TELEKUNG DAN 37 TEKNIK HAPUSKAN MASALAH KEKERINGAN IDEA

Alhamdulillah, akhirnya hari ni, ringan juga jari-jemari aku ni mengetuk papan kekunci untk update blog. Asyik baca jurnal, baca thesis, tulis jurnal, baca novel dan tengok cerita korea, akhirnya hari ini dapat juga update blog. Terlalu memikirkan jurnal, nak buat ayat semua tu, sampai tak terlarat buat ayat untuk entri blog. Hari ni cek emel setelah beberapa hari tak cek email. Tengok-tengok ada notifikasi dari FB. Blogger Eca PM, bagitau aku menang Year End GA dia. Wah, menang?. Seronok ni. So, aku pun ke blog Eca dan cari entri pengumuman pemenang. Dan hasilnya, aku jumpa lah nama Sya Isya berserta hadiah yang dimenangi. Tambah teruja bila tengok hadiahnya, telekung tajaan Qasehnya Rania. Sambung cek emel lagi. Tengok ada notifikasi dari Denaihati di FB, mengenai Kalah Menang Adat Bertanding. Ok, aku klik. Rupanya tu entri dari Eizil.com mengenai keputusan Blogging Contest Eizil.com. Ah, aku memang tau aku tak boleh menang kategori penulisan terbaik contest ni, sebab aku cuma siapkan tugasan pertama je. Huhu… tak dapat nak bagi komitmen pada blog sejak aku fokus kepada pelajaran ni. Saje je lah baca entri tu, tengok siapa yang menang. Tiba-tiba… eh, syaisya.com pun ada?. Haha… suprise sungguh. Terkejut yang amat… Aku menang? Biar betik!. Kategori Referral/Backlink terbanyak pula tu. Tapi aku bukan menang hadiah utama lah, dapat saguhati. Tempat pertama dan kedua, Kak Jie dan Denaihati, mana boleh lawan wooo trafik mereka tinggi. Walaupun saguhati, tetap teruja sebab blog ni terbiar dah berapa bulan dah, sangat jarang berupdate. Hadiah yang bakal aku dapat dari Eizil ni pula ala-ala ada kaitan je dengan aku yang dah jarang update blog ni, kan. Hadiah ebook 37 teknik...

RM100 GIVE AWAY DARI EYRIQAZZ.COM

Kih kih kih. Sekali aku update blog, lepas gian, join contest banyak-banyak sementara ada kesempatan. Mana tahu kot ada rezeki aku, kan. 😀 Contest simple-simple ni memang aku boleh join. Hehe… Macam mana cara nak join GA Eyriqazz ni? Buat satu entri bertajuk “RM100 Give Away dari Eyriqazz.Com” dan linkkan ke entri ini. Klik G+ –>Dah klik, G+ ke 178. Pergi ke link ini –> http://goo.gl/GFi9 Klik register, dan registerkan details anda –> dah register Kembali ke link –> http://goo.gl/GFi9z  dan Log in Vote Eyriqazz.com dan 2 blog lain terpulang kepada anda. DI akhir entri anda, copy dan masukkan ayat ini “Hadiah Pemenang akan digandakan 2 kali ganda sekiranya Eyriqazz memenangi  iPhone 5 Gadget Impian” Tarikh tutup pada 11.59 malam, 24 December 2012. 5 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah. Hadiah Pemenang akan digandakan 2 kali ganda sekiranya Eyriqazz memenangi  iPhone 5 Gadget...

ECA YEAR END GIVEAWAY #4

Support rakan blogger Eca untuk Year End GA #4. Tak dapat nak join semua contest yang eca buat. Tapi dapat join 2, kira ok juga lah kan. 😀 Tag: Kak Sharidawati.blogspot.com Faiz Tuudia.com  Year End’s Giveaway&Contest oleh ecadwinkyasha.com ditaja oleh   jijieasriella.com , zafikstory.blogspot.com, mialiana.com, sop.name.my , duniashida.com ,ihaveasweetsmile.blogspot.com, syaisya.com,  aziazidah.blogspot.com , www.kisahemasputih.com , hazwanhairy.com , nugrulsakura.blogspot.com, greennnpandacraft.blogspot.com , mymatatajam.blogspot.com, akuayut.blogspot.com ,...

