Contoh Soalan PSEE – Penolong Pegawai Tadbir Pengurusan Stor N29 2019

Contoh Soalan PSEE – Penolong Pegawai Tadbir Pengurusan Stor N29 2019

Penolong Pegawai Tadbir N29 untuk sesi exam 25 Oktober dan 31 Oktober 2019. Itu yang anda cari kan? Sebab itu anda sampai ke sini. Tahniah sebab anda sampai ke tempat yang betul dengan artikel update format terkini Oktober 2019.

Jika anda perasan, format soalan Penolong Pegawai Tadbir untuk sesi 2018 berbeza dengan format 2019. Pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dah lakukan perubahan drastik untuk format sesi ini.

Format Exam Online PTN29 2018 vs Format PTN29 2019

.

Format PPT N29 2018;

Seksyen A: Pengetahuan Am

Seksyen B: Daya Menyelesaikan Masalah

.

Format PPT N29 2019

Seksyen A: Daya Menyelesaikan Masalah

Seksyen B: Kefahaman Bahasa Inggeris

Kelihatan macam sama ja. Penilaian 2 (dua) Seksyen tetapi perasan tak ada perubahan. Penilaian PENGETAHUAN AM dibuang dan digantikan dengan  KEFAHAMAN BAHASA INGGERIS.

Jadi jika anda gunakan perkongsian yang dibuat mengenai PPT N29 sesi exam 2018 memang anda akan buang masa. Masa anda akan terbuang dengan baca tip dan trik cara sukses seksyan Pengetahuan Am. Seksyen ini adalah seksyen yang paling banyak makan masa calon sebenarnya.

Syukur, untuk penilaian kali ini pihak SPA dan buang bahagian ini dan digantikan dengan seksyen yang lebih bermakna bagi kami di Tim Infokerjaya dalam nak bantu calon exam Penolong Pegawai Tadbir 2019 atau lebih spesifik Penolong Pegawai Tadbir Stor (pengurusan stor) Kemanterian Kesihatan Malaysia (KKM).

Baiklah, kita terus ke contoh soalan Penolong Pegawai Tadbir N29.

Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 Seksyen A (Daya Menyelesaikan Masalah)

.

Seksyen A adalah berkaitan dengan daya menyelesaikan masalah. Kebanyakan calon mengeluh yang masa yang diberikan sama sekali tidak mencukupi. Ini kerana terdapat konsep matematik yang perlu diingat semula dan soalan yang memerlukan pengiraan dengan pantas dalam masa yang singkat.

Soalan-soalan yang diajukan dalam seksyen ini adalah berkenaan kemahiran logik, menginterpretasi dan analisis data dan konsep Matematik yang hanya merangkumi silibus SPM. Melalui pemerhatian yang dilakukan juga, kami cerakinkan soalan dalam Seksyen A ini kepada 4 bahagian utama iaitu;

  • Penyelesaian Masalah
  • Menginterpretasi Data
  • Soalan Matematik
  • Pemerhatian dan Logik (lebih kurang IQ test)

Contoh soalan Daya Menyelesaikan Masalah

contoh soalan exam online n29 psee 2019

Jawapan: D

Rasional: Kenyataan peguambela tidak boleh diterima kerana ia adalah satu kenyataan sahaja, yang mungkin tidak berbukti, yang memutuskan secara muktamad adalah hakim. Tambahan pula, peguambela sudah pasti menyebelahi anak guamnya. Kenyataan jururawat juga tidak boleh diterima kerana jururawat tidak dapat menjamin penyakit boleh sembuh. Kenyataan profesor ekonomi pula lebih kepada spekulasi atau ramalan sahaja. Hanya kenyataan penganggur sahaja yang boleh diterima kerana ia adalah satu kenyataan yang benar-benar berlaku padanya.

