

Pemenang dipilih melalui Cabutan Bertuah dan Top Refferal.
Refferal tertinggi akan memenangi Sepasang Kurung peplum (untuk raya nanti) wehee. Suka tak? Suka tak? icon smile 2013 Giveaway from Farra Izzaty
Giveaway ni mula pada 8/7/2013 – 20/7/2013.
Nak join? Klik je banner di atas icon wink 2013 Giveaway from Farra Izzaty Mana tau ada rezeki boleh dapat baju raya free kan.
p5rn7vb
1 comment

Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

Lama dah tak join contest mahupun GA. Sekarang ni dah datang angin GA & Contest. InsyaAllah, akan join 1 persatu.
GA pertama merasmikan setelah beberapa bulan puasa dari GA dan Contest :

ga+fya Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

KLIK BANNER DAN SIAP.
HANYA UNTUK 7 HARI !
 
JOM JOIN BERAMAI – RAMAI !

 

Hadis riwayat al-Bukhari dan Muslim, yang maknanya :

 

” Apabila datangnya Ramadhan nescaya dibuka pintu-pintu syurga, ditutup pintu-pintu neraka dan diikat syaitan-syaitan “.

Salam Ramadhan Kareem icon smile Giveaway Topup Ramadhan fyapelangi.com

p/s: 40 orang pemenang akan dapat hadiah?. Nak menang hadiah? Klik banner di atas. Tak nak hadiah?. Tak payah buat apa-apa. Tengok je orang lain join dan menang ^_^

Contest berlangsung 10-16 Julai. Cepat join laju-laju. Bubbye.

5 comments

TIP BERBUKA PUASA

kurma bam ara

Tips Berbuka Puasa

kurma bam ara TIP BERBUKA PUASA

Kurma makanan terbaik untuk berbuka puasa

 

Pengambilan makanan di bulan puasa tidak berbeza daripada bulan-bulan yang lain. Pemakanan kita sepatutnya dapat membekalkan tenaga, vitamin dan mineral yang sepatutnya agar dapat menjalankan tugas-tugas harian seperti biasa. Makan secara sihat di bulan puasa adalah penting untuk menghindari beberapa masalah kesihatan yang biasa berlaku di bulan puasa seperti sembelit, makanan tidak hadam, kembung perut, pedih ulu hati dan kandungan gula rendah dalam darah.

 

1. Amalkan asas makan secara sihat

Walaupun berpuasa, kita tetap perlu mengamalkan asas makan secara sihat iaitu makan pelbagai jenis makanan secara sederhana dan seimbang.

Kita mesti mengambil makanan dari semua kumpulan makanan berasaskan Piramid Makanan Malaysia. Ini kerana tidak ada  satu makanan yang dapat membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh kita.

 

2. Makanan kita mestilah mengandungi kumpulan-kumpulan makanan berikut :
- Nasi, roti, bijirin dan hasil bijirin.
- Buah-buahan dan sayur-sayuran
- Ikan, ayam, daging dan kekacang
- Susu dan produk tenusu
- Sedikit minyak, lemak, gula dan  garam

 

3. Jangan makan berlebihan sewaktu berbuka puasa.

Setelah seharian berpuasa, aktiviti gastrik dalam perut akan menurun pada  tahap yang minimum. Apabila kita mengambil makanan semasa berbuka puasa, aktiviti gastrik akan meningkat.

4. Makanlah makanan yang ringan terlebih dahulu

Kebiasaannya kita akan mengambil makanan yang banyak sewaktu berbuka puasa. Ini akan menyebabkan peningkatan asid yang terlalu mendadak. Keadaan ini akan mengakibatkan ketidakselesaan dan boleh menjejaskan kesihatan.

 Makanlah makanan yang ringan terlebih dahulu sewaktu berbuka puasa untuk mengelakkan peningkatan aktiviti gastrik  yang mendadak. Ia juga dapat mengurangkan masalah semasa berpuasa dan kita dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna.

5. Ambil 3 biji buah kurma sebagai makanan pertama sewaktu berbuka puasa.

 Kurma bukan sahaja kaya dengan tenaga, tetapi juga  mengandungi serat, vitamin dan mineral. Kemudian diikuti dengan ½ cawan jus buah-buahan. Selepas itu bolehlah mengambil 1 mangkuk kecil sup sayur berserta dengan  1 atau 2 keping roti. Pengambilan makanan ini dalam kuantiti yang betul boleh mengembalikan paras gula yang rendah dalam darah kepada paras normal.

