SEGMENT PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Kali ni aku join Segmen Pencarian 222 Blogger Bertuah oleh Norzi Beautilicious House pula.  Cara menyertai sangat mudah.

1) Buka satu entri TAJUK SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

2) COPY gambar JPEG ini dan link ke entry INI

3) Berikan URL link anda PADA ENTRY ANDA dan berikan URL link entri di bahagian komen di bawah entri pada link entri step 2 di atas.

4) Penyertaan bermula hari ini 27hb Ogos2012 dan berakhir 31hb Ogos 2012–12 tengah malam.

SEMUA PEMENANG AKAN DIUMUKAN PADA 1HB SEPTEMBER 2012 SEPERTI PENGUMUMAN DI SINI.

ANDA DIALU-ALUKAN UNTUK FOLLOW FB PAGE NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE DI SINI JUGA!

HADIAH MENARIK MENANTI PEMENANG:

1)DUA HELAI DRESS ANGGUN PILIHAN (2 Blogger bertuah!)
2) 2 unit x wallet/purse (2 blogger bertuah!)
3) Baucer RM10 x 5 unit (222 blogger bertuah!)
layak untuk sebarang belian di BLOGSHOP NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Hadiah #1 dan #2 adalah tertakluk kepada availability warna

So, nak menang baju? Nak menang purse, jom join!. Klik banner di bawah ini untuk join.

pencarian%2520222%2520BLOGGER%2520NORZI%2520BEAUTILICIOUS%2520HOUSE SEGMENT PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Jemputan khas untuk join:

Kak Sharidawati

Syuhada Salleh

Nurmisnan

Url entri penyertaan Sya Isya: http://syaisya.com/2012/08/segment-pencarian-222-blogger-bertuah-oleh-norzi-beautilicious-house.html

1 comment

GIVEAWAY CELAK ARAB

Esok hari peluang terakhir untuk join Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati. Tapi entri nya masih tak buat lagi. Haish! Entahlah, awat liat sangat aku nak taip entri tu aku pun tak tahu. Mungkin sebab tahu takkan menang, kot. icon biggrin GIVEAWAY CELAK ARAB

Malam ni aku rasa macam nak bagi sokongan pada rakan-rakan blogger yang ada buat GA. Kali ni nak join Giveaway Bedak Arab anjuran Syu. Syu adalah salah seorang blogger yang rajin singgah blog syaisya.com yang sangat jarang berupdate ni. Hehe.. icon biggrin GIVEAWAY CELAK ARAB  Terima kasih, Syu. Oleh yang demikian, aku support GA yang Syu anjurkan ni.

GA ini sangat simple. Hadiahnya celak Arab untuk 1 orang pemenang. Dah pernah guna celak Arab ni. Dapat free dari Syu juga, sebab aku beli bedak arab masa promosi bulan Ramadhan hari tu.  Setakat ni, baru sekali je aku gunakan celak Arab ni, sebab aku ni memang jenis yang malas nak conteng mata. Hehe.. Celak Arab (Eye Liner) ni tak kalis air. Aku suka yang tak kalis air ni, senang nak bersihkan. Tapi, aku tetap malas nak lukis kelopak mata ni. icon biggrin GIVEAWAY CELAK ARAB

celak arab GIVEAWAY CELAK ARAB

celak arab

Rakan-rakan lain yang nak join, masih sempat lagi rasanya. Cara-cara untuk join sangat mudah. So, apa tunggu lagi, KLIK SINI untuk join!. Tamat 31 Ogos, selagi belum pukul 12 tengah malam, boleh lah join. icon biggrin GIVEAWAY CELAK ARAB

3 comments

10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

header denaihati aidilfitri2012b 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Denaihati.com merupakan salah satu blog yang mesti aku terjah setiap hari. Namun, sempena bulan Syawal yang mulia ini, sibuk dengan sambutan hari lebaran, tak sempat nak sentuh laptop, mahupun berblog menggunakan Samsung Galaxy Tab 8.9 yang dimiliki. Maklumlah, nak menghayati perayaan yang hanya muncul setahun sekali ni. Juga untuk refresh otak dan mata dari hadap laptop je.