“Mengikut undang-undang perbuatan mencuri adalah mengambil harta orang lain dengan tujuan melarikan harta itu daripada yang mempunyainya”


contoh soalan matematik PSEE Penolong Pegawai Tadbir gred N29 2019 stor

Jawapan: C

Rasional: Persoalan pokok di sini ialah sama ada perbuatan Y itu dianggap sebagai mencuri atau tidak disisi Undang-undang. Nyata sekali Y telah mengambil coklat itu dan memakannya dan dengan itu, ”melarikan harta itu daripada yang mempunyainya”. Dengan itu Y adalah bersalah. Oleh yang demikian jawapan yang boleh diterima ialah di antara B dan C. Y bersalah bukan kerana tidak dimaafkan oleh tuan punya kedai tetapi Y bersalah kerana telah mengambil coklat itu tanpa bayaran. Soal sama ada tuan kedai memaafkannya atau tidak, tidak timbul. Oleh yang demikian jawapan yang paling tepat ialah C.


contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019

contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019 2


contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019 2

contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019 3

 


contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019

contoh soalan matematik penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019

 


 

Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29 Seksyen B (Kefahaman Bahasa Inggeris)

.

Seksyen penilaian Bahasa Inggeris pernah ada antara tahun 2009/2010 dan selepas itu dibuang. Tetapi tahun 2019 ini seksyen ini umpama seksyen wajib dalam penilaian SPA. Ianya tidak susah, Cuma elok jika anda tahu bagaimana ianya dinilai juga. Kami berikan contoh soalan soalan dalam seksyen ini

contoh soalan bahasa inggeris psee ptn29 pengurusan stor 2019 spa


Question 15 – 19
Read the passage below and answer the questions that follow.

David, my son was born by emergency caesarean section in a hospital in Cambridge, England. The first thing I noticed when they pulled him into the world was a gaping black hole in the middle of his face. Strangely, I wasn’t shocked by his harelip. I was infatuated by the tiny life I held in my arms.

But things did not go well. David struggled to feed, he choked and slept a lot. I could no longer hide my fear I knew that he was ill. We were back in hospital before he was a month old. There we saw various specialists who meticulously catalogued a long list of abnormalities. After days of tests and consultations, the doctor told us among other things that David had holes in the heart, only one kidney, spinal abnormalities and the fibres connecting the two hemispheres of the brains were missing. The doctor said that David has to have open-heart surgery really soon.

His words sank in, but I had already made the decision. David was all right. “But he is so much more at ease away from here. We don’t want any more investigations. No more needles or tests unless you can prove they will improve his quality of life. We fly back to Nepal this Sunday.”

Back in Nepal, the peace and pace was healing for all of us, and David’s tube stayed in less and less. He seemed to be doing so well that we decided to take a break and head into the mountains. We flew to Pokhara and we walked north towards the grand Annapura, through the deepest gorge in the world. At a height of 2807m above sea level, we were short of breath but the holes in David’s heart had stimulated him to produce more red blood cells to cope in the thin mountain air.

When David was five months old, we took him back to the Cambridge hospital. The clinical staffs were amazed at how well David had done. They were astonished that his growing heart had repaired theholes. He no longer needed the medicines – and he never had that open heart surgery.

Adapted from an article “Mountain Baby” in the Guardian by Dr. Jane Wilson Howarth

contoh soalan kefahaman bahasa inggeris englishp enolong tadbir

Jawapan :

jawapan soalan inggeris ptn29 pengurusan stor

 


PENUTUP

Harap anda dapat maklumat ringkas dan jelas bagaimana penilaian untuk 2 Seksyen ini bagi Exam Penolong Pegawai Tadbir ini. Serius, kita tak nak anda hadir exam dalam keadaan blurrr dan terkapai-kapai masa exam nanti.

Fahamkan dan semai dalam minda bagaimana soalan ini ditanya. Untuk rujukan penuh contoh soalan dan nota Penolong Pegawai Tadbir 2019 ini, terus semak di sini.

nota contoh soalan penolong pegawai tadbir n29 pengurusan stor 2019

> KLIK SINI SEKARANG DAPATKAN NOTA RUJUKAN CONTOH SOALAN PTN29 UPDATE TERKINI OCT 2019<

Kongsikan artikel ini dengan sahabat-sahabat anda yang dipanggil ke sesi exam Penolong Pegawai Tadbir N29 tahun 2019 ini.