Walau bagaimanapun hadkan pengambilan makanan yang manis seperti kuih-muih manis, kek dan air manis dalam kuantiti  yang berlebihan sewaktu berbuka puasa.

Pengambilan makanan yang tinggi kandungan gula secara berlebihan boleh mengakibatkan peningkatan berat badan walaupun di bulan puasa.

6. Makan malam yang lebih berat adalah digalakkan sebaik sahaja selesai solat Maghrib.

Hidangan makan malam yang  disarankan ialah 1 ½ cawan nasi putih, 1 ketul ikan atau ayam, 1 cawan sayur campur.

Elakkan makanan yang berminyak dan bersantan. Ambil buah-buahan serta lebihkan minum air kosong. Hidangan lewat malam atau moreh, boleh diambil jika perlu.

Elakkan mengambil makanan yang berat, cukup sekadar snek ringkas seperti kacang, sandwich, yogurt, roti, biskut, 1 atau 2 ketul kuih dan 1 gelas susu.

Lebihkan mengambil air kosong. Pengambilan makanan yang berat seperti mee atau nasi mengakibatkan ketidakselesaan dan boleh  mengganggu tidur.

7. Tingkatkan pengambilan air, buah-buahan serta sayur-sayuran

Sembelit di bulan puasa merupakan masalah yang mungkin boleh berlaku di bulan puasa. Ia berlaku disebabkan kita kurang minum air, kurang mengambil makanan yang berserat serta makan banyak makanan terproses.

Sekiranya mengalami masalah ini, tingkatkan pengambilan air, buah-buahan serta sayur-sayuran. Pastikan mengambil 6-8 gelas  air, 3 hidangan sayur-sayuran dan ½ cawan sayur-sayuran serta 2 biji buah sehari. Pengambilan air juga boleh diambil dalam bentuk jus buah-buahan atau pun sup sayur-sayuran.

Untuk mengelakkan kehilangan air dari badan, kurangkan pengambilan minuman yang mengandungi kafein seperti teh,  kopi atau minuman berkarbonat. Kurangkan kekerapan mengambil makanan segera yang tinggi kandungan lemak dan garam.

Selain daripada itu, lakukan senaman ringan seperti regangan dan berjalan. Ini adalah penting untuk kelancaran sistem penghadaman.

Tip Berbuka Puasa ~ Kredit : Email dari Ikhwan Fahmi

3 comments

SENARAI SUPPLIER DROPSHIP PRODUK BAGUS DIJUAL BULAN RAMADHAN

50 supplier produk ramadhan

Ramadhan dah nak menjelma tak lama lagi. Lepas Ramadhan, Syawal pula datang. Bulan Syawal kita beraya. Bila dah namanya raya, memang banyak duit nak digunakan, kan. Duit raya, duit petrol, duit untuk kuih raya, baju raya… macam-macam lagi lah yang nak kena beli. Semuanya pun perlukan duit.

Walaupun bulan Syawal banyak duit nak digunakan, tapi sepanjang bulan Ramadhan biasanya ramai orang dapat buat duit dengan best nya. Sebab? Banyak sebenarnya produk yang boleh dijual sepanjang bulan Ramadhan. Produk-produk ni memang mendapat permintaan yang tinggi sepanjang Ramadhan.

Bagi yang pandai mengambil kesempatan atas permintaan yang tinggi ni, mesti dapat buat duit raya dengan banyaknya. Masalahnya, tak tahu nak cari supplier kan. Kalau nak menjual, tapi barang takde, tak jumpa supplier yang betul, memang lah terlepas peluang nak buat duit raya banyak-banyak.

50 supplier produk ramadhan SENARAI SUPPLIER DROPSHIP PRODUK BAGUS DIJUAL BULAN RAMADHAN

So, ni Sya jumpa senarai 50 orang supplier produk yang memang HOT sepanjang bulan Ramadhan. Supplier-supplier ni memang dah ditapis ketelusannya. Maksudnya, bukan supplier yang tipu, tapi supplier yang memang betul-betul serius. Nombor telefon dan website supplier semua ada disediakan. Kita just contact je suplier mana yang kita nak berurusan.