Selepas seminggu beraya, barulah hari ni aku betul-betul berkesempatan melayari internet. Hari ni, aku nak senaraikan 10 Entri Terbaik Denaihati yang berada dalam kategori Blogging – SEO Blogging. Kehangatan Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati masih membara. Ilmu SEO masih dicari-cari, digali-gali dan sentiasa dipelajari oleh kebanyakan blogger yang ingin belajar untuk memajukan blog dan menjadikan blog mendapat tempat pertama dihati laman Search Engine, terutama Google.

Kepentingan SEO tidak dapat disangkal lagi. Berada di 1st page Google untuk setiap entri yang telah disiapkan menjadi idaman kebanyakan blogger. Penting untuk berada di page hadapan search engine bagi memastikan entri-entri yang terdapat dalam blog dapat dibaca oleh orang ramai. Dah penat-penat buat entri, mestilah nak orang baca, kan?. Maka, ilmu SEO perlu dipelajari dan dikuasai walaupun teknik meguasai SEO sentiasa berubah, sejajar dengan perubahan algorithm yang dilakukan oleh Google dari semasa ke semasa. Peminat SEO tegar memang takkan pernah jemu untuk mempelajari teknik SEO.

Seperti yang  diketahui ramai, Denaihati sebelum ini pernah berjaya menganjurkan contest SEO yang disertai oleh blogger yang  otai dalam SEO iaitu Contest SEO Hidup Seorang Blogger.  Berikut adalah 10 Entri SEO terbaik yang terdapat di blog Denaihati.com yang banyak memberi manfaat kepada para blogger yang serius dalam mempelajari dan menguasai ilmu SEO.

1. Contest SEO Faedah Kepada Penganjur Dan Peserta (PR 3)

seo 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

SEO

Entri ini berjaya membuka mata aku tentang tujuan dan faedah sesuatu contest kepada penganjur khususnya, dan peserta, amnya. Jika sebelum ini, aku sering menjadi peserta contest dan telah banyak contest yang aku berjaya menangi, aku sememangnya sangat jelas tentang kelebihan menjadi peserta dalam contest-contest yang dianjurkan oleh rakan-rakanb blogger. Namun, aku tidak pernah menjadi penaja mana-mana contest walaupun aku pernah menjadi menganjurkan contest di blog ini sempena kelahiran syaisya.com ini.

Sebelum membaca entri ini, aku masih lagi berasa 50-50 untuk menjadi penaja Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati. Tetapi, tekad aku bulat untuk menjadi penaja contest ini setelah selesai membaca entri ini dan seterusnya menghubungi Eyriqazz bagi menyampaikan hasrat yang terpendam lama ni. icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI Maka, dengan itu, secara rasminya aku menjadi salah seorang penaja Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati. Memang ramai blogger yang menjadi penaja contest ini, dan sudah pastinya, blogger yang biasa menjadi penaja sedia maklum tentang kelebihan menjadi penaja. Dengan ini juga, buat pertama kalinya aku menggunakan duit hasil blogging untuk menjadi penaja contest. Satu pencapaian baru dalam Hidup Seorang Blogger yang bernama Sya Isya icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

2. Penangan SEO Dalam Pemasaran Produk (PR 1)

wtf%252023%2520properties%2520by%252030 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

WTF

Entri Penangan SEO Dalam Pemasaran Produk ini telah membuka mata dan mindaku dalam membuktikan salah satu teknik pemasaran internet. Kebetulan, tahun ini memang target aku untuk belajar menguasai teknik pemasaran internet. Selaku salam seorang affiliater yang baru merangkak dalam pemasaran produk, pelbagai teknik pernah aku cuba sebagai try and error. Entri ini telah mencerahkan lagi ilmu pemasaran yang masih lagi kelam dalam kamus hidupku sebagai affiliater. Setelah aku baca, barulah aku sedar, bahawa teknik yang aku lakukan adalah betul, namun masih perlu dilakukan penambahbaikan untuk meningkatkan lagi hasil jualan. icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

3. Apa Yang Perlu Dibuat Setelah Berada di Tempat Pertama Google Search (PR 1)

7%2520blogger%2520cantik%2520malaysia 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Berada di tempat pertama Google Search memang tidak mudah. Apatah lagi bertahan di kedudukan pertama dalam satu jangka masa yang panjang, atau lebih hebat lagi, kekal di tempat pertama Google Search selama-lamanya. Ianya sama seperti sukarnya menjadi juara bertahan dalam sesuatu perlawanan sukan. Namun, tiada yang mustahil, jika kena dengan caranya.