Rujukan Contoh Soalan Exam Separa Perubatan Sijil & Diploma September Oktober 2019

Rujukan Contoh Soalan Exam Separa Perubatan Sijil & Diploma September Oktober 2019

Dalam post ini kita berikan rujukan contoh soalan exam khas untuk jawatan Separa Perubatan. Untuk semua calon yang bakal menduduki peperiksaan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) sesi September ini kami ucapkan salam sukses. Tahniah kerana dipanggil dan dipilih.

Ramai lagi yang dah isi borang SPA8i tapi masih belum dipanggil. Jadi jangan ambil mudah panggilan ini. Buat sehabis baik dan tak sia-siakan peluang yang datang ini. Gunakan contoh soalan exam untuk persediaan anda.

Pastikan Faham Format Penilaian

Format sentiasa berubah. Contohnya penilaian SEPARA PERUBATAN sesi Mei 2019 yang lalu, ada seksyen penilaian Psikometrik pada SEKSYEN A. Tapi untuk sesi September ini, tiada lagi seksyen Psikometrik. Digantikan dengan SEKSYEN A: Pengetahuan Am!

Jadinya pastikan anda studi rujukan yang terkini dengan huraian format terkini! Sentiasa semak panggilan dan format yang diberikan bersama panggilan anda. Jika anda studi melalui carian di internet, pastikan tarikh perkongsian itu adalah yang terkini dan bukan yang lama. Takut anda tersalah maklumat!

Pastikan Tahu Penilaian Setiap Seksyen

Perkara ini sangat penting. Dapatkan idea yang jelas penilaian setiap seksyen. Contohnya penilaian PENGETAHUAN AM. Ianya bukan sekadar pengetahuan am negara sahaja. Mencakupi juga “pengetahuan am negeri“, “pengetahuan am jawatan” dan “pengetahuan am berkaitan perjawatan/kementerian“. Nampak tak? Banyak pecahan walaupun ianya satu seksyen!

Bukanlah semua ditanya, tapi anda kena pastikan PENGETAHUAN AM itu berkaitan skop yang mana. Gunakan rujukan yang betul. Bukan apa, takut anda terbazir masa ulangkaji benda yang tak masuk dalam skop penilaian. Masa ulangkaji memang tak banyakkan? Tengoklah biasanya exam ditetapkan dalam tempoh 2 minggu selepas diumumkan dan majoriti memang studi ‘last minute’ punya :p

Pastikan Buat Latihan

Masih ingat tak masa kita ambil peperiksaan dulu seperti PMR ke SPM ke. Berapa banyak soalan Latih Tubi yang kita buat? Bukan soalan ramalan atau soalan ‘spot’, tapi latihan untuk mahirkan diri kita dengan soalan dan skop penilaian. Kita buat semaksimum mungkin contoh soalan exam tu. Betul tak?

Itu langkah ‘scorer‘. Itu langkah kita zaman tu kan? yang akhirnya menjadikan kita sukses dalam exam tahun tu. Masih ingat? 🙂

Benda yang sama kita buat untuk sesi exam kerajaan ini juga. Buat latihan semaksimum mungkin. Tiada pun soalan bocor, tapi objektif kita adalah kita nak buat latihan secukupnya.

Jadi di hari peperiksaan kita nak senyum sebab kita dah tahu bagaimana soalan ditanya dan kita dah buat latihan secukupnya!

Rujukan September 2019

Bukan semua jawatan ada rujukan disediakan. Ini rujukan untuk beberapa sesi exam yang kita berikan contoh soalan exam setiap jawatan.;

contoh soalan exam online separa perubatan diploma 2019

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN RUJUKAN CONTOH SOALAN EXAM SEPARA PERUBATAN 2019

.
Rujukan utama ini komprehensif untuk persediaan peperiksaan Separa Perubatan. Ianya mencakupi;
  • 41 Nota Ringkas Pengetahuan Separa Perubatan
  • 67 Nota Ringkas Pengetahuan Am
  • Seksyen A – Pengetahuan Am (157 Soalan & Jawapan)
  • Tip dan panduan menjawab soalan peperiksaan
  • Pengetahuan Am kesihatan di Malaysia
  • Maklumat mengenai format TERKINI 2019
  • 200++ muka surat

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN RUJUKAN CONTOH SOALAN EXAM SEPARA PERUBATAN 2019

Superb Teraju – Syarat & Video Tutorial Cara Daftar

Superb Teraju – Syarat & Video Tutorial Cara Daftar

Pendaftaran Superb Teraju 2019 dibuka!