Kalau takde duit nak beli secara borong, ada supplier-supplier yang menawarkan dropship. Maksudnya, kita just promote barang, supplier yang akan poskan barang ke customer. Kita dapat komisen atas jualan yang dibuat. Untung atas angin lah senang cakap. Best kan. Inilah cara buit duit tanpa modal yang orang ramai dah dapat banyak untung sekarang ni.

Tekan SINI untuk mendapatkannya.

Ops!. FREE ke list supplier ni?. Jawapannya, ia bukan FREE. List ni kena beli.

Ish.. berbaloi ke beli list supplier ni?

Berbebaloi atau tak, anda yang tentukan sendiri. Kalau anda rasa sayang duit nak keluarkan untuk beli list 50 orang supplier ni dan anda rasa anda boleh cari sendiri supplier-supplier ni, dipersilakan. Boleh lah mula buat carian sendiri. Tengok berapa banyak supplier yang anda boleh dapat dan berapa lama masa yang anda gunakan untuk search satu-satu supplier.

Kalau tak dapat nak cari, senarai 50 supplier ni dapat membantu menjimatkan masa dan tenaga anda. Malah, 50 orang supplier ini memang telah ditapis ketelusannya. Anda hanya perlu pilih supplier dan contact mereka untuk mendapatkan produk mereka. Jauh lebih mudah, kan. Daripada buang masa cari supplier, baik gunakan masa yang ada untuk promosikan dan jual produk-produk tu. Ramadhan cuma ada 30 hari je. Tempoh masa yang sangat singkat sebenarnya.

Oh ya. Sebelum Sya terlupa, selain dari mendapat 50 senarai supplier produk hot Ramadhan ni, anda akan dapat 3 BONUS ni :

BONUS #1 : TEKNIK PEMASARAN FORUM 

  • Senarai forum yang mempunyai bilangan pelawat yang ramai (trafik tinggi) yang boleh anda iklankan dan ramai ingin membelinya.
  • 3 tempat pengiklanan yang dibenarkan di Forum. Teknik ini biasanya digunakan dan ianya hasilkan pendapatan sangat lumayan.
  • Bagaimana anda boleh hasilkan deskripsi jualan yang berpengaruh dan membuatkan bakal pembeli anda berasa RUGI jika tidak membelinya dari anda!. Ayat-ayat jualan ni penting supaya orang teruja untuk beli produk yang anda jual.
  • Penerangan adalah melalui video secara STEP BY STEP dan ianya mudah untuk anda fahami. Kalau baca je mungkin susah nak faham dan mengambil masa. So, dengan adanya video ni, cara nak buat promosi ditunjukkan step by step. Senang nak follow. Tak perlu susah-susah baca.

 

BONUS #2 : TEKNIK PEMASARAN LAMAN WEB IKLAN PERCUMA

  • CASE STUDY bagaimana gunakan laman web iklan PERCUMA untuk bisnes Ramadhan anda nanti.
  • Bagaimana membuat diskripsi iklan yang CONVERT dan ramai orang akan hubungi anda.
  • Bagaimana memanipulasi SEO mudah dari teknik iklan PERCUMA dan iklan masuk first page Google sedangkan walaupun tak mahir sangat tentang SEO ni!.

BONUS #3 : UPDATE LIST TAMBAHAN 

Update ini diberikan PERCUMA setiap minggu bermula dari 10 June 2013 sehingga 20 Julai 2013 mengikut pada bilangan supplier tambahan yang telah dihubungi , tapis 100% dan juga bergantung kepada stok supplier (jika masih ada). Kemungkinan besar sehingga waktu tersebut anda akan memperoleh list supplier antara 70 hingga 100 supplier (tiada jaminan kerana ianya bergantung pada research dan tapisan yang telah dibuat).

  • Dapat senarai list yang TOP SECRET
  • Lepas tu dapat teknik pemasaran KHAS untuk produk-produk bagus dijual di bulan puasa ni
  • Dapat pula BONUS-BONUS teknik pemasaran yang boleh buatkan bisnes di bulan Ramadhan anda tak menang tangan.
  • Memang berbaloi-baloi!  Raya tahun ni, kalau anda betul-betul serius, sesuatu bakal berlaku dalam hidup anda!

Kalau anda serius nak buat duit raya kali ni, jangan tunggu lagi. Dapatkannya SEKARANG di PRODUK HOT RAMADHAN.