Bagaimana mahu kekal berada di tempat pertama Google Search?. Entri hasil tulisan Ariff Shah yang juga penulis ebook SEO Untuk Semua ini memberikan idea yang paling mudah dan ideal yang tidak berat untuk dipraktikkan oleh blogger-blogger. Idea ini sangat bernas untuk dipraktikkan ketika menyertai Contest SEO mahupun untuk target keyword yang kita ingin kuasai di Google. Memang idea yang bagus dan terdapat logiknya di situ.

4. Hati-hati Dengan Hidden Links Bila Menggunakan Plugin (PR 2)

hidden%2520link%2520dalam%2520plugin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Selalunya, blogger WordPress Self Hosting terutamanya akan ghairah memasang plugin-plugin percuma yang sedia ada tanpa memikirkan risiko memasang plugin di blog secara semberono. Dah namanya pun percuma plugin-plugin ini, maka pasang je lah seberapa banyak dengan sesuka hatinya. Aku adalah salah seorang dari blogger yang memang suka pasang macam-macam plugin dalam blog, sehinggakan pihak hosting menasihati aku untuk mengurangkan penggunaan plugin, terutamanya plugin yang berat.

Namun begitu, tidak pernah pula aku terfikir mengenai hidden link yang terdapat dalam plugin-plugin. Ish! Entri ini telah menyedarkan aku agar berhati-hati dalam memilih plugin yang benar-benar dirasakan penting dan selamat untuk dipasang di blog. Memang tak perlu kot nak pasang plugin banyak-banyak sangat. Malah aku pernah terbaca, blog yang hebat tu, hanya ada pasang 7 sahaja plugin. Hmm… aku masih lagi lemah dalam bab memilih plugin terpenting ni. Ilmu blogging aku masih lagi ciput. icon sad 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

5. Cara Meningkatkan Trafik Blog (PR 1)

Selain dari teknik SEO, trafik blog adalah sangat penting di mana ia juga merupakan nadi nafas sesuatu blog. Tanpa trafik yang masuk ke blog, blog memang hanya akan menjadi 1 laman yang bersawang. Aku masih lemah dalam bab meningkatkan trafik blog ini. Membaca entri ini telah memberikan aku idea tentang entri apa yang perlu aku buat. Cuma, yang terakhir tu, cara yang kelima tu, macam agak sukar untuk aku buat. Bagi aku, ianya memerlukan network, dan ini adalah salah satu kelemahan aku dalam blogging. Sob sob sob. icon sad 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI Namun begitu, InsyaAllah, akan diusahakan suatu hari nanti.

6. Rich Snippet – Standard Baru Dalam SEO (PR 1)

rich%2520snippet%2520ariff%2520shah 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Rich Snippet Ariff Shah

Yang ni, kalau Ariff Shah tak cerita pasal Rich Snippet ni, aku pun tak tahu menahu mengenainya. Kalau tak baca entri ni, aku pun tak nampak kepentingan Rich Snippet dan betapa Rich Snippet ni sangat membantu dalam membentuk kredibiliti dan kepercayaan kepada pembaca yang mencari input di internet. Selepas membaca entri ni, aku perhatikan, memang betul, entri blog yang ada Rich Snippet memang mendapat keutamaan dimata pak cik Google. Walaupun entri ini ringkas, tapi padat dan mudah difahami. Cuma sekarang ni, aku masih belum berkesempatan lagi untuk buat Rich Snippet blog ni. Huhu… icon sad 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI Aku ni memang lambat sikit bertindak walaupun dah tahu kebaikannya. Tapi dalam hati tu, tetap ada rasa cemburu tengok rakan-rakan blogger yang ada Rich Snippet. Huhu..

7. Belajar SEO On-Page Daripada Analisis SEOMoz Pro (PR 1)

anilisis%2520seo%2520on%2520page%2520seo%2520moz%2520pro 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Bila disebut mengenai SEO dan juga menempatkan diri di page pertama search engine, ramai yang akan ada target dalam kepala untuk membina backlink sebanyak mungkin. Tapi, ramai yang tak menyedari bahawa SEO On-Page juga memainkan peranan yang penting walaupun ramai yang mengatakan SEO Off Page lebih kuat kesannya dalam SEO.