Khas buat usahawan yang KIK (KREATIF, INOVATIF & KRITIS) seluruh Malaysia. Andalah yang kami cari. Jom sertai SUPERB 2019 sebagai satu pentas permulaan kejayaan perniagaan anda.

.

Apa Itu Superb?

.

Skim Permulaan Usahawan Bumiputera (SUPERB) menyediakan geran sehingga RM500,000 untuk menyokong idea perniagaan yang inovatif dan kreatif. Ia merupakan pembiayaan untuk membantu syarikat-syarikat start-up dengan dana sebanyak RM100 juta. Sehingga Januari 2018, sebanyak RM79.8 juta dana SUPERB telah diluluskan.”

.

Superb Teraju Programme

.

Program ini dibuka kepada Bumiputera yang ingin menjadi usahawan atau syarikat Bumiputera yang beroperasi kurang daripada 3 tahun.

Pemilihan usahawan akan dilakukan oleh Jawatankuasa Pemilihan SUPERB yang dianggotai sekumpulan panel usahawan yang berjaya dalam bidang perniagaan masing-masing.

.

Syarat Superb Teraju 

teraju superb 2019 program syarat cara daftar

.

Daftar Superb Teraju

.

Pendaftaran Superb Teraju secara online boleh dibuat di laman sesawang superb.teraju.gov.my

Anda boleh rujuk video tutorial step by step cara daftar Superb di bawah :

.

Video Tutorial Langkah-langkah Pendaftaran SUPERB 2019

.

Strategi Berkesan Menang Geran Superb RM 500,000

.

Berita baik untuk anda yang mahu memenangi Geran Superb ini, anda boleh mendapatkan strategi berkesan menang geran Superb ini :

 Ditulis oleh pemenang & panel penilai SUPERB

 Strategi yang digunapakai oleh beberapa pemenang SUPERB 

 Strategi ini diberikan juga ketika sesi konsultasi

Contoh Soalan Psikometrik SPA

Contoh Soalan Psikometrik SPA

Ini ada beberapa contoh soalan psikometrik khas untuk calon-calon yang dipanggil SPA untuk menduduki Ujian Psikometrik.

Terkini, untuk kemasukan perkhidmatan awam, SPA mewajibkan calon menduduki Ujian PSIKOMETRIK. Jika sebelum ini ianya lebih dinamakan penilaian SAHSIAH dan MINAT, tapi bermula 2018, psikometrik test ini diadakan dalam skop yang lebih terarah.

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN BERATUS CONTOH SOALAN & JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA
.

Apa Itu Ujian Psikometrik?

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu.

Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni.

.

CONTOH SOALAN UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

.
1. Peringatan pegawai lain untuk meletakkan buku di tempat asal selepas penggunaan adalah tidak disukai oleh saya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

2. Apabila bersama dengan orang lain, saya tidak merasa selesa.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

3. Walaupun ada masa lapang, adalah kurang wajar menghabiskan tugas lebih awal.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

4. Saya tidak ingin menjadi pemimpin kerana ada banyak risiko.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

5. Walaupun orang yang tidak dikenali, saya mudah mesra dengan mereka.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

6. Demi memastikan kejayaan rakan saya dalam akademik, saya sebagai seorang rakan yang setia sanggup membimbingnya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

7. Kesemuanya akan gagal apabila saya cuba membuat sesuatu.
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

8. Saya akan merasa menyampah bila orang lain berperangai pelik
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

9. Bagi membina hubungan interpersonal yang rapat dengan rakan sejawat saya akan mencari peluang untuk lebih dekat dengan mereka
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