Jom buat duit untuk raya ni. Dah dapat duit banyak, boleh lah beri duit raya banyak sikit pada ibu bapa, anak-anak, dapat sedekah banyak kepada anak-anak yatim, asnaf-asnaf…. Best kan. Jika kita ada banyak duit lebih, lebih banyak kita boleh beri pada orang lain. Perniagaan sebagai satu ibadah. icon smile SENARAI SUPPLIER DROPSHIP PRODUK BAGUS DIJUAL BULAN RAMADHAN

Projek Dropship Raya 2013

1 comment

PERNIAGAAN SEBAGAI SATU IBADAH

9 per 10 rezeki dalam perniagaan dalam islam satu ibadah

Perniagaan Sebagai Satu Ibadah

9 per 10 rezeki dalam perniagaan PERNIAGAAN SEBAGAI SATU IBADAH

Bagaimana yang dikatakan perniagaan itu satu ibadah?

Rasulullah S.A.W. sendiri merupakan seorang ahli perniagaan yang berjaya. Ketika beliau menguruskan perniagaan, baginda tidak  pula mengabaikan urusan agama Islam di Mekah dan Madinah.

Apakah perkara-perkara yang perlu diberi perhatian sebagai seorang peniaga?

1. Niat berniaga mesti betul

 Misalnya hatinya berkata begini, “Di tempat ini ramai umat Islam, tidak ada satu kedai runcit pun. Ini hal fardhu kifayah. Jika tidak selesai ertinya semua umat Islam di sini menanggung dosa. Jika begitu saya mahu buka kedai runcit.”

Itu adalah niat yang betul, yang tidak betul hatinya akan berkata, “Saya mahu berniaga supaya untung, bila untung boleh berlagak”

Tidak boleh niat sombong kerana itu niat yang tidak betul.

2. Barang perniagaan sah dan halal menurut Islam

Barangan halal adalah seperti gula, garam, asam, kicap dan keperluan-keperluan lain.

Barang-barang yang tidak boleh jual ialah minuman keras seperti anchor beer, tiger beer, dadah, tiket loteri, rokok dan lain-lain.

3. Perlaksanaan atau pengendalian kedai dijalankan mengikut syariat

Timbangan mesti betul, sukatannya pun betul, tiada unsur penipuan dan tidak ada unsur-unsur riba.

4. Natijah mesti betul

Hasil keuntungan mestilah disalurkan dengan kehendak syariat. Bila mendapat untung, cukup haul maka keluarkan zakat. Bantu fakir miskin, derma masjid dan surau, korban untuk jihad fisabilillah dan sebagainya.

Natijah yang tidak betul ialah digunakan keuntungan dari perniagaan itu ke meja judi, ke tempat hiburan, kelab malam, ke tempat peleseran dan lain-lain lagi.

5. Berniaga jangan sampai tidak solat

Hendak menegakkan fardu kifayah, fardu ain tak payah. Mana boleh fardu ain tak payah, ia lebih utama daripada fardu kifayah. Orang yang berniaga tapi tidak solat, tidak akan mendapat pahala apa-apa. Perniagaan yang diaturkan oleh orang-orang yang tidak solat tidak diterima sebagai ibadah di sisi Allah.

Sebaliknya seorang yang berniaga mengikut syariat dengan menunaikan kelima-lima syarat itu dianggap ia telah berbakti, beribadah dan mengabdikan diri kepada Allah.

Bagi yang nak memulakan perniagaan di bulan Ramadhan Al-Mubarak ini, bolehlah mendapatkan panduan INI. Semoga perniagaan anda diberkatiNya. icon smile PERNIAGAAN SEBAGAI SATU IBADAH

1 comment

RAHSIA MUDAH TARIK REZEKI

Hati saya tersentuh dengan perkongsian daripada Ustaz Asraff Ayob Alhafiz berkenaan RAHSIA mudah menarik rezeki. Sesungguhnya rezeki datangnya daripada Allah, jadi cara yang terbaik untuk mudah dapat rezeki ialah:

“Kalau nak rezeki banyak, tolong jaga ‘hati’ Allah”.

Tonton video ini sampai habis, saya yakin anda pasti belajar sesuatu daripada ilmu yang dikongsikan oleh Ustaz Asraf. Amalkan, InsyaAllah. Pasti dapat result yang anda sendiri tak pernah jangka.

p/s: Selama ini kita banyak bergantung kepada makhluk. Banyak bergantung kepada teknik. Tapi kita lupa, The Power Of Beyond Marketing!.

0 comments