Analisis On Page ini penting bagi memastikan entri yang dihasilkan betul-betul mantap untuk sesuatu keyword yang kita ingin tonjolkan dalam sesuatu entri. Banyak perkara yang boleh dipelajari dalam entri ni dan banyak juga istilah yang aku tak faham. Berkerut jugalah dahi ni membaca istilah-istilah tu. Tapi takpe, entri ni memang sangat jelas dan berjaya mengurangkan kerutan didahi ku ini. Hehe icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI Nak tahu apa yang penting dalam On Page?. Baca entri ini. Nescaya anda juga akan kerutkan dahi macam aku. Cewah, takdelah. Kalau familiar dengan istilah-istilah yang digunakan, takdenya nak berkerut dahi tu. icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

8. SEO Kujie2.com Memang Sedap (PR 1)

Fuuhh! Kak Jie memang mantap. Walau Kak Jie sering menggelarkan dirinya blogger makcik-makcik, tapi pengalaman blogging Kak Jie memang dah masak ranum. Hidup Biar Sedap, SEO Kak Jie memang sedap. Rasa kagum melihat “Heading & Pharase Elements” Kujie2.com ni :

seo%2520kujie2%2520hidup%2520biar%2520sedap%2520seo%2520power 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

Macam mana, ya Kak Jie buat?. Dulu-dulu masa sebelum aku ter’jadi’ blogger, memang selalu je aku jumpa artikel Hidup Biar Sedap. Lepas aku jadi blogger, baru aku tahu, oh, itu blog Kak Jie. Memang blog Hidup Biar Sedap ni mendapat tempat dimata Google. Rasanya bukan DH sahaja yang nak tahu macam mana Kak Jie setting SEO, blogger lain semua pun nak tahu juga. Memang mantap lah Kak Jie ni. Aku dah check, blogh aku pun cuma ada H1 dan H2 je. H3 dia ke sidebar pula. Macam mana nak repair, aku pun tak reti lagi. huhu… icon sad 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI Best betul kalau dapat setting macam Kak Jie ni.

9. Nine Proven Website SEO Tips (PR – N/A)

 Jika kita cari tip SEO, memang berlambak-lambak di internet ni. Namun, tidak semua tip yang diberitahu adalah praktikal dan sangat membantu dalam membangunkan blog/website yang mempunyai kuasa SEO yang cukup power. Entri Nine Proven Website SEO Tips ini  memberikan Tip SEO yang praktikal dan mampu menghasilkan website / blog yang bagus jika kita ikut setiap step yang diberikan. Kadang kala, proses membangunkan sesuatu blog memang agak melecehkan. Kalau hentam keromo je memanglah senang. Sekejap je dah siap. Tapi, bila bina blog ikut rules yang sepatutnya, rasa macam kerja renyah je. Tapi kalau dah biasa buat, alah bisa tegal biasa. Practice Make Perfect! icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

10. Tips SEO : Cara buat Link Wheel Dalam SEO (PR 1)

link%2520wheel%2520seo 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

link wheel seo

Aku paling suka entri ini walaupun pertama kali membaca entri ni aku tak faham apa yang Maliq (penulis entri ini) cakapkan. Masa tu, aku baru-baru nak belajar SEO. Haruslah aku pening baca entri ni. Tapi aku baca juga sampai ke noktah yang terakhir. Aku baca dan baca sehingga aku rasa aku dapat fahamkan apa yang cuba disampaikan.

Walaubagaimanapun, aku cuma faham sahaja, tapi untuk praktikkan ilmu yang disampaikan, aku terasa berat. Kerana ia melibatkan komitmen yang tinggi, perancangan yang teliti dan juga consistent dalam menjayakan apa yang dirancang. “Gagal merancang, merangcang kegagalan”. Tapi perancangan sahaja tidak memadai jika tak disusuli dengan tindakan. Apa pun, jauh di sudut hati aku, aku ingin sekali mempraktikkan apa yang Maliq ajar dalam entri Cara Buat Link Wheel Dalam SEO ni. icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

InsyaAllah, di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. icon biggrin 10 ENTRI TERBAIK DENAIHATI

“Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat jom serbu Denaihati.com”.

p/s: Pheww… nasib baik satu je entri  yang N/A. Walau dapat PR tertinggi 3, kebanyakannya PR 1, at least 9/10 entri ada PR.