10. Saya cuba mengundur diri jika prestasi kerja saya ditegur
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

11. Jika saya merendah diri saya akan dipandang rendah
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

12. Sabar dan tidak cerewet adalah tabiat saya
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

13. Saya seorang yang sangat sistematik dan teliti
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

14. Bila saya merasa letih, saya akan menyambung kerja yang sedang saya lakukan pada hari esok walaupun tugasan tersebut sangat mustahak
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

15. Di dalam mesyuarat, saya ambil inisiatif berucap memberi pendapat
A. Ya     B. Tidak Pasti   C. Tidak

Jika anda perasan soalan-soalan yang ditanya sekadar menguji personaliti dan nilai positif yang ada pada diri anda. Nampak simple, tetapi soalan-soalan ni sebenarnya tricky. Silap jawab, anda akan gagal ujian ni. 
.

TIP LULUS UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

Tips penting supaya anda tak sangkut dalam ujian PSIKOMETRIK adalah;

TONJOLKAN NILAI POSTIF ANDA
SEMBUNYIKAN NILAI NEGATIF ANDA!

Senang tak?

Kena faham, ujian ini mengukur dimensi berkaitan aptitud minda, kecenderungan minat dan tret personaliti.

Susah nak terang semua. Rasanya lebih mudah kalau anda buat LATIH TUBI jawab soalan-soalan yang biasa ditanya dalam ujian ini.

Kami dah kumpulkan semua maklumat yang anda kena tahu;

✔ tip jawab soalan
✔ contoh soalan
✔ cara jawab soalan supaya tak tersasar
✔ perangkap-perangkap PSIKOMETRIK
✔ apa yang bakal menggagalkan PSIKOMETRIK anda

Sebenarnya ujian PSIKOMETRIK ini antara ujian penting untuk menyingkirkan calon. Anda pun tahu kan yang anda ada ramai pesaing.

Calon dari seluruh negara berebut jawatan dengan anda. Kekosongan jawatan yang tak banyak memerlukan pihak suruhanjaya menyingkirkan calon dengan ujian-ujian penilaian.

Ianya sesuatu yang bagus untuk pastikan yang betul-betul layak sahaja terpilih. Tapi agak malang untuk calon yang ambil sambil lewa ujian ini dan gagal. Padahal beliau (ANDA!) layak untuk lulus.

Lihat data ini, ratusan ribu GAGAL setiap tahun…

Mereka gagal bukan sebab tak bijak. Tapi antara yang menyumbang kepada kegagalan ini adalah :

AMBIL MUDAH, BUAT SAMBIL LEWA

✘ Tak ada kesungguhan.
✘ Tak buat persediaan yang betul.
✘ Tak nak luang masa khusus untuk studi.

Tapi itu bukan anda. Anda dah luang masa cari rujukan dan sampai ke laman ini kan?
IZINKAN Tim Infokerjaya bantu anda.

Tim Infokerjaya dah bantu calon sejak tahun 2008/09. Kita ada pengalaman ini dan pengalaman bagaimana untuk calon lulus ada dalam pengetahuan pengalaman ini.

Selama berbelas tahun kami bantu calon, ribuan calon dah lulus.

Kini masa untuk anda pula untuk LULUS dan jawat jawatan kerajaan yang anda idamkan selama ini!
.

RUJUKAN UJIAN PSIKOMETRIK ONLINE SPA

.

Rujukan PSIKOMETRIK ini khusus untuk ujian tahun ini dan khusus untuk membantu anda buat latih tubi soalan psikometrik khas untuk exam SPA.

rujukan contoh soalan ujian psikometrik spa online 2018

KLIK SINI UNTUK DAPATKAN BERATUS CONTOH SOALAN & JAWAPAN UJIAN PSIKOMETRIK SPA
.
.
.

Exam Penolong Pegawai Tadbir N29 – Apa Nak Study?

Exam Penolong Pegawai Tadbir N29 – Apa Nak Study?

Pihak SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) telah keluarkan panggilan untuk peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 sesi 15 Ogos 2018. Peperiksaan pada hari Rabu. Bermula jam 8 malam hingga 9.40 malam.

jadual peperiksaan penolong pegawai tadbir n29 Ogos 2018

Jadual peperiksaan penolong pegawai tadbir N29 Ogos 2018

.

