HARGA & TEMPAT BELI TIKET MALAYSIA VS JEPUN KELAYAKAN OLIMPIK 2012

February 21, 2012

Tiket Malaysia vs Jepun Kelayakan Olimpik 2012 akan mulai dijual: Tarikh: 22 Februari 2012 Hari : Rabu Tempat : Stadium Nasional Bukit Jalil Waktu : 5.30 petang Harga tiket : RM40 (tempat duduk utama)                    RM20 (terbuka)                    RM5 […]

Read the full article →

i-CITY SHAH ALAM – APA YANG MENARIK?

February 20, 2012

i-City merupakan destinasi terakhir yang aku kunjungi untuk tahun 2011. Aku rasa tahun 2011 lah yang paling banyak aku jalan-jalan mengunjungi tempat-tempat menarik di Selangor dan juga tempat menarik lain di Malaysia seperti Melaka dan lain-lain. i-City yang terletak di Seksyen 7, Shah Alam ini juga merupakan tempat menarik di Selangor yang aku lawati selain […]

Read the full article →

SAYA NAK HOSTING PERCUMA PENGENDALI BLOG

February 19, 2012

Kali ni aku nak mencuba nasib pula untuk mendapatkan hosting percuma dari Pengendali Blog. Kebetulan, bulan depan, aku dah kena renew domain dan juga hosting blog ni. Jadi, memang sesuai sangatlah untuk aku join Peraduan Saya Nak Hosting Percuma Pengendali Blog ini. Mudah-mudahan ada rezeki aku, dapatlah aku hosting percuma selama 2 tahun yang mempunyai […]

Read the full article →

KESUNGGUHAN PENTING KETIKA BERTANDING – KAGUM DENGAN RAKAN BLOGGER

February 19, 2012

Kesungguhan penting ketika bertanding. Bagi yang suka join contest, memang jelas ketara yang kesungguhan dan kerajinan merupakan satu elemen yang sangat penting. Yang pertama, mestilah kena rajin mencari contest di mana-mana. Sana-sini ada blogger yang anjurkan contest. Kalau tak rajin mencari memanglah tak tahu contest apa yang sedang berlangsung. Blogwalking adalah salah satu cara untuk […]

Read the full article →

RINDU NAK MENULIS DENGAN BEBAS

February 18, 2012

Ya, sekarang ni aku rasa rindu sangat nak menulis dengan bebas. Bebas membuat apa sahaja entri di blog ni. Kadang-kadang kata hati ni bertingkah. Nak buat entri bebas mengikut apa yang sedang kurasakan, tetapi kadangkala aku menemui sesuatu yang menarik pula untuk dikongsikan dengan orang ramai. Aku tak nafikan. Sejak blog ini dah kurang entri […]

Read the full article →

NOVEL M.A.I.D – SURI RYANA (SINOPSIS DAN REVIEW)

February 17, 2012

Selepas khatamkan novel Quartet, secara tak sengaja aku terbaca novel M.A.I.D karya penulis yang bernama Suri Ryana. Eh, boleh pula tak sengaja baca ek. Ye lah, sebenarnya aku dah susun jadual dah supaya hanya hari Sabtu dan Ahad je untuk baca novel. Tapi lain pula jadinya. Malam semalam lepas makan aku rasa mengantuk sangat. Nak tidur, […]

Read the full article →

PELAKON DAN SINOPSIS APA CELOP SLOT AKSI TV3

February 16, 2012

Apa Celop pula menyusul. Akhirnya drama Nilapura dah habis. Ramai yang rasa lega drama epik cinta ni dah berakhir. Aku tahu ramai yang tak layan drama Nilapura ni. Tak kena dengan jiwa katanya. Aku ni nak kata layan, tak layan, nak kata tak layan, layan. Haha…Tapi awat ending Nilapura ni sedih. Heroin kena pancung wooo… […]

Read the full article →

MPH WAREHOUSE SALE TERIMA BAUCAR BUKU 1 MALAYSIA

February 16, 2012

MPH warehouse sale akan diadakan di Bangunan TH, Petaling Jaya pada 6-11 Mar, 2012 dan baucar buku 1 Malaysia boleh digunakan di sini. Boleh rujuk peta di bawah ini untuk lokasi warehouse ini diadakan. Jadi, para pelajar bolehlah menggunakan baucar buku RM200 masing-masing di sini. >> Ekspo Buku Islam terima baucer buku << Beritahu rakan […]

Read the full article →

NOVEL QUARTET SAIDATUL SAFFAA (SINOPSIS DAN REVIEW)

February 15, 2012

REVIEW NOVEL QUARTET 1 lagi novel yang laju je aku baca, selepas berjaya khatamkan novel Sayangku Casper. Tajuk novel ni Quartet, buah tangan Saidatul Saffaa. Novel ni mengisahkan seorang gadis bernama Misa dalam misinya mencari cinta. Mencari menantu idaman ibunya, seperti Sami Yusuf. Dalam misi pencariannya ini, cinta Misa asyik tersalah jatuh. Misa mudah jatuh […]

Read the full article →

OST VANILA COKLAT TENTANG RASA – ASTRID (LIRIK LAGU DAN VIDEO)

February 15, 2012

Drama Vanila Coklat memang diminati ramai. Memang ramai yang suka tengok gelagar Zara (Izara Aishah) dan Amir (Aiman Hakim Mentor) yang sweet couple ni. Aku pula selain dari suka tengok gelagat hero dan heroin ni, suka juga tengok gelagat parents si Amir dengan Zara ni. Lagu Tentang Rasa ni best. Jom layan! Lagu Tema Vanilla […]

Read the full article →