Sumber gambar: Denaihati.com

15 comments

SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

drama%2520adam%2520dan%2520hawa%2520adaptasi%2520novel SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

Drama Adam dan Hawa

Drama Adam & Hawa sebanyak 80 episod akan ditayangkan mulai 27 Ogos 2012 jam 10 mlm setiap hari Isnin hingga Khamis di Astro Mustika HD (134). Ramai yang tak sabar nak tengok drama Adam dan Hawa ni. Drama adaptasi novel Adam Dan Hawa hasil tulisan novelis terkenal Aisya Sofea sememangnya diminati ramai.

Tapi sayang, kan, tak ramai yang ada melanggan Astro Mustika. Ada yang sanggup melanggan Astro Mustika semata-mata untuk Adam Dan Hawa, tapi ramai juga yang tak sanggup. Jadi, untuk yang tidak melanggan Astro Mustika, boleh lah tengok kat Astrogempak ( http://www.astrogempak.com.my/ ). Tetapi untuk episod 1-4 sahaja  iaitu dari 27-30 Ogos je. icon biggrin SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA Kalau nak tengok episod-episod berikutnya, kenalah tunggu kot ada yang upload kat youtube, atau ada laman web yang upload drama Adam dan Hawa ni, boleh lah tengok secara online ataupun download Adam dan Hawa ni nanti. Aku pun tak melanggan Astro Mustika juga. Dan rasanya tak sempat kot nak layan cerita ni. 80 episod tu. Tapi kalau dapat download banyak-banyak, pastu buat marathon bila dah penat study, boleh kot. hehe icon biggrin SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

Penggambaran drama Adam dan Hawa ini kebanyakannya dilakukan di Perth, Makkah serta India (Taj Mahal).

novel%2520adam%2520dan%2520hawa%2520aisya%2520sofea SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

PELAKON ADAM DAN HAWA

 

Aaron Aziz – Adam Mukhriz
Nadiya Nisaa – Ain Hawani
Elfaeza Ul Haq
Dazrin Kamarudin – Johan
Shakila
Putri Sara
Anzalna Nasir
Norman Hakim
Rozie Rashid
Amyza Aznan
Lidyawati
Fazilah Mansor
Aznah Hamid.

SINOPSIS ADAM DAN HAWA

 

AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku.

Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah… Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

scene%2520adam%2520dan%2520hawa%2520drama%2520aaron%2520dan%2520nisa SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

Antara scene Adam Dan Hawa

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Masjidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam. Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi.

aisya%2520sofea%2520dan%2520ain%2520hawani%2520adam%2520dan%2520hawa SINOPSIS & PELAKON DRAMA ADAM DAN HAWA ADAPTASI NOVEL AISYA SOFEA

Aisya Sofea dan Ain Hawani

Aku dah baca novel Adam Dan Hawa ini beberapa tahun lalu. Novel ni akak aku yang beli. Tapi aku baca sekali je. Aku tahu ada orang dah baca novel ni sampai 10 kali. Walaupun dah beberapa tahun baca novel ni, aku masih ingat jalan ceritanya. Ain Hawani sangat tegas dan tegar meninggalkan Adam kerana rasa dirinya teraniaya. Haha.. Adam memang saje je lah, buat macam tu, supaya dapat kahwin dengan Hawa.

Drama ni 80 episod. Harap-harap tak meleret dan merapu sangat macam Drama Bicara Hati. Novel dah best, tapi drama?. Alahai… mula-mula layanlah, lama-lama pening tengok. Lagi lah pula drama ni ditayangkan di Astro Mustika. Bukan semua orang ada Astro dan yang ada Astro pun bukan semua yang beli Astro Mustika. Ramai yang kata kalau drama Adam Dan Hawa ini ditayangkan di TV3 mesti dapat rating tinggi dan ramai yang tonton. Ada juga yang kata heroin tak best. Ada yang nak Lisa Surihani, tak pun Siti Saleha yang jadi heroin. Huhu.. macam-macam permintaan. Apapun, tengok je lah nanti cerita ni macam mana.