Untuk Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 tahun ini, hanya ada 2 seksyen yang akan dinilai :

.

Seksyen A: Pengetahuan AM :

Kali ini khusus penilaian untuk pengurusan sumber manusia, perancangan dan pentadbiran sosial infrastruktur, pentadbiran kerajaan, ekonomi, sejarah, pengurusan teknologi maklumat & komunikasi, keselamatan dan lain-lain perkembangan dalam dan luar negara.

.

Seksyen B: Daya Menyelesaikan Masalah :

Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon

.

Persediaan Exam Penolong Pegawai Tadbir

.

Apa Nak Study Untuk Lulus Exam Penolong Pegawai Tadbir PPT N29?

.

Untuk Seksyen A (Soalan Pengetahuan Am PPT N29):

Mengikut pengalaman, ramai calon mengeluh untuk seksyen A, iaitu soalan pengetahuan am.

Skop untuk soalan pengetahuan am begitu luas. Calon umpama kena tahu banyak benda.

Sebenarnya ianya lebih kepada ‘either you know or you don’t know’. Bergantung kepada pengetahuan yang anda ada.

.

Contoh Soalan Pengetahuan Am Exam PPT N29

soalan pengetahuan am exam penolong pegawai tadbir n29

Contoh soalan pengetahuan am exam penolong pegawai tadbir N29

.

Untuk calon yang lepas kami bekalkan nota-nota ringkas yang merangkumi maklumat-maklumat yang biasanya ditanya dalam siri peperiksaan SPA. Kami kumpulkan dan jadikan nota untuk rujukan pantas anda.

Alhamdulillah ianya telah berjaya membantu ramai calon sebelum ini.

lulus sibuk kerja

Lulus exam walaupun sibuk berkerja. Nota yang diberikan sangat membantu.

.

Untuk Seksyen B (Soalan Matematik PPT N29):

Untuk seksyen B, anda perlu buat persediaan yang lebih khusus.

Caranya, anda cari semula soalan-soalan matematik masa SPM yang lalu. Silibus soalan hanya setakat SPM sahaja. Tak perlu advance sangat. Matematik Moden ya. Bukan Matematik Tambahan.

Ianya lebih kepada kemahiran numerik serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep serta kebolehan berfikir secara kualitatif.

.

Contoh Soalan Matematik Exam PPT N29

contoh-soalan-matematik peperiksaan penolong pegawai tadbir n29 exam ppt

Contoh soalan pengetahuan am exam penolong pegawai tadbir N29

.

Owh satu lagi, untuk peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir, ada penilaian berbentuk kemahiran logik.

Soalan kemahiran logik ni macam soalan IQ (IQ Test). Anda perlu sedikit masa untuk faham dan kaji soalan sebelum jumpa jawapan.

Selebihnya ianya menilai kemahiran menginterpretasi data. Tak susah untuk penilaian ini. Anda cuma perlu baca dengan berhati-hati dan fokus kepada data yang diberikan. Anda akan diuji dengan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.

.

Rujukan Lengkap Nota, Contoh Soalan & Jawapan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Untuk rujukan khas bagi membantu persediaan anda dengan lebih pantas, boleh gunakan rujukan yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya.
ebook exam penolong pegawai tadbir ppt n29 ecover 3d
KLIK SINI Untuk Info Lanjut

Rujukan ini mengandungi :

>> 195 mukasurat
>> 90+ Nota ringkas
>> Lebih 100 soalan & jawapan
>> Huraian format 2018
>> Tips exam 2018

Psstt: Rujukan ini bukan buku fizikal. Ia adalah ebook, anda boleh download dan baca di PC, fon dan juga boleh print. Anda akan dapat link download rujukan ini selepas pembelian anda disahkan.

Ini Yang Bakal Anda Dapat :

nota seksyen A soalan pengetahuan am exam penolong pegawai tadbir n29

nota seksyen b soalan matematik exam penolong pegawai tadbir n29

jawapan dan cara penyelesaian

formula matematik

SAYA NAK NOTA NI! KLIK SINI Untuk Dapatkan Rujukan Ini Sekarang