iPHONE 5 GADGET IMPIAN SHARIDAWATI.BLOGSPOT.COM GIVEAWAY

Wink wink. Dah lama tak update blog, dah lama tak blog walking, dah lama tak jenguk blog syaisya.com, dah lama tak baca blog. Wah…serba-serbi dah lama. Yang paling aku terasa, dah lama tak join contest dan dah lama tak menang contest. Dah tak join, macam mana nak menang, kan. Hehe…. Dan dah lama juga hadiah contest tak kunjung tiba di rumah. Cuma baru-baru ni hadiah yang aku menang dari Giveaway Cik Tom baru tiba di rumah. Kehadiran hadiah itu mengembalikan memori indah join dan menang contest. 😀 Sebab dah lama tak blogging, jadi aku pun tak berkesempatan nak join contest hangat iPhone 5 yang jadi gadget impian rakan-rakan blogger. Aku tahu tentang kewujudan contest ini, tapi terpaksa mengambil keputusan untuk tidak join. Walau aku rindu nak aktif kembali join contest ni. Huhu… Ok, entri ni sebenarnya untuk support Kak Sha (waaa… dah lama juga tak bersms dengan Kak Sha). Moga Kak Sha menang. Dengan ini, secara rasminya, Sya join GA iPhone 5 gadget impian Kak Sha ni :D. Wink wink…. Siapa nak join GA ni boleh join. Tarikh tutup penyertaan 20 December 2012. Sempat lagi nak join ni. Hadiah menarik menanti anda!. p/s: Terasa janggal buat entri. Lama betul tak buat entri. 😀 Masa vote Kak Sha ni, aku sempat vote lagi 2 blog. Blog apa, tak nak bagitahu kat sini. Ngeh3…...

GAMBAR ANAK NABIL RAJA LAWAK

Baru ni berkesempatan tengok gambar anak Nabil Raja Lawak. Nabil kini sudah bergelar bapa :D. Alhamdulillah, tahniah kepada Nabil dan isterinya, Nazirah Ayub. Anak perempuan Nabil ini selamat dilahirkan pada pukul 8.40 pagi 25/11/2012 menerusi pembedahan Caesarean di sebuah klinik di Shah Alam, selepas isterinya mengadu kesakitan pada sekitar pukul 3 pagi Ahad. Nabil dan isteri terkejut kerana kelahiran dijangkakan 3 minggu lagi. hehe.. samalah macam anak sedara aku, lahir 3 minggu lebih awal dari tarikh jangkaan. Huuuhhh.. rindu kat Aishah (anak sedara baru ku :D) Like FB page syaisya.com untuk update akan datang 😀 Tekan like untuk share gambar anak nabil ini dengan rakan-rakan anda yang lain di...

KEPUTUSAN SENARAI PEMENANG PERTANDINGAN MENULIS SURAT 1 MALAYSIA 2012

Keputusan Pertandingan Menulis Surat 1 Malaysia 2012 telah pun keluar pada 12 Oktober lalu. Berikut adalah senarai nama pemenang Pertandingan Menulis Surat 1 Malaysia 2012 untuk Kategori A, Kategori B dan Kategori C. Kebanyakannya perempuan kan, yang menang. 😀 Tahniah dan syabas kepada semua pemenang! Bagi yang tidak berjaya kali ini, jangan putus asa. Tahun depan cuba lagi. Usaha tangga kejayaan, kan. Gambar pemenang Pertandingan Menulis Surat 1 Malaysia 2012 bersama hadiah masing-masing. Majlis penyampaian hadiah kepada pemenang diadakan pada 17 November lalu. Surat bertulisan Braille juga turut dihantar untuk pertandingan ini. Semangat yang membanggakan.Syabas! 😀 Bagi yang masih belum menerima sijil, sila emelkan nama penuh dan alamat rumah anda ke hafiz.kadir@pos.com.my untuk semakan. p/s: Dah lama tak update blog....