Sumber: FB Adam Dan Hawa dan Facebook Drama Adam Dan Hawa.

Kongsi sinopsis Drama Adam Dan Hawa ini dengan rakan-rakan anda yang lain di FB dengan menekan butang like/share ini.

19 comments

GENG SKODENG BLOG

geng%2520skodeng%2520blog GENG SKODENG BLOG

Geng Skodeng Blog. Klik untuk join!

 

Jom Skodeng Blog nama segmen diberi,

Syarat yang mudah menarik hati,

Ada hadiah yang tak berapa misteri,

15 Ogos tarikh tutup hantar link entri.

icon biggrin GENG SKODENG BLOG

Banner di atas silalah klik,

Kalau nak join dan upkan trafik.

icon biggrin GENG SKODENG BLOG

p/s: Kebelakangan ni aku suka pula berpantun dalam entri icon biggrin GENG SKODENG BLOG

28 comments

RM100 DARI DENAIHATI.COM

Setelah beberapa hari tak blogging, asyik hadap jurnal je, sikit lagi nak siap tapi aku ala-ala dah tak boleh nak hadap jurnal lagi. Isk isk uwaaa…. Jadi, buat sementara ni, aku nak buat kerja lain dulu. Saja je, alihkan tumpuan sekejap. Supaya otak aku ni boleh refresh balik. Lepas ni boleh lah aku buat kerja dengan lebih efficient lagi. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM Hopefully!

Oklah, wahai blog yang dah dibiarkan sepi beberapa hari tanpa sebarang update, last sekali entri Dato’ Lee Chong Wei vs Lin Dan Final Badminton Men Single. Kalau Ahad lepas, kita tengok Dato’ LCW menangis, malam tadi pula, Azizul Hasni Awang pula tak dapat memberikan kilauan emas kepada Malaysia dalam acara Keirin kegemaran beliau.

azizul%2520hasni%2520awang%2520rocket%2520pocket%2520man RM100 DARI DENAIHATI.COM

Azizul Hasni Awang The Rocket Pocket Man. Sumber gambar dari Mylaunchpad

Aku tengok kat youtube Olimpik je. Nasib baik wifi uni OK semalam, so dapatlah tengok. Tu pun, masa final Rocket Pocket Man nak start lawan je, ada error pula. So, terpaksa aku tutup semula tetingkap youtube tu, buka balik. Lepas dia habis lawan, baru aku dapat tengok. So, aku replay je lah. Tapi, lepas habis je lawan, mak aku dah mesej dah, bagi tahu yang Azizul dapat tempat terakhir. Takde rezeki Azizul malam tadi walau dia dah beraksi cemerlang berada di hadapan ketika perlumbaan berbaki tiga pusingan, tapi lagi 50 meter menuju ke garisan penamat, beliau dihalang oleh Mulder yang menyebabkan pelumba lain berjaya memintasnya.

Kesian kat Rocket Pocket Man. Memang nampak kesungguhan dia ketika bertanding. Mana ada orang masuk bertanding nak kalah, kan. Even masuk contest kat blog ni pun, kalau boleh nak lah menang juga kan, walau tak mengharap sangat untuk menang dan masuk contest untuk suka-suka je. Tu belum bertanding dengan membawa harapan menggunung orang lain lagi. Baru harapan diri sendiri je. Owh, bukan senang jadi atlit negara, bertanding di arena sukan bertaraf antarabangsa. Dulu-dulu wakil sekolah masuk MSSD je pun, dah nervous dah masa bertanding tu icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM  Takpe, Azizul boleh cuba lagi dalam pertandingan lain.

Ok, cukuplah mukadimah tu. Sebenarnya lama dah nak buat entri ni. Tapi terpaksa ditangguhkan sebab nak siapkan kerja punya pasal. Haruslah aku mengutamakan pelajaran dulu. Cewah, ayat dah macam pelajar cemerlang je. icon razz RM100 DARI DENAIHATI.COM Padahal sem-sem sebelum ni banyak sangat aku leka dengan internet ni. Bila dah nak final sem ni, mulalah menggagau, jadi macam lipas kudung dah. Padan muka aku!.

3 Ogos lalu, aku ada redeem Punchtab rewards kat Denaihati.com. Setelah beberapa bulan aku kumpul point di Denaihati.com, akhirnya aku berjaya capai jumlah points yang aku kehendaki, iaitu 25,000 points untuk membolehkan aku menebus wang tunai RM100.

rewards%2520denaihati RM100 DARI DENAIHATI.COM

Redeem rewards punchtab @Denaihati.com

 

Lepas tekan button redeem kat punchtab dashboard, akan receive emel seperti dalam gambar di atas. Then emel ni aku forwardkan ke Denaihati di saya(at)denaihati.com. 2 hari kemudian, aku dapat emel dari Denaihati, disertakan screen shot pembayaran telah selesai dilakukan. Cepat je Denaihati bayar. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM

rm100%2520dari%2520denaihati RM100 DARI DENAIHATI.COM

RM100 dari Denaihati

Terima kasih, saudara Amir Hassan di atas pembayaran yang dilakukan. Moga rezeki bro semakin murah. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM

Ok, apa aku buat dengan RM100 dari Denaihati.com ni?.

bayar%2520ptptn%2520online RM100 DARI DENAIHATI.COM

bayar ptptn online

Taraaa! Aku bayar PTPTN secara online je kat laman Anjung melalui FPX. Mudah untuk membayar hutang, semuanya dihujung jari je. Cuma nak bayar atau tak, je. Hehe… icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM Kalau tengok amount yang aku bayar tu, RM120. Tapi aku dapat RM100 je dari Denaihati ni kan, mana datang lagi RM 20?. Lagi RM 20 tu aku dapat hasil dari menang komen terbaik di Eyriqazz.com dan menang saguhati dari Giveaway pertama Jebeng Otai.

Memang aku ada niat, hasil duit blogging, nak bayar PTPTN. So, bila dah niat tu, kenalah tunaikan, kan. Aku anggap niat ni macam janji dengan Allah dan juga janji pada diri sendiri. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM Sebenarnya, ada banyak je lagi duit dari blog yang aku dapat, tapi tak semua disalurkan ke PTPTN. Hehe… biasalah kan, dalam hidup ni ada macam-macam keperluan lain. Kalau aku salurkan semua untuk bayar PTPTN ni, memang dah lama aku habis bayar hutang PTPTN ni. Tinggal seikit je lagi pun, hutang tu. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM Kalau tengok kat gambar PTPTN di atas tu, aku ada buat pembayaran RM 80.00 sebelum Ogos. Haaa.. RM 80 tu aku dapat dari pengiklanan Exabytes, masa program 100 Bloggers awal tahun ni.

Memang macam-macam dah aku dapat dari blogging ni. Hasil dari blog memang menggembirakan hati blogger picisan seperti aku ni. Apapun, ini adalah kali ke-2 aku redeem points kat blog Denaihati.com. Cuma ini kali pertama aku redeem cash. Sebelum ni, aku redeem Top Up RM50. Setakat ni, memang DH tak pernah miss berikan ganjaran Punchtab rewards setiap kali aku redeem.

Macam mana nak kumpul points kat Denaihati ni?. Rajin-rajinlah datang ke blog Denaihati.com setiap hari, retweet entri dan tinggalkan komen. Tapi aku selalu tak dapat point lepas tinggalkan komen, tak tahu nape. Tapi aku tak kisah lah. Best tinggalkan komen kat blog DH ni, ada commentluv dan biasanya aku dapat trafik dari DH ni, hasil dari komen yang aku tinggalkan :D. Ganjaran yang diperolehi bukan setakat wang tunai, tapi dari pelbagai aspek lain lagi. Owh, join Denaihati Network, lagi macam-macam event menarik dan macam-macam lagi yang rakan blogger boleh dapat. Enjoy!

p/s: Tinggal RM 1k je lagi hutang PTPTN ni. InsyaAllah, tahun depan habislah aku bayar. Moga aku dipanjangkan umur untuk settlekan hutang dulu sebelum mata terpejam untuk selama-lamanya. icon biggrin RM100 DARI DENAIHATI.COM

40 comments